Kocadan Soğuma

Hanımefendiler iyi geceler.İçinizde ailesinin hareketleri yüzünden eşinden soğuyan var mı? Eşim bazen ailesini savunuyor.Ailesi biraz nerede nasıl davranacağını bilmeyen insanlar.O da onların çocuğu ve gözüne batmıyor bu hareketler ona fazla gelmiyor.Çünkü bu hareketlerin içinde büyümüş.Ama şu sıralar ben kendimi eşimden soğumuş hissediyorum.Bilmiyorum belki de sadece kırgınım.Siz nasıl başa çıkıyorsunuz bana önerileriniz var mı?
Konu çok açık olmamış.Yanlış anlamaya müsait o yüzden biraz detay vereyim.Arkadaşlar nasıl davranacağını bilemez derken mesela bu akşam yeni yeni tanıştığımız bir ailenin iftar davetindeydik.Sevgili kp durduk yere gülerek ee oğlum bunu ne zaman döveyim dedi.Karısı da bayramda falan dedi , gülüştüler.Bu şakaymış.Normal mi Allah aşkına eşime deyince de boşver şaka yapıyor dedi.Bende buna sinirlendim.
Sizin aileniz ya da siz kusursuz degilsinizdir diye düsünüyorum...

İyi geceler,
Kaç yıllık evlisiniz?
Bazen dediğinize göre çok büyük sorunlarınız yok diye düşünüyorum.
Şöyle söyliyeyim, 13 yıllık evliyim. Eşimin ailesiyle benim ailem o kadar farklılar ki. Biz çok samimi, sevecen, geveze sıcak insanlarız. Onlarda soğuk, çok az konuşan, duygularını gösteremeyen insanlar.
İlk zamanlar çok yadırgıyordum, sanki bana öyle davranıyorlarmış gibi. Ve şu çok önemli ki; bir şeylere takmaya başladıkça her şey gözüne batıyor insanın :işsiz:
Şunu anladım ve rahatladım ki takmayacaksın. İnsanları olduğu gibi kabul edeceksin. Özellikle sana karşı art niyetle yapılmıyorsa davranışlar tolere edeceksin. Ohhh rahat edeceksin.
Ve şuda önemli bir konu, eğer eşin iyi bir eş ve adamsa ailesi için çok üzerine gitmemelisin bence. Çünkü insan ailesini seçemiyor ve atamıyorda :KK14: O yüzden takılmamaya çalışın.
Valla siz gercekten vurdumduymaz davranabilmissiniz ben bu domuzlarla napcam diye düşünüyorum. Bence sinsi insanlar ancak böyle olur hatalarini soyledigin zaman ya da bir seu talep ettiginde pat pat oyle bir konusuyorlarki o soguk itici sessiz insanlari tanıamıyorsunuz. Bizim hersey dilimizde sicak samim8 geveze esprili tipleriz bunlar saman altindan misis ipi. O yuzden bayramda ailesinin yanins gitmicem yani akrabalarins gidecekler memlekete tek bildikleri sey zaten yemek yemek. En guzel beverdikleri sey o teyzeler hep.mutfakta teyze kizlari serviste hizmette hic cekemem sus pus oturuyorlar muhabbetlerine doyum olmuyor gercekten

Çok iyi anlıyorum sizi çünkü bende sinirli ve takıntılı bir yapıdayım ama bu sizi daha çok yıpratır onları kabullenmeniz şart malesef evlilik yolunda evet derken sırf eşi değil aslında aileyi de kabul ediyoruz evlilik zehir hale geliyor kendi mutluluğunuz için çok bahsetmeyin sonra bu durumdan bıkıp o da soğuma noktasına gelebilir evliliğinizin tadını çıkarın :)
Evet kavga etsek barissak bile sinirim geçmiyor soyledikleri seyde kafama takılıyor benimde. Bi tane agzina carpacam disleri dökülecek .:sinirli:

Valla siz gercekten vurdumduymaz davranabilmissiniz ben bu domuzlarla napcam diye düşünüyorum. Bence sinsi insanlar ancak böyle olur hatalarini soyledigin zaman ya da bir seu talep ettiginde pat pat oyle bir konusuyorlarki o soguk itici sessiz insanlari tanıamıyorsunuz. Bizim hersey dilimizde sicak samim8 geveze esprili tipleriz bunlar saman altindan misis ipi. O yuzden bayramda ailesinin yanins gitmicem yani akrabalarins gidecekler memlekete tek bildikleri sey zaten yemek yemek. En guzel beverdikleri sey o teyzeler hep.mutfakta teyze kizlari serviste hizmette hic cekemem sus pus oturuyorlar muhabbetlerine doyum olmuyor gercekten

Yok sizinkilerle benimkiler biraz farklılar.
Ben sadece karakterlerine vurdumduymazım ve kabullendim. Ama Allah için art niyetleri yok. Hele görümcemi çok severim. Herşeye benim gibi tepki vermiyorlar diye kızmıyorum.
Belki bizde onlara garip geliyoruzdur bu kadar gevezelik olur mu diye :halay:
Benim eşimde biraz öyledir. Bazen diyorum “Aşkım hayat sana güzel hayatı 3, 5 kelimeyle idare ediyosun” diye:KK70:oda bana şaşırıyor bu kadar konuşacak şeyi nerden buluypsun az sakin yaşının kadını ol diye .
Öyle yuvarlanıp gidiyoruz. Allah’ta farklı insanları bir araya getiriyor diye düşünüyorum :KK74:

Evet kavga etsek barissak bile sinirim geçmiyor soyledikleri seyde kafama takılıyor benimde. Bi tane agzina carpacam disleri dökülecek .:sinirli:
Benim bir Ablam sürekli evlenmeden bana eşinle iyi geçinmenin şartı ailesini kabullenmek gerekmedikçe laf söz söylememek derdi bir bildiği varmış meğer evliliklerin çoğu bitiş nedeni de aile kavgası zaten yarın bir gün Bebişin olur onu severken aklına bile gelmez onlar ama sana karşı tavırları saygısızlıkları olur o zaman söylenirsin şimdiden kullanma bu haklarını :)

Yok sizinkilerle benimkiler biraz farklılar.
Ben sadece karakterlerine vurdumduymazım ve kabullendim. Ama Allah için art niyetleri yok. Hele görümcemi çok severim. Herşeye benim gibi tepki vermiyorlar diye kızmıyorum.
Belki bizde onlara garip geliyoruzdur bu kadar gevezelik olur mu diye :halay:
Benim eşimde biraz öyledir. Bazen diyorum “Aşkım hayat sana güzel hayatı 3, 5 kelimeyle idare ediyosun” diye:KK70:oda bana şaşırıyor bu kadar konuşacak şeyi nerden buluypsun az sakin yaşının kadını ol diye .
Öyle yuvarlanıp gidiyoruz. Allah’ta farklı insanları bir araya getiriyor diye düşünüyorum :KK74:
Hahahhahahahahahhahahaha gercekten gorende diyecek ki 24 saat konusuyoruz ama bu kocalarimiza fazla geliyor sanırım:halay::halay::halay: dediginiz dogru hayay farkli insanlari bir araya getiriyor bizim ten rengimiz bile farkli kendisi kapkara uyurken dahada esmerlesiyor sanki dudaklari morarıo ben bembeyazim herseyimiz farkli benimki bide tembel yaaa sizinkide oylemi cok üşengeç varya uyuzzz oluyorum

Benim bir Ablam sürekli evlenmeden bana eşinle iyi geçinmenin şartı ailesini kabullenmek gerekmedikçe laf söz söylememek derdi bir bildiği varmış meğer evliliklerin çoğu bitiş nedeni de aile kavgası zaten yarın bir gün Bebişin olur onu severken aklına bile gelmez onlar ama sana karşı tavırları saygısızlıkları olur o zaman söylenirsin şimdiden kullanma bu haklarını :)
Ablaniz dogru soyluyor cogu kisi boyle diyor ama ben beceremiyorum sanirim biraz inat ve agresifim bana diyor ki it damarin tuttu yine ya da sen kincisin yamyamsin bu tip seyler söylüyor o zamanda gülesim geliyor it damari ne demek ya:halay::halay: simdi biraz idareci olmam laz8m evet

Bizimkinin ailesini hiç sevmem. Eşim çok iyidir ama onlar hastayız şöyleyız boyleyız dıye bıraz duygularını somuruyorlar. Kendisi onlara hak vermese de elınden bır sey gelmıyor. Çok fenalar. Arada kalıyor malesef bu yuzden. 10 yıldır bırlıkteyız yaklasık 3 yıldır da evlıyız bır tek onlar yuzunden kavga edıyoruz. Başka hiçbir problemımiz yok. Ailesinden nefret ederim ama bu eşimi sevmeme engel degil. Kendısınden aılesı yzunden bosanmayı bıle dusundum ama sevgim hiç eksilmedi fun gectıkce arttı. Birbirinize zaman ayırırsanız üstesinden gelebılırsınız. Başbaşa kalmaya bırlıkte bırseyler yapmaya calısmalısınız inşallah düzelırsınız

Allahım sana gelıyorum :D aynı bizimkinin ailesi :D

Bizimkinin ailesini hiç sevmem. Eşim çok iyidir ama onlar hastayız şöyleyız boyleyız dıye bıraz duygularını somuruyorlar. Kendisi onlara hak vermese de elınden bır sey gelmıyor. Çok fenalar. Arada kalıyor malesef bu yuzden. 10 yıldır bırlıkteyız yaklasık 3 yıldır da evlıyız bır tek onlar yuzunden kavga edıyoruz. Başka hiçbir problemımiz yok. Ailesinden nefret ederim ama bu eşimi sevmeme engel degil. Kendısınden aılesı yzunden bosanmayı bıle dusundum ama sevgim hiç eksilmedi fun gectıkce arttı. Birbirinize zaman ayırırsanız üstesinden gelebılırsınız. Başbaşa kalmaya bırlıkte bırseyler yapmaya calısmalısınız inşallah düzelırsınız
Ya aslında soğuma diyorum ama biraz kırgınım.Evliliğin hayallerle alakası yokmuş.Bu gerçekle yüzleşmek canımı sıkıyor biraz.Yorumunuz için teşekkür ederim.Biraz akışına bırakmalıyım sanırım.

Ben de bugunden öncekı 2 gun boyunca kavga ettım durmadan. İyice burnundan geldi. Üzülüyorum ama yapacak bir şey yok. Ailesinin istedikleri olursa severken boşanırız. Ya da bi katliam yaparım gibi geliyor. Beraber oturmuyorsanız çok da şeeetmeyın yani :KK70:bı yazınızı okudum da bızımkı de yamyamsın diyor hatta yazdıgınız dıger seylerı de bazen soyluyor :D

Ben de bugunden öncekı 2 gun boyunca kavga ettım durmadan. İyice burnundan geldi. Üzülüyorum ama yapacak bir şey yok. Ailesinin istedikleri olursa severken boşanırız. Ya da bi katliam yaparım gibi geliyor. Beraber oturmuyorsanız çok da şeeetmeyın yani :KK70:bı yazınızı okudum da bızımkı de yamyamsın diyor hatta yazdıgınız dıger seylerı de bazen soyluyor :KK70:
Hahahahahahhahahahahahahahahaha yok beraber yaşamıyoruz. Ayrica konu ne bilmiyorum ama kavga ederek burnundan getirerek cok cok yi yapmissiniz agziniza yüreğinize sağlık. Yamyamsin diyor. It damarin tuttu yine diyor. Yapıcı değilsin yıkıcı sın diyor. Neden bu kadar yamyamsn diyor. Açgözlü önce doy diyor haline şükret diyor. Terbiyesiz diyor. Yani cok degisik ve tuhaf seylerde söylediği oluyor. Kinci diyor hahahahahhahahahahah ama hak ediyor ki ben çığırından çıkıyorum.

Ben de bugunden öncekı 2 gun boyunca kavga ettım durmadan. İyice burnundan geldi. Üzülüyorum ama yapacak bir şey yok. Ailesinin istedikleri olursa severken boşanırız. Ya da bi katliam yaparım gibi geliyor. Beraber oturmuyorsanız çok da şeeetmeyın yani :KK70:bı yazınızı okudum da bızımkı de yamyamsın diyor hatta yazdıgınız dıger seylerı de bazen soyluyor :KK70:
:halay: bana diyor ki bide hayatimi s....n sen şer dolusun herkesi kendinle.karıştırma:halay: herkes senin gibi kotu niyetli düşünmüyor hahahahahahhahahahahahaha benden bir taktik size ben laf sokcagim zaman bie bardak su alıyorum lafi sokunca suyu iciyorum vurdumduymaz bicimde sakin ses tonunla konusuyorum çıldırıyor su her zaman elinizin altinda olsun su candir su hayattir :halay::halay::halay::halay: sonra bardagi koyup baska odaya gidiyorum otursun başını yesin kendisi :kusmuk::işsiz::işsiz:

Ben varım!
Eşim ailesi yüzünden çok değişti normalde çok iyiydik biz.. işin ucu bana dokunsada kalbimi kuracak bir durum bile olsa eşim ailesnin bir dediğini ki etmez.. onları baş tacı eder beni ayak altı.. o yüzden soğudum.. aile olmasaydı çok mutlu olabilir bu hale gelmezdik.. ama yapacak birşey yok ben 5 yıldır değiştiremedim..

Uyusmadığımız çok nokta ve öyle zamanlar geliyor ki eşimle kopma noktasında oluyoruz misal dün gece! Ağlamaktan şişmiş gözlerimle gram uyku uyumadan sabahı ettim

Hahahahahahhahahahahahahahahaha yok beraber yaşamıyoruz. Ayrica konu ne bilmiyorum ama kavga ederek burnundan getirerek cok cok yi yapmissiniz agziniza yüreğinize sağlık. Yamyamsin diyor. It damarin tuttu yine diyor. Yapıcı değilsin yıkıcı sın diyor. Neden bu kadar yamyamsn diyor. Açgözlü önce doy diyor haline şükret diyor. Terbiyesiz diyor. Yani cok degisik ve tuhaf seylerde söylediği oluyor. Kinci diyor hahahahahhahahahahah ama hak ediyor ki ben çığırından çıkıyorum.
Benim kayınpederin gelme ihtimali var cinlerim tepeme geliyor ne var ne yok dığer oğluna verıp bende kalacak. Mevzu bahıs para değil ayrım canımı sıkıyor. Kalan malı mulku de ona verıp orda kalsa canıma minnet. Adamla anlasamıyoruz dedıkodu fıtne yuzune gulup arkadan konusma cımrılık falan fılan ne ararsan var. Bızımkı hiç bnzemıyor Allah'tan. Kinci, yamyam, it, köpek, terbiyesiz, canavar vazgeçilmezlerimiz :D hep ailesi yüzünden :D bazen kötü mü yapıyorum diye sorgulamıyorum değil. Bu arada çok çılgın ve tatlısınız :D

:halay: bana diyor ki bide hayatimi s....n sen şer dolusun herkesi kendinle.karıştırma:halay: herkes senin gibi kotu niyetli düşünmüyor hahahahahahhahahahahahaha benden bir taktik size ben laf sokcagim zaman bie bardak su alıyorum lafi sokunca suyu iciyorum vurdumduymaz bicimde sakin ses tonunla konusuyorum çıldırıyor su her zaman elinizin altinda olsun su candir su hayattir :halay::halay::halay::halay: sonra bardagi koyup baska odaya gidiyorum otursun başını yesin kendisi :kusmuk::işsiz::işsiz:
Böyle değilik hareketler bende de var :D ama bizimki sinirle gıcık etmek için yaptığım hareketlere gülmekten kırılıyor :D öyle olunca da çıkıp gidıyorum pesıme takılıp gelıyor ben de pata küte dalıyorum :D suyu deneyeceğım ama yıne kesın guler umarım bardak elimdeyken gülmez :D

İyi de sizinki konu sahibinden çok başka bir mevzu . Konu sahibi bu tarz bir yakınma yapmamış ki . Sadece ailesi nasıl davranacağını bilmeyen tipler filan diyor bu başka bir mevzu.

Herzaman söylediğim gibi adam dediğin o dengeyi kurabilmeli ne ailesini eşine nede eşini ailesine ezdirmemeli . Sıkıntı erkeklerde aslında .

Zorla elinizden paranızı aldılar mi merak ettim yoksa sadece talep mi ettiler ?
Para verdiğim de çok oldu ne zaman vermeyeceğim artik dedim o zaman kötü öldüm ben mi yanlış anladım eşi sürekli ailesini tuttuğu için eşinden soğumaya baslamis

Back
X