• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

KOCALARINIZA ACIMAYIN.

İyi de evlilik karsilikli guven iliskisi iliskisi icinde yurur, hic evlenmeyin deseniz anlarim ama evlenip de eşe dusman muamelesi yapmak iki tarafi da huzursuz etmekten baska bir ise yaramaz ki[/QUOTEevet cok dogru..ama ama ama...ben yasadiklarimi anlattim.ve bir cok evlilikte boyle...yada acimdanmi soyluyorm.bilemiyorm.soyle diyelim.once ben diyin.o demeyin.

doğru bi yaklaşım olduğunu düşünmüyorum. o zaman karşılıklı birbirimize acımayalım. erkekler karısını hizmetçi gibi görsün kadınlar erkekler cüzdan gibi görsün. e niye evlenelim ki savaşacağımız insanlarla? size kötüsü denk gelmiş. tüm erkekler öcü değil.

Çok özür dileyerek söylüyorum çok argo kk ya yakışmayan bir üslup olacak ama bu durumla çok alakalı

Deveye diken insanı s.... yaranir derler çokta doğru demişler

Sizde madem bosandiniz ya da boşanma aşamasındasiniz ne yaptığı ettiği ile ilgilenmeyin bakmayın takip etmeyin umursamayin .Bu şekilde geçmişe takılıp hayat sürülmez

Konularınızı biliyorum. Keşke bu konuyu şöyle açsaydınız:
“Arkadaşlar 16 yaşında evlenmeyin. Meslek sahibi olun.
Ayaklarınızın üzerinde durun, kimseden size harçlık vermesini beklemeyin ki çeşmelerden su içmek zorunda kalmayın.
Kendi tatilinizi canınız istediği yerde yapın.
Okuyun, gelişin, değişin.”
O zaman çok anlamlı gelirdi.

aslında bayan düşman olun demiyor fazla fedakarlık yapmayın istediginiz şeylerde diretin diyor sanırım
Evt kesinlikle...benim fedakarlik ettiklerim ne onu zengin ne de fakir ederdi.ben sadece hayattan zevk almadim.o zevki alin.once ben diyin.

Ayaklarınızın üzerinde durun, kimseden size harçlık vermesini beklemeyin ki çeşmelerden su içmek zorunda kalmayın.
Bnim ruh halim. Su an boyle yazmak istedi...yoksa yazacak coook sey var.

Çok üzüldüm :( yıllarca emek verdiğin, yoktan var ettiğin adamın ( ki adam değilmiş) ihaneti :((( sen yıllarca cefa çekmişken sefa sürmesi evet çok incitici Allah kimseye yaşatmasın. Ama canım zorda olsa artık o sayfayı kapatmalısın. Onların ne yaptığıyla ilgileneceğine kendi mutluluğuna odaklan. Seni mutlu edecek şeyler yap, gez dolaş yeni hayatına dört elle sarıl. Sen herseyden önemlisin. Bunu hiç unutmakta.

Eskiler erkeğin 2 gömleği varsa birini yırt derlermiş, haksız değiller belki de. Bazı erkekler fedakarlıktan anlamıyor. En önemlisi asla ve asla ödün vermemek.

+1000
Konu sahibi şu söyledikleriniz her evlilik için geçerli değil biliyorsunuz değil mi ?
Sizde bu saatten sonra ah vah edeceğinize önünüze bakın ;)

Sizin bu yaptıklarınız aslında fedakarlıktan daha farklı bir şey. Sizi kırmadan nasıl anlatabilirim bilmiyorum.. Nasıl desem kendini ve duygularını hiç önemsememek var bunun içinde. Öğrenilmişlik var bunun içinde. Kadın böyle olmalıdır duygusu var. Siz kendinizden, kimliğinizden, her şeyden vazgeçmişsiniz. Bu kadar da değil yani cidden. Kadınlar biraz fazla dramatize ediyorlar bu fedakarlık işini ve çok arabesk yaklaşıyorlar bence. En azından bundan sonrası için artık vakit kaybetmeyin kendi hayatınıza dair. Maalesef bazen acı tecrübelerle öğreniyoruz..

Önce ben= Gayet sağlıklı bir tavır
Hep ben = Bencillik

Şu durumda canınız acıyor kabul ama bir noktadan sonra yapamadıklarınıza değil; yapabileceklerinize odaklanmaya başlamalisıniz.
Evliyken cefasını çekmişsiniz ama hala devam ediyorsunuz. Acınızı kendinize değil de ona yönlendirseniz?
Mesela şuan kanunen evliyken başka kadınlarla birlikte olan o adamdan tazminat talep ettiniz mi? Ya da bunları kanıtlama durumunda talep edebiliyor musunuz? Geleceğinize odaklanmaya çalışın ki şu süreci daha rahat atlatın.

Benim babamla da bir yere gitmek ölümdü resmen. Hiçbir şeyimiz eksik olmadı(maddi olarak) belki ama arkadaşlarımızla buluşamazdık, istediğimizi yapamazdık vs. Annemle babam boşandı, babam yeni eşine ohoooo nasıl güzel nasıl iyi. Tatiller vs vs havalarda uçuşuyor. Annemse her yıl en az 1 ay, ortalama 1.5-2 ay tatil yapar. 2 senede gezmediği gitmediği yer kalmadı kadının. O zamanlar cefa çekti ama şimdi sefayı sürüyor çok şükür.

Ama nasıl?

Elinde mesleği var çünkü, çalışıyor, parasını da istediği gibi harcıyor. Annem de erken yaşta evlenmiş ama mesleği varken, çalışırken yapmış bunu. Evliyken de okumaya devam etmiş.

Siz de bundan sonrası için öyle yapabilirsiniz zannımca.

Bir insan once ben diyebilmeli , tabi ki esimizi , cocuklarimizi , ailemizi dusunecegiz yeri geldiginde tasarruf yapabilecegiz ama once ben diyeceksiniz
Siz hic ben dememissiniz hep degmeyecek bir adam icin yasamissiniz
Umarim bundan sonra ben demeyi ogrenirsiniz , zira su anda bile adami dusunup hayiflaniyorsunuz

Ben cok kanaat ettim.onun en yok gunlerinde zeytini ona biraktim ki o zikkimlayip ise gitsin.lahmacun yerken yaninda icecek istemedimki kar etsin.bir ayakkabiyla yillar gecirdim.arkadaslarim cocuklarini servise verdi ben yayan gidip geldimki zora dusmesin.bana hic harslik verme huyu yoktu...ama wvimizde hic bir sey eksik degildi...ne istesek alirdi...ama bende insanim insanin 1 tl si olmazmi...carsiya giderken yol parasi sadece...parami kaybetsem carsida kalcam yani.carsida susasam cesmelerden icerdm...arkadaslar toplanir carsida kahve icelim der giderlerdiben hep ev oturmalarini tercih ettim.masraf cikmasin diye.bir gun bizde tatile gidicez diye balkonlarda gidip gelenleri seyrettim.onu ev sahibi ettim.
Simdi ne oldu beni aldatti...aldattigi kadinla degil.baskabir kadinla her hafta tatildeler.her hafta farkli yerler...cocuklarim ve ben yorgun bitkin bir haldeyken o baskasini mutlu ediyor.biz cektik cefayi o suruyor sefayi.ve benim gitmek istedigim yerlere goturmus hep.dun oglum gelicekti bana...aradi anne yarin babam sehirdisiina cikcakmis...gelcem o zmn dedi...tm dedim.hafta sonu yine benim hayallerimi calacaklar.

Not.....bosuyorum onu.
lahmacunun yanında ıcecek bıle ıcmedım sırf kar etsın dıye demıssınız
ama karamsar gelıyor bana dıye yatak odası takımınızı degısmıssınız bır kac yıl once

halbukı hem yatak odası takımını degısmenız hem tatıle gıdıp hemde lahmacunun yanında ayran ve salata tuketmenız gerektı

ayrıca hala bosanmadınız mı not da bosuyorum demıssınız senelerdır bu adam sızı aldatıyor ezıyet edıyor

Konu sahibi kendinizden önce onu koymuşsunuz. Bu yanlış.
Fakat hala kendinizden önce onu koyuyorsunuz gibi geldi bana. Bu çok daha yanlış.
Artık siz de kendi istediğiniz yerlere gidebilirsiniz. Sizi kimsenin götürmesine gerek yok. Geçmişte takılı kalanın bir geleceği olmaz.

Back
X