Kocadan Soğuma

Para verdiğim de çok oldu ne zaman vermeyeceğim artik dedim o zaman kötü öldüm ben mi yanlış anladım eşi sürekli ailesini tuttuğu için eşinden soğumaya baslamis

Konu sahibininkiler patavatsız sadece sanırım .

Vermeyin kötü olun o zaman zaten kötüymüşsünuz madem . Bazılarına iyilik de yaramıyor malesef .

Esim bi alem ailesi bi alem ama bu sene cocuk olunca aanladim esimde hic iş yok insanlar cahil olsa bile kocamdan daha cok çaba harcıyorlar bizi bi arada tutmak için.kocam hala gözümün önünde anasını doyurma peşinde sanki anasi emzirecek kızı.

Para verdiğim de çok oldu ne zaman vermeyeceğim artik dedim o zaman kötü öldüm ben mi yanlış anladım eşi sürekli ailesini tuttuğu için eşinden soğumaya baslamis
Para da istediği çok oldu kayınpeder benim evimi yönetmeye de çalıştı.Bir de biz kredi ödüyoruz düşünün.Öyle bir insan ki devamlı net maaş öğrenmeye çalışır.Ama eşim vermiyor para hoş verecek para da yok.Ama adam aşırı zevzek.Öyle boş espriler yapıyor ki.Kendini insanlara çok farklı tanıtıyor.Misal bizim ödediğimiz evi kendi almış gibi gösteriyor.Kredisini o çekti düşük faizle eşime çıkmadı.Ama sonuçta aykıl ödemesini biz yapıyoruz.Aslında anlatacak çok şey var.Eşim bazen onları savunuyor bazen haklısın diyor.Ama evde sürekli kavga.Tek sebep onlar.Bu da beni evlilikten soğuttu.

Esim bi alem ailesi bi alem ama bu sene cocuk olunca aanladim esimde hic iş yok insanlar cahil olsa bile kocamdan daha cok çaba harcıyorlar bizi bi arada tutmak için.kocam hala gözümün önünde anasını doyurma peşinde sanki anasi emzirecek kızı.
Yazık ya o annesiyse sende karısısın.Neden bu erkekler bu ayrımı yapamıyor , anlamıyorum.İkinizi de baş üstünde tutabilir.Umarım düzelir sizinki de.

Uyusmadığımız çok nokta ve öyle zamanlar geliyor ki eşimle kopma noktasında oluyoruz misal dün gece! Ağlamaktan şişmiş gözlerimle gram uyku uyumadan sabahı ettim
Çok üzüldüm.Bende dün sabah ettim.Ama olan cana oluyor.Sizde kendinize bu kadar yüklenmeyin.Akışına bırakın biraz.Su akar yolunu bulur.

Ben varım!
Eşim ailesi yüzünden çok değişti normalde çok iyiydik biz.. işin ucu bana dokunsada kalbimi kuracak bir durum bile olsa eşim ailesnin bir dediğini ki etmez.. onları baş tacı eder beni ayak altı.. o yüzden soğudum.. aile olmasaydı çok mutlu olabilir bu hale gelmezdik.. ama yapacak birşey yok ben 5 yıldır değiştiremedim..
Çocuğunuz var mı? Ben çocuk yapmaya da çok korkuyorum.Hazır değilim deyip geçiştiriyorum.Aslında eşim iyi bir adam ama ailesinin yapışkanlığı beni korkutan.

Para da istediği çok oldu kayınpeder benim evimi yönetmeye de çalıştı.Bir de biz kredi ödüyoruz düşünün.Öyle bir insan ki devamlı net maaş öğrenmeye çalışır.Ama eşim vermiyor para hoş verecek para da yok.Ama adam aşırı zevzek.Öyle boş espriler yapıyor ki.Kendini insanlara çok farklı tanıtıyor.Misal bizim ödediğimiz evi kendi almış gibi gösteriyor.Kredisini o çekti düşük faizle eşime çıkmadı.Ama sonuçta aykıl ödemesini biz yapıyoruz.Aslında anlatacak çok şey var.Eşim bazen onları savunuyor bazen haklısın diyor.Ama evde sürekli kavga.Tek sebep onlar.Bu da beni evlilikten soğuttu.
Evet doğru anlamışım çok benziyorlar aslında küçük bir yerden mi cikmalar:deli:sanırım cozumu yok bu durumun ben mesafe koydum baya bir kırk yılda bir görüşüyoruz ama etkisi hala devam ediyor tabi

Evet doğru anlamışım çok benziyorlar aslında küçük bir yerden mi cikmalar:deli:sanırım cozumu yok bu durumun ben mesafe koydum baya bir kırk yılda bir görüşüyoruz ama etkisi hala devam ediyor tabi
Evet öyleler biraz.Hep eski zamandaki şeyleri bekliyorlar.Ben malesef o mesafeyi ne kadar koymaya çalışsamda olmuyor.Sürekli arıyorlar yoktan anlamıyorlar.

Ben varim valla onlarin suratini o seslerini duyunca cok cok cok soguyorum. Gecen bi parpiladim bi kavga ettik . Sen beni hic dusunmuyosun ben cok arada kaliyorum dedi. Ben de sen beni dusunmuyoshn senin yuzunden kendime olan özsaygim bitiyo ya kendime yakistiramadigim sekilde yapmacik olmak zorunda oluyorm hic istemedigim seylere katlaniyorum falan dedim. Seni de bundan sonra daha iyi dusuncem en iyisi bastan mahal vermycem gorusmeye,o zaman kavga da cikarmam..dedim.
Cidden soguyorum ya onlarin cocugu oldugunu bilmek ..iyy neffret var bende de resmen.
Hic nerde nasil davranilcagini bilmezler bunun kitabini yazarlar o derece. Mahvettiler herseyimizi en guzel gunumuzu dugunumuzu. Affetmiyorum hakkima cok girdiler..

Evet öyleler biraz.Hep eski zamandaki şeyleri bekliyorlar.Ben malesef o mesafeyi ne kadar koymaya çalışsamda olmuyor.Sürekli arıyorlar yoktan anlamıyorlar.
Bizimki yapmıyor artik çünkü set ordum resmen bir kere büyük kavgamız oldu ondan sonra da cevap vermeye başladım dediklerine normalde sesimi çıkartmıyordum anladı sanırım bir de eşimin başının etini yiyince o da bir şeyler söyledi şu an rahatim

Ilk zamanlar ben de buna benzer duygular hissettim. Ama zamanla sunu kabullendim herkes kendine gore...
Esim onlarin oglu olabilir ama benim kocam ve asla onlar gibi degil.
Yani herkesi kendi yaptıklarıyla degerlendirin. Aileye gore kisiyi, kisiye gore aileyi degil... umarim anlatabilmisimdir.

Ben arkadaşlar gibi düşünmüyorum çünkü aynı sorundan ben de muzdaribim.Gercekten yaşamayan bilemez çok kötü bir durum.Tabi ki ailesinden soğumasın tiksinmesin ama en başından beri ailesi ve karisi arasında dengeyi kurmayı bilsin yoksa geri dönülmez mesafeler ve kinler oluşuyor.Bir süre ailesine karşı sonra yanınızda değil her zaman karşı tarafta olan eşinize karşı.Her kadın sevme sevilme değer görme hatta içgüdüsel olarak sahip cikilma yalnız hissetmeme bir erkek tarafından korunm güdüleriyle evleniyor.Karsi taraf bunları sağlayamayınca ne ona ihtiyaç duyuyorsunuz ne de fiziksel bir cekom hissediyorsuniz.Ah çok çenem açıldı bam telime bastınız eşinin ailesiyle 1 sene önce kavga ettim sebep kv sürekli benden maddi beklenti içine girmesi bana başkalarının ağzıyla laf sokmaya çalışması oğluma 40 lira verildiği için ortalığı ayağa kaldırması benden ev istemesi gibi bir sürü sebep şimdi herkes kendini haklı görür ama bu yazdıklarımın hangisi normal?Ama benim sevgili eşim ve ailesi tüm bunlarda beni suçladı asla kimse özür dilemedi hepsi aile olup beni dışladılar ezmeye çalıştılar hiçbiri umrumda olmadı da eşimin yaptığı çok koydu o zaman geçici bir öfke olduğunu düşünüyordum ama hiç geçmek bilmedi hal ona kötü davranıyorum içinden hiç sevgi göstermek onu mutlu etmeye çalışmak gelmiyor cinselliği bile kadınlık görevi olarak görüyorum sadce gerçekten çok zor aşık olduğun insanla başkaları yüzünden bu duruma gelmek aynı evin içinde mutsuz yaşamak.Size verebileceğim tek tavsiye eşinizle ilgili hatta okuyabiliyorsanız bu mesajı okuyun sizi bu duruma getirmeden önlem alsın sizi biraz seviyorsa iş işten geçmeden sahip ciksin
Ben yazsam ancak bu kadar yazarım. 1 yıllık evliyiz. Bi bitmedi maddi beklentileri. Fakir değil tembeller herkes yan gelip yatmış fakir edebiyatı yapıyorlar. Bizim de alnımızın terinden başka bir şeyimiz yok. En son eşimin evini istediler ve o da veriyor. Mutsuzum. Gelecek kaygısı yaşıyorum. Maddi anlamda kendimi tehdit altında hissediyorum. Ben de çalışıyorum. Kendimi sorgulamaya başladım. Çalışmasam acaba biter mi bu sorunlar diye. Huzursuzum. Yavaş yavaş eşime karşı da bir soğukluk hissettiğimi fark ediyorum. Ne yapıcam, nereye kadar gidecek bu böyle bilmem

Ben yazsam ancak bu kadar yazarım. 1 yıllık evliyiz. Bi bitmedi maddi beklentileri. Fakir değil tembeller herkes yan gelip yatmış fakir edebiyatı yapıyorlar. Bizim de alnımızın terinden başka bir şeyimiz yok. En son eşimin evini istediler ve o da veriyor. Mutsuzum. Gelecek kaygısı yaşıyorum. Maddi anlamda kendimi tehdit altında hissediyorum. Ben de çalışıyorum. Kendimi sorgulamaya başladım. Çalışmasam acaba biter mi bu sorunlar diye. Huzursuzum. Yavaş yavaş eşime karşı da bir soğukluk hissettiğimi fark ediyorum. Ne yapıcam, nereye kadar gidecek bu böyle bilmem
Işte sonra nefrete dönüşüyor onlar çalışan kadın diye etrafımda dönmüşlerdi eşim atanamazsan evlenmem demişti şimdi anlıyorum hepsini ama iş işten geçti.Madem çocuğundan bu kadar maddi beklentin var ne diye evlendiriyorsun?Gelini de sömürürüm diye mi düşünüyorlar acaba?

Işte sonra nefrete dönüşüyor onlar çalışan kadın diye etrafımda dönmüşlerdi eşim atanamazsan evlenmem demişti şimdi anlıyorum hepsini ama iş işten geçti.Madem çocuğundan bu kadar maddi beklentin var ne diye evlendiriyorsun?Gelini de sömürürüm diye mi düşünüyorlar acaba?
Tabii 2 maaş daha iştah kabartıcı olmuştur. Çözüm bulamıyorum. Ev olayı hala gündemde. Sersemlemiş gibiyim. Hayatta tv açmaz sohbet ederdik, şimdi kendimi televizyona hapsettim. Çözüm bulamıyorum. Sanki giderek yalnızlaşıyorum.

Size doveyim mi diye espiri yaptiysa sizde orda gulun onlara katilin. Her ailenin yapisi farkli. Niyetleri kotu degilse bence gulun gecin. Neden surekli baskalari icin evinizin icindeki huzur bozulsun. Siz ailwsini anlamaya calisin ailesinin niyetini. Onlarla sorun cozulurse esinizlede tartisma bitecek zaten. Onemli nokta esinizin onlari yada sizi savunmasi degil onemli olan sizin aileyle dengeyi kurabilmeniz.

Konu ne tam olarak
Ah benim ayrı bir konu açmam lazım buraya. Balayındayken bile arayıp para istediler. Ve evde 3 erkek kardeşi (en küçüğü 25 yaşında) çalışmıyor, kayınbaba arada bir iş buluyor günlük, kaynanaya bir öğretmen yalvardı nerdeyse çocuğuma bak diye, beyim müsade etmez dedi. Durmadan bizden para istediler. Nihayet bir kaynım işe girdi. Artık eve o bakıyor derken, eşimin bekarken yaptığı şimdi de kendilerinin oturduğu evini kaynana kendi üzerine istiyor. Onun evi onun anası, seni ilgilendirmez diyebilirsiniz ama biz kirada oturuyoruz ve ben daha önceki yaşadıklarımızdan da yola çıkarak, nereye kadar diyorum, zaten adamın bunca olay üzerine bir de kumar oynadığı çıktı. Tövbe etti ama hala borç ödüyoruz. Velhasıl ne yapacağımı bilmez bir haldeyim. Konuşmak falan işe yaramadı. Her seferinde bu son diyor. Bu gidişle bir gün de ben, bu son dicem

Back
X