Koca eline bakanlar.. yardım

pekı calısmasına ragmen aldatılan,dovulen ,hakarete ugrayan , koca teroru yasayan kadınlar neden var

sız seyle karıstırdınız sanırım, aman sesımı cıkarmayayım elıme para sayıyor ayrılırsa taksıtlerımı odeyemem dıyen bu sebeple evlılıgı yurutmeye calısan erkeklerın ''saygısı''

eve para getırdıgı surece saygı gorecegını dusundugu ortam evlılık olmuyor haberınız olsun :)
Bu bahsettiğimiz kadınlar ekonomik özgürlükleri olduğu takdirde herhangi bir olası boşanma durumunda daha rahat hareket edebilirler

hah dogru olan bakıs açısı aslında bu

egıtım aldıgınız ıcın calısmazsınız aslında
egıtım baska bırsey ıs hayatı baska bırsey

mesela muhendıslık okuyan bırı ılla muhendıs olmak zorunda degıl o alana ılgı duyuyordur o alanda bılgı sahıbı olmak ıstıyordur muhendıslık okur ama evde oturur veya baska bır alanda calısır-calısabılır -

zira suslenıp puslenmek ıcın işe gıdılmez evde oturdugumuz yerde de suslenıp puslenebılırız :)
Ben kendime adıma konuşiyim evdeyken makyajsız ve rahat kıyafetler giyiyorum 😅işe giderken ona göre makyaj kıyafet saç vs

Koca eline bakmak cok yanlis bi cumle bi kere. Bu mantikta kocan da senin eline bakiyor. Yemek temizlik camasir utu vs..
Hayat musterekse sen niye tum isleri yapiyosun mecbur musun. Evde oldugun icin sen tum bunlari yapiyosun esin de calisip para kazaniyor.

Tabirde yanlislik olmasin ama bi yardimci tutsa sigortasiyla birlikte en az 2 bin 3 bin verecek zaten. Ee? Çalışmayan yada issiz hiçbir ev hanimi koca eline bakmıyor aksine kocasinin yukunu hafifletiyor.

Oyle bi sey yok, arkana yaslan ve gerin. :))

Kızlar selam 2 yıllık evliyim. Sorunum şu ki çalışmıyorum dolayısıyla da bir gelirim yok. Eşimin bekarken aldığı evinde oturuyoruz. Eşinizden nasıl para istiyorsunuz? Kendisimi hergün size çıkarıp veriyor? Bu iş çok canımı sıkmaya başladı.
Kartı bende istediğimi aliyorum harcıyorum sizde öyle yapabilirsiniz.

Benim çalışmadığım dönem eşim cüzdanıma para sürekli koyardı evin alışverişi eksiği o alırdı beraber gezmeye çıktığımızda alacaklarımı alırdım ama parasızda bırakmazdı hiç yani istemek zorunda kalmadım çalışmama rağmen hala para koyar kredi kartım için maaş hesabıma para yollar vs.yani zaten paranız yoksa istemeniz de çok doğal 2 senede hala yabancı mısınız birbirinize o kadar

Kızlar selam 2 yıllık evliyim. Sorunum şu ki çalışmıyorum dolayısıyla da bir gelirim yok. Eşimin bekarken aldığı evinde oturuyoruz. Eşinizden nasıl para istiyorsunuz? Kendisimi hergün size çıkarıp veriyor? Bu iş çok canımı sıkmaya başladı.

Sevgili konu sahibi arkadaş, yorumlara göz attığım kadarıyla forum genelinde ev hanımlarının eşlerinin maaş kartı kendilerinde duruyor Hatta eşlerine harçlık veriyorlar.. doğrudur

Fakat bu tamamen gelir giderle ve yaşam standartları ile alakalı. Yani eşim şu günün koşullarında 4-5 bin TL alıyorsa o maaş kartı bende dursa ne olacak onda dursa ne olacak? Zaten o para bir evin mutfak masrafına, araba varsa yakıtına, faturalara, çocukların harçlıkları masrafları vs vs derken anca yeter ki.. Ha ama size kişisel ihtiyaçlarınız, kıyafet olsun kişisel bakım malzemesi kuaför vs için hiç mi para vermiyor? Verdiği mi size yetmiyor? Orayı anlamadım.

Banka kartini size verince kendi erişimi engellenmiyor ki, verince ne oluyormuş?
Ayrica eşinin evde olmasi problem olacaktiysa calişan bir suru kadin var, evlendikten sonra da calişma sartiyla evlenseymiş.

Calişmayan kadinla sirf eziklemek icin evlenen adamlar var ya sizin ki de ondan.
Çalışan kadını ezikleyen de var bi arkadaşım hemşire eşi doktor,maaş kartı kocasında,kocası 10 katı maaş alıyor ama onun maaşınada el koymuş..bü ayyakkabı beğensin kocasını arar alabilir miyim diye,izin verirse ne ala vermezse başka bahara kalır

Bizim ev kendimizin eşim maaş alınca ödemeleri yapar geride ne kadar kalırsa 300 500 kendine alır gerisini bana verir 6 yıllık evliyim daha hiç para istememisimdir o yüzden

Çalışan kadını ezikleyen de var bi arkadaşım hemşire eşi doktor,maaş kartı kocasında,kocası 10 katı maaş alıyor ama onun maaşınada el koymuş..bü ayyakkabı beğensin kocasını arar alabilir miyim diye,izin verirse ne ala vermezse başka bahara kalır

Ezikleyecek olan her şekilde ezikler zaten. Ben bugun işe girsem benim kazandigim para eşimin kazancinin yaninda minnacik kalir, al sana bu da eziklenecek konu eziklemek istedikten sonra.

Normal kafada birisi ezikleyecegi biriyle evlenmemeli zaten. Calismayan kadini ezik mi goruyor, görsün madem gidecek calisanla evlenecek bitti gitti.

Birilerinin eşi çalisana daha cok saygi duyuyor diye herkesin eşi ayni seyi dusunmuyor ki.
Eşim için sorun olsa zaten evlenmezdi, ben tanistigimizda da boyleydim.
Ha yeni evliyken maddi durumumuz sikintiya girmişti o ara kısa bir calisma hayatim da oldu. Para lazimdi kazandim. Calisip calismama gore tavri degisen bir adam degil cok sukur.

Boş boş dışarı çıkarsam bnde para yok derim harçlık gibi 100 150 verir bişey alacaksam miktarı ben belirler söylerim ona göre verir evlenmeden önce çalıştığım için birinden para istemesi zor olmuştu çalışayım dedim izin vermedi e parasız da olmuyor eşimde çok akıl etmezdi bırakmayı parasız kalnca mecbur istedim ama vermemzlik yapmaz hiç ayrıca neden bukadar çok harcadın da demez hesap sormaz sadece aldiklarima bakar tamam der geçer yani kendiside harcamayı seven biri belki oyuzden sorun yaşamıyoruz aksine ben istemediğim zaman kızar ben unuturum sen söyle iste der

normalde hemşireyim, ama evlenmeden bir yıl önce sağlık problemimden dolayı bırakmıştım işi. hala daha çalışmıyorum.
eşimin kredi kartı bende, banka kartıma da devamlı istememe fırsat vermeden gönderir. he istemez miyim, isterim de. bunda çekinilecek bir şey yok ki, bende evin işlerini hallediyorum, çalışmayan insanlara da kötü gözle bakmıyorum. çalışmak ve ya çalışmamak insanlar için düşüncelerimi değiştirmiyor. yani koca eline bakmak değil de, eşimin çalıştığı parayı da ortak olarak görüyorum, o da öyle.

Sizin konu koca eline bakmak değil insan yerine konulmamak isyemeden zaten para vermesi lazım

Maaş gecesi hesap kitap yapılır elde kalan para benim banka hesabıma transfer edilir. Eşimin hesabında da harçlık bırakırım o ay alışveriş işlerini ben yaparım. Daha öncesinde alışveriş işlerini kendisi yaparken de tam tersi olurdu benim hesabıma harçlık yollardı haftalık olarak arada lazım olunca da elden de bırakırdı.

Calosiyroum ama izne ayrılacağım. Eşimden her gün para istememe gerek yok. Ay basinda benim hesabıma gönderir şahsi ihtiyacım için oradan harcarım.. eşinize ve onunla olan iletişime bağlı bu durum aslında. Mesela bir kadının jer daim kenarda parası olmalı acil durum olur farklı bir şey olur bi an gördüğü şeyi almak ister

Eşim kendi kendine aylık mı haftalık mı istersin dedi aylık dedim 600 basladık 1 sene sonra 750 yaptı ve kredi kartı verdi. Arada da kendi verir öyle 1,5 yıllık evliyim. Aylık olarak sen bi teklif etsen?

Ben buna da katılıyorum bu benim fikrim kocam evde olsa ve ben ona para versem bana tuhaf gelirdi mesela ,eşim bile bana o kadar okudun ettin evde mi oturucaksın der mesela, sabah giyinip süslenip püslenip ofise gitmek güzel şey bana göre
Peki her kadın ofiste yada süslenip püsleneceği bir işte mi çalışıyor sanıyorsunuz acaba? Biz ev emekçileri zaten asla hemcinslerimiz tarafından dahi emekçi görülmüyoruz ne hikmetse saygıyı bile hak etmediğimizi düşünenleri görmek beni hayrete düşürüyor

Msjları okuyunca merakımdan alıntıladım hangi üye böyle bir laf söyledi bilmiyorum onaylamıyorum da çalışıp çalışmamak bir tercihtir gönül ister ki bütün kadınlar çalışsın kendi ayağının üstünde dursun ama cidden merak ettim olmak istenen ama olunamayan pozisyon evde oturmak mı ? Hani ünlü bir doktor avukat model sanatçı vs olmak isteyip olunamaz anlarım da bu cümleyi çok anlayamadım
Aynen olmak isteyipte afedersiniz bkladiklari pozisyon ev hanimi olmakmi. Hayir doktor , muhendis , avukat , memur falan dese anlarimda hanimefendi espri yapti galiba 😂😂😂

Calisirsan kocanın eline bakmazsin.
Uzun sure calistim muthis bisey.
Kartlarin, paran , gelirin olmasi..
Ama evde olmak da guzelmis bir suredir calismiyorum..
Boylelikle evime cocuklarima tam zamanli yetebiliyorum..
Kendimi hic de bos beles evde g*t buyutuyor gibi hissetmiyorum cunku evin yuku is yukunden daha agir..
Yani ev kadinlarina laf atanlarin alnini karislarim, calismak bin kat kolay bizzat deneyimledim..

Genelde kartlarimdan harcarim yatirir.
Gerekirse nakit birakir.
Sonucta bu ev onun , birseyler alacaksam eve alicam.
Veya kisisel malzemelerim..
Alirim o oder..
Istesem kartini da verir ama ne gerek var zaten kendi kartlarim var:KK66:
Bende calisiyordum 1 aydir evdeyim sadece. Guya mayis haziranda baslicaktim ama sanirim erken gidicem ise. Evdeyken sanki isler hic bitmiyor gibi. Zaten saat en erken 10 da 11 de kalkiyoruz. Kahvalti yap 12 1 hadi tv ac sunada bakayim bunuda izliyim insan evdeyken daha bir rahat mi oluyor benmi ole oldum. Calisirken cumadan isten cikar tum evi sil supur yapar haftasonu dinlenirdim. Calismak bana gorede daha iyi

pekı calısmasına ragmen aldatılan,dovulen ,hakarete ugrayan , koca teroru yasayan kadınlar neden var

sız seyle karıstırdınız sanırım, aman sesımı cıkarmayayım elıme para sayıyor ayrılırsa taksıtlerımı odeyemem dıyen bu sebeple evlılıgı yurutmeye calısan erkeklerın ''saygısı''

eve para getırdıgı surece saygı gorecegını dusundugu ortam evlılık olmuyor haberınız olsun :)
Esi calisip ev butcesine dolayli yoldan esine destek oldugu icin hanimefendi dahada saygi duyar demek istedi bence. Orda daha da kelimesini kullanmis farkettiyseniz. Evde olan ev hanimi arkadaslarada tabiki esleri saygi duyuyordur. Onemli olan bence kisinin kendine saygisi nasil hissettigi. Evde oturan calismayana vay efendim sen evde oturuyosun calismiyorsun denilmez zaten o kisi o hayattan memnundur olmasa calisir. Herkes mutlu oldugu hayati yasasin.

Ben sizi anladım düzgünce anlattınız sağolun saygı meselesinde bende saygı duyuyorum hatta banane onu tercih etmiş sadece bir temenni olarak herkesin bunu tatmasını isterim sadece bu ama anlamadığım muhabbet farklı onu anlatamadım bende küçük yaşımdan beri çalışıyorum hatta çoğu zaman işsiz kalıp iş bulamadığımda kendime kızmışlığım çoktur bir dönem ev hanımıydım ama o zaman bile oturup çalışanlar bana laf söylüyor çünkü beni kıskanıyor diye güzellemek aklıma gelmedi gelemez zaten bulunduğum pozisyon atla deve değil işi bırakan herkesin yapabileceği bir şey aksine ben kendime acırdım elim ayağım tutuyor niye evde oturuyorum bir şey üretmiyorum diye buna şaşırdım hani benim bilemediğim bir pozisyon mu var da kıskanılıyor diye

Evet kiskananlar var. "Ben sabahin köründe işe gidiyorum ama evde oturanin cocuguyla benim cocugum ayni imkanlara sahip, ben aksama kadar calisiyorum ama evde oturanla maddi durumumuz neden ayni diye çildiran kadinlar da var. Hatta bir tanesi burada konu bile acmisti ki bunu kolay kolay itiraf etmezler. Siz seviyor olabilirsiniz ama herkes ayila bayila çalişmiyor.

Butun calişanlar bizi kıskaniyoooo demiyorum simdi oraya cekmesin kimse ama yukaridaki gibi dusunen bir kesim de mevcut. İstiyorlar ki calismayan kadinlar ezilsin, sefil olsun, yoklukta olsun. Oyle olmayinca daha saldirgan bir ruh haline giriyorlar. Yoksa hayatindan memnun olan kimse elin tanimadigi kadini calişmiyor diye bu kadar hirslanmaz. 😳

Calişan kadinlara kirici olan kadinlar icin de gecerli bu kiskanma durumu.

Back
X