Sayfalarca yazmışsınız ama ne yapacağınızı anlamadım ben. Yalancı kocayla devam mı yoksa her gün şüphe içinde yaşayamam diyip soluğu avukatta mı alacaksınız? Tapu masrafı yazmışsınız, babanızın üstüne olan evin tapu masrafı mı bu?Taşınma masrafı perde vs bu adamın cebinde 1 kuruş parası yok muydu sizinle evlenirken?
AdChoices
ADVERTISING
Kocanız durumu iyi maddi sıkıntıları olmayan bir ailenin kızıyla evlendim, kendimi ailemi mahçup edecek davranışlar sergilemeyim diyeceği yerde, yemeyen keriz demiş. Benim de burnuma başka başka yalanlar, planlar geldi. Siz çalışmıyorsunuz ama piyasayı da mı bilmiyorsunuz? Hep mış muş diyorsunuz, almış ödemiş vermiş harcamış... Artık her şeyin parasını online ödüyorsun. Her ödeme için bankadan para çekip mi vermiş? İnsan eşini geç kayın aileden utanır. Ev hediyesi bile alamayacak durumda olanlar takı yağdırmamıştır, o altınlar hep sizin taraftan gelmiştir. Eşim sık sık seyahat eder, uzun kaldığı zaman da bazen çamaşır problemiyle uğraşmamak için alması gerekir. Adamın hangi mağazadan hangi çamaşırı aldığına kadar bilirim. Ne olur ne olmaz diye birbirimizin şifreleri mail hesapları falan hep ikimizde de vardır.
Maddi durumu iyi zengin aileler evlenen çocuklarına böyle yağdırırken bence yanlış yapıyorlar. Tamam ev verecek imkanı olan yine versin ama içini dayayıp döşemesin, veya fazla fazla altın takmasın. Çocuğunun hakkı yine saklı dursun, anlaşamaz ayrılır, çocuğuyla yeni hayat kurmak ister. İşte o zaman full destek ol.
Mesela istediğin kadar zengin ol, mutlaka bir işin olmalı. Para için değil, insanın kendini geliştirmesi ilerlemesi lazım. Tamam sabahın köründe veya akşamın karanlığında tıkış tıkış gidip gelme mecburiyetin olmasın ama saatlerini kendin belirlediğin bir iş olmalı. Ben varlıklıysam çocuğuma da iyi kötü bir eğitim aldırmışımdır, meslek sahibi yapmışımdır. Gel seni evlendireyim, evini alayım sen de akşama kadar otur kocanı bekle zihniyeti bana çok yanlış geliyor. Kusura bakmayın ama ya ayakta uyutulmaya devam edeceksiniz ya da elalem ne der umursamayıp bu adamdan kurtulacaksınız. Zaten didiklemeye kazmaya başlayınca gerçek eşinizi tanıyacaksınız.