bugün bebegi dogdu diye 8 sene baktigi kopegini atan adam vefasizdir, yarin bosanirsa yeni kadin bulur, ondan çocugu olunca eskisini bayramdan bayrama hatirlar (turkiyedeki cogu bosanmis baba gibi).
yani vefali olmasi , sorumluluğunun arkasinda durmasi gayet iyi bir davranış.
bir de bebek degil ki bu kopek. huyu da kötü
8 yasinda, artik yaslanmaya başlamış, bir sure sonra saglik sorunlari baslayacak, 50 kilo devamli havlayan labradoru evine kim alir? kimse almaz yani akli varsa niye alsin? internet hevesle alinip birakilan kucuk kopek kayniyor. hiç sansi yok.
ya barinakta ölümü bekler ya da öldürülür yani. bir hayvana sirf cocugum dogdu bakamam diye bunu yapsam cocugumdan cikar diye düşünürüm o köpeğin ahının , sirf bu yüzden yapamam.
en bastan kopekli adami cocuklu adam gibi gorecektin, çünkü evlenme caginda o yasta bir insan kopeklerin en az 10 sene yasadigini bilir yani, ona göre hareket etmeliydiniz.
bu saatten sonra yapaack bir sey yok
kopekler cok duygusal hayvanlardir, vefa doludurlar. terkedilen kopekler genelde yeme icmekten kesilip ölüyorlar zaten, hep yaziyorum kkda benim hic sevmedigim bir yakin akrabam da apartmanda yasarken yuz kiloya ulasacak kopek aldi, bebekken el bebek gul bebek büyüttü sonra "onun icin daha iyi" diye arazisi olan birine verdi. sonra bakmaya gittiginde adam demis "sizden sonra yemek yemeyi reddetti, numaraniz da yoktu arayamadim. birkac hafta icinde öldü" .
yine baska bir yakin akrabam var o da bebekken almis, biberonlarla beslemis. büyüyünce birileri sikayet etmis belediyeden geldiler ceza falan odediler (sebebini bilmiyorum neden) parayi odeyince kopekten sogudular , insaati korusun diye muteahidin birine verdiler. o da 6 aya kalmadan öldü, daha 3 yasindaydi.
yani evden uzaklastirirsaniz sizin kopek de zaten ölür büyük ihtimalle. bence yapmayin boyle birsey
yarin birgun çocuğunuzun basina bir bela gelir kendinizi suclarsiniz " o kopegi olume terkettim ondan oldu" diye .hic gerek yok. 8 sene nasil yasadiysaniz birkac sene daha yasayin, zaten hayvan yaslandi, bu enerjisi kalmayacak birkac seneye