• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocam bana yalan söyledi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
En büyük sorun ne biliyormusun beni en çok üzen motoru galeriye koydum onu satınca bankadaki paranın üstne koyup araba alacağız diyip beni kandırması. Babam da bu ev alınırken demişti ki sizin var olan paranıza dokunmayacağım o parayla siz arabanızı alın . Ben aylarca araba baktım. Şindi yine alacağım o para gitti diye alamayacağımızı sanma diyor ama bilmiyorum

Arkadaşlar merhaba uzun olursa şimdiden kusura bakmayın tarafsız yorum istiyorum sizden. Eşimle 5 yıllık bir beraberliğin arkasından evlendik ailelerimiz farklı şehirlerde. Benim şehrime geldi işe girdi o. Benim ailemin maddi durumu onlarınkinden çok daha iyiydi ama bunu göz ardı ederek evlendim sonuçta denk olmaktansa onu sevmem daha değerliydi benim için. Ancak evlenince bu sorunlar çok büyümeye başladı. Benim babam biz kiradan kurtulalım diye lüks bir ev aldı bize. Eşimin ailesi ise tam o sırada araba aldı bize ev alınırken.( daha önce arabaları yoktu hiç de olmamıştı.) bu arada bizde evlendiğimizde düğün takılarını bankaya yatırmıştık ben hiç takmadım yani. Sonra eşim o paranın bir kısmıyla kendine işe gelip gitmelik motor aldı ama bana söz vermişti zamanı gelince satıp geri yerine koyacaktı ve araba alacaktık. Meğersem aylar önce ufak bi kaza yapmış motor 50 binlik hasar almış çok füşük fiyata vermiş bana bunu aylarca söylemedi. Motor duruyor onu satıp üstüne de kalan parayı ekleyip araba alıcam diye beni aylaarca Oyaladı arkadaşlar bende inandım. Dün her şeyi itiraf ettirdim beni üzmemek için söylememiş yerine koymak içim çabalamış ama koyamamış. Kafamdan vurulmuşa döndüm aylarca böyle bi yalanı nasıl devam ettirmiş yüzüme bakarak? İnanın hiç iyi durumda değilim daha önce böyle bir yalanını yakalamamıştım. Nasıl güveneyim bundan sonra?

Eşinizin size yalan söylemesi gerçekten çok kötü. Amaaaa ailenizin durumu çok iyiymiş de size ev almış vee bakın ki siz şu büyük skandala babanız size ev alırken eşinizin ailesi kendilerine araba almış zar zor bunca yıl uğraştıktan sonra (!) Oysa ki ellerinde avuçlarında ne varsa size vermelilerdi onlar da. Aman babanız paraniza dokunmuyorum onunla araba alırsınız demiş de.
Paranın hesabını yaptım. Ailesine vermedi, iddia kumar vs yok eminim diyorsunuz. Bu durumda geriye gerçekten tek seçenek kalıyor. Eşiniz kendini çok kötü ve baskı altında hissetmiş ki size dürüst olamamış.
Burda hem sizde hem de eşinizde hata var. Maddi denkliği göz önüne almadan evlendiyseniz bu süreci iki tarafın da daha hassas yönetmesi gerekirdi.

Normalde gençler evlenir, ne zaman ev, ne zaman araba alacaklarına, düğün altınlarını nasıl degerlendireceklerine kendileri karar verir. O süreçte aileler destek olmak isterse de amenna. Ama bence babanız üzerinizde maddi manevi tahakküm kurmuş gibi.

Eşinizin size yalan söylemesi gerçekten çok kötü. Amaaaa ailenizin durumu çok iyiymiş de size ev almış vee bakın ki siz şu büyük skandala babanız size ev alırken eşinizin ailesi kendilerine araba almış zar zor bunca yıl uğraştıktan sonra (!) Oysa ki ellerinde avuçlarında ne varsa size vermelilerdi onlar da. Aman babanız paraniza dokunmuyorum onunla araba alırsınız demiş de.
Paranın hesabını yaptım. Ailesine vermedi, iddia kumar vs yok eminim diyorsunuz. Bu durumda geriye gerçekten tek seçenek kalıyor. Eşiniz kendini çok kötü ve baskı altında hissetmiş ki size dürüst olamamış.
Burda hem sizde hem de eşinizde hata var. Maddi denkliği göz önüne almadan evlendiyseniz bu süreci iki tarafın da daha hassas yönetmesi gerekirdi.

Normalde gençler evlenir, ne zaman ev, ne zaman araba alacaklarına, düğün altınlarını nasıl degerlendireceklerine kendileri karar verir. O süreçte aileler destek olmak isterse de amenna. Ama bence babanız üzerinizde maddi manevi tahakküm kurmuş gibi.
Şuana kadar en doğru yorumu siz yaptınız teşekkür ederim. Evet benimde hatalarım oldu olmadı demiyorum kesinlikle.. ailesinin araba mevzusuna gelince ilk üzülen kendisiydi esasen , keşke babam maddi olarak bir arayıp sorsaydı evi taşırken diye ( ev almaya değil).

Ev babanızın üstüne kira vermeden kalıyormuşsunuz bunları söylemek çok üzücü, neticede adamın evi olsa bizim evimiz oluyor ama sizin olunca bu gündem oluyor bence burada bakış açınızı değiştirin.
Motor konusunda yalan söylenmesi kesinlikle çok yanlış ve üzücü ancak sizden çekindiği için eşiniz yalana başvurmuş olabilir mi? Yani tepkinizden korktuğu ya da ilişkinizin huzuru kaçacağını düşündüğünden böyle bir yola düşmüş olabilir mi? Yine yalan söylenmemesi gerek ancak onu maddi konularda açık yürekli olması konusunda rahatlatabilirsiniz

Ev babanızın üstüne kira vermeden kalıyormuşsunuz bunları söylemek çok üzücü, neticede adamın evi olsa bizim evimiz oluyor ama sizin olunca bu gündem oluyor bence burada bakış açınızı değiştirin.
Motor konusunda yalan söylenmesi kesinlikle çok yanlış ve üzücü ancak sizden çekindiği için eşiniz yalana başvurmuş olabilir mi? Yani tepkinizden korktuğu ya da ilişkinizin huzuru kaçacağını düşündüğünden böyle bir yola düşmüş olabilir mi? Yine yalan söylenmemesi gerek ancak onu maddi konularda açık yürekli olması konusunda rahatlatabilirsiniz
O sıralar çok stresli ve hastaydım kronik bir hastalığım var. Ne zaman stres olsam 10 katına çıkan bi hastalık. Bu yüzden yansıtmak istemedim sana diyor. Ama ortada yalan olduğu gerçeği değişmiyor hiçbir şekilde

Honda mıydı sizin motorun markasıda
Hayır Yamaha vardı bir de markadan ziyade model önemli. 100 bin TL ye de var 1 milyona veya daha fazlasına. Şimdi onun parçası ile pahalı olanın parçası bir değil.

Artı olarak duvara gidip yavaş çarpsan dediğim gibi en fazla çamurluk gider bir de sürtünme olur. Hızlı çarpsa bir de duvar yani önden vursa gidonun üstünden savrulur bedeni duvara çarpar. Yan vursa yine vurduğu tarafta ağır hasar olur.

Araba değil bu yani. Motosiklet binene bunu yutturamaz. Hem çarpacak hem gidon üstünden savrulup sırt kısmından duvara çakılmayacak yani mucize gibi bir şey. Araca çarpsa fırlar hamle 1 tık daha yumuşak olur ama duvara ilk hızla savuracak... yok yani ben inanmadım.

Şuana kadar en doğru yorumu siz yaptınız teşekkür ederim. Evet benimde hatalarım oldu olmadı demiyorum kesinlikle.. ailesinin araba mevzusuna gelince ilk üzülen kendisiydi esasen , keşke babam maddi olarak bir arayıp sorsaydı evi taşırken diye ( ev almaya değil).

Eşinizin beklentisi de yanlış. Olsa evet iyi olurdu ama düşünün ki ailesi de bu zamana kadar ertelemiş. Kendi çocukları evlenmiş, üstelik kira da vermiyor. Artık bu saatten sonra o yaştaki insanlar da kendini öncelemiş.
Umarım eşinizin hayırlı bol kazancı olur.

Hayır Yamaha vardı bir de markadan ziyade model önemli. 100 bin TL ye de var 1 milyona veya daha fazlasına. Şimdi onun parçası ile pahalı olanın parçası bir değil.

Artı olarak duvara gidip yavaş çarpsan dediğim gibi en fazla çamurluk gider bir de sürtünme olur. Hızlı çarpsa bir de duvar yani önden vursa gidonun üstünden savrulur bedeni duvara çarpar. Yan vursa yine vurduğu tarafta ağır hasar olur.

Araba değil bu yani. Motosiklet binene bunu yutturamaz. Hem çarpacak hem gidon üstünden savrulup sırt kısmından duvara çakılmayacak yani mucize gibi bir şey. Araca çarpsa fırlar hamle 1 tık daha yumuşak olur ama duvara ilk hızla savuracak... yok yani ben inanmadım.
Duvara çarpmış sonrasında da motor sürüklenerek aşağı dığru gitmiş kendisi böyle anlattı. Ha bir de şunu eklemeyi unuttum ben binerkende baskı balatalarda bir sorun vardı motor aniden kıtlıyordu ben binerken de . Hatta birkaç kere götür bunu ustaya demiştim. İlk etapta kendi düşüypr sonra motor kendi kendine duvara çarpıp hızla aşağı savruluyor

Adam bir işler çevirmiş çok net.
110a aldığı motoru 80e okutmuş. Belki de nakit para çevirdi. Ama bir dümenler var bence de

Duvara çarpmış sonrasında da motor sürüklenerek aşağı dığru gitmiş kendisi böyle anlattı. Ha bir de şunu eklemeyi unuttum ben binerkende baskı balatalarda bir sorun vardı motor aniden kıtlıyordu ben binerken de . Hatta birkaç kere götür bunu ustaya demiştim
Ay tamam konu sahibi. Harika bir kocanız var. Çok dürüst, hiç yalan söylemez. Hiç numara çevirmez. Çok akıllı.
Yazık yalan söylemek zorunda kalmış adamcağız. Aradaki 30 bincik zararı saklamak istemiş adamcağız
Hepimiz hak verdik. Kocanız bir melek.
Konudan engellemişsiniz ama ben neden üzüleyim. Benim altınım param gitmedi, aylarca kocam beni kandırmadı siz yaşadınız bunu ben neden üzüleyim

B
Ay tamam konu sahibi. Harika bir kocanız var. Çok dürüst, hiç yalan söylemez. Hiç numara çevirmez. Çok akıllı.
Yazık yalan söylemek zorunda kalmış adamcağız. Aradaki 30 bincik zararı saklamak istemiş adamcağız
Hepimiz hak verdik. Kocanız bir melek.
Ben bana ne anlattığını anlatıyorum hanımefedi ilk konuda eksik anlattım çünkü. Size sormayacağım bunuda ben motora ne oldu konusunda değilim zaten deşen sizsiniz ikide bir. Satılma belgeside elime ulaştı rahat bü nefes alın ne olur

Şu şekilde anlattı siz güzel yorum yazıyorsunuz diye size anlatmak istiyorum. Zaten daha öncesinde baskı balatalarda ara ara sorunlar oluyomus bunu ben binerken de fark etmiştim eşime demiştim hatta bunu bakıma götürsene diye. Velhasıl bundan dolayı mıdır bilmiyorum bu kaza dediği şey. Kaza derken bir arabaya çarpma vs şeklinde değil dedi. Önüne ani araba çıkınca sağa kırıyor kendi düşüyor motor duvara çarpıp aşağı doğru sürüklenerek gidiyor. Kendisi sadece düşüyor ve sıyrık oluyor. Bu daha önceki hatayla beraber ustasıda 40-50 arası bir masraf olacak diyor. Anlattığı aynen bu şekil yukarıda eksikler var
Kendisi yönetici olduğu için güzel yorum yapıyor olabilir mi😂 mune ablam kolay kolay kırmaz kimseyi😂

Şu şekilde anlattı siz güzel yorum yazıyorsunuz diye size anlatmak istiyorum. Zaten daha öncesinde baskı balatalarda ara ara sorunlar oluyomus bunu ben binerken de fark etmiştim eşime demiştim hatta bunu bakıma götürsene diye. Velhasıl bundan dolayı mıdır bilmiyorum bu kaza dediği şey. Kaza derken bir arabaya çarpma vs şeklinde değil dedi. Önüne ani araba çıkınca sağa kırıyor kendi düşüyor motor duvara çarpıp aşağı doğru sürüklenerek gidiyor. Kendisi sadece düşüyor ve sıyrık oluyor. Bu daha önceki hatayla beraber ustasıda 40-50 arası bir masraf olacak diyor. Anlattığı aynen bu şekil yukarıda eksikler var
Anladım ama ben de az çok motor merakı olan biriyim, bir scooter da o kadar masraf çıkmaz, zaten o yüzden birçok kişi belli markaların ki bunlar arasında Honda ilk sıralarda, scooter alıp kullanıyorlar.
Africa Twin veya BMW GS kullanıcısı değilseniz, ki bmw borusan öper insanı, scooterda 50 binlik masraf olmaz.

Anladım ama ben de az çok motor merakı olan biriyim, bir scooter da o kadar masraf çıkmaz, zaten o yüzden birçok kişi belli markaların ki bunlar arasında Honda ilk sıralarda, scooter alıp kullanıyorlar.
Africa Twin veya BMW GS kullanıcısı değilseniz, ki bmw borusan öper insanı, scooterda 50 binlik masraf olmaz.
Modeli hatırlamıyorum inanın ki 2023 başı gibi alındı motor

Bize ev alınmaya denk gelmesine üzüldüm evet keşke daha önce veya sonra alsalardı herkesin ağzına sakız oldular
Neden sakız oldular ki? Yaşlı başlı insanlar ilk kez araba sahibi oluyorlarmış maddi durumları hiç iyi olmamış demek ki.. “durun siz araba almayın bize yardım edin” kafasında olmak çok bencilce değil mi? Ama sizin ailenizin durumu iyimiş yardım etmek istemişler her ailenin durumu şartları aynı değil maalesef

O sıralar çok stresli ve hastaydım kronik bir hastalığım var. Ne zaman stres olsam 10 katına çıkan bi hastalık. Bu yüzden yansıtmak istemedim sana diyor. Ama ortada yalan olduğu gerçeği değişmiyor hiçbir şekilde
para kazanılır kaybedilir, bu kayıp iş kurma, bir yatırım mantıklı bir kayıp ise sorun olmaz, diğer türlü siz dişiniz tırnağınızdan arttırıp para biriktiriyorsunuz karşı tarafta müsriflik yapıyorsa burada sıkıntı başlar, hepimizin eşi bizleri nasıl gazına alınacağını iyi biliyor nasıl söylediği çok önemli çok evham yapılacak bir para da değil yalana başvurulacak hiçbir konu yoktu

Neden sakız oldular ki? Yaşlı başlı insanlar ilk kez araba sahibi oluyorlarmış maddi durumları hiç iyi olmamış demek ki.. “durun siz araba almayın bize yardım edin” kafasında olmak çok bencilce değil mi? Ama sizin ailenizin durumu iyimiş yardım etmek istemişler her ailenin durumu şartları aynı değil maalesef
Neden sakız olduklarını bana sormayın bunun sorumlusu ben değilim

Size bir ev hediyesi gelmemiş eşiniz buna üzülmüş ama kendilerine araba almışlar kredi de olsa kredi kullanmak için de şartlar var kaza konusu da çok ilginç bu saklanacak bir şey değil ki, evin gelir gideri belli değil mi konuşmaz mısınız bu konularda ?

Sabahtan beri bunu anlatmaya çalışıyoruz. Motosiklet kullanan yutmaz bunları 😅 Bir de pert olacak kadar bir kaza oluyorsa nasıl sıfır hasarla kurtuluyor. Ya ileri sürüş eğitimde yan yatırıp viraj alacağım diye parkurda dizlikten duman çıkıyordu bilmediğim zamanlarda 😅😅 veya illaki düştüğün zaman oluyor yani eğitimde olduğun için hızlı bile değilsin pişik olmuş çocuk gibi yürüyordum. Ekipman koruyor ama aldığın darbe nereye gidiyor? Ben bunu anlamadım 😅

Size bir ev hediyesi gelmemiş eşiniz buna üzülmüş ama kendilerine araba almışlar kredi de olsa kredi kullanmak için de şartlar var kaza konusu da çok ilginç bu saklanacak bir şey değil ki, evin gelir gideri belli değil mi konuşmaz mısınız bu konularda ?
Arabaları kendi paralarıyla aldılar biraz da kredi çekip. Şuan 35 bin kredi ödüyor kayınbabam kendi ağzıyla söyledi. O konuda bir derdim yok aslında araba almalarına sevindim ben sadece zamanlaması iyi olmadı. Herkes dedikoduya sardı. Bunlar para istemesin eve o yüzden araba aldılar dendi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X