KOCALARINIZA ACIMAYIN.

Uzun süre önce pazarda bir pazarcı bağırıyordu"yiyin kocanızın parasını yoksa o yedirecek başka birini bulur"komik gibi görünse de aslında çok doğru.insanoğlu genel olarak nankör ama erkekler çok çok fazla nankör.

Arkadaslarla bir kahveyi cok gorecek kadar neden kendinizi ertelediniz ki?

Kocaysa koca.

Kocaya yaranicam diye fedakarligi da abartmam

Para varsa giderim de gezerim de alirim da yerim de.
Israf etmeden tabii.
Ama kocam beni daha cok sevsin diye degil.

Neyse olan olmus
Haklisin
Senin yemedigin paralari baska kadin afiyetle harciyor simdi.

Allaha havale et
Gecmise takilman kazandirmaz
Yoluna bak

Ben cok kanaat ettim.onun en yok gunlerinde zeytini ona biraktim ki o zikkimlayip ise gitsin.lahmacun yerken yaninda icecek istemedimki kar etsin.bir ayakkabiyla yillar gecirdim.arkadaslarim cocuklarini servise verdi ben yayan gidip geldimki zora dusmesin.bana hic harslik verme huyu yoktu...ama wvimizde hic bir sey eksik degildi...ne istesek alirdi...ama bende insanim insanin 1 tl si olmazmi...carsiya giderken yol parasi sadece...parami kaybetsem carsida kalcam yani.carsida susasam cesmelerden icerdm...arkadaslar toplanir carsida kahve icelim der giderlerdiben hep ev oturmalarini tercih ettim.masraf cikmasin diye.bir gun bizde tatile gidicez diye balkonlarda gidip gelenleri seyrettim.onu ev sahibi ettim.
Simdi ne oldu beni aldatti...aldattigi kadinla degil.baskabir kadinla her hafta tatildeler.her hafta farkli yerler...cocuklarim ve ben yorgun bitkin bir haldeyken o baskasini mutlu ediyor.biz cektik cefayi o suruyor sefayi.ve benim gitmek istedigim yerlere goturmus hep.dun oglum gelicekti bana...aradi anne yarin babam sehirdisiina cikcakmis...gelcem o zmn dedi...tm dedim.hafta sonu yine benim hayallerimi calacaklar.

Not.....bosuyorum onu.
Donuna kadar almadan boşama ama.

Bazı kadınlarda af edersiniz ama salak geçen kuaföre gidip dip boya yaptırdım her ay yaptırırım kadın
Arkadaş grubun demesin mi
Sen evde neden kendin boyamıyorsun çok daha ucuz olur dediler, ben açtım ağzımı yumdum gözümü, eşime o kadar hizmet ediyorum dedim bir kuaför parası vermiyorsa cehennemin dibine gitsin dedim sizde biraz canınızın kıymetini bilin ananız sizi bir defa doğurmuş dedim hem benden Birtane var başkada yok ben özel bir kadınım dedim yahu bu kadınlar kendi kıymetlerini bilmiyorlar suriyeliler bizim Türklerde daha bakımlı ve süslü
Bizim kadınlarımız bakımsızlıktan dökülüyor, halen yemem yedirin modundalar ondan sonra adamı başka hatunlara kaptırıyorlar, onlarda müsde hak

Evet degil, ben de onu dedim ya, sofrada bir zeytin kalmis kocasina birakmis, bu yanlis, ama bir zeytin kalmis onu da ben yiyeyim demek de yanlis, bol ikiye paylas, dogrusu bu. Kendinden odun vermek ne kadar yanlissa karsindakine acimamak da o kadar yanlis. Her seyi gectim, boyle mi ornek olacagiz cocuklarimiza?

Tamam doğru söylüyorsunuz da bunlar artık şu durumdaki bir kadın için geçerli olan şeyler değil maalesef. Bu denli bir hayal kırıklığı ve kızgınlık üzerine artık böyle düşünmesi çok normal. Onun özelinde değerlendirin konuyu. Siz böyle düşünüyorsunuz çünkü eşinizden bir ihanet görmemişsiniz. Fakat bu kişi görmüş bu ihaneti. Biraz empati yapılması bağlamında yazdım onları, doğru-yanlış açısından değil..

:spor::KK55:Kocanın zaafı paradır kadınlarrrr
Ne yapıp edip parasını alıp ya kuaföre yada kıyafet yada ayakkabı almayı ertelemeyin,
Vallahi harcatan kadın değerli
Oluyor ve bu adamlar kadının gözünün içine bakıyor para harcatmayan hatun değersiz adamların anladığı dil bu nokta:KK55:

Son düzenleme:
Ben cok kanaat ettim.onun en yok gunlerinde zeytini ona biraktim ki o zikkimlayip ise gitsin.lahmacun yerken yaninda icecek istemedimki kar etsin.bir ayakkabiyla yillar gecirdim.arkadaslarim cocuklarini servise verdi ben yayan gidip geldimki zora dusmesin.bana hic harslik verme huyu yoktu...ama wvimizde hic bir sey eksik degildi...ne istesek alirdi...ama bende insanim insanin 1 tl si olmazmi...carsiya giderken yol parasi sadece...parami kaybetsem carsida kalcam yani.carsida susasam cesmelerden icerdm...arkadaslar toplanir carsida kahve icelim der giderlerdiben hep ev oturmalarini tercih ettim.masraf cikmasin diye.bir gun bizde tatile gidicez diye balkonlarda gidip gelenleri seyrettim.onu ev sahibi ettim.
Simdi ne oldu beni aldatti...aldattigi kadinla degil.baskabir kadinla her hafta tatildeler.her hafta farkli yerler...cocuklarim ve ben yorgun bitkin bir haldeyken o baskasini mutlu ediyor.biz cektik cefayi o suruyor sefayi.ve benim gitmek istedigim yerlere goturmus hep.dun oglum gelicekti bana...aradi anne yarin babam sehirdisiina cikcakmis...gelcem o zmn dedi...tm dedim.hafta sonu yine benim hayallerimi calacaklar.

Not.....bosuyorum onu.
Arkadaşım üzüldüm, ama olan olmuş geleceğe bakmak lazım. Senden ricam lütfen bundan sonra canının kıymetini bil. Sen kendine değer vermezsen bir başkası sana asla değer vermez. Daha güzel günlere kavuşman dileğiyle...

Sizin yaptığınızı yapan kadınların sonu sizinkiyle aynı oluyor benim gözlemlerime göre. İstisna görmedim. Kadın bütün zor sıkıntılı zamanları çekiyor, tam düzlüğe çıkınca bir bakıyor adam fersah fersah uzakta. Neden? Çünkü bu sıkıntılı dönemde siz "onun için" birşeyler yaparken kendinizi çok ihmal ettiniz. Hep ona kattınız, kendinizi eksik bıraktınız, kendinize değer vermediniz. Bir kahve içmeyi bile kendinize çok görürseniz adam sizi tatile niye götürsün? Önce kendimize değer vermeliyiz. İnsan psikolojisi bu, siz kendinize değer vermeyerek eşinizin de size değer vemesini gerektirecek bir durum ortaya koymamışsınız. Onun karakteri beş para etmez orası ayrı. İnsan evladı olsa o da sizi geliştirirdi, bu yolları beraber yürürdünüz. Baktınız karşılık görmediniz, bir yerde kendinizden vermeyi kesmeniz gerekiyordu. Allah kıymet bilenlerle karşılaştırsın.

Yıllar geçer, bu sefa biter, paralar suyunu çekince yanında kötü gün dostu bulamaz, köpekler gibi pişman olup yalnız başına ölür gider. Kimsenin yaptığı yanına kalmaz, hiç merak etmeyin. Siz bu yaşadıklarınızdan ders alıp önünüze bakın ve kendinizi sevin.

İlişkiler birbirine kök söktürme yada güç savaşı değil. Böyle bir ilişkide huzur, mutluluk, sevgi, saygı olmaz. Yeri gelir zor günler de geçirilir, hayat laylaylom değil maalesef. Kötü gün dostu olmadan bir ilişki yürümez. Aynı zamanda kendini biri için paralayarak da ilişki yürümez. Aradaki ayrımı yapmak şart. Erkeğin iki kaşığı varsa birini kırmayın, ikisini ona da bırakmayın, birini ona diğerini kendinize ayırın ki sizin de kaşığa değer olduğunuzu bilsin.

:spor::KK55:Kocanın zaafı paradır kadınlarrrr
Ne yapıp edip parasını alıp ya kuaföre yada kıyafet yada ayakkabı almayı ertelemeyin,
Vallahi harcatan kadın değerli
Oluyor ve bu adamlar kadının gözünün içine bakıyor para harcatmayan hatun değersiz adamların anladığı dil bu nokta:KK55:
Bu yorumu gercekten beğendim çünkü söylediklerini az önce yaşadım ağlarken bu konuya denk geldim.. Gerçekten sonuna kadar sömürüp parasina kiyan değerli oluyormus insanlık yapip fedakarlıkta bulunani aptal yerine koyuyorlar erkeklerden iyice soğudum..

Aslında mesele kocaya acıyıp acımamak değil de, kocasının eline bakmak zorunda kalan ya da zorunda bırakılan her kadın bir olmuyor, kimisi gönlünce isteyip harcıyor, kimisi kanaatkar oluyor, siz de kanaatkar kısımdanmışsınız, bundan sonra Allah sizi hayatta başka taraflardan mükafatlandırsın diyebiliyorum, çok üzüldüm. Ben de sizin gibiyim, çalıştığım halde kendi kazandığımı bile gönlümce harcamaya çekiniyorum, ama madalya da takmıyor kimse işte.

Back
X