Kocam gene küstü

penceremden

Guru
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2012
6.594
11.147
448
Ne yapacağım ben bu adamla.Anasının öğretemediğini ben mi öğreteceğim.Kaç sene oldu yoruldumm.Aynı evde yaşıyorsak o da elini taşın altına koyacak.O çalışıyorsa bende çalışıyorum.

Sorunum ev işleri.Bu kk daki eşleri gördükçe imreniyorum .Ya bende bir sorun var eşimi alıştırma konusunda beceriksizim ya da eşim çok dirençli.

Herşeyi ona söylemek istemiyorum.Şunu şuraya koy ya da al.Bebek bakıcısımıyım.Örneğin çöp konusu. Her zaman ben söylüyorum hayatım işe giderken şu çöpü atarmısın diye ya da ben giderken atıyorum.Ama söylemezsem orada duruyor.

Sabah sana sürekli söylemek istemiyorum sende aklını kullan gördüğün şeyi ben demeden yap diyorum.Ben akılsızmıyım diyerek küstü.Şimdi benimle konuşmuyor.

3 kardeşler .Evin tüm erkekleri erkek hiçbirşey yapmaz mantığıyla yetiştirildiklerinden kıllarını kıpırdatmazlar..Sadece tamirat falan.

Annesi ve 2 eltimde ev hanımıydı.Ortanca olan sonradan çalışmaya başladı ama bir şey değişmedi.Hala eşi ev işleri konusunda hiçbirşey yapmaz.Kadında maşallah enerji küpü herşeye yetişiyor.Üstüne evine giren çıkan birsürü kişi var.Misafiri eksik olmaz.Gezmesinden de eksik kalmaz.

Ben yetişemiyorum yetiştiremiyorum daha doğrusu saçmada geliyor.Benden bir üstünlüğümü var.Erkek sadece işe gider kadın hem eve hem işe bu mantık yanlış.Aynı evde yaşıyorsak o da yapacak.Çoğu şeyi hala yaptıramıyorum .

Bıraksam evi kılını kıpırdatmaz herşey aynen yerinde durur .

Adam evliliğimizin başında çöp dökmeyi bile gurur yapıp dökmüyordu.

Burada bir tanıdığımız var kızın bir ayağı topal.Kocasına herşeyi öğretmiş.Kocası her türlü değişti.Karısı izne gitiiğinde bizim eve geldi ziyarete. Evi sildim süpürdüm ortalığı topladım deyince bizimki şaşkın şaşkın bakıyordu. Benimki merhametsiz mi işine mi gelmiyor annesi köşe yastığı gibi yetiştirdiği için mi öyle

Son düzenleme:
Yapmayıp üstüne birde küstü mü?
Çok zor düşüncesiz eşle...

Allah allah
Cop bile dokmekten aciz bir insan
Yemesini icmesini yatip yuvarlanmasini biliyor ama
Hic bozuntuya vermeyin herseyi eline tutusturun. Haklisiniz cok sinir bozucu soylemeden yapmasi lazim ama akil edemiyorlar iste

Birbirinizi kıracak.kadar onemli bi mevzu degil bence bunun icin küsturme kocani.genelde hepsi oyle bisey demeyince yapmaz kii

Bizim turk erkeklerinin genel yapisi bu. Pek degismiyorlar fakat biraz yontulabiliyorlar. Ben de ayni sekilde erkek cocugu pasadir ailenin kadinlari etrafinda pervane doner her isi onlar yapar mantigiyla yetistirilmis biriyle evliyim. Buyuk bir degisim olmadi ama kisa surede ufak ufak da olsa yardimci olmaya basladi. Tavsiyem yapma cogu seyi. Bir sure sonra gozune batip yapmaya baslayacaktir.

bende en başta çok sıkıntı yaşadım ama çok şükür aştık o konuyu
benim eşim hep düzelme taraftarıdır o yüzden belkide
yılmadan bıkmadan tatlı dille söyle
inan bir müddet sonra alışacaktır
geçen gün mesela bir yeri süpürecektim
ben süpürürken süpürge nasıl eşime geçti hatırlamıyorum bile
sonunda ay ben süpürüyordum neden sen yaptın ki dedim
ne yapayım alışmışım işimi biliyorum
duramadım diyor

Kafa yapısını değiştirmek zor. Erkek ev işi yapmaz diye yetiştirilmişse anlatamazsınız yapması gerektiğini.

Görevler vermeyi deneyin. Çöp atmak, çamaşır asmak, bulaşık makinesi boşaltmak onun işi olsun mesela. Yani bunları konuşun, neyi yapar neyi yapmaz, ona göre belirleyin tabi ki. Benimkiler erkeğin kolay yapabileceği örnek şeyler. Siz kendiniz karar verin. Ama asla onun görevi olan şeyleri yapmayın. Bir iki kez söyleyin ama elinizi sürmeyin yapmazsa.

Sabah sana sürekli söylemek istemiyorum sende aklını kullan gördüğün şeyi ben demeden yap diyorum.Ben akılsızmıyım diyerek küstü.

Kendin akil edemedigine gore demek ki... deseydiniz ya. Madem kusecek bari gercek bir sebebi olsun.

yapmayacaksınız, evi pislik götürecek. takmayacaksınız. mecbur kalacak. başka yolu yok.

Öyle olmuyor. Bir arkadaşım 1 hafta hiç bir şeye dokunmamış. Yerde bir çamaşır yığını oluşmuş. 3 gün boyunca o çamaşır yığınının üstünden atlayıp geçmiş de eşi bana mısın dememiş. İnattan da değil. Cidden adamı rahatsız etmiyor o. Bazı insanları ütüsüz bir şey giymek de rahatsız etmiyor. Biz tedirgin oluyoruz elalem ne der diye. Yemeği de dışardan söylemekten çekinmiyorlar. Cidden bazı insanlar çok takmıyor.

herkesin elbet bir dayanma noktası vardır. çamaşıra ütüye takılmaz da bambaşka birşeyden belki dank eder. ama 1 hafta çok kısa bir süre. bu değişim yıllar alır.

herkesin elbet bir dayanma noktası vardır. çamaşıra ütüye takılmaz da bambaşka birşeyden belki dank eder. ama 1 hafta çok kısa bir süre. bu değişim yıllar alır.

O kadar süre evde bir şeye dokunmadan kadın sabredebilecek mi? Hadi yıl demeyelim de 1 ay diyelim. Misafir de mi gelmeyecek. Keşke olsa böyle bir yöntem. İnanın pek çok kadın rahat ederdi.

O kadar süre evde bir şeye dokunmadan kadın sabredebilecek mi? Hadi yıl demeyelim de 1 ay diyelim. Misafir de mi gelmeyecek. Keşke olsa böyle bir yöntem. İnanın pek çok kadın rahat ederdi.
kadın takmamayı başarmadığı sürece bu yöntem işe yaramaz zaten. kadın da gerçekten bu benim sorumluluğum değil, misafir gelince de bu benim ayıbım değil diye kendini soyutlayabilecek. inattan değil, gerçekten buna inandığından, o evin hizmetçisi olmadığını kendi içine sindirdiğinden kayıtsız kalacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…