Kocam çok sorumsuz!!!

90papatya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2012
121
1
46
İstanbul
Merhabalar artık öyle bunaldım ki bu konuları kendime bile itiraf edemiyorum kabullenemiyorum bazen... Eşim le birbirimizi çok severek 9 ayda evlendik halada seviyorum. Ama 3 senedir evliyiz ne doğum günüm de ne evlilik yıldönümümüzde ne de başka özel günlerde hiç ama hiç bişey yapmıyo ne bi çiçek ne bi hediye bırakın özel günleri evlendiğimizden beri bi yere yemeğe yada bi çay içmeye bile gidemedik sorun parasızlik biz evlenirken dükkan açtı ve işler yolunda gitmiyo kapat başka bi ise gir diyorum yok.. Dükkanın kirası bu zamana kadar benim bileziklerimle setlerim bozulup ödeniyo du şimdi de beş aylık bebeğim var ona ne takılsa her ay çeyrek ler yarımlar bozuluyo ödeniyo.... ben artık gezmeyi dolaşmayı geçtim kendime evlendiğimden beri bi çorap bi tişört alamıyorum.. Onuda geç şimdi bebeğim var o da günden güne büyüyo kıyafetleri olmuyo yok diyorum yine yok birileri bişey ler alıyo yada birileri eski kıyafetleri veriyo onlarla idare etmeye çalışıyorum 3 senedir ben bi şekilde idare ediyorum ama çocuğuma hiç bişey alamamak bana çok koyuyo neyse ki ev kira değil kayınvalidem le aynı apartmanda oturuyoruz bide kiramız olsa ne yapardık hiç düşünemiyorum bile... Bide bizi çok güzel yaşatıyo muş hiç bi eksiğimizi koymuyomuş gibi çok asabi en ufak bi şeye bağırıp çağırıyo azarlıyo ben bundan çok sıkıldım artık uzaklaşıyorum soğuk davranıyorum o zaman dibimden gitmiyo beni sevdiğini biliyorum bende onu çok seviyorum ama hiç bişey yapmıyo 4 . Senemize giricez hala aynı nolur bi akıl verin ben ne yapacağımı bilemiyorum artık

hanimefendi
evlenirken esiniz size zengin olarakmi tanitti kendini
bunu merak ettim
evde para yoksa adam size nasil cicek böcek alsin ki
sadece parayla süprizler olmaz
esinize bunu ima edin
oda bütcesine uygun yada baska özel seyler yapsin)
maksat iliskiyi canli tutmaksa amaciniz derdiniz
yok paraysa
anladigim kadariyla maddu durumunuz buna elvermiyor görünüyor

ayrica esinize neden sorumsuz diyorsunuz ki
evin ihtiyaclarini hicmi görmüyor
size kötümü davraniyor
ihmal mi ediyor?

Son düzenleme:
Bebegine Rabbim guzel bir omur versin cnm ins.
Esine destek olsan belkide hersey daha fazla yolunda gider.
Egerki burada yazdigin gb onu yapmiyorsun bunu etmiyorsun dersen, kendini daha cok geri cekiyordur.
Durumunuz yokken yemege cikartmasi suprizler yapmasi abes kacmaz mi?
Evde beraber birseyler yapmayi deneyin.
Maddi konularda kendilerini eksik gorduklerinde saldirganlasabiliyorlar.
Ona bunu hissettirme bence.
Kendini eksik gormemeli.
Bebeginizin tadini cikarin.
Senin durumunda ve daha kotusu olan bir suru kadin var.

Esinizle işyerini kapatması konusunda cok ciddi bir konuşma yapmalısınız.

Bir işyeri eğer hediye verilen altınlarla donuyorsa o dükkanın vay haline.

Özel gün meselesine hiç girmiyorum çünkü o sorununuz dükkan konusunun yanında devede kulak bile değil bana gore.

Esınızin direnmeyi bırakip dükkanı kapatması şart. Umarım vergi borcunu odeyebiliyordur. Yoksa bir de onun borcu basınızı yakmasın. Zira altın hediye edilecek baska bir durumunuz yok. Kusura bakma biraz sert olmuş olabilir ama dükkan konusunda ben de bir hata yapmıştım. Onun acısını unutamıyorum.

canım ınan o kadar destek oluyorum ki kirayı odeyemedim diyo bileziklerimi veriyorum faturaları odeyemedim diyo çaktırmadan annem den yada babamdan alıyorum kendime istiyomuş gibi çocuk tan önce çalışıyodum aldığım paranın bi lirasına dokunmadan getirip eline veriyodum bi işi görülsün diye destek se benim kadar kimse destek olamaz ama şimdi çalışamiyorum da beş parasız oturuyorum evde hiç biyere gidemiyorum çok bunaldım onunda beni anlaması gerekmezmi

Belki beni yadirgayanlar olacaktir ama altinlarimi vermezdim.
Cunku ne yazikki erkekler sirtini dayamaya basladi mi arkasi kesilmiyor sende de goruldugu gb.
Inanki senin adina cok uzuldum. Cocugunuzun rizkiydi belkide onlar. Giden gitmis her neyse.
Birde rahata alistigindan dukkanini kapatmiyordur herhalde.
Bizimde basimizda var bitane boyle. Adi bile zarar veriyorken hala borcla dondurmeye calisiyor.
Sizin gb onlarda kira vs derdi yok ama gecenlerde elektrik faturasini odeyemediklerinden kesmisler. Cok uzuldum onlarada.
Zora gelemiyorlar. Kapat dukkani sabit bir maasla calismayi dene degil mi? Yok ama zor gelir.
Basta yazdiklarini okuyunca fikrim boyleydi. Ama yasadiklarina cok yakinimdan tanik oldugum icin seni simdi daha iyi anliyorum.
Cogu kadin hakettigini yasamiyor ne yazikki. Anlayisli olsak bir dert olmasak ayri dert. Deveyi iten sevilmiyor.
Kesin tavrini koymalisin bence oncelikle bu konuda. Zararina nereye kadar boyle.

evet ihmal ediyo.. Benim söylemek istediğim zaten beni lüks lokantalara yemeğe götürsün yada bana pahalı hediyeler alsın demiyorum iki güzel laf edemiyomu yada 10 lira verip iki buket çiçek alamıyomu ben ona kızıyorum ayrıca koca dediğin karısına para bırakmazmi ben böyle görmedim ailem den babam eve bize para bırakmadan ise gitmezdi bi gün hiç unutmam para bırakmayı unutmuş ta okula gelip bana para verip geri gitmişti. Eve gelirken bişey lazım mi diye soruyo ama 2 bişey söyleyince oo o diyo yani bende idare etmeyi bilmeyen biri değilim çocuğa bez istiyorum bezi bitti şimdi param yok idareli kullan falan diyo o zaman da:) bide manayla besleniyo sütüm yeterli değildi benim doktor da mama yazdı mama istediğimde ne çabuk bitti yok emzir falan diyo

Anacim bizde de tam tersiydi
Babamiz biraz sorumsuzdu halada oyle ne yazikki.
Esim sukurki oyle degil.
Aldigi maasi elime sayiyor.
Tabi benim hic harcama yapmayacagimi bildiginden
Biraz fazla mi cimri miyim nedir.
Guldugume bakma yaa biraz neselen istedim.

para yoksa eşin napsın.bizimde ekmek alacak paramız olmuyor.eşem polis.kardeşleriyle ortak dükkanımız var ama aynı sizin durumunuzdaki gibi bi işe yaramıyo borçla kirayı ödüyoruz.günlük 10tl satış olsa o bile yok.maaşınız var dersen oda yok 60milyar kredi faturası var üstüne bide ev masrafları.ev kirası elektrik doğalgaz su yeme içme.mağaza kazansa krediyi aylık ödeniyordu para olunca ama olmayınca çok zor geçiniyoz.3ev oraya bakıyor.neyse ALLAH sabır versin hepimize.eşini suçlaman doğru değil.benim eşimde öyle günlerde yapar alır bişiyler ama zorlanarak.ben istemiyorum zaten.sende strese girme.sevgisine inanıyorsan bu kuruntular yersiz

bence en bastan yanlıs yapmıssınız hadı altınları verdınız aılenızden alıp neden verıyosunuz.hıcmı akıl fıkır yok kocanızda(kusura bakmayın)ıs olmuyorsa kapatsın cnm.ınsan karısını bebegını bırılerıne bu tur sebeplerle muhtac edıyosa yazık arkadas.konusun karsınıza alın.

dükkanı kapat bi ise gir hem sigortan da ödenir dediğim zaman 800 900 lirayla nasıl geçinicez diyo ya ınan ne bana ne çocuğuma yiyecek dışında hiç bişey alınmiyo çocuğun bezini çoğu zaman kaynanam alıyo... Kayınpederim 70 yaşında emekli olmasına rağmen ihtiyaci olmamasina rağmen çalışıyo şimdi altınlar bitti bende çalışmıyorum bu sefer onlar para veriyolar her ay yada faturları ödüyolar yani demiyolar oğlum bu böyle olmaz biz her zaman yardım edemeyiz başka bi şeyler yap diye... Böyle olunca bi taraftan da onlara gebe oluyoruz geçen gün gelmiş ev çok sıcak kaloriferi kaçta yakıyosun geçen ay çok gelmiş falan diyo yani bişey diyemiyorum kadın ödüyo ama bende haklıyım yani benim bebeğim var sonuçta

öyle canım aynen öyle ben resmen başkalarına muhtacım şu anda ben bugüne kadar ne annemden nede babamdan bir kere bile para istemiş değilimdir hem onlar verirlerdi ne zaman lazım olduğunu bilirlerdi çalışırkende verirdim kazandığım parayı almazlardi haa durumları çok mu iyiydi hayır babaminda bir sürü borcu vardı halada var demek istediğim şu ben bilmiyorum belki hiç istemediğim için utanırim para konularından artık utana sıkıla istiyorum benimkinden ne zaman istesem yok diyo ama ne zaman istesem yada çocuğa verir gibi 5 lira falan veriyo benim ağrıma giden de bu

ben kesinlikle anlayissiz bi insan değilim eşimi suçlamıyorum tamam bi adamın durumu olmayabilir çalışıp çabalıyodur yine de olmuyodur o çok başka bişey benim kocam hazıra alıştı nasıl olsa bi şekilde ödeniyo borçlar diyo HeraldE olmadiginin oda farkında dükkanı kapatıp bi ise girmek bu kadar zor değil ben olsam en fazla bir sene denerim 4 senedir olmuyosa bundan sonrada olmaz çaba göstermeden armut piş ağzıma düş böyle olurmu peki?

Neden cocuk yaptiniz acaba ?

bencede
madem durumunuz o kadar kötü neden çocuk yaptınız? eğer çocuğunuz olmasaydı masraflarınızda o kadar artmazdı, hem siz çalışıp daha iyi geçinirdiniz
en azından kenara bi kaç kuruş atabilirdiniz ilerde çocuk sahibi olduğunuz zaman kullanırdınız

bence eşini işyerini kapatıp bir işe girmesi için ikna etmeye çalış.gerekiyorsa kayınvalidenler falanda konuşsun.bu konuda onların tutumuda çok önemli.

altinlari vermeniz hata olmus...
Cocugunuzun rizki...

Ben sahsen cok onemli bir saglik sorunu veya ev falan alma durumu olursa anca oyle verilmesi gerektigine inaniyorum kadinin altinlari.
Cunku altin kadinin dir,nikah hakkidir.
Dilerse verir dilerse vermez...

Ayrica su dukkan acip calistiranlarin
Borc harc da dondurseler,
Israrla dukkani kapatmak istememesini anlayamiyorum.
Yurumedi kapattin nedir ayip mi?

Ha birde su var,dukkanda rahata alisinca
Elin isinde calismak istemiyo,
Simdi diyor sabahin korunde kim kalkacak.
Tabiri caizse 3 kurus maasa kim tenezzul edecek diyor.(kaynimdan biliyorum o da esnaf,11 12 de acar dukkani )

Benim esim fabrikada calisiyor.
Makul bir maas aliyor ,cogusuna gore az...
Ama odemeleri duzenli,saglik guvencesi var,ve kimseye bizi muhtac etmiyor.yeri geldimi yemege de cikiyoruz,kuzuma da ihtiyaclarini aliyorum...

Demem o ki,aza kanaat etmeyen cogu hic bulamaz...

Biran once esinizi ikna edin kapatsin dukkani.
Madem donmuyor.bunun bagkuruydu vergisiydi hic bitmez.
Girsin duzgun bir ise...hic olmazsa kimseye muhtac olmadan,borcsuz harcsiz yasarsiniz.
Ve aile huzurunuz da geri gelir...

cocugun biraz büyüyünce bi işe girip calış canım ama tüm sorumluluğuda üstüne alma bu sefer iyice sırtını dayar sana en azından kenara 3 kuruş koyarsın cocugunun geleceği için insallah dükkanın durumuda düzelir feraha cıkarsınız,eşininde kendini toplaması lazım yani

dükkan kirası sürkeli altınlarla ödeniyorsa besbelli o iş yürümüyor. zorlamanın anlamı yok. bebeğin altınları bile satılıp kira mı ödenir? hani yeni dükkan 1 seneliktir oturana kadar tabi cepten gider ama 3-4 senelik dükkan hala kara geçmemiş üstelemek ne kadar doğru? benim böyle tanıdıklarım var. ısrarla maaşlı işe girmiyorlar "ben el yanında yapamam" diyorlar. güzel tamam ama herkes de tüccar değil kar elde edemiyorsan nereye kadar cepten gidecek? ele güne bağlı yaşamak daha mı gururlu?

kapar dükkanı. girer maaşlı işe az da olsa gelirin giderin belli olur. ona göre yaşarsın. ona göre kısarsın.

az kazanır getirir kadın laf eder o ayrı. beğenmiyorsan gir işe sen de getir derim. ama kar etmeyen dükkanda 4 sene kalmak da çok mantıklı değil.

kk dakı bazı kadınlardan gercekten nefret edıyorum
zaten sınırlıydım ıyıce tepeme cıktı sınırlerım,
yahu bayan zaten cok pahalı abartı seyler ıstemıyor zaten
okumadan anlamadan yorum yapmayın Allah askına
bır baba bebegının bezı bıttı deyınce nasıl ıdarelı kullan der bez bu ya ıdarelısı mı var
konu sahıbı arkadasım bu koca boyle gelmıs boyle gıder
ben sana ayrıl yada baska brsey yap dıyemem haddım degıl
ama benım basımda da vardı boyle bı koca ayrıldım calısıyorum kafam o kadar rahatkı anlatamam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…