Koca eline bakanlar.. yardım

Kızlar selam 2 yıllık evliyim. Sorunum şu ki çalışmıyorum dolayısıyla da bir gelirim yok. Eşimin bekarken aldığı evinde oturuyoruz. Eşinizden nasıl para istiyorsunuz? Kendisimi hergün size çıkarıp veriyor? Bu iş çok canımı sıkmaya başladı.
Evlendigimizde çalışıyordum.Ama is yerim devredince hamile beni istemezler diye işten ayrildim.Kendi birikimimden harcadım uzunn zaman sonra alismadigimdan harçlık,para isteyemiyordum.Esimde sagolsun pek sormazdi eve her seyi aliyor yaaa.Baktim olmayacak haftalık harçlığa cevirdim işi eve bir seyler lazim oluyor diye.Sonra alıştı her hafta cmts verir.Zaten cocuklari kreşe verebilirsem işe tekrar dönecem icim rahat ama acikcasi keyfi çalışmayıp esimin eline bakmaz da istemezdim 😒Sizinde imkaniniz varsa çalışın bence

Kızlar selam 2 yıllık evliyim. Sorunum şu ki çalışmıyorum dolayısıyla da bir gelirim yok. Eşimin bekarken aldığı evinde oturuyoruz. Eşinizden nasıl para istiyorsunuz? Kendisimi hergün size çıkarıp veriyor? Bu iş çok canımı sıkmaya başladı.
Bence en güzeli bu durumda konuş belli bir miktar senin hesabına belli bir miktar yatırsın ufak tefek ihtiyaçlarını ordan gider

Koca eline bakanlar derken? Sanki düşmüşüzde zalimin birine muhtaciz. Şuna çalışmayi tercih etmiyoruk dolayisi ile tek maas ile geçiniyoruz ben eşimden nasil harclik isteyebilirim desenize.
Benim meslegim yok maalesef çünkü okuduğum bölüm bana göre değildi o esnada düğün hazırlığı olunca bende yorgunluktan perisanken bölümü biraktim. Çocukların var okuyorum çalışmıyorum, esim calisiyor.
eşimden harclik istemiyorum maasi hesaba yatinca ihtiyaclari kartlarimizla gideriyoruz. Başka türlü olsa direk olarak isterim yads bana haftalik/aylik kendime özel bütçe ayirmasini rica ederdim

Bende calisiyordum 1 aydir evdeyim sadece. Guya mayis haziranda baslicaktim ama sanirim erken gidicem ise. Evdeyken sanki isler hic bitmiyor gibi. Zaten saat en erken 10 da 11 de kalkiyoruz. Kahvalti yap 12 1 hadi tv ac sunada bakayim bunuda izliyim insan evdeyken daha bir rahat mi oluyor benmi ole oldum. Calisirken cumadan isten cikar tum evi sil supur yapar haftasonu dinlenirdim. Calismak bana gorede daha iyi
Kesinlikle anlatmak istedigim herseyi anlatmışsın.
Evet evde huzurluyum, isteki gibi insanlarla ugrasmiyorum, kafamda beni yoneten biri yok vs vs ama Evdeyim ve izdirap bitmiyor inan.
Hem insan daha rahat oluyot hem de surekli eli evde oluyor surekli bir yer pis kirleniyor ve daginik.. bu is icin ozel bir calisan tutmak lazim durum musait olsa;):D

Bu bahsettiğimiz kadınlar ekonomik özgürlükleri olduğu takdirde herhangi bir olası boşanma durumunda daha rahat hareket edebilirler
yoo doktor veya ogretmen olup senelerce sıddet gormesıne ve ıhanete ugramasına gore bosanmayanların konusuyla da dolu burası
ev hanımı olmasına ragmen asla affetmeyıp ayrılanlarla da

sız calısan kadınlar kocalarından saygı gorur dedıgınız ıcın yazdım oyle olsa calısan kımse bu tarz sıddete ugramazdı dıye

ıyı forumlar

Esi calisip ev butcesine dolayli yoldan esine destek oldugu icin hanimefendi dahada saygi duyar demek istedi bence. Orda daha da kelimesini kullanmis farkettiyseniz. Evde olan ev hanimi arkadaslarada tabiki esleri saygi duyuyordur. Onemli olan bence kisinin kendine saygisi nasil hissettigi. Evde oturan calismayana vay efendim sen evde oturuyosun calismiyorsun denilmez zaten o kisi o hayattan memnundur olmasa calisir. Herkes mutlu oldugu hayati yasasin.
oyle demek ıstese oyle derdı dıye dusunuyorum :)
sıze katılıyorum ınsanlar nasıl mutluysa oyle yasamalılar

Kimse kimseye saygı duymuyor ya.
Hiç işe süslenerek gitmedim, hemşireyim işe geldikten 6 saat sonra saçım başım birbirine giriyor :confused: Ailemin de eşimin de maddi durumu iyi, çalışmak benim için tercih zorunluluk değil. Yine de kimseye ıyyyy çalışmıyor musun ezik diye bakmam ya da ay beni kıskanıyor demem cünkü niye yani :KK70:
o kadar haklısınız kı
:KK68:

oyle demek ıstese oyle derdı dıye dusunuyorum :)
sıze katılıyorum ınsanlar nasıl mutluysa oyle yasamalılar
Ben üstte yazan hanıma katılıyorum herkes kendi hayatından sorumlu ,isteyen çalışsın isteyen çalışmasın çalışmak emek vermek kendi paranı kazanmak harcamak muhtaç olmamak el açmamak güzel birşey ben bunu savunuyorum ,ben çalışmayınca depresif oluyorum bir işe yaramadığımı düşünüyorum .benim eşimde bana kart veren nakit para veren bir adam değildir ,ayrıca kendi paranı kendin kazan kafasındadır

Hesabima talimat verdi her ay oraya yatiriyor..aylik yeterli bir miktar geliyor.. bende baska istemiyorum.. kargo yada yemek siparis icinde eve para birakiyor.. 8 senedir evliyim hic bana para verir misin demedim..yani esin sana istemeden vermesi lazim.. yoksa kendiniz kötü hissetmeniz normal..

Evet kiskananlar var. "Ben sabahin köründe işe gidiyorum ama evde oturanin cocuguyla benim cocugum ayni imkanlara sahip, ben aksama kadar calisiyorum ama evde oturanla maddi durumumuz neden ayni diye çildiran kadinlar da var. Hatta bir tanesi burada konu bile acmisti ki bunu kolay kolay itiraf etmezler. Siz seviyor olabilirsiniz ama herkes ayila bayila çalişmiyor.

Butun calişanlar bizi kıskaniyoooo demiyorum simdi oraya cekmesin kimse ama yukaridaki gibi dusunen bir kesim de mevcut. İstiyorlar ki calismayan kadinlar ezilsin, sefil olsun, yoklukta olsun. Oyle olmayinca daha saldirgan bir ruh haline giriyorlar. Yoksa hayatindan memnun olan kimse elin tanimadigi kadini calişmiyor diye bu kadar hirslanmaz. 😳

Calişan kadinlara kirici olan kadinlar icin de gecerli bu kiskanma durumu.
Gerçekten ne diyeceğimi şaşırdım ya gören silah zoruyla gönderiyorlar işe der sanki

ben eskiden çalışmayan kadınlara neden çalışmıyorsunuz, herhangi bir engeliniz yoksa çalışmalısınız falan derdim.
erkekleri tanıdıkça yani bu düşüncemin üzerinden zaman geçtikçe artık evli olup da çalışmayan kadınlara eskisi kadar keskin bakmıyorum, törpüledim. sadece şu açıdan üzülüyorum, olası bir boşanma durumunda kendi ayakları üzerinde duramayacak durumda ise. erkek eline bakmak kötü bence. ama acımamak lazım ya müstehak bunlara. vurun kırbacı. yok yani bunlar fedakar, çaba gösteren kadınları sevmiyorlar. kim bunlara afedersiniz köpek gibi davranıyorsa o kadınları seviyorlar. o yüzden çalışsan da kendin için çalışacaksın. evlen, çalış ama maaşın sadece kendi giyim ve makyajına gitsin veya birikim yap en iyisi diyorum. çalışmıyorsan da zaten evinle ilgileniyorsundur, o adamın her daim kıyafeti temiz, yemeği hazır, hayatı düzenlidir. bu bile çok yani onlara aslında. o yüzden afedersiniz ama eşek gibi verecek o parayı. vermiyorsa güle güle. ay sinirlendim.
not: bekarım, çalışıyorum, işimi seviyorum. ufukta evlilik yok ama evlendim diye işi bırakmam. belki daha serbest bir tarza evrilebilir bir ihtimal ama bende bir şeylere başlayıp bitirme takıntısı var biraz, ondan. bir de kendi paramı kazanmayınca rahat edemiyorum.

Lise yıllarımdan beri çalıştım. Çocuklarım doğduktan sonra çalışmadım. Eşime dedim ki ben birisinden para istemeye alışık değilim. Oturduk, konuştuk anlaştık. Maaşını alınca kredi kartını, faturaları vs ödüyor. Cebine bir harçlık alıyor veya gelecek faturalar için hesapta bırakıyor. Kalan parayı da benim hesabıma atıyor. Ben ihtiyacıma göre çekip eve koyuyorum. Kalırsa birikim yapıyorum. Eşime lazım olursa ona çekip ona veriyorum.
Bence siz de eşinize bir rakam söyleyin maaşını aldığında size toplu versin. Yerine göre fazla da olur az da olur. O ayki harcamalarınıza bağlı.

Çalışan bir bayan olarak çalışmayanlara hiç lafım olmaz herkesin kendi tercihi ben kendim için çalışıyorum ve eşime destek olmak amaçlı bir emekliliğim olsun kimseye muhtaç olmayayım diye bugüne kadar çalıştığım halde bana yine eşim arada harçlık verir bende ona veririm yeri geldiği zaman bu ikinizin arasındaki ilişkiye bağlı ayrıca çalışmayan arkadaşlarımda var hiç de neden çalışmıyorsun demedim yada nasıl geçiniyosunda demedim ama çalışmayan bayanlarında bence çalışanlara karşı bir kini var gibi benim kişisel düşüncem ay çok zor nasıl yapıyorsunuz nasıl ediyorsunuz bilmem ne evet şartlar eşit veya farklı olabilir ben evime temizlikçi alabilirim çalışmayan arkadaşımda temizlikçi alabilir. kendim de temizleyebilirim ama çalışmayan bayanın bir düşüncesi var sanki hep temizlikçi alıyormuşum herşey hazırmış gibi de düşünebiliyor bu konu çok uzayabilir eşinizin sizi düşünerek para vermesi gerek sadece tavsiyem bir iş bulup çalışın çünkü neden çalışmayasınız ?

Ben '' kocanın eline bakmak '' tabirine doğru bulmuyorum, ben de okudum, mesleğim de elimde ama gerek pandemi, gerek hamileliğim dolayısıyla çalışamıyorum.
Sonuçta evin belirli ihtiyaçları var, eşim faturaları öder, ev alışverişini yapar, bana da aylık olarak belirli bir miktar para bırakır ve extra ihtiyaç olursa bana haber ver der, şu sebepten lazım dersem de hesabıma atar.
Bugüne kadar bana hiç '' Koca eline bakıyormuş '' gibi hissettirmedi.

ben eskiden çalışmayan kadınlara neden çalışmıyorsunuz, herhangi bir engeliniz yoksa çalışmalısınız falan derdim.
erkekleri tanıdıkça yani bu düşüncemin üzerinden zaman geçtikçe artık evli olup da çalışmayan kadınlara eskisi kadar keskin bakmıyorum, törpüledim. sadece şu açıdan üzülüyorum, olası bir boşanma durumunda kendi ayakları üzerinde duramayacak durumda ise. erkek eline bakmak kötü bence. ama acımamak lazım ya müstehak bunlara. vurun kırbacı. yok yani bunlar fedakar, çaba gösteren kadınları sevmiyorlar. kim bunlara afedersiniz köpek gibi davranıyorsa o kadınları seviyorlar. o yüzden çalışsan da kendin için çalışacaksın. evlen, çalış ama maaşın sadece kendi giyim ve makyajına gitsin veya birikim yap en iyisi diyorum. çalışmıyorsan da zaten evinle ilgileniyorsundur, o adamın her daim kıyafeti temiz, yemeği hazır, hayatı düzenlidir. bu bile çok yani onlara aslında. o yüzden afedersiniz ama eşek gibi verecek o parayı. vermiyorsa güle güle. ay sinirlendim.
not: bekarım, çalışıyorum, işimi seviyorum. ufukta evlilik yok ama evlendim diye işi bırakmam. belki daha serbest bir tarza evrilebilir bir ihtimal ama bende bir şeylere başlayıp bitirme takıntısı var biraz, ondan. bir de kendi paramı kazanmayınca rahat edemiyorum.

imzamı atmak istedim :KK9:

kesinlikle öyle..

çalışmak ekstra harçlık, kıyafet, bakım, ayakkabı çanta demek. Kadın eli para görüyor (mecaz) diye kocasından feragat etmemeli.
Çocuğuna biriktir, elektronik eşya al, sosyal platformlara öde..

ama o faturaları adam ödesin, market alışverişini o yapsın, arabayı bakıma soksun, okul masrafı, bina aidatı vss.
bu sorumlulukları da alırsanız üzerinden o zaman .. ....

Evet kiskananlar var. "Ben sabahin köründe işe gidiyorum ama evde oturanin cocuguyla benim cocugum ayni imkanlara sahip, ben aksama kadar calisiyorum ama evde oturanla maddi durumumuz neden ayni diye çildiran kadinlar da var. Hatta bir tanesi burada konu bile acmisti ki bunu kolay kolay itiraf etmezler. Siz seviyor olabilirsiniz ama herkes ayila bayila çalişmiyor.

Butun calişanlar bizi kıskaniyoooo demiyorum simdi oraya cekmesin kimse ama yukaridaki gibi dusunen bir kesim de mevcut. İstiyorlar ki calismayan kadinlar ezilsin, sefil olsun, yoklukta olsun. Oyle olmayinca daha saldirgan bir ruh haline giriyorlar. Yoksa hayatindan memnun olan kimse elin tanimadigi kadini calişmiyor diye bu kadar hirslanmaz. 😳

Calişan kadinlara kirici olan kadinlar icin de gecerli bu kiskanma durumu.

Madem itiraf etmiyorlar bu kadar detaylı şekilde duygularını nasıl.biliyorsunuz? Çıldırıyorlar vs yazıyorsunuz? Burda konu bir ev hanımı arkadaşın eşinin kendisine hiç veya çok az para veriyor olması ama böyle mesajlar konuyu klasik ev hanımı - çalışan kadın tartışmasına getirir sadece Bence bu çıldırıyorlar vs gibi ifadeleri kullanan kişi kendisi de bir şeylere çıldırıyor 😏

Madem itiraf etmiyorlar bu kadar detaylı şekilde duygularını nasıl.biliyorsunuz? Çıldırıyorlar vs yazıyorsunuz? Burda konu bir ev hanımı arkadaşın eşinin kendisine hiç veya çok az para veriyor olması ama böyle mesajlar konuyu klasik ev hanımı - çalışan kadın tartışmasına getirir sadece Bence bu çıldırıyorlar vs gibi ifadeleri kullanan kişi kendisi de bir şeylere çıldırıyor 😏

Tanimadigi etmedigi, kendine bir zarari olmayan bir kadina sirf calismiyor diye "asalak, dilenci" tarzi yakistirmalar, yapacak kadar sinirlenmek cildirmaktir. (Bu konuda olmasa da bunlari soyleyen uyeler oldu burada)
Durduk yere sirf bir insan calismiyor veya calisiyor diye hakaret eden insan normal bir ruh haline sahip degildir. Vardir bir sikintisi...

Ayrica yazdigim seyleri ben kafamdan uydurmadim. Burada konu açip "ben neden sabahin köründe işe giderken evde oturan benimle ayni olanaklara sahip olabiliyor" tarzi kiskançlik patlamasi yaşanan konulari da okudugum icin bunu cikarttim. Boyle insanlar da var diyorum.

Butun calisan kadinlar "kiskaniyor" demiyorum sadece boyleleri de var diyorum. Bunu ilk yorumumda da belirttim, buna ragmen ustunuze aliniyorsaniz benim yapabilecegim bisey yok.
Ayni şekilde calişmayip calişan kadinlari kotuleyen hakaret edenler de calisanlari kiskaniyordur. Bunu anlamak cok zor degil.

Back
X