Kocam, bebek ve köpek...

2+1 eve tıkılmış Labrador kırması bir köpeğin (üstüne geçmiş travmalı) nasıl normal olmasını bekliyorsunuz?
Bahçeye çıkıp enerjisini atabiliyor mu? Oyun oynatıyor musunuz? Uzun yürüyüşleri var mı? Yoksa bahçeye tuvaletini gidermeden gidermeye mi çıkabiliyor bu hayvan?
Eşiniz ilk çocuğum dediği köpeğine gerekli yaşam koşullarını sağlamamış bile.
Evet günde 3 kere yürüyüşe çıkıyor bütün bakımları yapılıyor.

Köpek bir anda bebeğinizi ısırsa öldürse ne olacak eşinize ben haklıydım diyeceksiniz ve bitecek mi olay. Bir bebeği göz göre göre tehlikeye atıyorsunuz.

Dah önce hiç saldırganlığı olmayan köpek 6 aylık bebeği parçalıyor.

Tekrar söylüyorum bebekle köpek asla aynı odada kalmıyor gözetimsiz hatta gözetimli bile yan yana getirmiyoruz. Neden herkes ben sanki bebeğime bir şey olmasını bekliyormuşum gibi beni suçluyor anlamadım. Ben kalpler kırılmadan olaylar büyümeden bu işi nasıl halledebilirim diye yardım istedim kötü anne ilan edildim.

anlattığınız tarzdaki bir kopekle yaşamak sizin için zor ve tehlikeli göründü gözüme, hele sizin korkularinizi ve onu pek sevmediginizi hissettigini göz önüne alırsak, daha da agresif olabilir. Ne yapacağınız konusunda da hiçbir fikrim yok maalesef.

Konu sahibi diyor ki bebeğime saldırırsa alır çocuğu çıkarım ,kocayı boşarım.Köpek saldırısını öpücük sanıyor.Boynuna saldırsa ALLAH korusun bebek oracıkta can verir.Korkmuş ve travması olan ,sahibine ve eve gelen herkese ,eğitmene bile saldıran hayvanı o çocukla birlikte aynı ortamda tutmak cinayete teşebbüs.Başta da yazdım köpek korkuyor ve güvenli alan istiyor hali hazırda imkan varken hayvanı eve kapatmak ona da zulüm.Yap bahçeye güzel bir yuva koşsun oynasın hatta oraya çok çıkmayın onun alanı olsun......
Öyle bir şey demedim saldırı teşebbüsünde bulunursa dedim ve asla köpekle bebeği gözetimsiz bırakmıyorum neden beni suçluyorsunuz? Aptal değilim neler olabileceğini biliyorum. Çözümü olabilecek bir şey için olayları büyütmeden ne yapabilirim diye akıl danıştım sadece.

daha ufakken sokak köpeklerinin saldırısına uğramış bir de biri kafasına tekme atmış ben bunlara şahit olmadım. Ben tanıdığımdan beri el bebek gül bebek büyüdü en iyi mamalar en iyi yataklar vs. Önce köpeklerden korkuyodu sonra saldırganlaşmaya başladı köpek görünce yolumuzu değiştiriyoduk. Sonra insanlardan korkmaya başladı seslerden korkuyo motor sesi pat küt yapan her şeyden. Eşimi defalarca ısırdı kayınvalidemi ısırdı eğitmeni ısırcaktı nerdeyse. Eğitmen ne yaptıysa düzelmedi iki ileri üç geri gittik. Kaygılı bir yapısı varmış öyle diyolar. Çocukla yalnız bırakmıyorum da ben de bir sürü işi yapmaya çalışıyorum evde sürekli hangisi nerde takip edemiyorum çok yoruldum.
Haklısınız ama seven bağlanan içinde o hayvandan ayrılmak çok zor benimde bahçeli evim var doğduğumdan beri hep köpek bakarım labrodorda baktım iki sene kadar aslında insan canlısı oyunsever hayvanlar ama neye kızacaklarını insan kestiremiyor. Ben her hayvan için ev içinde bakılmasına karşıyım bebekle hayvanı aynı evde idare etmek çook zor eşinizle konuşup bir orta yol bulmanız gerek bahçenizin olması büyük şans ona çok güzel bir kulübe alıp ortam hazırlayabilirsiniz. Kaldı ki o köpeklerin doğası gereği enerjisi yüksek koşmak zıplamak istiyorlar av köpeği onlar evde bakılmak o hayvan içinde eziyet verici

bugün bebegi dogdu diye 8 sene baktigi kopegini atan adam vefasizdir, yarin bosanirsa yeni kadin bulur, ondan çocugu olunca eskisini bayramdan bayrama hatirlar (turkiyedeki cogu bosanmis baba gibi).
yani vefali olmasi , sorumluluğunun arkasinda durmasi gayet iyi bir davranış.
bir de bebek degil ki bu kopek. huyu da kötü
8 yasinda, artik yaslanmaya başlamış, bir sure sonra saglik sorunlari baslayacak, 50 kilo devamli havlayan labradoru evine kim alir? kimse almaz yani akli varsa niye alsin? internet hevesle alinip birakilan kucuk kopek kayniyor. hiç sansi yok.
ya barinakta ölümü bekler ya da öldürülür yani. bir hayvana sirf cocugum dogdu bakamam diye bunu yapsam cocugumdan cikar diye düşünürüm o köpeğin ahının , sirf bu yüzden yapamam.
en bastan kopekli adami cocuklu adam gibi gorecektin, çünkü evlenme caginda o yasta bir insan kopeklerin en az 10 sene yasadigini bilir yani, ona göre hareket etmeliydiniz.
bu saatten sonra yapaack bir sey yok
kopekler cok duygusal hayvanlardir, vefa doludurlar. terkedilen kopekler genelde yeme icmekten kesilip ölüyorlar zaten, hep yaziyorum kkda benim hic sevmedigim bir yakin akrabam da apartmanda yasarken yuz kiloya ulasacak kopek aldi, bebekken el bebek gul bebek büyüttü sonra "onun icin daha iyi" diye arazisi olan birine verdi. sonra bakmaya gittiginde adam demis "sizden sonra yemek yemeyi reddetti, numaraniz da yoktu arayamadim. birkac hafta icinde öldü" .
yine baska bir yakin akrabam var o da bebekken almis, biberonlarla beslemis. büyüyünce birileri sikayet etmis belediyeden geldiler ceza falan odediler (sebebini bilmiyorum neden) parayi odeyince kopekten sogudular , insaati korusun diye muteahidin birine verdiler. o da 6 aya kalmadan öldü, daha 3 yasindaydi.
yani evden uzaklastirirsaniz sizin kopek de zaten ölür büyük ihtimalle. bence yapmayin boyle birsey
yarin birgun çocuğunuzun basina bir bela gelir kendinizi suclarsiniz " o kopegi olume terkettim ondan oldu" diye .hic gerek yok. 8 sene nasil yasadiysaniz birkac sene daha yasayin, zaten hayvan yaslandi, bu enerjisi kalmayacak birkac seneye
Köpek konusunda tamam haklısın, hayvan sahiplenen ölene kadar bakmalı tabii ki.

Peki bu esnada çocuğu saldırıdan nasıl koruyacaklar?

Öyle sürekli göz kulak olmalık bir şey değil bu.

Öyle bir şey demedim saldırı teşebbüsünde bulunursa dedim ve asla köpekle bebeği gözetimsiz bırakmıyorum neden beni suçluyorsunuz? Aptal değilim neler olabileceğini biliyorum. Çözümü olabilecek bir şey için olayları büyütmeden ne yapabilirim diye akıl danıştım sadece.
Bebeğinizi daha ne kadar koruyacaksınız??? yakın zamanda ayaklanacak 2+1 evde köpeği bir odaya bebeği bir odaya mı kapatarak yaşayacaksınız???Diyoruz ki eşinizin aklı yok ,köpek korkuyor güzenli alan istiyor zorla kavgayla , tehditle bahçeye yuva yapın,güvenli alan oluşturun hayvan da rahat etsin.Tüm gün 3 kere gezdirip sonra odaya yıkmak hayvan severlik değildir Eşinize bunu bir anlatın...

köpeğiyle bebeğini bir tutan bir adamı kusura bakmayın da iyi bir baba olarak nitelendiremem. bu köpek kaç defa bebekle kaldı ki eşiniz kefil olabiliyor. bebek de büyüyecek gidip temas edecek belki oyuncak kavgası yapacak, negatif duygusunu köpeğe iletecek.aldı kafasını kopardı ısırdı ? bu baba iyi baba mı şimdi ? iyi bir insan dahi diyemem ben bu kişiye.

Of çok zor durumdayım ne yapacağımı şaşırdım. Özet geçmek gerekirse eşimle tanıştığımızda köpeği vardı 7 aylıktı o zaman labrador kırması. Ben hiçbir zaman köpek insanı olmadım ama köpeği sevdim sorun etmedim birlikte yaşamaya başladık evlendik vs. Köpek büyüdükçe sorun çıkarmaya başladı yabancılara havlamalar ısırmaya teşebbüsler aşırı korumacıydı eşimi bile 3 4 kere ısırdı dikişlik oldu. Eve misafir alamıyoruz yıllardır alsak bile bi odaya kapatıyoruz zaten kocaman 50 kilo hayvan 2+1 evde dana gibi insanları korkutuyo hırlayıp havlayıp. Bir sürü eğitim denedik veterinere gittik sakinleştirici bile verdik(vet onayıyla). Kokuyo, aşırı tüy döküyo insanlara hırlıyo neyse 8 yaşına geldi yapcak bi şey yok diyip katlanıyodum seviyodum da taa ki çocuk olana kadar. Doğumdan sonra hormonlardan mı bilmiyorum köpeği resmen tehdit olarak görmeye başladım ve sevemiyorum hayvanı. Zamanla geçer dedim ama bebeğim 10 aylık emekliyo ve ona da hırlıyo ısırır mı bilmiyorum ama yaklaşınca hırlamaya başlıyo. Eşime gelecek olursak köpeği ilk çocuğu olarak görüyo bu konuda aşırı hassas assssla laf ettirmiyo evden göndermemiz mümkün değil. Bu arada kiradayız evimiz bahçeli bahçefe yaşamasını da istemiyo🤦‍♀️ Bebeğe hırladığı halde nasıl böyle derseniz zamanla alışacaklarını asla ısırmayacağını söylüyo. Sürekli gözümüz üstünde olacakmış asla yalnız bırakmayacakmışız. Kızlar aşırı yoruldum bu durumdan çıldırma noktasındayım. Nerdeyse ya ben ya köpek diyecek duruma geldim ama işler çok boka sarabilir gerçekten köpeğini ilk bebeği olarak görüyo adam. Ne yapmam lazım benim?
Bizim de labradorumuz vardi sizinkinin tam aksine insan canlisi oyuncuydu. Fakat asiri hareketli oldugu icin kizim ani hareketlerden hep korkardi o yuzden kizimin yaninda sakin hareket ederdi oyun oynarken top alirken dislerini gecirmemeye dikkat ederdi sizinki gecmiste yasadigi olaylardan boyle olmus olabilir ve evet bebeginizle yalniz birakmayin

Konu sahibi diyor ki bebeğime saldırırsa alır çocuğu çıkarım ,kocayı boşarım.Köpek saldırısını öpücük sanıyor.Boynuna saldırsa ALLAH korusun bebek oracıkta can verir.Korkmuş ve travması olan ,sahibine ve eve gelen herkese ,eğitmene bile saldıran hayvanı o çocukla birlikte aynı ortamda tutmak cinayete teşebbüs.Başta da yazdım köpek korkuyor ve güvenli alan istiyor hali hazırda imkan varken hayvanı eve kapatmak ona da zulüm.Yap bahçeye güzel bir yuva koşsun oynasın hatta oraya çok çıkmayın onun alanı olsun......
Konu sahibi birde bana beğenmedim atmış, sözleriminde tamamen arkasındayım. Bu kadar pervasız anne babalık olmaz, adam kendisini ısırdığı halde bebeğini önemsemiyor canını hiçe sayıyor nasıl iyi baba anlamadım, annesi desen gözetim diyip duruyor hayatında hiç çocuk görmedi sanırım çocuk bi odada hapis büyüyecek sanıyor. O çocuk ayaklansa zaten kendi köpekle temas isteyecek, yaptıkları akıl işi değil.
Koca hayvanı kapatmışlar eve adınada hayvanseverlik demişler, bahçe varken hangi hayvansever eve tıkar köpeğini ve bunu mantıklı bulur. Benim köpek besleyen tüm arkadaşlarımın hayali bahçeli bir ev.
Hala kalp kırmadan çözme derdinde

Neler olabilceğini bildiğiniz halde böyle pervasızsanız anneliğinizede laf gelir kusura bakmayın. Çocuk ayakladığı zaman ne yapacaksınız? Köpekle oynamak istediğinde? Peşinde dolandığında ne yapacaksınız? Siz resmen zarar vermesini bekliyosunuz, dönüp eşinize bak gördün mü demek için.
Aklı selim bir insan teşebbüs etmeden müdahale eder.
Benim yukarıda dediğim köpekte aynı dediğiniz gibiydi, ailesi hep gözümüz üstündeydi diyordu, çocuk ayaklandığı için gitmiş yanına işte kadın çorba karıştırmaya gitmiş bakın bu kadarlık bir zamandan bahsediyorum. Geldiğinde kan revan, ee noldu gözetim. İnsanız 7/24 çocukla yapışık gezemeyiz. Çocuğu yada bir köpeği odaya hapsedemeyiz.
Aklınızı başınıza alın biraz lütfen

Konu sahibi birde bana beğenmedim atmış, sözleriminde tamamen arkasındayım. Bu kadar pervasız anne babalık olmaz, adam kendisini ısırdığı halde bebeğini önemsemiyor canını hiçe sayıyor nasıl iyi baba anlamadım, annesi desen gözetim diyip duruyor hayatında hiç çocuk görmedi sanırım çocuk bi odada hapis büyüyecek sanıyor. O çocuk ayaklansa zaten kendi köpekle temas isteyecek, yaptıkları akıl işi değil.
Koca hayvanı kapatmışlar eve adınada hayvanseverlik demişler, bahçe varken hangi hayvansever eve tıkar köpeğini ve bunu mantıklı bulur. Benim köpek besleyen tüm arkadaşlarımın hayali bahçeli bir ev.
Hala kalp kırmadan çözme derdinde
Evet sorun ,,,,sorunu geçiştirip durmasında hala adamın ağzına bakıyor.Odanın birinde köpeği hapsetmişler diğer odada çocuğu .Kaç sene sürecek bu?? Geçici çözümler kalıcı sorunlar yaratır.Konu sahibi elini masaya vurup hem köpeği hem bebeğini rahatlatacak ,bahçe fikrini hayata geçirecek . Çünkü çok bilmiş kocanın ne Bebek umrunda ne zavallı köpek....

Evet sorun ,,,,sorunu geçiştirip durmasında hala adamın ağzına bakıyor.Odanın birinde köpeği hapsetmişler diğer odada çocuğu .Kaç sene sürecek bu?? Geçici çözümler kalıcı sorunlar yaratır.Konu sahibi elini masaya vurup hem köpeği hem bebeğini rahatlatacak ,bahçe fikrini hayata geçirecek . Çünkü çok bilmiş kocanın ne Bebek umrunda ne zavallı köpek....
Evet adam ne iyi bir baba ne iyi bir hayvansever. Köpek dediğin fıtratı gereği koşar oynar ne güzel alanlarıda var, ısrarla evde bebeği ısırmasın diye sağa sola kaçırıyolar. Birde şuna çok sinirleniyorum neler olabilceğini biliyorum diyor, bildiği halde 1 gün aynı evde tutamazsın ya. Kocayı kim takar evlattan daha önemli olabilir mi kocanın sözü, gönlünün olması, ben anlamıyorum gerçekten.

Adam da evden çalışan bir vs olur derim ki ilgilenecek bebekle veya köpekle. Adam vardiyalı çalışıyormuş.Kadın evde hem köpek hem bebek hemde bitik durumdadır. İnsan 20 dk uyuyacağım dese aklı kalır. Çocuk büyüdükçe işler kontrolden çıkacak.Rahatlıklarına hayran kaldım. kokması tüylerini saymıyorum bile. Kuma gibi ya da adamın ilk evliliğinden çocuğu gibi.

Labradorlar çok güzel hayvanlar. Kör birine sanırım rehberlik yapıyordu. Bayılıyorum o hayvana.

Ben toptan evde bakılmasına karşıyım bahçede alanı olacak gezecek tozacak. Zorunlu durumlar hariç tabiki.

Tabiki hayvanlarımızı çok seviyoruz ama çocuğumuza zarar verme ihtimaline karşı önlem almalıyız. Bir şey olduktan sonra boşansan nolur boşanmasan nolur? Sahibine saldıran ve saldırdığı kişi sayısı da çok olan bir köpek.Üstelik özenle bakılan bir köpek. Hayvan doğasına uygun davranıyor. Yok çocukla alışacaklar bilmem ne. O zaman sahibi olarak sana niye saldırdı?Bunun garantisini neye göre veriyor?

Niye hayatı bu kadar zorlaştırıyorsunuz ki? Varsa bahçesi yaylansın. Yatsın yuvarlansın. Koşsun.

Biz böyle bi vaka almıştık, agresif ev köpeği bebeği boynundan ısırmıştı, (annesi 5dk tek bırakmış)arteri parçalanmıştı.
Normalde köpekler bebekleride koruyor ama böyle agresif olan sürekli ısıran köpekler çok tehlikeli
Çok kötü gerçekten ben hayvan severim ama hayvannn kadar hayvanı da savunmasız bir bebekle eve tıkmanın mantığı yok hani 0 numara süs değil bir şey değil iki ayak üstüne kalksa konu sahibi kadar bi canlı evde köpek olmasa bile bebek emekleyip yürümeye başladı mı allah korusun bir şey olması saniyeye bakar

İçeriye alışmış köpek bahçe de olsa dışarıda kalmak istemez. Girip çıkmak tamam ama kapı açık duracak. Bizde de var köpek, dışarı çıkmaya can atar ama istediği zaman yanımıza gelemezse dışarıda strese giriyor. Bakıyorum gözetiyorum dikkat ediyorum diyorsunuz da çocuğunuz hep bebek kalmayacak. Bağımsız kendi başına yürüdüğü zaman mesela çit varsa onu da açmaya başlayacak.

Bizimki de büyük köpek ve kızımla oynarken koyduğumuz çiti devirdi. Bizdeki golden retriever, bebekten farkı yok ama güçlü hayvan. Mesela 15 yaşındaki kızım onunla yürüyüşe gidemiyor. Ben ya da eşim başedebiliyoruz çünkü oyuncu köpek. Hoplamayı zıplamayı seviyor. Bu kadar sakin uysal cinsin bile saldırganını gördüm. Köpek 3 aylıktan beri bizde ben büyüttüm çok sakin zararsız ama güvenim %99. Sonuçta iç güdüyle hareket eden bir canlı. Anlamadığım 8 yaşına gelmiş niye hala bu kadar saldırgan? Siz bebek olunca eşim verir birine diye mi düşündünüz?

Biz iş nedeniyle ülke ülke geziyoruz ve köpek de bizimle geliyor. Eşim dünya para ödüyor onun transferi için. Eşiniz vermez veremez köpeği ve yazmam lazım bebeğiniz için büyük risk. Bir şey yapsın ondan sonra bakarız demeyin, bebek falan kalmayabilir ortada.

Back
X