- Konu Sahibi fahri konsolos
-
Öncelikle ne güzel yazmışsınız, bir insanın iyi olması demek, çok iyi bir koca olacağı anlamına gelmez. Keşke insanlar iyi insan diyerek evlenmeselerde, anlasalar dediğiniz olguyu.
Eşinizin bütün bunları yapma sebebini, sizin kendinize ihtiyaç duymadan hayatınızı sürdürebileceğinizin farkında olmasından kaynaklandığını düşünüyorum. Yani allah ayırmasın ama, ayrılırsanız kendi hayatınızı devam ettirebilecek cesarete güce sahipsiniz demekki. O da bundan rahatsız olduğu için, evde lider benim ben ne dersem o olur. Ben hata yapsam bile bu hata aynı zamanda senin hatandır şeklinde cümleler kurarak kendi egosunu yükseltmeye ve sizin de ona muhtaç olduğunuzu bilinçaltınıza itmeye çalışıyor bence.
Eğer bilerek evlendiyseniz söyleyebileceğim birşey yok, ancak evlendikten sonra ortaya çıktıysa işiniz zor :) Ben asla alttan alan bir yapıya sahip olmadığımdan, sizin yerinizde olsam uyuduktan sonra o formu iptal eder, sabah dırıldanırsa da senin yaptığın hatayı telafi ettim üstüne birde çemkirme der kavga ederdim. Ha tabii bu insanı yıpratır ancak artık bir zamandan sonra bunu kabul etmediğinizi farkettiğinden bu davranışların sonu kesilir diye düşünüyorum. Tabii hamile halinizle büyük bir çocuk büyütmek sizi baya yıpratır ancak yapacak birşey yok :)
ama yapılacak şey çok basit böyle vakalarda arkadaşım. öyle bi evirip çevireceksin ki senin istediğin her şeyi kendi istediği için yaptığını sanacak. ben öyle yapıyorum en azından. böyle tipler çoklukla pohpohlanmaktan hoşlandığı için, kendi istediğim bir şeyi örneğin şu an çalışmıyorum, doğum iznindeyim, ama kadın geliyor işimi ütümü yapmak için; canım sen de hep söylersin ya benim önceliğim bebeğimiz, o da çok yoruyor beni. iş güçle uğraşınca bebeğimiz aksıyor. en iyisi biz kadın alalım hayatım, zaten benim kocam eşini madur etmeyecek bi adam, çok düşünceli vs diye gazı bi veriyorum. olayın sonunda adam sanıyo ki o bana demiş canım yoruluyosun işi kadın yapsın diye. bi de öyle diye havalanıyo. gaza da geldiğinden ben eşimi yormam arkadaş, iş yaptırmam diye hava basıyo. bu kısmı umrumda değil, millet o düşünceli sansın, benim odunum ama istediğim de oluyor nihayetinde:)
ne dertli insan varmış arkadaşlar ya
ilkduyansenol senin koca inan benimkinden ilginçmiş, bacağımı morarttı ne demek yakompleksin bu kadarı
iyi de konunun ne olduğunu bilmiyorsun, aylarca ne için ağlayacağıma dair bir fikrin bile yok, bir de hayatıma önemsiz diyorsun. bence biraz dikkatli oku yorumumu, ağlayacağım şey formun hatalı doldurulmasının sonucunda ortaya çıkacak problem. ancak bu problemi paylaşmadığım için ne kadar önemli olduğunu bilemezsin, bu sebeple de beni yargılayamazsın.
öyle bırak nasıl çözülürse çözülsün diyebileceğim bi olay olsa zaten bırakırdım. 2 yıldır birşeyleri değiştirdiğimi zaten söyledim.
iade butonunu görmemesi değil olay, olay formun hatalı olduğunu kabul etmemesi, hata olup olmadığını araştıracakmış.
bana açık açık dedi, zeki kadın istemiyorum diye. bence de eşimde aşağılık kompleksi var ama sadece bana karşı. başka kimseye değil. nasıl yenilir bu kompleks. eşimin bazı huyları geçen yüzyıl değil geçen bin yıldan kalma, bazen hatırlatıyorum hangi yüzyılda yaşıyoruz diye.
evet hayatım sorun sende...
ve böyle davranmayan erkek yok...
çünkü her erkek -istinası gerçekten yok- kadının ona güvenmesini istiyor...
sen böyle davranarak ona sana güvenmiyorum mesajını veriyorsun...
adamı eleştirmeyi bırak..
iyi taraflarına odaklanarak ilişkiyi ayakta tutarsın eleştirirsen sadece kendinden uzaklaştırırsın...
onu olduğu gibi kabullen, eşini yücelt bu bir...
bir şey istediğinde kesinlikle emir kipi kullanma, cilveyle iste, sevgiyle iste canını verir sana...
yapmıyorsa o an için yapmıyordur, yapmak istemiyordur o zaman üzerine gitme, kendine yapacak başka şeyler bu ya da kendin yap...
mutlaka yapacaktır, onu yapmak üzere hafızaya almıştır, yapmayanı henüz icat edilmemiştir..
yolumu kaybetti, dönüp duruyor musunuz aynı yerde hiç oralı olma, aaa hayatım nasılsa yanındayım başka birşeyin önemi yok de...
inan iki dakikada düze çıkar o adam...
erkeğe o istemedikçe yardım etmeyeceksin...
sen neden ben senden daha akıllıyım bak buradan gitceksin diyorsun ki...
üstelik adam sana yol gösteriyor bak böyle yapma diyor, yapma...
dışarıda, işinde, gücünde sen bil ama bırak senin yanında o bilsin...
bunda birşey yok...
hayatınızı bir erkekle paylaşmak istiyorsan sen kendini değiştireceksin, ya da ben bir erkekle paylaşmıyacağım hayatımı diyeceksin ve çekileceksin...
üzgünüm ama her erkek aşağı yukarı böyle çünkü...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?