Kocam ateist oglumuzun sünnet olmasina karşı yardim edin.

Hangi cocuk sünnet olmak ister.tabikide hayır diyecek.eşinle doktora gitmen cok daha faydalı olur sağlık acısından ne kadar önemli olduğunu o zaman anlar.
Dini bir değerden öte sağlık için yapılıyor .

Bende oğlumu sünnet yaptıracağım önce kuran okunacak sonrada çocuk o güzel günü unutmasın diye eğlence.Eğlence olunca diğer çocuklarda eğleniyor.Çok seviyorum herşeyi kültürümüze göre yaşamayı ve dinimizin kuralınıda yerine getirmiş olacağız

Araştırın.
Sadece Türk makalelerine bakmayın ama.Çoğunun taraflı olduğunu düşünüyorum.
Böyle bir konuda kararı çocuğa bırakmak gerektiğini düşünüyorum ayrıca.Onun bedeni sonuçta.Her ne kadar anne-babası olsanız da bu sizi o konuda hak sahibi yapmıyor.
Ama yine de sağlıklı bir yön belirlemeye çalışın.Çocuğunuz bazı şeyleri anlayıp,idrak edebilecek bir yaşa gelince ki bu dediğim 16-18 yaş gibi kendi karar versin.Ne zaman isterse de o zaman yaptırsın ya da hiç yaptırmasın.Siz gerekli uyarıları o yaşlarda yaparsınız hangisinin sağlıklı olduğunu düşünüyorsanız.

milletin sünnet ne zaman diye sormasına verecek cevap bulamamış olmanız mı dert?
kimseler sormasa siz dert edinmeyeceksiniz herhalde?

kocam ateist olacak, inkar edecek... şirke girecek... evladımı o yöne çekmeye çalışacak...
ama tek derdim sünnet düğünü... kolu komşuya verecek cevap bulamayışım olacak....

milleti susturmak için ikna yolu düşünmek yerine hiç eşinizi gözden çıkartmayı düşünmediniz mi?
belli ki düşünmediniz.. çünkü sizin içinde dinin pek bir önemi yok...

üzüldüm...
en çok da evladınıza üzüldüm..

Sünneti araştırıldığında esasında yahudi geleneği olduğu belli.Sünnet değil de sünnet töreni tam bir saçmalık.Oğlum olsa sadece kestirirdim ama düğün yapmazdım.Elalemin pipisi kesiliyor ben neden süslenip göbek atayım para yardımı yapayım.(Sünnet düğünlerine genelde gitmem).
Sizin meselenize gelince ,bidiğim kadarı ile askerlikte sünnet kontrolü yapılıyor hala yapılıyor mu bilmem.Okulda çocuklar aralarında konuşuyorB tip ortamlarda rencide olmaması için yaptırınZararı yok ehil ellerce yapıldığında.Eşinizi siz değil de kendi tarafından aile büyükleri ikna edebilir.Sakın düğün diye diretmeyin ama .

Sünneti araştırıldığında esasında yahudi geleneği olduğu belli.Sünnet değil de sünnet töreni tam bir saçmalık.Oğlum olsa sadece kestirirdim ama düğün yapmazdım.Elalemin pipisi kesiliyor ben neden süslenip göbek atayım para yardımı yapayım.(Sünnet düğünlerine genelde gitmem).
Sizin meselenize gelince ,bidiğim kadarı ile askerlikte sünnet kontrolü yapılıyor hala yapılıyor mu bilmem.Okulda çocuklar aralarında konuşuyorB tip ortamlarda rencide olmaması için yaptırınZararı yok ehil ellerce yapıldığında.Eşinizi siz değil de kendi tarafından aile büyükleri ikna edebilir.Sakın düğün diye diretmeyin ama .
Askerlikteki sünnet kontrolünün mantığı ne? Sadece fiziki muayenede tutanaklara geçirmek mi? Çünkü gayrimüslim olup sünnet olmayan bir çok insan var. Hatta askerlik çağına gelip halen sünnet olmamış Müslümanlar da var.

Askerlikteki sünnet kontrolünün mantığı ne? Sadece fiziki muayenede tutanaklara geçirmek mi? Çünkü gayrimüslim olup sünnet olmayan bir çok insan var. Hatta askerlik çağına gelip halen sünnet olmamış Müslümanlar da var.
.Bun bende bilmiyorum açıkçası.Şu an belki yapılmıyordur.Gayrimüslimler için geçerli değil zaten

Kuzenlerimden biliyorum bizim ülkemizde sünnet olmak erkek olmak erkekliğin ilk adımı zırvalarıyla egoları kabararak büyüyor erkek çocukları eğer oğlun sünnet olmazsa toplumdan ilk vetoyu yer çocuklar çok acımasız sünnetsiz diye takacakları lakapları ve yapacakları alaycı esprileri düşünmek istemiyorum malesef böyle

Sünnet sağlık açısından iyi bişey benim bildiğim. Bu yolla ikna edebilirsiniz bence. İslami açıdan üzerine giderseniz dahada kesin reddeder

Ay reşit olunca dedik
Çocuğa pipinden keselim mi deyince hayır der tabii diyorsunuz :KK48:
Reşit olmuş çocuğa -18 yaş- pipinden keselim mi demeyi düşünmüyorsunuz herhalde :110:

reşit olunca sormak güzel fikir ama bildiğim kadarı ile sünnet o kadar geç yapılmamalı , belli yaş dönemlerinde yapılmalı , herşeyin farkında olduğu bir dönemde yapmaya kalkarsanız çocuk acı çeker hatta psikoljisi bile bozulabilir , ağır olur o yaşta .
eşinizi sağlık açısından ikna etmeye çalışın .
çocuk ateist olmak istiyorsa yine olur canım , sünnet oldu diye atesit olamaz diye bir kural yok ,
ki ölürken ne kadar atesit olsakta eğer bir vasiyet bırakmazsa şahıs mecbur dini kurallara göre gömülür . yani eşinizin bu kadar kaçmasına gerek yok .
bu hayatta ne kadar ateist insan tanıdıysam hepsi 50 yaşlarından sonra dine yöneldi , zaten bir çok felsefeci de bunu söyler ölüm korkusu insanı dine yönlendirir diye , ilerde pişman olacağı bir şey yapmasın , sünnet ettirin eğer çocuğunuzu ateist olarak yetiştirmek istiyorsa yine yetiştirsin

Allah sabır versin.işiniz zor.Sünnet sağlık açısından da çok önemli bir işlem.sadece islam dininde yok.Peygamberimizin sünneti.Farz olan birşey.Fakat ateist olması cocugu sünnet ettirmemek gibi bir düşünceye nasıl sevk etmiş orası şaşırtıcı..

ateist olmakla ne alakasi var
ayrica sunnet saglik icinde uygundur amaaaa
benim oglum olsa sunnet ettirmezdim
buyuyuncede olur o
kendisi karar versin
kocanizin dedigi erken bosalma olayini bilemiyorum bu arada

Ateist biriyle evlenerek onun hayat gorusunu de kabul etmis oldunuz. Siz muslumansaniz o da ateist. Birbirinizin dusuncelerine saygili olmak zorundasiniz. Size gore sunnet en dogru olandir, ona gore sunnet olmamasi. Daha ilk basta evlenirken tahmin etmeniz lazimdi olacaklari. Sahsen ben hayat yada dini gorusu benimle ayni olmayan biriyle evlenmezdim.

ben ettirdim sünnetini 1 yaşındaydı oğlum..sağlık için gerekli..erkekn boşalma belki çocukken yapılıncamı etkiliyor bilmiyorum psikolojik olarak..

benim eski esimde sünnetsizdi(müslüman degildi) cinsel bir sorunumuz yoktu.. sünnetli biriyle beraber olmadim o yüzden bisey diyemem ama birisi yazmis sünnetli erkekler cinsel acidan kadini daha cok doyurur diye.. sünnetsizde doyurabiliyor bence :KK37: ben bir sorun yasamadim sahsen..

Back
X