koca kız oldum hala bir kardeşim yok diye üzülüyorum :(

Biz iki kiz kardesiz. Aramizda 2 yas var, ben buyugum.
Kardesimle sorunumuz yok, kafa dengiyiz.
Ama ben de keske soyle 4-5 kardes olsaydik diyorum. Hele de abim, ablam filan olsaydi, en buyuk ben olmasaydim. :)
Buyuk ailelere bayilirim. Insallah nasip olursa kocaman bir aile kurmak isterim kendime.

Senin hissettigin eksikligi anlayabiliyorum. Kardes ne arkadasa benzer, ne dosta. Benim de var canim gibi dostum. Gel, ihtiyacim var desem zamana bakmaz kosa kosa gelir, oyle biri. Iyi ki de var, ama omur boyu hayatimda olacaginin garantisini kim verebilir ki... Ama kardes nerede olursan ol, canindan parca, eskimeyen bir insan. Boyle birkac tane daha olaydi, iyiydi. :)

Sana tavsiyem, bol bol arkadas edin, guzel dostluklar kur. Bir de kardes gibi olabilecek akraba olur bak. Kuzen, yegen, akraba... Varsa sevdigin, sevildigin birileri, onlarla guzel iliskiler kur. Bak ben hep ablam olsun istemisimdir. Kendimden 11 yas buyuk kuzenimi abla edindim, o da beni kardes edindi Bayagi samimi olduk, benim bir kardesim, canim da o oldu. Ha gercek abla, ha akrabadan abla, farketmiyor verdigi mutluluk benim icin...

Canım yaa :)) çok içten yazmışsın. Ama niye üzülüyosun senin çocuğun olur, hatta inşallah birden fazla olur. Bu yaştan sonra kardeş olsa çocuğun gibi olur zaten.
Bu arada ben 5 yaşına kadar annemle babamın başının etini yemişim kardeş diye. Hatta gidip bebeği olan bi komşudan istemişim "bana senin bebeğin gibi kardeş al" diye :)) bunun üzerine yapılmış kardeşim :))

bende tek çocuğum hep bir yakınım olsun istedğim gezim dolaşıım derdimi anlatayım ama yok yanlızlığa alışmak zornda kaldım beni mutlu eden şey bu düyada tek olmamam :)

40 yaş bence ideal hala cocuk yapma sansı var kardeşe gelince 3 kardeşiz 1 ablam 1 erkek kardeşim kardeş çok başka bişey hele o kavgalar bile güzel mutlaka yapsın annen baban kardeş yaşında genç annenle bakar büyütürsünüz ikna et olsun kardeşin hele bide teyze olmak çok daha özel bişey ayyyyy şuan ben bile istedim tekrara dan kardeş bu senin en doğal hakkın sonuna kadar kullan

sanki ben konu açmışım gibi.
ama benim senden tek bir farkım var oda bir ablamın olması o kadar ama benim en büyük hayalım kalabalık aileler.yani en az 4-5 çocuk. bunu her seferinde dediğimde etraftaki insanlar bir acaip bakıyorlar bana "5 çocuk mu"diye bende onları anlamıyorum işte. fazla çocuk çok güzel bence.birbirlerine destek olurlar sonsuzadek.
aslında sizinki gibi pek fazla yakın akrabalarımızda yok.babam tek çocuk.ne amca var ne hala sadece bir dayım bir teyzem var o kadar.bu bile benim için çok az.
allahın izniyle ilerde çok çocuk yapmak isterim.tabi eğer zor şartlar altında yaşamasam para sıkıntım olmasa.

benimde kardeşim yok
çocukken canım sıkıldığı için kardeş isterdim oyun oynamak isterdim
büyüdüm ve olmamasının benim açımdan iyi verilmiş bi karar olduğunu düşünüyorum
şimdi kardeşim olsaydı bana yapılanlar bu şekilde yapılamayacaktı.bunu bencillik olarak düşünme.aksine ailem sağolsun her istediğimi almadığı için şımarık yetişmedim etrafımda arkadaşlarımla da paylaşmayı öğrenebildim.söylemesem kimse tek çocuk olduğumu anlamaz.benim kastettiğim eğer maddi imkan varsa çocuk için tamam ama birine yapacağından diğeri eksik kalacaksa tek çocuk daha iyi.
evladın hayırlısı hayırsızı olduğu gibi kardeşin de hayırlısı hayırsızı olabilir.her kardeş birbirine öyle çok düşkün değil.etrafımdan gördüğüm bu şekilde.hele de evlendikten sonra farklı bir ailesi olunca gerçekten uzaklaşılıyor.ama birbirine çok düşkünlerde var onlara maşallah:)

Benim de kardesimle aramda 1 bucuk yas var.Ben de hep tek kardeslere ozenirdim simdi iyi ki var diyorum.Siz de cok uzmeyin kendinizi huzurunuz mutlulugunuz yerindeyse hic sorun degil.Yanlis anlamayin ama burda ne kardes konulari goruyoruz dusman gibi.Allah bozmasin huzurunuzu.

Son düzenleme:
Ben 7 yasindayken ilk kardedim oldu:-D hayati onla paylasmak zulüm gibi gelmisti. Babasinin biricigiyken ikinci olmak. :--(Bu arada o erkek. Sonra yasi büyüdükçe sevmeye basladim:-D oda bana inanilmaz duskundu. Sonra ben babamın kızı oda annemib oglu oldu. Liseye gelince bi tane daha yapin diye tutturdum. Annemle babamda düşünmüş olmalılar ki yaptilar. Annem 37de dogurdu ufakligi. O hepimizin oldu. Ilac gibi resmen. Buarada oda erkek oldu ve benm dogumgunumde dogdu:-D yani o bnm hayatimda aldigim en guzel doğumgünü hediyesiydi:-D umarim annen de snaa guzel bi hediye verir. Ama eger ailen buna hazir degilsede zorlamanin alemi yok:-D

8 yaş küçük bir kız kardeşim var. Ben küçükken ağlamışım ben de kardeş istiyorum, yapsanıza diye
Ergenliğe girene kadar pek anlaşamadık
Ama şimdi ikinci annesi gibi oldum, annemden çok ben koşuyorum her derdine ve gerçekten çok endişeleniyorum başına bir iş gelir diye sürekli arıyorum, mesaj atıyorum, üzülmesine dayanamam çünkü ya.
Abla anne yarısı gibi derler hakkaten öyle
Güzel gözlüm o benim, üzülmesin
Kardeş sevgisi çok başka bir şey gerçekten herkes gider o kalır.
En kederli en yalnız hissettiğim an ona sarılmak o kadar iyi geliyor ki
Çünkü biliyorum herkes gitse yine o kalır bana...
Özledim çok..

Ah ah zor olmalı tek çocuk olmak :2: Biz 3 kardeşiz bir abim bir erkek kardeşim var.Abim yabancı biri gibidir pek iletişimimiz yok ama erkek kardeşim canımdır candan ötedir..2 yaş var aramızda ikiz gibi büyüdük onunla.Hani her sırrımı ilk o bilir bende onunkini deşerek öğrenirim Utangaçtır da o yüzden...Hani çok seviyorum,başına birşey gelir diye korkuyorum,üzülmesini istemiyorum,babam ona bağırıp çağırdığında gözlerim doluyor,okulu için şehir dışına çıktığı anlarda gitmesin istiyorum,ayrılmak istemiyorum hiç ondan vs...Bu kardeş sevgisiyse kim bilir evlat sevgisi nasıldır ne boyuttadır

Rabbim inş evlat sevgisi tattırır zamanı gelince size

Son düzenleyen: Moderatör:
Her şey zamanınında güzel belki annen yapsa çocuğu olabilir hala ama bu yaştan sonra onun sorumluluğunu almak zor olmalı,hep derler ya belli bir yaştan sonra çekilmiyor diye.
Bide şu var ki artık sen anne olacak yaşa gelmişsin kardeşin olsa bile onu kardeş değil de sanki çocuğunmuş gibi hissedersin büyük ihtimalle,o büyüpte sana arkadaşlık dostluk etmeye başlayana kadar sen çoktan çoluk çocuğa karışırsın.

Ben de 23 yaşındayım ve 1,5 yaşında bebeğim var annemde 41 yaşına girdi onun bana bir kardeş yaptığını hayal ettim de
bir an ne acayip birşey olurdu yaa

Ben kalabalik bir ailedenim, cok güzel eglenceli, hepimizde kiziz
Helede kiz olunca, alisverise cikmalar, durup dururken göbek atmalar, ne biliyim güzel tabi.

Ama Gel geleli, cok kardes, cok dert demek. Birinin derdi oldugunda, sende dert ediniyosun, üzülüp
Yipraniyosun. Birbirlerine destek olurlar , diyolar ya. Bazen insanin elinden hicbisey gelmiyo.
Cok zor yanlarida oluyo yani malesef.

Kardeş gibi var mı ya :))
Konu sahibi arkadaşım haklısın, benim de benden 2 yaş küçük bir kız kardeşim var..
Biz birbirimizin her şeyiyiz, zaman zaman anlaşamasak da benim en büyük dert ortağım, sırdaşım odur.
Ama olmuşla ölmüşe çare yok annenle babanın yaşı geçmiş artık, bence sen ilerde evlenip annenle babana bol bol torun ver ki bu kardeş sevdan çocuklarınla hayat bulsun :)

Benden 4 yaş küçük 2 kız kardeşim var.En iyi dostlarım onlar,dışardaki insana dostum desen bile bir şey olduğu zaman sallamaz seni mesela,ama kardeş öyle mi candır cann
Belki kardeş gibi olan dostluklar vardır ama ben görmedim,keşke olsa,dost deyip,2-3 sır anlatmakla dost olunmuyo maalesef,yeri gelecek dost dediğiniz kişi için düşünmeden kendinizi riske atıcaksınız,karşıdaki de öyle,ben buna dostluk derim..
Şuana kadar bunu yapan tek kişi kardeşlerim,ben ağladığımda daha nedenini bilmeden ağlıyolar,daha ne olsun,keşke sizin de olsaydı:)
Hayat onlarla güzel...

hepinize cok tesekkur ederim kizlar cok guzel seyler yazmissiniz hissettiklerimi paylasanlara teselli eden ornekler verenlere cok tesekkur ederim cidden :)

ben bi yasa kadar kuzenimi abla bildim baya buyuk bi yasa kadar üniversite ye kadar.ama anladim ki degil.aramaz sormaz oldu evlenince.dostlara gelince kardes dedigim insandan yillarca hala atlatamadigim bi kazik yedim.o gun bugundur belli mesafeyi asamam dost edinmeye calissam da

sekiz yillik dostum kaldi bi tek.kardesim dedigim sorunlar olsa da hep gercekten kardes gibi hissettigim gorusemediginiz zamanlarda bile yakinligimizin kopmadigi catkapi herseyi isteyebilecegim guvendigim bi tek o var.artik dualarim onun cocugun teyzesi olmak

ha bi de tabi en buyuk dilegim buyuk bi aile kurmak.♥♡♥

tesellimse evlenmeyi dusundugumuz erkek arkadasimin ailesinin bize gore daha kalabalik olmasi artik onun yegenlerini calicam

benim icin dua edin bissuru cocugumuz olsun ♡♥♡♥ once saglikli olsunlar tabi

dost dedim kardeş dedim bağrıma bastım, o delip gitmeyi seçti. ne olursa olsun kendi kardeşinden öte değil hiç kimse..

belki de kardes koparip atilamadigi icindir o.kendi kanindan olmayinca daha cabuk yıkılıyor hersey sanırım. ben de yedigim kazigi kardesimden yesem napardim ne tepki verirdim bilemiyorum

bence çok fazla üzülmeyin
hayatta her şeyin hayırlısı önemli olan
benim 1 tane erkek kardeşim var ama çok problemli küçüklüğünden beri bize çektirmediği kalmadı, hala da devam ediyor sorunları
benim de içimde ukde kaldı 1 tane kız kardeşim olsa diye
ama maalesef hayatta her şey istediğimiz gibi olmuyor.
bir de şu açıdan bakarsan eğer kardeşim olsaydı hiç anlaşamazdık sürekli huzursuzluk yaratırdı diye düşünürsen sana bir faydası dokunabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…