Kocadan Soğuma

TembelGarfield

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2018
87
105
8
Hanımefendiler iyi geceler.İçinizde ailesinin hareketleri yüzünden eşinden soğuyan var mı? Eşim bazen ailesini savunuyor.Ailesi biraz nerede nasıl davranacağını bilmeyen insanlar.O da onların çocuğu ve gözüne batmıyor bu hareketler ona fazla gelmiyor.Çünkü bu hareketlerin içinde büyümüş.Ama şu sıralar ben kendimi eşimden soğumuş hissediyorum.Bilmiyorum belki de sadece kırgınım.Siz nasıl başa çıkıyorsunuz bana önerileriniz var mı?
Konu çok açık olmamış.Yanlış anlamaya müsait o yüzden biraz detay vereyim.Arkadaşlar nasıl davranacağını bilemez derken mesela bu akşam yeni yeni tanıştığımız bir ailenin iftar davetindeydik.Sevgili kp durduk yere gülerek ee oğlum bunu ne zaman döveyim dedi.Karısı da bayramda falan dedi , gülüştüler.Bu şakaymış.Normal mi Allah aşkına eşime deyince de boşver şaka yapıyor dedi.Bende buna sinirlendim.

Son düzenleme:
Eşinizin ailesi kötü niyetli insanlar değilse ve sizin kötülüğünüz için bilerek birşey yapmıyorsa eşinizin onlara karşı nr yapmasını bekliyorsunuz ki? Nerede nasıl davranacağını bilmek görgü deneyim eğitim meselesidir demek ki onlara bu imkanlar nasip olmamış, eşinize elbette doğal gelecek bu durum. Ne yapsın mesela ailesinden tiksinsin mi utansın mı anlamadım ben

İyi geceler,
Kaç yıllık evlisiniz?
Bazen dediğinize göre çok büyük sorunlarınız yok diye düşünüyorum.
Şöyle söyliyeyim, 13 yıllık evliyim. Eşimin ailesiyle benim ailem o kadar farklılar ki. Biz çok samimi, sevecen, geveze sıcak insanlarız. Onlarda soğuk, çok az konuşan, duygularını gösteremeyen insanlar.
İlk zamanlar çok yadırgıyordum, sanki bana öyle davranıyorlarmış gibi. Ve şu çok önemli ki; bir şeylere takmaya başladıkça her şey gözüne batıyor insanın :işsiz:
Şunu anladım ve rahatladım ki takmayacaksın. İnsanları olduğu gibi kabul edeceksin. Özellikle sana karşı art niyetle yapılmıyorsa davranışlar tolere edeceksin. Ohhh rahat edeceksin.
Ve şuda önemli bir konu, eğer eşin iyi bir eş ve adamsa ailesi için çok üzerine gitmemelisin bence. Çünkü insan ailesini seçemiyor ve atamıyorda :KK14: O yüzden takılmamaya çalışın.

Hepimizin doğasında var nasıl inkar edelim . İnsan kaç yıllık ailesine laf edilince ister istemez savunmaya geçecektir . Sizin beyefendinin eşi olmanız bu durumu normallestirmez yine de savunur.

Arkadaşlar da yazmış ne yapsın adam herkes ailesini secebiliyor mu siz beğenmiyorsunuz diye silsin mi kötü mü davransın . Nisanliyken farketmediniz mi ailesinin durumunu ?

Aynı şekilde kadınların ailesine laf denildiğinde kıyametler kopuyor bu çifte standart neden .

Biraz anlayış biraz sevgi lazım bizlere aslında .

Hanımefendiler iyi geceler.İçinizde ailesinin hareketleri yüzünden eşinden soğuyan var mı? Eşim bazen ailesini savunuyor.Ailesi biraz nerede nasıl davranacağını bilmeyen insanlar.O da onların çocuğu ve gözüne batmıyor bu hareketler ona fazla gelmiyor.Çünkü bu hareketlerin içinde büyümüş.Ama şu sıralar ben kendimi eşimden soğumuş hissediyorum.Bilmiyorum belki de sadece kırgınım.Siz nasıl başa çıkıyorsunuz bana önerileriniz var mı?
Ben arkadaşlar gibi düşünmüyorum çünkü aynı sorundan ben de muzdaribim.Gercekten yaşamayan bilemez çok kötü bir durum.Tabi ki ailesinden soğumasın tiksinmesin ama en başından beri ailesi ve karisi arasında dengeyi kurmayı bilsin yoksa geri dönülmez mesafeler ve kinler oluşuyor.Bir süre ailesine karşı sonra yanınızda değil her zaman karşı tarafta olan eşinize karşı.Her kadın sevme sevilme değer görme hatta içgüdüsel olarak sahip cikilma yalnız hissetmeme bir erkek tarafından korunm güdüleriyle evleniyor.Karsi taraf bunları sağlayamayınca ne ona ihtiyaç duyuyorsunuz ne de fiziksel bir cekom hissediyorsuniz.Ah çok çenem açıldı bam telime bastınız eşinin ailesiyle 1 sene önce kavga ettim sebep kv sürekli benden maddi beklenti içine girmesi bana başkalarının ağzıyla laf sokmaya çalışması oğluma 40 lira verildiği için ortalığı ayağa kaldırması benden ev istemesi gibi bir sürü sebep şimdi herkes kendini haklı görür ama bu yazdıklarımın hangisi normal?Ama benim sevgili eşim ve ailesi tüm bunlarda beni suçladı asla kimse özür dilemedi hepsi aile olup beni dışladılar ezmeye çalıştılar hiçbiri umrumda olmadı da eşimin yaptığı çok koydu o zaman geçici bir öfke olduğunu düşünüyordum ama hiç geçmek bilmedi hal ona kötü davranıyorum içinden hiç sevgi göstermek onu mutlu etmeye çalışmak gelmiyor cinselliği bile kadınlık görevi olarak görüyorum sadce gerçekten çok zor aşık olduğun insanla başkaları yüzünden bu duruma gelmek aynı evin içinde mutsuz yaşamak.Size verebileceğim tek tavsiye eşinizle ilgili hatta okuyabiliyorsanız bu mesajı okuyun sizi bu duruma getirmeden önlem alsın sizi biraz seviyorsa iş işten geçmeden sahip ciksin

Ben arkadaşlar gibi düşünmüyorum çünkü aynı sorundan ben de muzdaribim.Gercekten yaşamayan bilemez çok kötü bir durum.Tabi ki ailesinden soğumasın tiksinmesin ama en başından beri ailesi ve karisi arasında dengeyi kurmayı bilsin yoksa geri dönülmez mesafeler ve kinler oluşuyor.Bir süre ailesine karşı sonra yanınızda değil her zaman karşı tarafta olan eşinize karşı.Her kadın sevme sevilme değer görme hatta içgüdüsel olarak sahip cikilma yalnız hissetmeme bir erkek tarafından korunm güdüleriyle evleniyor.Karsi taraf bunları sağlayamayınca ne ona ihtiyaç duyuyorsunuz ne de fiziksel bir cekom hissediyorsuniz.Ah çok çenem açıldı bam telime bastınız eşinin ailesiyle 1 sene önce kavga ettim sebep kv sürekli benden maddi beklenti içine girmesi bana başkalarının ağzıyla laf sokmaya çalışması oğluma 40 lira verildiği için ortalığı ayağa kaldırması benden ev istemesi gibi bir sürü sebep şimdi herkes kendini haklı görür ama bu yazdıklarımın hangisi normal?Ama benim sevgili eşim ve ailesi tüm bunlarda beni suçladı asla kimse özür dilemedi hepsi aile olup beni dışladılar ezmeye çalıştılar hiçbiri umrumda olmadı da eşimin yaptığı çok koydu o zaman geçici bir öfke olduğunu düşünüyordum ama hiç geçmek bilmedi hal ona kötü davranıyorum içinden hiç sevgi göstermek onu mutlu etmeye çalışmak gelmiyor cinselliği bile kadınlık görevi olarak görüyorum sadce gerçekten çok zor aşık olduğun insanla başkaları yüzünden bu duruma gelmek aynı evin içinde mutsuz yaşamak.Size verebileceğim tek tavsiye eşinizle ilgili hatta okuyabiliyorsanız bu mesajı okuyun sizi bu duruma getirmeden önlem alsın sizi biraz seviyorsa iş işten geçmeden sahip ciksin

İyi de sizinki konu sahibinden çok başka bir mevzu . Konu sahibi bu tarz bir yakınma yapmamış ki . Sadece ailesi nasıl davranacağını bilmeyen tipler filan diyor bu başka bir mevzu.

Herzaman söylediğim gibi adam dediğin o dengeyi kurabilmeli ne ailesini eşine nede eşini ailesine ezdirmemeli . Sıkıntı erkeklerde aslında .

Zorla elinizden paranızı aldılar mi merak ettim yoksa sadece talep mi ettiler ?

Annesi ve karısı arasında denge kuramayan kocalar yüzünden oluyor bu soğumalar iki tarafı idare etmeyi bilmiyorlar sürekli ailesini savunan karısını azarlayan kavga eden bir erkekten soğunur

Annesi ve karısı arasında denge kuramayan kocalar yüzünden oluyor bu soğumalar iki tarafı idare etmeyi bilmiyorlar sürekli ailesini savunan karısını azarlayan kavga eden bir erkekten soğunur
Aslında sürekli onları savunmuyor ama dediğiniz gibi evde sürekli kavga var.Kavganın tek sebebi onlar.Bu da beni soğuttu.

Aslında sürekli onları savunmuyor ama dediğiniz gibi evde sürekli kavga var.Kavganın tek sebebi onlar.Bu da beni soğuttu.
Sürekli onları savunmuyorsa biraz o konuların üstünde durmamayı deneyin kendim adına söylüyorum erkekler ailesi hakkındaki konuşmalar doğru bile olsa kabullenmek istemiyorlar ve biz yeni nesil evli bayanlar eski toprak annelerimiz gibi alttan almayı ve üstünde durmaması beceremiyoruz Erkek ailesi çoğumuzun üstünde takıntı haline geliyor ne yazık ki karşılıklı empati kurmak şart Tabi bir de gerçekten çocuklarının yuvalarını yıkma pahasına burnunu sokan aileler var onları da Allah ıslah etsin bi süre ailesi ile ilgili konuşmamaya çalışın

Sürekli onları savunmuyorsa biraz o konuların üstünde durmamayı deneyin kendim adına söylüyorum erkekler ailesi hakkındaki konuşmalar doğru bile olsa kabullenmek istemiyorlar ve biz yeni nesil evli bayanlar eski toprak annelerimiz gibi alttan almayı ve üstünde durmaması beceremiyoruz Erkek ailesi çoğumuzun üstünde takıntı haline geliyor ne yazık ki karşılıklı empati kurmak şart Tabi bir de gerçekten çocuklarının yuvalarını yıkma pahasına burnunu sokan aileler var onları da Allah ıslah etsin bi süre ailesi ile ilgili konuşmamaya çalışın
Haklısınız bende bazen farkediyorum.Hatta bazen bahsetmemeye çalışıyorum.Ama her görüşmede mi saçmalanır.Sinirli bir yapım var yediremiyorum.Kendi ailem yapsa çok daha tepki veririm inanın.

Haklısınız bende bazen farkediyorum.Hatta bazen bahsetmemeye çalışıyorum.Ama her görüşmede mi saçmalanır.Sinirli bir yapım var yediremiyorum.Kendi ailem yapsa çok daha tepki veririm inanın.
Çok iyi anlıyorum sizi çünkü bende sinirli ve takıntılı bir yapıdayım ama bu sizi daha çok yıpratır onları kabullenmeniz şart malesef evlilik yolunda evet derken sırf eşi değil aslında aileyi de kabul ediyoruz evlilik zehir hale geliyor kendi mutluluğunuz için çok bahsetmeyin sonra bu durumdan bıkıp o da soğuma noktasına gelebilir evliliğinizin tadını çıkarın :)

nasıl ki evlendiğimizde eşimiz ailemize katılıyorsa sizde eşinizin ailesine katılmış oluyorsunuz.Anlaşarak evlendiyseniz ailesini tanımış oluyorsunuz az çok.O zaman gözünüze batmayan idare ettiğiniz şey evlilik cüzdanını elinize alınca senin ailen şöyle böyle oluyor.Madem bunlar sizin için önemliydi ailesini iyice tartacaktınız.Kimse kral soyundan gelmiyorki.Bunlar tamamen eşinize sevginizle orantılı.Ailesi sizi ezmiyor kaba davranmıyorsa idare edin.İnsanları olduğu gibi kabul edin.Siz nasıl ailenize laf söyletmezsiniz,eşinizde elbet söyletmeyecektir.Size olan sevgisini ailesiyle ölçtürtmeyin.Sizin içinde aynısı geçerli.

Yazık ama olan size oluyor . Yeni evlilikte hergün kavga stres sıkıntı yazık gerçekten .
Kendinize de eşinize de yapmayın bunu mümkün olduğunca az görüşün alışana kadar en azından .

Aman kapınız ayrı bacaniz ayrı eşiniz onların ağzıyla size sıkıntı çıkarmıyorsa başka bir sorununuz yoksa takılmayın bu kadar .

Yazık ama olan size oluyor . Yeni evlilikte hergün kavga stres sıkıntı yazık gerçekten .
Kendinize de eşinize de yapmayın bunu mümkün olduğunca az görüşün alışana kadar en azından .

Aman kapınız ayrı bacaniz ayrı eşiniz onların ağzıyla size sıkıntı çıkarmıyorsa başka bir sorununuz yoksa takılmayın bu kadar .
Çok teşekkür ederim anlayışlı yorumlarınız için.

Ailesi de netice de kocaman insanlar ve eşiniz onları yönlendiremez nasıl davranmaları gerektiğini söyleyemez ki
Si boşverin onları kendinize ve evliliğinize odaklanın

Evlilikte iki taraf da kendi kültürü, örfü adeti, alışkanlıklarıyla birlikte evlenir. Bu gelenekler, kültür, örf adet bizim kişiliğimize işlemiştir. Iki taraf içinde geçerlidir bu. Eşlerden biri bu adetlere bir eleştiri getirse karşı taraf bunu benliğine tehdit olarak algılar genelde. Sanki onu eleştiryormuşsunuz gibi tepki verebilir. Çünkü o kültür örf adet gelenek isyer istemez benliğine kişiliğine işlemiştir. Bu yüzden kendisine çok normal gelmektefir. Aynı şey sizin için de geçerli.

İyi geceler,
Kaç yıllık evlisiniz?
Bazen dediğinize göre çok büyük sorunlarınız yok diye düşünüyorum.
Şöyle söyliyeyim, 13 yıllık evliyim. Eşimin ailesiyle benim ailem o kadar farklılar ki. Biz çok samimi, sevecen, geveze sıcak insanlarız. Onlarda soğuk, çok az konuşan, duygularını gösteremeyen insanlar.
İlk zamanlar çok yadırgıyordum, sanki bana öyle davranıyorlarmış gibi. Ve şu çok önemli ki; bir şeylere takmaya başladıkça her şey gözüne batıyor insanın :işsiz:
Şunu anladım ve rahatladım ki takmayacaksın. İnsanları olduğu gibi kabul edeceksin. Özellikle sana karşı art niyetle yapılmıyorsa davranışlar tolere edeceksin. Ohhh rahat edeceksin.
Ve şuda önemli bir konu, eğer eşin iyi bir eş ve adamsa ailesi için çok üzerine gitmemelisin bence. Çünkü insan ailesini seçemiyor ve atamıyorda :KK14: O yüzden takılmamaya çalışın.
Benimkilerin aileside öyle. Esimin yengesi dayısı icin diyor ki ilk evlendigimde cok tanimiyordum yabancıydım ya beni icime göcermişti . Hic konusmuyordu dedi. Kaynana atladi hemen biz ailecek konusacak pek bisey bulamayiz dedi.benim esimde oyle soguk konusmaz sessiz 48 saat kanepenin uzerinde televizyon izleyerek ve laptopla hayatini gecirebilirm ben ise civil cıvıl geveze esprili bir insanim. Konuştuğumda bana bu kadar konuscak seyi nerden biliyorsun diyor. Ben cok bunaliyorum bu farklardan

Nerden buluyorsun diyor. Bende ne var iste anlatiyorum diyorun 3 cumle kursam 2 kelimeyle cevap veriyor bazen cevap vermeye tenezzul bile etmiyor kafa sallıyor gercekten o kadar igrenc ki. Duygularini gostermeyen konusmayan az konusan soguk insanlarla bir arada bulunmak. Resmen sinsiler ama islerine geldigi zaman herseyi pat pat soyler kayinvalide de kendisi de bacisi da ayrica isleri gucleri hava atmak. Bu soguk ve domuzlukla nasil bunu becerebiliyorlar onuda anlamiyorum.

Back
X