- 12 Aralık 2010
- 8.367
- 5.409
- 248
- Konu Sahibi fahri konsolos
-
konu sahibine yazmıştınız ama bir anda benide çekti söyledikleriniz o kadar doğru kii benimde eşimin olmamı istediği bayan ve benden duymak istediği sözleri yazmışsınız bunları yaparak hiçbirşey kaybetmem hatta kazanırım, sanırım zamanla kendimi bilemem lazım davranışlarımda çok saçma ama ah bir de bunları yaptığımda kendimi ezik, kocasından ayrı birşey yapamayan , ona muhtaç ,kendi ayakları üzerinde duramayan birisi gibi hissetmesem.böyle yorumlar okuyunca eşimin yanlışlarının yanında benimde yanlışlarım olduğunu farkediyorum
iade butonunu görmemesi değil olay, olay formun hatalı olduğunu kabul etmemesi, hata olup olmadığını araştıracakmış.
bana açık açık dedi, zeki kadın istemiyorum diye. bence de eşimde aşağılık kompleksi var ama sadece bana karşı. başka kimseye değil. nasıl yenilir bu kompleks. eşimin bazı huyları geçen yüzyıl değil geçen bin yıldan kalma, bazen hatırlatıyorum hangi yüzyılda yaşıyoruz diye.
iyi ama arkadaşım hiç birşey kaybetmeyiz tamam ama kendimizi kaybediyoruz, mantıklı isteklerine tamam ama bazen bugün olduğu gibi mantıksızlık fışkıran şeylere de göz yumamam ki.
hata yapa yapa öğrenilir ama çocuklukta olur bu , bizim bu hatayı yapma lüksümüz yok şu anda.
geçen hafta malum bayramdı salı şehir dışından döndük.eve gelir gelmez ilk işim et ile uğraşmak oldu.evimi temizleyip gitmiştim ama balkonlar falan yine batmıştı.cumartesi sabah 8 de kalktım önce kahvaltı hazırladım çocukla kahvaltımızı yaptık eşimi işe yolladım.bizim evde evin erkeği benim valla her türlü mobilya tamiri elektrik tamiri vs benim elimden geçer kim böle alıştrdı tabii ben.ama alıştırmaklada olmuyo o yapılıcak iş yapılmıyo beni bekliyo bende bişey hemen yapılmasını severim orda burda kırık kapak bozuk elektrik benim canımı sıkar.neyse eşim kendi memlektinden süt getirmiş yoldan geldi annemlerin buzluğundada 1 gece bekledi ertesi gün bizde eve gelmek için yola çıktık 6 saatte öle geçti.gelir gelmez hemen kaynattım.4 bardak falan içti çocuk kalanını yoğurt yapmak için çıkardığımda bozulmuştu ama yüzeyi kaymak olmuş onu kurtardım çocuğa kaymağı yedirdim.akşama kadar dip köşe elimin değmediği yer kalamayana kadar temizledim.beyimiz işten geldi direk dolaba gitti sütü sordu bende döktüm dedim kıyamet koptu evde vay efendim ben beceriksizmişim yok şöle yok böle yine alttan aldım.akşam dolapın kulplarını değiştiriyorum baktım bilgisayarda maç izliyo yine sesim çıkmadı.pazar sabahı yürüyüşe gidiyor sabah sağolsun 7 de ayağa dikti bizi tıkırtısıyla .zaten çalışıyorum bırakta sen gelene kadar çocukta bende uyuyalım ama yok .akşama kadar pazara git yemek yap abisi balık almış yap diye bide onla uğraş .sabah kalktım işe gelicem defalarca sölüyorum ben çocukla yatıyorum yatak odamda sende gid çocuğun odasında yat salonu yatak yorgan olayını sevmiyorum diye.çocuğu zaten zor alıştırdım tv karşısında uyumaması için.sabah yine kızdım ben topluyorum diyor ama toplanan bişey yok bende kapıyı vurd-um çıktım bazen gerçekten çileden çıkarıyor kesinlikle suç kabul etmiyor daha da suç bastırıyor
çoğu erkek böyle sanırım bende çalıştığım için bir gün önceden yapıyorum yemeğimi ertesi gün eve gider gitmez üstümü çıkarmadan pilav ve çorba sonra yemek faslı topla çay faslı bulaşık vs derken hiç oturmuyorum. bunlar hiç görülmüyo geçen gün uyuyakalmışım pazar günü geç kalktım rahatsızdım benimki uyanmış açlıktan ölüyorum bi kahvaltıyı hazırlayamıyosun böyle giderse açlıktan zayıflıktan ölürüm dedi beyfendi. Yaparsın gözükmez bir kere hasta olmaya hakkın yoktur ama napmak lazım alıştırmamak mı lazım bilemedimm
burada da biraz önceki yaptığım yorumun son kısmına geliyor durum bende kendimi ezik hissediyorum demiştim ya onun istediği gibi davranarak düşününce en azından bir süre o şekilde davranıp belli bir düzene sokmak demek istediğim, ama kendimizden çıkarak ömür boyu böyle davranıp mutsuz olmak değil. ne kadar evlisiniz bilmiyorum ama ben daha çok yeniyim bir ay belki de bizim çekişmemiz en baştan nasıl başlarsa öyle gider kendi sözümü geçireyim çekişmesi bilinçli değil ama istem dışı bu şekilde davranıyoruz.
zeki kadın istemiyosa neden seninle evlenmiş o zaman, tamam tüm erkeklerde bi çocuksuluk vardır ama senin eşin abartmış, yani ömrübillah onu pış pışlaman gerekçek sanırım
konuşarakta anlaşamıyorsunuz sanırım, kayınpederin çok baskın kayınvaliden pasif mi, bi de nerelilerse, o yöreninde etkisi olabilir
sizin tam tersiniz ya da sizden daha uyumlu çiftlerle arkadaşlık etseniz ailece, başka ailelerde durumun farklı olduğunu göre bu huyu biraz törpülenir mi, bence en azından düşünmeye başlayabilir
kimi kadına görede bu bi nimet biliyomusun, herşeyi kocanın kontrolune bırakmak
tüm yükü çeken kadınlarda daha ne istiyosun dicektir eminim
çoğu erkek böyle sanırım bende çalıştığım için bir gün önceden yapıyorum yemeğimi ertesi gün eve gider gitmez üstümü çıkarmadan pilav ve çorba sonra yemek faslı topla çay faslı bulaşık vs derken hiç oturmuyorum. bunlar hiç görülmüyo geçen gün uyuyakalmışım pazar günü geç kalktım rahatsızdım benimki uyanmış açlıktan ölüyorum bi kahvaltıyı hazırlayamıyosun böyle giderse açlıktan zayıflıktan ölürüm dedi beyfendi. Yaparsın gözükmez bir kere hasta olmaya hakkın yoktur ama napmak lazım alıştırmamak mı lazım bilemedimm
konu sahibine yazmıştınız ama bir anda benide çekti söyledikleriniz o kadar doğru kii benimde eşimin olmamı istediği bayan ve benden duymak istediği sözleri yazmışsınız bunları yaparak hiçbirşey kaybetmem hatta kazanırım, sanırım zamanla kendimi bilemem lazım davranışlarımda çok saçma ama ah bir de bunları yaptığımda kendimi ezik, kocasından ayrı birşey yapamayan , ona muhtaç ,kendi ayakları üzerinde duramayan birisi gibi hissetmesem.böyle yorumlar okuyunca eşimin yanlışlarının yanında benimde yanlışlarım olduğunu farkediyorum
bizde asla ben hasta olamam zaten benim hastalığım evde lüks olur.aman napıyım değişmiyor yani benim dilimde tüy bitti aynı şeyleri söylemekten ama huylu huyundan vazgeçmiyor yapılacak bişey yok
çok değişik bir yorum geldi, inan ben son 1 senedir uygulamaya çalışıyorum bunları ama son konu gerçekten çok önemli bir konu
yapılan hata büyük bir probleme yol açacak. belki aylarca ağlayacağım, eşim de kendini suçlu hissedecek. ama olmuşa çare yok, olmadan önce çözülsün istedim. o kadar sakin anlattım ilkin, sonunda sinirim tepeme çıktı yine eleştirdim, hatta dozunu kaçırdım. şimdi iki gün küser bana. aman çok da umrumda
bunun için aylarca ağlayacaksan sen bilirsin...
demek bu kadar önemsiz bir hayatın var senin...
aferim...
ağlayarak suçlu hissettir adamı...
ondan sonra da sevgi bekle, saygı bekle...
bırak nasıl çözülürse çözülsün neden kontrol ediyorsun adamı bu kadar...
eşin normalde sana bu kadar tepki vermeyecek ama o kadar üzerine gitmişsin ki başka başka konularda...
yapma bunu kendine ve ona...
onunda yanlış yapma hakkı var...
kendi görür yanlışını nasıl olsa...
bırak...
ayy arkadaşım iyiki açmışsın içimi döktüm resmen; bir takıldığım nokta daha var hayat müşterek zımbırtısı evet müşterek hayat artık iki kişide çalışacak ama eminimki eşim gibi çoğu erkek aynı düşüncede olsa gerek, kadında çalışıp eve para getirecek ama aynı zamanda hayatında hiç çalışmamış ev hanımı annesi gibi evin tüm işini dört dörtlük görecek ama madem hayat müşterekse o evdeki işler de beraber yürümesi gerekmezmi. Geçen almış eline gırgır yeri gırgırlıyor ne biçim kadınsıın bu senin işiin beceremiyomusun dedi bana ki o sırada başka bir işle uğraşıyorum, aybaşı maaşı harcarken bende dedim ki ne biçim adamsın eve para getirmek senin görevin beceremiyomusun.mesajı anladı o kincilikle suçladı küstü bana. ağır kaçtı dediğim ama çok titiz bir kocaya sahip olduğum için bir ayda bu kadar doldum, hem yardım etmez hem çalışıp para kazanayım hem de gece gündüz temizlik yapim ister. oturup tv izlemem batıyo adama
belki okumuşsundur kaynımı biriyle tanıştırdık diye konularımdan.kızın ilk eşinden ayrılma sebebini öğrenndiğimde şaşırdım.evliliği benimsiyememesi,herşeye kadını öne sürmesi ben erkek gibiydim evde diyor e herşeyi ben yapıcaksam ona ne gerek dedi.bende eve gelince dedimki bizimkine duy duy boşanmaya neler sebepmiş .kıza diyorumki mesela ağbim evcimendir ama benimki değil,tadilat tamirat işlerini hep o yapar ama benimki yapmaz kızın evleneceği bir erkekte olmamasını istediği bütün özellikler benimkinde var valla
bi an acaba eşimin ikincş bi hayatı var da benim bilmediğim, konu sahibi arkadaşla mı evli diye düşündüm:) :) :) sanki benimkini tarif ediyorsunuz..
ama benim kendi eşimle ilgili kanaatim ki bi kaç kişi de aynı yorumu yaptı, etrafında sürekli pohpohlandığı için -özellikle anası tarafından maalesef- kendini dünyanın merkezi sanıyor. ve benim başarabilmem, takdir edilmem, çabaalıyor olmama beyefendiinin egosunu zedeliyor. çünkü o hep sen daha iyisini bilirsin, çünkü sen en iyisin, tavrına alışmş. bu durumda yapılacak bir şey yok. çünkü onun egosunu şişirmek, anası gibi davranmak eşime ve ilişkime zarar veriyor. ben de güzel yöntemler geliştirdim kendi çapımda. çoklukla idare ediyoruz yani:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?