- 12 Aralık 2010
- 8.367
- 5.409
- 248
- Konu Sahibi fahri konsolos
-
ben de benimki gibi yoktur diyordum, çok şaşırdımaynı eşimi tarif etmissin her işi tek başıma becerebilecek durumda olucam işi yapıcam ama sonra elinin hamuruyla karışıyorsun der herşey ona sorulucak bir yere gidilecekse emir kipyle değil ricayla istenicek, bir şey yapılacaksa hep izin alınıcak onun görevi sadece eve para getirmek eeee o işi bende yapıyorum eve para getiriyorum, evin her işini yapıyorum,bazen bi çift tatlı sözü çok görünce ona ihtiyacım yokmuş gibime geliyor . Lafa gelince evin reisiyim diyor , diyorum nasıl reislik bu. duruma bakarsak benim reis diyorum ben senin kocanım diyorr dün dedim ama soğan kocasın,pırt kocasın sen diyyyee gıcık oluyorum bazen yapıştırasım geliyo bi tane
Sinirin geçtiğine göre , yoruma da ihtiyaç yok
Uyşş. O ne ego öyle? Çekilecek dert değil ama seviyorsanız ve de namuslu bir erkekse, abartmadığı sürece he deyip geçin derim ben.
Ona alttan alttan alıştırın evlilikte ikinizin de sözünün geçeceğini. Yani direkt "benim de dediğim olacak" gibi değil de, çaktırmadan, yavaş yavaş.. Zamanla alışacaktır diye düşünüyorum.
yazını okudum ve içimden aynen şu geçti; ben bu adamı bir yerlerden tanıyorum :)
sanki her cümlende babamı tarif etmişsin,bu kadar olur..şok içerisindeyim
annem ne yaptı etti ama buna bir çare bulamadı..30 yıllık evliler ve babam azıcık törpüledi bu huylarını,o kadar..dışarda melek,muhteşem insan ama evde etkisiz eleman..
bencilliğin çaresi henüz bulunamadı bence.senin sinirin geçti ama ben sinirle doldum şu anda :)
Esin cok bencil hep ben bilirim diyenlerden...unutmasinki el elden ustundur....fikirler herzaman karsilikli olmali.....
ben de benimki gibi yoktur diyordum, çok şaşırdım
aaa belki benimki daha beterdir mesela avizeyi siliyorum başlar ne kadar beceriksizsin, öylemi olur,beceremiyorsun alır eline bezi kendi silmeye başlarr hani beni utandırcak yyaa sonra kendi daha beter sallayıp bi parçasını düşürünce gülerek bana söylediklerinin aynısını söylemeye başlarım hemen cıvıtma der kendisi cıvık :)) sanırım her işi yapabilecek durumda olduğumuzu bildikleri için üste çıkma psikolojisi, sen bana muhtaçsın demeye getiriyorlar eeee öyle olmadığını görünce sinir oluyorlar,
,evli bir ablam demişti erkekler kendilerine muhtaç kadınlara daha çok düşkün olurlar diye ( ne kadar savunmasamda ,beceremesemde) ben her işin üstesinden gelirim,yaparım gibi göstermeyin kendinizi öyle olunca nasıl her işin üstesinden gelir düşüncesiyle sizi umursamamaya başlar , ufak bir rahatsızlığınızda dahi siz ufacık bir ilgiye muhtaçken nasılsa üstesinden gelir diyerek hiçbir ihtiyacınızda yanınızda olmamaya başlar sonrası da sorumsuzluk olarak size geri döner,hatta sizi düşünmemeye başlar. kendiniz yapabilecekken bile yapamıyorum sen yaparsın diyip onure et ara sıra demişti . bilemiyorum ne kadar doğru
seni çok iyi anlaıyorum...
o kadar çok ki, dışarda melek olan, ama eşine,çocuklarına karşı, dışarda ki tavrını sürdüremeyen erkek...
haa bi de, sizin onunla kavga etmeye tartışmaya da hakkınız yoktur... hele bi de dışardan duyulursa bu, bizim oğlumuz pırlanta gibidir, bunu herkes bilir... suçlu kesin o karısı olacak kadındır derler...
ama kapılar kapandığı zaman, o evin içerisinde yaşananları kimse bilemez...
arkadaşları, ailesi bişey istediği zaman, o an ne işi vardır ne gücü, iki eli kanda olsa, gözleri yorgunluktan kapanmış olsa bile,
emir sayar bunu, ikiletmez....
ama eşi bişey istediği zaman, görmüyo musun ne kadar yorgunum der, sen beni anlamıyosun der, konuşur da konuşur....
karşına alıp neden diye sordun mu canım.. örnek gösterdin mi mesela, neden onlara böyle, bana böyle... eşin olduğum için gücün bana mı yetiyo diye, nazın bana mı geçiyo diye söyledin mi.. ne cvp veriyo...
ben de benimki gibi yoktur diyordum, çok şaşırdım
aaa belki benimki daha beterdir mesela avizeyi siliyorum başlar ne kadar beceriksizsin, öylemi olur,beceremiyorsun alır eline bezi kendi silmeye başlarr hani beni utandırcak yyaa sonra kendi daha beter sallayıp bi parçasını düşürünce gülerek bana söylediklerinin aynısını söylemeye başlarım hemen cıvıtma der kendisi cıvık :)) sanırım her işi yapabilecek durumda olduğumuzu bildikleri için üste çıkma psikolojisi, sen bana muhtaçsın demeye getiriyorlar eeee öyle olmadığını görünce sinir oluyorlar,
,evli bir ablam demişti erkekler kendilerine muhtaç kadınlara daha çok düşkün olurlar diye ( ne kadar savunmasamda ,beceremesemde) ben her işin üstesinden gelirim,yaparım gibi göstermeyin kendinizi öyle olunca nasıl her işin üstesinden gelir düşüncesiyle sizi umursamamaya başlar , ufak bir rahatsızlığınızda dahi siz ufacık bir ilgiye muhtaçken nasılsa üstesinden gelir diyerek hiçbir ihtiyacınızda yanınızda olmamaya başlar sonrası da sorumsuzluk olarak size geri döner,hatta sizi düşünmemeye başlar. kendiniz yapabilecekken bile yapamıyorum sen yaparsın diyip onure et ara sıra demişti . bilemiyorum ne kadar doğru
evet "ben bilmem beyim bilir"ci olmak lazım galiba. bazen niye böyle olamıyorum diye kendime kızıyorum. biri bir yerini yakar, ya da kocasını bekler hastaneye götürsün diye, ben atlar taksiye, otobüse, trene duruma göre kendim giderim.
evet hayatım sorun sende...
ve böyle davranmayan erkek yok...
çünkü her erkek -istinası gerçekten yok- kadının ona güvenmesini istiyor...
sen böyle davranarak ona sana güvenmiyorum mesajını veriyorsun...
adamı eleştirmeyi bırak..
iyi taraflarına odaklanarak ilişkiyi ayakta tutarsın eleştirirsen sadece kendinden uzaklaştırırsın...
onu olduğu gibi kabullen, eşini yücelt bu bir...
bir şey istediğinde kesinlikle emir kipi kullanma, cilveyle iste, sevgiyle iste canını verir sana...
yapmıyorsa o an için yapmıyordur, yapmak istemiyordur o zaman üzerine gitme, kendine yapacak başka şeyler bu ya da kendin yap...
mutlaka yapacaktır, onu yapmak üzere hafızaya almıştır, yapmayanı henüz icat edilmemiştir..
yolumu kaybetti, dönüp duruyor musunuz aynı yerde hiç oralı olma, aaa hayatım nasılsa yanındayım başka birşeyin önemi yok de...
inan iki dakikada düze çıkar o adam...
erkeğe o istemedikçe yardım etmeyeceksin...
sen neden ben senden daha akıllıyım bak buradan gitceksin diyorsun ki...
üstelik adam sana yol gösteriyor bak böyle yapma diyor, yapma...
dışarıda, işinde, gücünde sen bil ama bırak senin yanında o bilsin...
bunda birşey yok...
hayatınızı bir erkekle paylaşmak istiyorsan sen kendini değiştireceksin, ya da ben bir erkekle paylaşmıyacağım hayatımı diyeceksin ve çekileceksin...
üzgünüm ama her erkek aşağı yukarı böyle çünkü...
evet "ben bilmem beyim bilir"ci olmak lazım galiba. bazen niye böyle olamıyorum diye kendime kızıyorum. biri bir yerini yakar, ya da kocasını bekler hastaneye götürsün diye, ben atlar taksiye, otobüse, trene duruma göre kendim giderim.
sanırım öyle hatta benimki açık açık öyle olmamı istediğini söyledi, bende senin gibi küçük yaştan beri kimseye muhtaç olmadan kendi ayaklarım üstünde durmaya çalıştığım için zoruma gidiyor ona muhtaç olmamı istemesi, onu ezip geçeyim,hep istediğim olsun demiyorum ama insan bencil ve kendini beğenmiş ve seni ezmeye çalışan sözler duyduğu zaman üzülüyor daha da hırslanıyorr ve olay çocuk gibi çekişmeye dönüyor
lotus isimli arkadaşın yorumunu çok beğendim, bir süre o yolu izlemeyi deniycemm ,
Dün gece çok önemli bir şey için internetten form dolduruyorduk, benim israrla sormalarıma rağmen bir hata yaptık, ama beyefendi hatayı kabul etmiyor.
"Varsa da ben araştırıp sana ne yapman gerektiğini söyleyeceğim" dedi. Ben hata yaptığımızda israr ettiğim için kızgındı bana. O uyuduktan sonra baktım iptal edip paramızı da geri alabiliyoruz, bugün sabah sakinlikle dedim ki, "formu iptal edelim mi? baştan yaparız". "parayı ödedik" dedi, "iade varmış" dedim.
Yine sinirlendi, "ben sana ben araştıracağım demedim mi? çok bilmişlik iyi değildir. Ben senin kocanım, hata da yapsak benimle birlikte o hatayı yapacaksın. Sonunda sıkıntı da olsa benimle birlikte o sıkıntıyı çekeceksin" dedi. Ben de mantıklı düşünmesi gerektiğini söyledim ki, kapıyı vurup işe gitti!Ki bunu hep yapar, bir yere giderken "yanlış yola gidiyoruz" desem, "yanlış yola da gitsem benimle geleceksin, bana güveneceksin" der. Kompleksli mi, beni mi çekemiyor, neden bunu yapıyor bilmiyorum.
Sorduğumda beni sen böyle yaptın, herşeye karışarak, herşeyi bilmeye çalışarak, benim kararlarıma gözü kapalı güvenmeyerek falan diye açıklama yapıyor.
Kısacası kadın elin hamuru ile erkek işine karışmayacak.
Peki bu tutarsızlık nedir, beni bütün kendi işlerine koşar, resmi bir yere gidilecek zamanı yok beni yollar, ev tutulacak ben arar bulur kontrat yaparım, çünkü zamanı yok. her türlü bilgiyi bana araştırtır. günler aylar öncesinden, ama o bilgileri sadece o istediğinde veya o yokken kullanmalıyım.
Umarım anlatabilmişimdir, ne yapacağımı bilmiyorum bu adamla, ben de yumuşakbaşlı bir insan değilim, aksine dikkafayım, yıllardır kendi işlerimi kendim hallederim. Erkek işidir diye düşünmem (ağır işler dışında) ampül tak, priz tamir et lavaboyu onar vs çekinmem. Yani onun istediği gibi biri olamam ama 2 senedir bunu ona kabul ettiremeim. Hala büyük çoğunluk tartışmalarımız bu 3 sebepten kaynaklanıyor. Ben onun evlilikte kadın erkek eşitliğini anlamasını geçtim artık. Nabzına göre şerbet veriyorum ufak durumlarda, ama böyle önemli konularda nasıl gözümü yumup hatayı görmezden gelebilirim?
Neyse çok uzun oldu. Sinirim de geçti zaten yazarken
evet hayatım sorun sende...
ve böyle davranmayan erkek yok...
çünkü her erkek -istinası gerçekten yok- kadının ona güvenmesini istiyor...
sen böyle davranarak ona sana güvenmiyorum mesajını veriyorsun...
adamı eleştirmeyi bırak..
iyi taraflarına odaklanarak ilişkiyi ayakta tutarsın eleştirirsen sadece kendinden uzaklaştırırsın...
onu olduğu gibi kabullen, eşini yücelt bu bir...
bir şey istediğinde kesinlikle emir kipi kullanma, cilveyle iste, sevgiyle iste canını verir sana...
yapmıyorsa o an için yapmıyordur, yapmak istemiyordur o zaman üzerine gitme, kendine yapacak başka şeyler bu ya da kendin yap...
mutlaka yapacaktır, onu yapmak üzere hafızaya almıştır, yapmayanı henüz icat edilmemiştir..
yolumu kaybetti, dönüp duruyor musunuz aynı yerde hiç oralı olma, aaa hayatım nasılsa yanındayım başka birşeyin önemi yok de...
inan iki dakikada düze çıkar o adam...
erkeğe o istemedikçe yardım etmeyeceksin...
sen neden ben senden daha akıllıyım bak buradan gitceksin diyorsun ki...
üstelik adam sana yol gösteriyor bak böyle yapma diyor, yapma...
dışarıda, işinde, gücünde sen bil ama bırak senin yanında o bilsin...
bunda birşey yok...
hayatınızı bir erkekle paylaşmak istiyorsan sen kendini değiştireceksin, ya da ben bir erkekle paylaşmıyacağım hayatımı diyeceksin ve çekileceksin...
üzgünüm ama her erkek aşağı yukarı böyle çünkü...
bu ne canım eşin geçen yüzyıldamı yaşıyor, iade butonunu yazısını görmüşsün işte, o görememiş diye bu kadar tafra anormal geldi, ben araştırcaktım falan demesi, çocuk gibi
bi yarış içinde sanki seninle
gözü kapalı güvenmek falan bu anlattığın olaylarla ilgisi olmayan bi olay
evlilikte gözü kapalı güvenmek tabiri bu mudur yani, eşinde bi kavram kargaşası var
kusura bakma ama eşinde aşağlık komplexi var bence, senden üstün olmaya dair bi tutku, evin reisi olmak kavramını tamamen yanlış anlamış
herhalde ailesinde öyle gördü, ya da erkek arkadaşlarıyla aralarında kim en sert kocacılık oynuyorlar
boşuna dememişler erkekler aptal kadın sever diye, sende ona deki, kusura bakma ben zeki bi kadınım algılarım açık, madem öyle aptal bi kadınla evlenseydin de
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?