Koca ve Maas

Iste o da ortak hesap dedi, ben aldigimi sen aldigini oraya koycaz eve kedi mamasida alsak buzdolabida alsak arabamiza yakitda taksi parasi ayakkabi da ordan odensin dedi. Burdada kizlar o senin paranin pesinde parayi senden gizli ceker diyolar. Buna inansam zaten evlenmem

Borç nezaman bitecek?
kaç kardeşsiniz?
Onun maasi nekadar ?
Paraniza daha rvlenmeden karisiyo ileride bu ev size kalacak zaten haybeye odeme yapmiyosunuz kumar borcu degil kart borcu degil
Ortak hesaba gelince ne munasebet paylasirsiniz giderleri ortak bi hesapta acarsiniz iki kiside heray biner lira koyar kalaniyla istediginizi yaparsiniz

Daha evlenmeden maasi ortak hesaba yatiralim gibi seyleri dusunuyorsa srnin icin degil maasin icin evlenmis diye dusunurdum.

Evlendikten sonra ortak hesauaçılacak şimdi değil. Çalış bana para getir demiyo istersen çalışma, istersen aileninde ihtiyacı varsa ben 300 lira vereyim ama 5 sene krediye bağlanamayız diyo

Evlendikten sonra ortak hesauaçılacak şimdi değil. Çalış bana para getir demiyo istersen çalışma, istersen aileninde ihtiyacı varsa ben 300 lira vereyim ama 5 sene krediye bağlanamayız diyo
Ben bunu kabul etmezdim. Istedigini alamayacaksin. Burada cok ornekleri var.

Size davranılmasını istediğiniz gibi davranın. Yalanla nasıl ilişki yürütüyorsunuz aklım almıyor?
Burada adamlar evlendikten sonra ailesine yardım etse ana kuzusu, olgunlaşamamış oluyor, kadınlara gelince ailen seni okuttu büyüttü, hakkıdır. O adamları ailesi büyütmedi mi? Ağaç kavuğundan mı çıktı onlar? Bu çifte standart beni benden alıyor...
Ailenizin paraya ihtiyacı varsa, sizin de elinizde para varsa yardım edersiniz. Buna kimse karışamaz. Zaten elinde imkan olduğu halde zor durumdaki aileye yardım etmeyecek bir vicdansızla ben olsam evlenmem.
Ailenizin ihtiyacı olmadığı halde sizden maddi beklentisi varsa, o zaman onlar da sizi iyi bir yatırım aracı olarak görmüş olurlar ki bu da evleneceğiniz adamın paranıza göz koymasıyla aynı şey.

Daha evlenmeden para gizlemeye çalışıyorsunuz. Böyle evlilik nasıl yürür? Önce bu kötü alışkanlığınızı bırakın ki sağlıklı bir ilişkiniz olsun.

Ailemin 1000 lira konut kredisini ödüyorum.
5000 lira maas aliyorum.
Ben evlenince ailemin 1000 lira borcunu ödemek ama esimden gizlemek istiyorum cunku yakin zamanda tartistik ve artik ben ödemiyorum demis bulundum. Oda evlenince ortak hesap acip maaslarimizi oraya atalim evin giderlerini ordan yapalim diyo. Aldigim maasi mecbur bilebilir.
Bu durumda ne gider göstererek 1000 lira gizleyeyim
Ne kazandığını eşine söyleme sende

5000 lira maas aliyorum.
Ben evlenince ailemin 1000 lira borcunu ödemek ama esimden gizlemek istiyorum cunku yakin zamanda tartistik ve artik ben ödemiyorum demis bulundum. Oda evlenince ortak hesap acip maaslarimizi oraya atalim evin giderlerini ordan yapalim diyo. Aldigim maasi mecbur bilebilir.
Beni büyüten okutan aileme istediğim kadar veririm eşim bile karışamaz.bence saklamayin kabul ediyorsa böyle kabul etsin sizi cok bi miktarda degil sonucta maasiniza göre

Biraz siz haklisiniz ama biraz da esiniz haklı, 1000 lira çok iyi para , yılda 12 bin lira , ev size ait olacaksa ya da bir arkadasin yaptığı yorum gibi , mirasta sadece siz olacaksınız esinize bu sekilde izah edebilirsiniz , ama yok kardesler var ise ve onlar herhangi bir katkı saglamiyorlar ise ve evli olan var ise bu kardesler içinde esiniz bu durumu sizin önünüze cikarabilir haklı olarak. Ben de 2 yıllık evliyim , annem babam ayrı ve annem tek başına kirada oturuyordu , evlendigim aydan itibaren annemin her ay bir faturasını odedim , buna karşılık esimin anne ve babasına her ay telefon hatları için kontör yukledim , çoğunu eşim bile bilmez belki kendi içimde adaleti böyle sağladım , ortak hesap konusuna gelince ben şanslı olanlardanim , eşim her ay maaşını bana verir (ailesinden öyle görmüş ) benim maaş hesabinda toplanır maaslarimiz ve o ay ne ödeme yapilacak ise ben yaparim , esime de söylerim ki bilsin hesabimizda bu kadar kaldı gibi .
ailene yardım etmelisin ama ayda 1000 tl çok büyük bir rakam bence , eşin doğru demis ayda 300 olur tamam , siz bir aile olacaksınız ve birikimim yok demissiniz sanırım bir yorumda , kendinize daire almak varken kredi çekip neden belki de senin olamayacak birsey için huzurunu kacirasin ki ? bu arada ben 1 yildir yaptığımız destekleri kestim çünkü ayda 3 bin lira ev kredisi ödüyoruz, arada yaparız ama sürekli degil artık
çünkü bizim de bir ailemiz var

5000 lira maas aliyorum.
Bence hiç gizlemeyin göğsünüzü gere gere söyleyin. Aynsını kendiside yapabilirdi.

Biraz siz haklisiniz ama biraz da esiniz haklı, 1000 lira çok iyi para , yılda 12 bin lira , ev size ait olacaksa ya da bir arkadasin yaptığı yorum gibi , mirasta sadece siz olacaksınız esinize bu sekilde izah edebilirsiniz , ama yok kardesler var ise ve onlar herhangi bir katkı saglamiyorlar ise ve evli olan var ise bu kardesler içinde esiniz bu durumu sizin önünüze cikarabilir haklı olarak. Ben de 2 yıllık evliyim , annem babam ayrı ve annem tek başına kirada oturuyordu , evlendigim aydan itibaren annemin her ay bir faturasını odedim , buna karşılık esimin anne ve babasına her ay telefon hatları için kontör yukledim , çoğunu eşim bile bilmez belki kendi içimde adaleti böyle sağladım , ortak hesap konusuna gelince ben şanslı olanlardanim , eşim her ay maaşını bana verir (ailesinden öyle görmüş ) benim maaş hesabinda toplanır maaslarimiz ve o ay ne ödeme yapilacak ise ben yaparim , esime de söylerim ki bilsin hesabimizda bu kadar kaldı gibi .
ailene yardım etmelisin ama ayda 1000 tl çok büyük bir rakam bence , eşin doğru demis ayda 300 olur tamam , siz bir aile olacaksınız ve birikimim yok demissiniz sanırım bir yorumda , kendinize daire almak varken kredi çekip neden belki de senin olamayacak birsey için huzurunu kacirasin ki ? bu arada ben 1 yildir yaptığımız destekleri kestim çünkü ayda 3 bin lira ev kredisi ödüyoruz, arada yaparız ama sürekli degil artık
çünkü bizim de bir ailemiz var

En mantikli yorumu yapanlardan birisin. Cünkü evlisin sen de destek olmussun ailene.

Ben evli olsaydim, kendi ailemi kurmus olssydim, bende kendi ihtiyacim varken cocugumun istedigi biseyi paramiz yok alamayiz derken bi apartman dairesinde kotu bi evde otururken ailem havuzlu sitede otursun diye 1000 lira bile odemek istemezdim belki.

Ona hak veriyorum cunku 5 yildir nerdeyse birlikteyiz benim ceyiz param olmadigindan nisan masrafina giremycegmden evlenmedik erteledik. Oda hakli olarak bizim ihtiyacimiz varken 5 yil daha musade edemem demisti.

Bizim bi evimiz esyamiz ailemiz yuvamiz olsa hic konu degil ama bizim yokken onlara vermen dogru degil dedi.

Neyse bunlari astik. Herkes paranla evleniyo demis, amaan birak demis, yahu benim adamla sorunum yok, Ben issiz kaldim param icin evleniyo olsa niye o zaman terketmedi. Agzi olan konusuyo. Ben bu krediyi odycem, paramin hesabini babam sormamisken kocam hic soramaz. Ve bunu 3 sene once konusup kabul ettirdim. Benimde kafam o kadar calisiyo o konuda akla ihtiyacim yok.

Biz, bir sebeple, baska bir sebeple tartistik, para degil. Oda bana bizim evlenebilecegimize inanamiyorum ailen kredi konusunda hic cözüm yoluna gitmedi bile dedi, ailen surekli senden maddi seyler bekliyo onu al bunu ode sunu yaptir, biz evlenicez bi musade etmedilerki ceyizini alasin, annemin altinini yapicam, babamin kredisini odycem, evin tadilati bitmiyo sizin borcunuz kac yasimiza geldik dedi. Bende ailemi savunmak icin hicde oyle degil ben ödemiyorum artik babam oduyo demis bulundum onlari savunmak icin.

Aslinda burda yapilan yorumlar gibi degil durum, adam hakli. Hemde sonuna kadar. Bu ev ailemin basimizi sokalim yeter evi degil, biraz guzel. Oda hakli olarak siradan bi daire olsa ihtiyaclari var ode derdim, ama yok, bizim ihtiyacimiz var diyor.

Burda actigim konu, adam boyle diyo sizce ayrilayimmi degilki. Ben onu kirmadan 1000 lira parami gizlemenin yolunu ariyorum. Bunu yaparken de hic kotu hissetmycem kendimi. Neden mi, cünkü hic hesap vermem istersem. Bu benim hakkim. Ondan cokda iyi kazandigim icin bu benim dibine kadar hakkim. Cok yorularak kazandigim ve cok tasarruf ettigim icin hakkim. Bu Benim kendimden ettigim fedakarliklar. Tek ayakkabiyla mevsim gecirdim,2 ayda bir dip boyaya gidiyorum, kisa montum yok almycam bu sene. O mu cikarip veriyoki hesap soruyo. Vericem evet aileme 2000 de olsa 3000 de olsa vericem. Allah bana daha fazlasini verir.

Ortak hesaba gelincede daha evlenmeden bunumu konusuyosuniz demis biri. 5 yildir evlenmeye calisiyoruz. Evlenince nasil bi hayat kuracagimizin bi parcasi degilmi bu. Onun ailesinde boyle oluyormus bizde evlenince böyle yapariz demis olmasi param icin evlendigi anlamina gelmez.

2 yil once bende sizin gibiydimde, beni isten bi cikardilar, aldim boyumun olcusunu, ve sevgilim cikarilmama hic uzulmedi... Hatta iyi oldu lazimdi sana boyle bisey dedi.

Back
X