Kocam, bebek ve köpek...

Konu sahibi diyor ki bebeğime saldırırsa alır çocuğu çıkarım ,kocayı boşarım.Köpek saldırısını öpücük sanıyor.Boynuna saldırsa ALLAH korusun bebek oracıkta can verir.Korkmuş ve travması olan ,sahibine ve eve gelen herkese ,eğitmene bile saldıran hayvanı o çocukla birlikte aynı ortamda tutmak cinayete teşebbüs.Başta da yazdım köpek korkuyor ve güvenli alan istiyor hali hazırda imkan varken hayvanı eve kapatmak ona da zulüm.Yap bahçeye güzel bir yuva koşsun oynasın hatta oraya çok çıkmayın onun alanı olsun......
Ben de anlayamadım neden kocası köpeği eve kapatıyor. Benim kedim var o bile her gün kızımla bahçeye çıkıyor, hatta kızım gidip o kaldığında bana resmen yalvarıyor "ben de gideyim" diye. Köpek daha büyük bir hayvan evde çok sıkılıyordur eminim. Bahçeye alıştırılsa herkes rahat eder.

YouTube'da kral köpek ailesi diye bir kanal var bakmanızı öneriyorum. Çocuğunuzun başına çok ciddi bir sıkıntı gelebilir Allah korusun, köpek sizi, eşinizi ve çocuğunuzu kendisinin lider olduğu bir sürü gibi gördüğü için ve muhtemelen eşiniz alfa gibi davranmadığı için saldırgan tavır gösteriyor. Önerdiğim kanaldaki beyefendi "problemi dişle çözen köpekler"den bahseder, sizin köpeğiniz de anladığım kadarıyla öyle bir köpek. Sürüsünün parçası olarak gördüğü bebeğinizin kendi uyarıları dışına çıkması halinde orantısız bir güç uygulamaya kalkabilir. Köpeği uzun bir süre boyunca sürü liderinin eşiniz ya da siz olduğuna ikna etmelisiniz onun anlayacağı beden diliyle. Bu sorunu acilen çözmelisiniz, söylediğim kanalı mutlaka eşinizle beraber inceleyin mümkünse kanal sahibine ulaşmaya çalışın, çok yardımcı olacağına eminim.

Of çok zor durumdayım ne yapacağımı şaşırdım. Özet geçmek gerekirse eşimle tanıştığımızda köpeği vardı 7 aylıktı o zaman labrador kırması. Ben hiçbir zaman köpek insanı olmadım ama köpeği sevdim sorun etmedim birlikte yaşamaya başladık evlendik vs. Köpek büyüdükçe sorun çıkarmaya başladı yabancılara havlamalar ısırmaya teşebbüsler aşırı korumacıydı eşimi bile 3 4 kere ısırdı dikişlik oldu. Eve misafir alamıyoruz yıllardır alsak bile bi odaya kapatıyoruz zaten kocaman 50 kilo hayvan 2+1 evde dana gibi insanları korkutuyo hırlayıp havlayıp. Bir sürü eğitim denedik veterinere gittik sakinleştirici bile verdik(vet onayıyla). Kokuyo, aşırı tüy döküyo insanlara hırlıyo neyse 8 yaşına geldi yapcak bi şey yok diyip katlanıyodum seviyodum da taa ki çocuk olana kadar. Doğumdan sonra hormonlardan mı bilmiyorum köpeği resmen tehdit olarak görmeye başladım ve sevemiyorum hayvanı. Zamanla geçer dedim ama bebeğim 10 aylık emekliyo ve ona da hırlıyo ısırır mı bilmiyorum ama yaklaşınca hırlamaya başlıyo. Eşime gelecek olursak köpeği ilk çocuğu olarak görüyo bu konuda aşırı hassas assssla laf ettirmiyo evden göndermemiz mümkün değil. Bu arada kiradayız evimiz bahçeli bahçefe yaşamasını da istemiyo🤦‍♀️ Bebeğe hırladığı halde nasıl böyle derseniz zamanla alışacaklarını asla ısırmayacağını söylüyo. Sürekli gözümüz üstünde olacakmış asla yalnız bırakmayacakmışız. Kızlar aşırı yoruldum bu durumdan çıldırma noktasındayım. Nerdeyse ya ben ya köpek diyecek duruma geldim ama işler çok boka sarabilir gerçekten köpeğini ilk bebeği olarak görüyo adam. Ne yapmam lazım benim?
Hiç ılımlı yaklaşamıycam konuya kusura bakmayın. Hayvanları çok seviyoruz hepsi canımız gibi benimde 2 kedim var sanki evlatlarım yani çocuğa ihtiyaç duymuyoruz o kadar çok seviyoruz. Fakat öyle bi köpekle evde bebek mümkün değil. Kesinlikle sahibine hırlayan ısıran bi gün bebeğe saldırır ve geri dönüşü olmayan bi ihmal olur. Eşinizle gerekirse kavga edin ve köpeği bahçeye alın.

Back
X