Kocam beni aileme şikayet etti

06lala

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2014
112
5
98
Ankara
Merhaba arkadaşlar,

Henüz 9 aylık evliyim. Eşim bayramdan sonra işiyle ilgili bir eğitime gittiğinden ben ailemdeydim. Ara ara tartışmalarımız oluyordu her ailede olduğu kadar. Dönünce de yalnız kalamadık bir 5 dakikada kısa bir tartışma yaşadık. Ben biraz rahatsızdım diye beni kendi ailesine götürmedi sen biraz evde dinlen diye. Akşam ben tartışmayı yatıştırmak için komik videolar falan attım ona işte. Ertesi güne bize geldi ve beni aileme şikayet etmeye başladı birden. Ben şok oldum tabi böyle bir şey yapacağından haberim yoktu. Aileme şikayet etmesinin sebebi onlar büyükmüş onlar bana akıl versin diyeymiş.

Sonra beni ailemin evinde bıraktı gitti. Biz kendi evimize giderken alacakmış beni. Neyse sonradan buluştuk tatlıya bağladık ama ben bunu unutamıyorum çok gücüme gitti. Hani sanki çok büyük bir olay olmuş, aileler karışmış gibi böyle bir şey yapmasına inanamadım.

Bundan sonra ne yapılmalı akıl verir misiniz?

Sakin bir anınızda eşinizle bu durumu konuşursunuz. Artık yetişkin olduğunuzu, bu tip durumların normal olmadığını, bir sorun olduğunda kendi aranızda halletmeniz gerektiğini söylersiniz, anlaşırsınız. Şuana kadar çevresinden bu şekilde görmüş olabilir. Bunun yanlış olduğunu izah edersiniz.

Bu ne yazık ki bence ciddi bir sorun. Siz unutur tatlıya bağlarsınız ama aileler unutmuyor hiçbir şeyi. Eninde sonunda senin karın şöyle yapmıştı, kocan böyle demişti diye gün yüzüne çıkıyor.
Karşınıza alıp doğru düzgün konuşun ve bunun doğru olmadığını, sorunlarınızın dört duvar arasında kalması gerektiğini ve sizin de çocuk olmadığınızı falan söyleyin. Hislerinizi de anlatın.

bundan rahatsız olduğunuzu eşinize dile getirin
ama ben eşinizin sürekli sizi bırakmasını anlıyamadım
hadi birinde hastaydınız ee sonra ?
bence eşinizin sizi dengi görmüyor

O sizi esya gibi bir yere birakiyor. Ama siz niye onun biraktigi yerde duruyorsunuz asil soru o. Sunu da ekliyim: Saygi yoksa bir evlilikte kendinizi de parcalasaniz iyi bir iliski olmaz
Daha yeni evliyiz uzun süre yalnız kalamadık. Bayram curcunasında onun ailesine gittik uzakta onların memleketi. İlk bayram olduğu için bende tek çocuğum annemde bir burukluk oldu ağladı kadın. Bende üzüldüm tabi. Hizmet hizmet üstüne yaptım bizim ailelerde yok böyle bir şey. Bende de birikmişti o da bunları duymaya gelemedi. Böyle bişey yapacak biri değildi aslında bende şok oldum.

Eşinize bunun sizi nasıl kırdığını ve sinirlendirdiğini anlatın, çocuk musunuz siz aileye şikayet edilecek? Ayrıca şunu ekleyin “sen aramızdaki özeli anneme babama döktün sence onlar kanı canı evladını mı haklı bulurlar, 1-2 yıldır tanıdıkları el oğlunu mu? Böyle yaparak sakın kendini bir daha onların gözünde bu konuma düşürme’
Bir de kendinize o isteyince ailenizin evine bırakma, isteyince geri kendi evinize götürmeyi reva görmeyin. Siz yetişkin bir bireysiniz ve eviniz var, nerde duracağınıza kendiniz karar vermelisiniz

Tanisma süreniz ne kadar di? Biz esimle aramizda gecen husumetleri ailelerimize asla anlatmiyoruz. Biz barisip devam ederiz ama ailelerin aklinda kalici oluyor. Hem esinize olan güvenleri kirilir o böyle yaptikca. Esinize bunu anlatmaniz lazim. Yok bu davranislari devam ettirse bir seneye evlilik diye birsey kalmaz

Ben ortaokul öğrencilerini bile velilerine şikayet etmiyorum. Bu adam sizi ne olarak görüyor acaba anne babanız onu haklı bulup pohpohlamamıştır inşallah
Orta yol bulmaya çalıştılar daha yeni evlisiniz her ailede olur bunlar öyle hemen ayrılık olmaz diye. Onlar da şaşırdı zaten hepimiz şok olduk.

Aile kurabildiysek ailemizden akıl alacak yaşı geçtik demektir ailem beni yönetemez bir sadece birbirimizle iletişim kurarak bu aileyi yonetebiliriz ben seni ailene şikayet etsem ve onlar akıl vermeye kalksa seninde gücüne gider bu olay benim çok gücüme gitti biz unuturuz ama onlar unutmaz derim ben 5 yıllık evliyim asla hiçbir kavgami ne eşimin ailesine ne ben anlatmam anlatmayiz akıl veren çok olur ortalık karıştırmaktan başka işe yaramaz bu eşiniz de çok olgun değilmiş bence

2 yıllık tanışıklığımız var evlilikten önce. 8 ayı arkadaşlık sonra sevgililik. Ama ben evlendikten sonra benim hayatım değişti. Hiç bilmediğim bir yere geldim, işimi bıraktım kimsem yok burda. Bunaldım yani. Şikayet ettiği konularda haklılık payı var ama bunun çözüm olacağını nasıl düşündü bilmiyorum.

bundan rahatsız olduğunuzu eşinize dile getirin
ama ben eşinizin sürekli sizi bırakmasını anlıyamadım
hadi birinde hastaydınız ee sonra ?
bence eşinizin sizi dengi görmüyor
Katılıyorum.
Benim çevremde çok yaygın bu, halama, kuzenime gidiyorum eşin niye getirmiyor diyip eşimi kötülüyorlardı. Ben de ya ne alaka dedim, arabamız yok olsa bile niye sürekli o bırakıyor ki beni. Elim ayağım var çok şükür kendim arabaya binip gelebilirim dedim. Onlar hemen valla bizim eşlerimiz izin vermez tek gelmemize dedi, kendileri de gelemezmiş, çok komik geldi bana ne yalan söyleyeyim
Ailem köyde yaşıyor, oraya bile ben tek gidip dönüyorum

Velisine şikayet eder gibi aileye şikayet etme olayını çok çirkin ve zavallıca buluyorum.

Ama ben sizde de şunu anlamadım: Rahatsızmışsınız ve sizi ailesine götürmek istememiş. Gayet normal değil mi? Belki koronasınız ve ailesine bulaşsın istemedi. Bunun için neden kavga ettiniz ki?

Daha eşi ile sorununu kendi evinde çözemeyip ailesine koşan biri adam olamamıştır net. Ayrıca kol kırılır yen içinde kalır derler. Her şeyi ailene tasiyacaksa evlilik sorumluluğunu alamıyor demektir. Yarın öbür gün buna benzer bir vaka ile yine karsilarsin. Çünkü ailen sert tepki vermediği müddetçe bunu alışkanlık haline getirir. Ne yazikki ben senaryonun sonunu şimdiden görmüş bulunuyorum.

En nefret ettigim sey. Ailenizi niye karistiriyor pardon da. Ve sizi niye ordan oraya birakiyor kac yasinda esiniz? Cocuk heralde daha

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…