• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocam aileme cok karsi, ve bana deger vermiyor artik ne yapmaliyim ?

Şunları erkek yapsa kıyamet kopardı burada.

Eşiniz akıllı biri bence doğru söylemiş. Ev gibi bir mal başkasına devredilmemeli. 3 kuruş parayı alan kız kardeşiniz hırsızlık yapmış ve sizin sadakanızı yemiş. Kim olsa görüşmez bu tip insanlarla. Adam tepki vermekte haklı.

Ayrıca siz çalışmıyormuşsunuz. Annenize aldığınız telefon maddi değeri olan bir şeyse TR için 1000 TL diyelim yine haksızsınız. Aile bütçesini bu şekilde kullanamazsınız.

Aile mirasınızı ne yapacağınız da sizi ilgilendirir. Sadece siz olayları idare ediyorsunuz gibi bir düşünce içindeniz ve yanılıyorsunuz. Eşiniz aileyi ayakta tutuyor maddi ve manevi.

Kocanız bence haklı.

Aileniz hakkında söyledikleri doğru değil, ne kadar haklı olsa da bir insan eşinin ailesine hakaret etmemeli.
O konuda eşiniz ile konuşup uzlaşabilirsiniz.
Babanıza, annenize ve kardeşlerinize bu şekilde konuşmasından memnun olmadığınızı, sizi çok rencide ettiğini anlatın.
Onun ailesi hakkında bu şekilde konuşsanız ne düşünüp hissedeceğini sorun mesela.
Buna engel olun tabii ki.

Varsın sizin ailenizle görüşmesin, ama lafta söylemesin bi zahmet.

kardeşinizin yapmış olduğu çok çirkin birşey ve bunun üstüne siz de eşinizden habersiz kardeşinize para mı gönderiyorsunuz? Çok yanlış bir davranış bu.
Sizin kardeşinize cephe almanız gerekirdi ki bir daha aynı şekilde davranış sergilemesin.
Ayrıca ne gerek var X birini araya koymaya herhangi bir bağış yapmak için, artık bağış yapılacak kurumların İBAN'ları mevcut, direk hesaplarına gönderim yapabilirsiniz, kimseyi aracı koymadan. Biraz araştırın derim.

Annenize neden telefon aldınız ki?
Tabii ki annenize güzel hediyeler alabilirsiniz, ancak böylesi pahalı bir hediye alırken de eşinizin rızası olması gerekir.
Ancak çalışıyor olsaydınız, o zaman farklı yorumum olurdu, kendi paranız ile istediğinizi yaparsınız.
Kimsenin de çok karışmaya hakkı olmaz.
Ama hem ev hanımı olup, hem de eşiniz bu kadar ailesi için birşeyler yapmaya çalışırken üstüne bir de bu şekilde davranış sergilemeniz saçma olmuş.

Haliyle eşinizde ailenizi küçük görüyor çünkü siz onları küçük duruma düşürüyorsunuz bir bakıma.
Bence bir silkinin ve eşiniz ile aileniz arasındaki ilişkiyi gözden geçirin.
Durum daha da vahimleşmeden, bi önlem almanızda fayda vardır.

Valla kız kardeşinizin yaptığı çok çok ayıp birşey.
Benim eşimin kardeşi yapsa 10 yıl suratına vururum.. eşiniz çok haklı.

Ayrıca iyi ki de erkek kardeşinizin üzerine evi yapmamışsınız adam güvenmemekte haklı.

Anne - babanıza karşı saygısızlığı tabi ki de ayıp. Ne olursa olsun onlar anne ve babanız sevmesede saygı duymak zorunda. Bu konuda kesin ve net bir konuşma yapın.

Kizkardesiniz tek kuruşuna dokunamaz.

Bana da böyle para geliyor. Havale ücretini bile kendi cebimden veriyorum.

Hatta böyle bir detay var. Gelen parayı bir saat bile kullanıp yerine yenisini koyamaz.

Büyük güven kaybetmisler. Ben olsam bende asla guvenmezdim bir daha.

Ev başkasının üstüne alınmaz. Allah gecinden versin bir şey olsa mal sahibine, miras hak talebinde bulunamazsiniz.

Her ne olursa olsun , eşiniz ailenize hakaret edemez. Buna hakkı yok.

Arkadaslar merhaba En Büyük TÜRKİYE

Ben istanbulda büyüdüm. sonra esimle evlendik (akraba evliligi) ve avrupaya tasindik.... cünkü oda orda dogmus büyümüs.

Ilk zamanlar kocamin ailesi ile beraber kaldik ,sonra kaynanam bana bagirip cagirmaya basladi. Ev alacaktik burnumuzdan getirdi. Aman yok senin erkek - kardesimin üzerine olmazmis, cünkü evlenirse karisi kandirip evi falan elinden alabilirmisde fln. Olay büyde ve bizde ayrildik.

Simdi ayri yasiyoruz ve bi ev sahibi olduk. Cok sükür ordan kira geliyor su an. Ve ikince ev icin krediye bas vurduk. Ama esimde benim nezaman aileme bir iyiligim dokunsa, mesela anneme telefon aldim, laf sokmadan duramiyor..

Bazen deliriyorum ve bana cevap olarak senin babanlar insan degil, kalitesizler gibi laflar söylüyor. O ailesine hic para falan hic göndermemis.

Evlenmeden önce babam ona biraz sert cikmisti, davranislarindan dolayi. Sürekli onu dile getiriyor, insan degilmis babam. Insanliktan önce parayi düsünüyormus. Yok senin baban sizin lokmalarinizi sayiyor mus , gönlü zengin degilmis. Yok hic deger vermiyormus.. Yaaa dayanamiyorum.

Kiz kardesime para yollamistik gecen yil, bizim yillik sadakamiz online bir kuruma havale etsin diye... Onu kizkardesim yatimamis kocasinin borcunu ödemek icin ona vermis. Ondan beri kizkardesimin kocasiyla konusmuyor...

Kendi ailesinden Miras red etti, benim de aynisini yapmami bekliyor. Benim ailemin bizden beklentileri olmasin diye.

Aile olarak farkimiz yüzünden sürekli tatsiz olaylar oluyor. Hayamin sonuna kadar idare etmek zorundamiyim ?

Eşiniz hem haklı hem haksız.
Öncelikle, evi kardeşinizin üstüne almak kadar saçma bir şey görmedim. Allah korusun kardeşinize bir şey olsa sadece avcunuzu yalarsınız. Ben böyle bir şey yapmam, yapan evladım da olsa uyarır ve olaya mani olurum.
Aileye yardıma gelince, aileniz muhtaç mı anlamadım. Yardıma ihtiyaçları varsa tabi ki edilmeli. Ama bu eşinizin de gönül rızasıyla olmalı. Açıkcası ben çalışsam eşim çalışmasa ve eşim bana sormadan annesine cep telefonu alsa bende arıza çıkarırım.
Kız kardeşinize gönderilen paraya ise söylenecek tek bir kelime yok. Resmen hırsızlık yapmış kardeşiniz. Benim eşimin kardeşi böyle yapsa ben neler yaparım hayal bile edemiyorum. Kaldı ki, resmen yüzsüzlük seviyesinde olmuş olay. Bunun için eşiniz sırf konuşmamakla kalmışsa ne ala ama ben olsam daha kötüsünü yapardım. Sizin de bu olaya tepki koymanız lazım ama sanırım bunu yapmamışsınız.
Benim eşimin böyle bir ailesi olsa asla ve asla yardım falan etmem.
Eşinizin mirası reddetmesi kendi insiyatifidir. Kendi yaptığı bir şeyi size zorla yaptırmak istemesi bence yanlış. Miras size özeldir ve buna eşinizin karışma hakkı yoktur. Siz de kendisine neden mirası reddettin diyemezsiniz.
Eşinizin haksız olduğu bir diğer konu da; ailenizin bireyleri için söylediği sözlerdir. Karşı tarafı sevmeyebilirsiniz ama bu tip cümleler kurmak da çok ama çok yanlıştır.

İyide kusura bakma ama sen calısmıyorsun eşinde haklı olarak kendi parasını senin ailene vermek istemiyor
Sen neden inatla eşinin kazandıgı parayı ailene harcıyorsun ki
Cok yardıma muhtaclarsa sende bir işe girip kendi parandan ailene gönderebilirsin
Ki kız kardesinin yaptıgından ailenin göze batmaması mümkün değil

Kız kardeşinizin yaptığı çok ayıp ve terbiyesizlik.
Babanızda maalesef kızının evleneceği damadı olacak kişiye çok sert ve kırıcı konuşamaz. Ben evlendim görümcem bana öyle hakaretler etti ve yazdı ki insan bu konuşmalar ve yazışma üzerine kan beynine sıçrar ve katil olur. Benim beynine kan sıçramadımı sıçradı ama tuttum kendimi onun gibi yapmadım, eğer yapsaydım eşim benim arkamda kapı gibi durmaz bana şunu derdi "ikiniz de aynısınız yiyin birbirinizi". Bazen insanlar kendi yerini kendi dar eder.
Ayrıca annenize telefon vs gibi şeyler almak gibi bı zorunluluğunuz yok ki.
Aile içi huzursuzluk yaşıyor iseniz almayın.
Aileniz maddi beklenti içinde girmiş bence.
Ailenize saygı duysun duyması konusunda uyarın ama sağlık sorunu olmadıkça maddi konu vs hediye için eşinizle aranızı açmayın.

Arkadaslar merhaba En Büyük TÜRKİYE

Ben istanbulda büyüdüm. sonra esimle evlendik (akraba evliligi) ve avrupaya tasindik.... cünkü oda orda dogmus büyümüs.

Ilk zamanlar kocamin ailesi ile beraber kaldik ,sonra kaynanam bana bagirip cagirmaya basladi. Ev alacaktik burnumuzdan getirdi. Aman yok senin erkek - kardesimin üzerine olmazmis, cünkü evlenirse karisi kandirip evi falan elinden alabilirmisde fln. Olay büyde ve bizde ayrildik.

Simdi ayri yasiyoruz ve bi ev sahibi olduk. Cok sükür ordan kira geliyor su an. Ve ikince ev icin krediye bas vurduk. Ama esimde benim nezaman aileme bir iyiligim dokunsa, mesela anneme telefon aldim, laf sokmadan duramiyor..

Bazen deliriyorum ve bana cevap olarak senin babanlar insan degil, kalitesizler gibi laflar söylüyor. O ailesine hic para falan hic göndermemis.

Evlenmeden önce babam ona biraz sert cikmisti, davranislarindan dolayi. Sürekli onu dile getiriyor, insan degilmis babam. Insanliktan önce parayi düsünüyormus. Yok senin baban sizin lokmalarinizi sayiyor mus , gönlü zengin degilmis. Yok hic deger vermiyormus.. Yaaa dayanamiyorum.

Kiz kardesime para yollamistik gecen yil, bizim yillik sadakamiz online bir kuruma havale etsin diye... Onu kizkardesim yatimamis kocasinin borcunu ödemek icin ona vermis. Ondan beri kizkardesimin kocasiyla konusmuyor...

Kendi ailesinden Miras red etti, benim de aynisini yapmami bekliyor. Benim ailemin bizden beklentileri olmasin diye.

Aile olarak farkimiz yüzünden sürekli tatsiz olaylar oluyor. Hayamin sonuna kadar idare etmek zorundamiyim ?
Eşin ailesine yardim etmiyorsa senin de etmeni istememekte hakli. O sizin ev butceniz birbirinizin izni olmadan, ya da riza olmadan ortak paradan harcama olmaz. Ayrica kizkardesinin kocasi konusunda %100 hakli.

Eşiniz haklı biraz empati kurun. Hiç bı maddi katkiniz yokken eşinizin rizasi olmadan ailenize yardim etmeniz çok yanlış. Kardesiniz e diyecek bişey bulamıyorum zaten sizde rahatsız olmamissiniz ki birde böyle bı konu acmissiniz.

Eşin haklı sadece üslubu kötü
ve hala kız kardeşinin yaptığını (ki bence hırsızlık)
savunman iyice kötüleştiriyor olayı :kahve:

Benim bildiğim iki kişi evlenince her iki tarafın ailesi de onların ailesi olur.Bu durumda kimin ihtiyacı olursa yardım etmek gerekir.Eşinizin mantığı çok yanlış sizin ailenize destek vermeniz de şaşılacak birşey değil.Bende çalışmıyorum ama eşim benden daha çok düşünür ailemde ihtiyacı olan kişileri ben para gönderdiğimde ne kadar gönderdin diye bile sormaz aile olmak böle birşey

Hem eşinizin parasından annenize telefon alıyorsunuz hem kız kardeşiniz eşinizin sadakasını gidip harcıyor ama suçlu olan eşiniz oluyor öyle mi? Suçlu olan kardeşleriniz,eşiniz değil. Bu ne yahu? Adamın parasını ondan habersiz başka bir yere akıtıyorsunuz.

kimin parasını kime yedirmiyosunuz? çalışmıyosanız sizin paranızı göndermiyosa ailesinin sefası olsun. helal olsun hoş olsun. aileme yardım yapmıcam da kime yapıcam.
Çalışıyorum tabiki kocamın görevi bana ve çocuğuna bakmaktır ailesi yemek istiyorsa çocuğunu evlendirmesin kimsenin de basını yakmasın ne cins aileler var ya

Hem eşinizin parasından annenize telefon alıyorsunuz hem kız kardeşiniz eşinizin sadakasını gidip harcıyor ama suçlu olan eşiniz oluyor öyle mi? Suçlu olan kardeşleriniz,eşiniz değil. Bu ne yahu? Adamın parasını ondan habersiz başka bir yere akıtıyorsunuz.

Herkese cok tesekkürler yazdiginiz cevaplar icin. Gercekten konuya iki taraftan ve daha objektiv bakabiliyorum artik.

Kizkardesim parayi bir hafta sonra yine bize verdi. Para bize geldi yani. Ama yinede kirginliklar. .. Biz aile olarak bibirimize cok bagliyiz. Benim babamgil öyle insanlar degiller. Biz istanbula gidince orda babamgilin evinde kaliyoruz. Benim babam bu ev sizindirde dedi. Orda esim durmadan eve birseyler aliyor. Bos gelmemek icin, babamgil bekliyorlarmis diyor. Benim annem gil falan cok normal bakiyor kiskardesimin yaptigina. babam bunlari duyduktan sonra cok gururlu olmaya basladi. Hic kul hakkim yok benim sizde dedi. Sonra bizim paramiza hic karismadilar. Annemde orda bizim yani esimin parasiyla bzim cocugumuza birseyler almis. Bunun lafini etmedi yarim sene gecti ama eminim kesin kafasinda kurmusdur.
Ben böyle seyleri engelliyemem... bir is bulup calismak istiyorum artik. Böyle seylerde hep ben ordada kaliyorum. Calismaya basladigimda hersey degisecekmi.3 yaslarinda cocugum var benim. Bilmiyorum, artik huzursuzluk olmasin istiyorum evde.

Ben mirasimi alacagim tabbiki. Ya benim annemgil öyle insan degiller. Onlar bize tanisirken sordular bir istediginiz varmi diye.

Benim kiz kardesimde bize mesela kendi cocugunun eski elbiselerini veriyor. Bende aynisini yapiyorum.

Cok dogru söylüyorsunuz ama cok arada kaliyorum. Benim babam esime kizin burda su iciyor yemek yiyor demis nezaman alacaksiniz bu kizi falan demis biz evlendikten sonra, esim evi falan döyüyordu ozmanlar . Bana durmadan senin baban bana seni elma gibi verdi falan diyor. Peki benim ne sucum var burda ? Ne yapabilirm ? Babama nasil konusuyorsun mus deseydim anlamyirum gercekten.

Ya birde o telefon mevzusu : Annemin telfonu gercekten cok kötüydü. Esimde sürekli yok senin baban orda sizin yemenize icmenize laf edecek. Onunla hesaplas. Sonra kulagima laf gelmesin diyordu hep alisverisi sen yap orda. ...

Ben bunlarida duymaktan biktim... orda anneme telefon aldim 1200 TL sadece. Cok bisey deil. Bisey demedi ama eminim bir gün laf gelir onada söylenecek bunu cok iyi biliyorum.

Ben calisirsam kirada da katkida bulunacagim onu söyledim. Ama yinede konu her 2-3 ayda bir aciliyor. Bunu ben dipten cözmeye calisiyorum artik.

Bi zaman esimle istanbula tasinirsak ne yapcagim ?

Ya birde o telefon mevzusu : Annemin telfonu gercekten cok kötüydü. Esimde sürekli yok senin baban orda sizin yemenize icmenize laf edecek. Onunla hesaplas. Sonra kulagima laf gelmesin diyordu hep alisverisi sen yap orda. ...

Ben bunlarida duymaktan biktim... orda anneme telefon aldim 1200 TL sadece. Cok bisey deil. Bisey demedi ama eminim bir gün laf gelir onada söylenecek bunu cok iyi biliyorum.

Ben calisirsam kirada da katkida bulunacagim onu söyledim. Ama yinede konu her 2-3 ayda bir aciliyor. Bunu ben dipten cözmeye calisiyorum artik.

Bi zaman esimle istanbula tasinirsak ne yapcagim ?

ama esiniz telefon al dememis,
yedigini ictigini sen ode demis, arada fark var.

adam kendi cocuklarina karisina laf gelmesin istiyor.

Back
X