Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Tşk ler paylaşımınız içinah canım benim. bu konuda haklısın ksinlikle. bizim bir aile dostumuz vardı, kadın hiç evlenmemişti. 39 yaşındayken 55 yaşında, iki çocuklu bir adamla evlendi. adamın çocukları büyüktü, evli barklıydı.kadının tek isteği, tek dileği çocuk sahibi olabilmekti. yanıyordu evlat aşkıyla. evlenmeden öncce diyor adama: "bak ben mutlaka evlat istiyorum, ona göre". adam tamam yaparız diyor. ama evlendikten sonra adam su koyveriyor. "ben çocuk yaparsam dede mi dicek bana, benim 2 tane kocaman çocuğum var, elalemi güldüremem" diyor.
kadın ikna etmeye çalışıyor fayda vermiyor. kavga gürültü başlıyor çocuk konusu yüzünden. en sonunda adam kadına iziksel şiddete dahi gidiyor. 4 yıllık evlilik sonunda boşanıyorlar. kadın bu arada zaten üzüntünün de etkisiyle menapoza giriyor. canım bu kadın şimdi 40'larının sonlarında ve o kadar pişman ki çocuk sahibi olmadığı için. "bütün haklarımı elimden aldı" diye eski kocasına beddua ediyor. ve hatta ne diyor biliyor musun? "şimdiki aklım olsaydı bir şeyler yapardım,prezervatifi delerdim, sarhoş eder koynuna giderdim, ne yapar eder menapoza girmeden önce yapardım o çocuğu". bu lafları burdaki çoğu insan yanlış bulabilir ama kadının evlat özlemiyle bağrı o kadar yanıyor ki. çocuğu olmadığı için yeğenine yatırım yaptı, ilgi sevgi verdi ama ameliyat olup hastaneye yatınca yeğeni 1gün bile ziyaret etmedi, ne kadar ağladı. insanın kendi evladı gibisi yok.
anne olmak en doğal hakkın. "benim çocuğumu okşa" lafı hakaret gibi resmen. o tatmış duyguyu tabi kafa rahat. sen elin çocuğunu nasıl kendi çocuğu gibi sevebilirsin ki? bir çocuk veremeyecekse, vermeyi deneyemeyecekse neden evlenmiş? canım bu arada yaşın ilerlemesine karşı birönlem olarak yumurta dondurmayı da değerlendir, olur da boşanır başka evlilik yaparsan filan haklarını kaybetmemiş olursun. Evlat edinirim demişsin, çok kutsal ama devlet çok zorluyormuş insanlar yıllarca bekliyormuş diye duydum.Bir de 40 yaşını geçersen bebek alamıyormuşsun. İnşşallah en kısa sürede evlat sahibi olursun.
Maalesef oyle degil ama durum , benim pek cok arkadasim cocuk istemiyor mesela ve evlenmeden once esleriyle mutabik kaldilar bu konuda , gercekten bosanmayi goze alacak kadar cok cocuk istiyorsaniz esinizi oturtun karsiniza ve ciddi bir konusma yapin , kendinizi anlatin isteginizi duygularinizi ve onu dinleyin bakalim o neden erteliyor cocuk isini
Biz önceden sık sık tartışıyorduk küslük giriyordu araya.Sanırım anlaşamıyoruz izlenimi oluyordu tahminim bu,korkuyor yine ayrılırsam da ortada çocuk kalırsa diye.uzun zamandır eften püften Tartışma olmasına izin vermiyorum evliliğimizi otursun istiyor ya oturtmaya çalışıyorum ben de
Bugün sohbet ederken laf döndü Dolandı çocuk konusuna geldi yine..çocuk istiyor aslında ama kendince bi zaman geçsin istiyor benim de Zaman'ım yok.Bugün dedim ki iki ay sonra Çalışmalara başlasak bile hemen tutacağının garantisi var mı ? Seni sıkıştırmak istemiyorum ama Zamanın benim için önemini unutma dedim,yine şakaya vurdu.Biliyo musun rüyamda seni gördüm uyanmışım sen yoksun meğer yavrumuzu sallıyormuşun ciddi ciddi konuşamıyoruz bi türlü ..hep böyle askıda kalıyMilena22 çok güzel anlatmış durumu, belli bir yaşta üstelik çocuklu biriyle evleniyorsanız olmazsa olmazlarınızı baştan masaya yatırmalısınız, mesela çocuk sahibi olmak gibi, bir arkadaşım sizin çocuklu bir adamla evlendi, adam en başta bebek istemediğini söyledi, arkadaşım sevdiği adamla evlenebilmek için kabul etti, şimdi çok pişman ama adam ben istemiyorum, baştan kabul etmeseydin diyor, ikisi de kendince haklı, bazı yazılarınızı okudum gizli hamile kalmayı planlar gibisiniz, sizin anne olmak ne kadar hakkınızsa onunda baba olmayı istememe hakkı var, gizli kapaklı yapmayın bunu, eşinizi karşınıza alıp ciddi bir konuşma yapın, bebek sahibi olmanın sizin için önemini anlatın, bebek istemiyorsa birbirinize daha fazla vakit kaybettirmeden ayrılmanın mantıklı olacağını söyleyin, sizde haklısınız ama eşinizinde çok haklı gerekçeleri var, şimdi gizlice hamile kalsanız eşiniz bebeği istemese ve sırf bu yüzden ayrılsanız ki olabilir zira onu kandırmış olacaksınız, bir çocuğu daha babasını haftada 2 gün gören bir çocuk olarak yetişecek.
Evet konustunuz farzedin kabul etti ama evlenince sebepler sunduğunu dusunun o daha sinir bozucu olurdu yazılı kagit imzalatamazdiniz yani bu biraz karsisindakine vicdan meselesi galibaÇevremde hiç böyle bişey görmedim duymadım o Yüzden sanırım cahillik ettim bu konuda Şart koşmak laxımdı ama yapmayan yine yapmaz mıydı
Biraz incitici degilmi söyleminiz cocugum oldugu icin annelik duygusunu bildigim icin maddi manevi herkonuda cocuga hazir birine en fazla dua ederim yani bu cok ozel bir duygu Allahim isteyen herkese nasip etsin diyorumBu ne baskı yarabbim...adama zorla tv programı izletmek, içeri itmek falan..bu hataları yaparsanız hem knedinizi hem eşinizi mutsuz edersiniz. Herkes çocuk sahibi olmak zorunda değil ki bu bir zorunluluk değil, altı aylık evlisiniz ikinci evlilik de olsa belki anlaşamayacaksınız ayrılacaksınız sırf anneliği tadıcaksınız diye sağlam temelleri henüz oturmayan bir evliliğe çocuk için bu kadar ısrar edilmemeli, 40 yaşında yapsanız ne farkeder kendinizi strese sokmayın...
Zaten düzenli cinsel hayatınız varsa ve sağlık probleminiz yoksa olur istediğiniz zaman..