• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocam aileme cok karsi, ve bana deger vermiyor artik ne yapmaliyim ?

TUBA250

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2018
21
3
6
38
Arkadaslar merhaba En Büyük TÜRKİYE

Ben istanbulda büyüdüm. sonra esimle evlendik (akraba evliligi) ve avrupaya tasindik.... cünkü oda orda dogmus büyümüs.

Ilk zamanlar kocamin ailesi ile beraber kaldik ,sonra kaynanam bana bagirip cagirmaya basladi. Ev alacaktik burnumuzdan getirdi. Aman yok senin erkek - kardesimin üzerine olmazmis, cünkü evlenirse karisi kandirip evi falan elinden alabilirmisde fln. Olay büyde ve bizde ayrildik.

Simdi ayri yasiyoruz ve bi ev sahibi olduk. Cok sükür ordan kira geliyor su an. Ve ikince ev icin krediye bas vurduk. Ama esimde benim nezaman aileme bir iyiligim dokunsa, mesela anneme telefon aldim, laf sokmadan duramiyor..

Bazen deliriyorum ve bana cevap olarak senin babanlar insan degil, kalitesizler gibi laflar söylüyor. O ailesine hic para falan hic göndermemis.

Evlenmeden önce babam ona biraz sert cikmisti, davranislarindan dolayi. Sürekli onu dile getiriyor, insan degilmis babam. Insanliktan önce parayi düsünüyormus. Yok senin baban sizin lokmalarinizi sayiyor mus da Yaaa dayanamiyorum.

Kiz kardesime para yollamistik gecen yil, bizim yillik sadakamiz online bir kuruma havale etsin diye... Onu kizkardesim yatimamis kocasinin borcunu ödemek icin ona vermis. Ondan beri kizkardesimin kocasiyla konusmuyor.

Aile olarak farkimiz yüzünden sürekli tatsiz olaylar oluyor. Nasil bas edebilirm bununla ?

Kayınvalide ile aynı evde oturmayı kimse istemez. Ayrılmak istemekte haklısınız. Peki ev niye erkek kardeşinizin üzerine olacaktı? Kredi mevzusu mu? Erkek kardeşinizin maddi durumu ile ilgili sorunu varsa ve size ev alırken eşinizin ailesi maddi destek sağlayacaklarsa bunu düşünebilirler. Tabi abartmadan...
Çalışıyorsanız aile bütçesi dışında kalan birikiminizden, çalışmıyorsanız eşinizin bilgisi olacak şekilde ufak tefek imkanlar dahilinde ailenize yardım edebilirsiniz tabi ki. Ancak kız kardeşiniz çok büyük ayıp etmiş. Sizin sadaka diye yolladığınız parayı kendisi için kullanması affedilemez. Ben maddi konularda bir daha güvenemezdim. Eşinizin aklında da bu soru işaretleri vardır.
Peki siz kız kardeşiniz bu hareketi yaptığında nasıl tepki verdiniz? En başta siz kızmalıydınız. Eşiniz kızdığında siz kardeşinizi korumaya mı geçtiniz? Eşiniz bu konuda haklı.
Ekleme: Miras reddini okumamışım. Tam olarak anlamını bilmiyorum sanırım. Benim bildiğim ailesinden gelecek mirası reddediyor bu şekilde. Ailenin para/miras beklentisini kesmek için yapılmasını anlamadım.

Son düzenleme:
Kayınvalide ile aynı evde oturmayı kimse istemez. Ayrılmak istemekte haklısınız. Peki ev niye erkek kardeşinizin üzerine olacaktı? Kredi mevzusu mu? Erkek kardeşinizin maddi durumu ile ilgili sorunu varsa ve size ev alırken eşinizin ailesi maddi destek sağlayacaklarsa bunu düşünebilirler. Tabi abartmadan...
Çalışıyorsanız aile bütçesi dışında kalan birikiminizden, çalışmıyorsanız eşinizin bilgisi olacak şekilde ufak tefek imkanlar dahilinde ailenize yardım edebilirsiniz tabi ki. Ancak kız kardeşiniz çok büyük ayıp etmiş. Sizin sadaka diye yolladığınız parayı kendisi için kullanması affedilemez. Ben maddi konularda bir daha güvenemezdim. Eşinizin aklında da bu soru işaretleri vardır.
Peki siz kız kardeşiniz bu hareketi yaptığında nasıl tepki verdiniz? En başta siz kızmalıydınız. Eşiniz kızdığında siz kardeşinizi korumaya mı geçtiniz? Eşiniz bu konuda haklı.
Ekleme: Miras reddini okumamışım. Tam olarak anlamını bilmiyorum sanırım. Benim bildiğim ailesinden gelecek mirası reddediyor bu şekilde. Ailenin para/miras beklentisini kesmek için yapılmasını anlamadım.

Evet. Erkek kardesimle esim cok iyi arkadas. Onun hic bir seyi gözüne gelmiyor. Ev onun üzerine sadece, aslinda bizim kredi ciksin diye. O üstüne aldi. Yani sadece formalite.

Calsimiyorum. Kiz kardesim öyle. Hep kedi ailesine memfaat icin ugrasioyor. Benim böyle seyler gözüme gelmiyor.
Cok iyi de deil kiz kardesim, iki cocugu var. Ben ona hep ufak ufak yardim ediyorum, esimden habersiz. Nasil bir tepki vereyimki.

Yani kimseden miras istemiyor esim. Her iki taraftan. Bide annem ona neden ediorsun oglum, onlar senin icin yapiyor demis. O da öyle seyleri sevmiyor. ama annem iyiligi icin söylüyor hep tersinden anliyor herseyi. KOnusmuyor bile ailemle cok fazla. Ben oraya gittigimdede hep, aman onlara masraf olma. Orda herseyi öde alltta kalma. Aman bana laf gelmesin, sonra burda yiyor iciyor diyor- ben objektif bakmaya calisiyorum.

Kız kardeşinizin yaptığı çok büyük bir yanlış eşiniz haklı. Sizin sadaka zekat gibi bir şey için verdiğiniz parayı kendine kullanamaz.
Kendinize ait bir geliriniz varsa ve sizin aile bütçenizi sarsmıyorsa ailenize verdiğiniz para miktarı yardım edebilirsiniz ama çalışmıyorsanız eşinizin parasını kafanıza göre ailenize vermeniz çok yanlış , eşiniz mirası reddetti diye siz reddetmek zorunda değilsiniz. Gerekirse eşinize söyleyin benim ailemin malını alıp almayacağım seni ilgilendirmez diye. Ailenizin miras vereceği için bir beklentilerinin olmadığını da eşinize söyleyin.

Evet. Erkek kardesimle esim cok iyi arkadas. Onun hic bir seyi gözüne gelmiyor. Ev onun üzerine sadece, aslinda bizim kredi ciksin diye. O üstüne aldi. Yani sadece formalite.

Calsimiyorum. Kiz kardesim öyle. Hep kedi ailesine memfaat icin ugrasioyor. Benim böyle seyler gözüme gelmiyor.
Cok iyi de deil kiz kardesim, iki cocugu var. Ben ona hep ufak ufak yardim ediyorum, esimden habersiz. Nasil bir tepki vereyimki.

Yani kimseden miras istemiyor esim. Her iki taraftan. Bide annem ona neden ediorsun oglum, onlar senin icin yapiyor demis. O da öyle seyleri sevmiyor. ama annem iyiligi icin söylüyor hep tersinden anliyor herseyi. KOnusmuyor bile ailemle cok fazla. Ben oraya gittigimdede hep, aman onlara masraf olma. Orda herseyi öde alltta kalma. Aman bana laf gelmesin, sonra burda yiyor iciyor diyor- ben objektif bakmaya calisiyorum.
Kardeşinize tepki vermeliydiniz. O parada eşinizin de sadakası varmış. Siz helal etseniz eşiniz etmeyebilir.
Kardeşinize eşinizden gizli para göndermeniz de yanlış. Arada sırada ufak tefek yardımlar olabilir ama düzenli para göndermek yanlış bence. Düzenli gönderirseniz ona alışır beklenti içinde olur. Ki para eşinizin parası ve eşinizin düşünce yapısına da çok ters kalıyor.
Miras reddi bana saçma geldi. Ama kendi kararı...
Sizin düşünce yapınız çok farklı eşinizden.

Ben olsam böyle bir eşe sahipken,ne anneme telefon alırım,nede kardeşime para yollarım..Ha yok,"onlar benim ailem,bende almanciyim,para yollamaliyim"dersen,o zaman gir bi işe çalış,gönül rahatlığıyla yolla istediğini..Bu arada kız kardeş de fenaymis.

Erkek kardeşinize sevmesi ona olan güveninden
Kız kardeşinize emanet edilen parayı kendi isteginde kullanıp güven kaybetmesinden
Anne babanız ile sizin gözünüzden kaçan başka birşeyler olabilir .
Eşinizi anlayıp dinleyin
Ailenize yapmak istediginiz şeyler gerçekten gerekli mi
Yoksa aman onlarda para var yapsın düşüncesi ile davranış sergiliyor olabilirler

Ben istanbulda büyüdüm. sonra esimle evlendik (akraba evliligi) ve avrupaya tasindik.... cünkü oda orda dogmus büyümüs.

Ilk zamanlar kocamin ailesi ile beraber kaldik ,sonra kaynanam bana bagirip cagirmaya basladi. Ev alacaktik burnumuzdan getirdi. Aman yok senin erkek - kardesimin üzerine olmazmis, cünkü evlenirse karisi kandirip evi falan elinden alabilirmisde fln. Olay büyde ve bizde ayrildik.

Simdi ayri yasiyoruz ve bi ev sahibi olduk. Cok sükür ordan kira geliyor su an. Ve ikince ev icin krediye bas vurduk. Ama esimde benim nezaman aileme bir iyiligim dokunsa, mesela anneme telefon aldim, laf sokmadan duramiyor..

Bazen deliriyorum ve bana cevap olarak senin babanlar insan degil, kalitesizler gibi laflar söylüyor. O ailesine hic para falan hic göndermemis.

Evlenmeden önce babam ona biraz sert cikmisti, davranislarindan dolayi. Sürekli onu dile getiriyor, insan degilmis babam. Insanliktan önce parayi düsünüyormus. Yok senin baban sizin lokmalarinizi sayiyor mus , gönlü zengin degilmis. Yok hic deger vermiyormus.. Yaaa dayanamiyorum.

Kiz kardesime para yollamistik gecen yil, bizim yillik sadakamiz online bir kuruma havale etsin diye... Onu kizkardesim yatimamis kocasinin borcunu ödemek icin ona vermis. Ondan beri kizkardesimin kocasiyla konusmuyor...

Kendi ailesinden Miras red etti, benim de aynisini yapmami bekliyor. Benim ailemin bizden beklentileri olmasin diye.

Aile olarak farkimiz yüzünden sürekli tatsiz olaylar oluyor. Hayamin sonuna kadar idare etmek zorundamiyim ?
Ilk defa kocanı haklı buldum ben de böyle bir adamla evliyim ne yazık ki ailesi vampir gibi sürekli sömürme peşinde üstelik bana da kötü davranırlar neden onlara pata yedireyim mi

Evlenmeden önce babam ona biraz sert cikmisti, davranislarindan dolayi. Sürekli onu dile getiriyor, insan degilmis babam. Insanliktan önce parayi düsünüyormus. Yok senin baban sizin lokmalarinizi sayiyor mus , gönlü zengin degilmis. Yok hic deger vermiyormus.. Yaaa dayanamiyorum.

Kiz kardesime para yollamistik gecen yil, bizim yillik sadakamiz online bir kuruma havale etsin diye... Onu kizkardesim yatimamis kocasinin borcunu ödemek icin ona vermis. Ondan beri kizkardesimin kocasiyla konusmuyor...

Kendi ailesinden Miras red etti, benim de aynisini yapmami bekliyor. Benim ailemin bizden beklentileri olmasin diye.

Aile olarak farkimiz yüzünden sürekli tatsiz olaylar oluyor. Hayamin sonuna kadar idare etmek zorundamiyim ?
Ben kardeşlerime para veririm anneme yardım ederim ama kendim de çalışıyorum. Çalışmasam etmezdim. Çekinirdim eşimden. Eşin biraz haklı geldi bana

Ilk defa kocanı haklı buldum ben de böyle bir adamla evliyim ne yazık ki ailesi vampir gibi sürekli sömürme peşinde üstelik bana da kötü davranırlar neden onlara pata yedireyim mi

kimin parasını kime yedirmiyosunuz? çalışmıyosanız sizin paranızı göndermiyosa ailesinin sefası olsun. helal olsun hoş olsun. aileme yardım yapmıcam da kime yapıcam.

valla senın ailen yani kızkardeşin çok büyük ayıp etmiş kocan haklı bu konuda

hee kendı içinde kocanda çok sağlıklı bir kafada değil , birde akraba

Eşin haklı kız kardeşin ayıp etmiş adamda haliyle benden para bekliyorlar diye dusunmus olabilir.erkek kardesinize guveniyormus demekki sizin aileniz diye takmış değil aile bireylerinin biseylerini görmüş ki öyle davraniyor. Esinizden habersiz para gondermenizde yanlış haram olur yani o para o kazanıyor sonuçta. Bide bazı erkekler öyle benimde eşim öyle Annesi bana bişey verse kızar alma git parayla al hiç kimseden hiç bişey alma verselerde der öyle gururlari kırılıyor demekki bunda kötü bişey yok öyle adam kimseye muhtaç etmez sizi .

Bazen deliriyorum ve bana cevap olarak senin babanlar insan degil, kalitesizler gibi laflar söylüyor. O ailesine hic para falan hic göndermemis
Şu laf bile şahsen benim için bitirme sebebi.
Karaktersiz herif !
Konu sahibi neyi bekliyorsunuz?

Eşinizin ailenize hakaret etmesinin sebeplerini yazmamışsınız.

Çalışmayıp kocanızın kazancını kendi ailenize yediriyorsanız eşiniz haklı, siz yiyici oluyorsunuz.

Paranız yokken annenize telefon almak, kardeşinize yardım etmek vs kocayı sömürmek oluyor.

Yaptıklarınız çok çirkin.

Eşinizin üslubu normal değil de ailenizin yaptıkları da normal değil

ayrıca da kv nin dediği de doğru yarın kardeşiniz evlense eşi hak istese ayrı bir konu bir de kardeşiniz de benim derse ne olacak

eşeği sağlam kazığa bağlamak iyidir

kızkardeşinizin yaptığına ise denecek söz yok haber dahi vermeden sizin paranızı kullanmak …..

bence eşiniz gayet düzgün bir adam

ama sizin yetişme şekliniz ile düşünceleri uyuşmuyor

onlara masraf çıkarma sen karşıla demesinde de kötülük yok miras istemiyorum demesinde de

kız kardeşiniz sizin güveninizi boşa çıkarmış ama bana sanki siz kardeşinizin alacağını bilerek göndermişsiniz gibi geldi eşinize orada hayır kurumuna yatıracak demişsiniz de kardeşinizin kocasına vereceğini bilerek göndermişsiniz gibi

yoksa asla ben böyle bir kişi ile konuşmazdım bile eşim tavır yapıyor diye de konu açmazdım

Back
X