• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocam hakli mi?

Halimehatunkursun

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Ekim 2017
17
0
1
37
Merhabalar Arkadaslar. Biz yurtdisinda yasiyoruz esim burada ticaret yapiyor. Maddi durumu cok iyi. Yeri geliyor butun akrabalarina yardim ediyor; tabi yardima ihtiyaci olanlara kendine gore! Dugun masraflari gibi ya da yegenine telefon Almak okul ihtiyaclarini karsilamak gibi seyler. Bu insanlar turkiyede maasi evi arabasi olan insanlar.Biz 3 senedir evliyiz cocugumuz yok. Akrabalarina para dagitiyor ama bana gelince harcamalarimi kisitliyor aylik bir limit koyuyor kredi kardima onun disina cikmiyorum kendine de kisitliyor. Zaten harrcadiklarim her evde oldugu gibi basit ihtiyaclar ve mutfak masraflari . Bende dusunuyorum ki zaten gurbetteyiz ve guzel de kazaniyor Ben insanlara yardim etmesine de takmiyorum aslinda durumumuz iyiyken neden biraz daha kendinize ozel harcamalar yapmiyoruz. Bunu israf olarak nitelendiriyor bazen dusununce ona hak veriyorum bazen vermiyorum sizce hakli mi. Mesela benim dedigim harcamalar daha dogal daha guzel sampuanlar kremler kullanmak saglik amacli.

Öncelik kendiniz olmalı
Lux kavramınin karşılığı musriflikte olabilir daha kaliteli bir hayatta olabilir bilemiyorum o kadarını

Dağıtacak parası varmış, ona şükredin :KK53:
Ay sonunu zor getirmekle beraber uzun zamandır (4ay) kimseye hediye almadım :KK48:

Belki konuşup bı miktar daha artirabilirsin
ama neden sen calismiyorsun ?

Ayrıca ne kadar maaş alıyor ki hediyeler vs alıyor , birde sana az veriyor cimri desem başkasına da almaz.
Demekki sana cimri :KK45:

Aç açıkta olmayan insanlara niye a diyesiye para gönderiyor? Çünkü ucuz kahramanlık peşinde, iyi insan imajı çizmek istiyor. Ama yarın öbür gün siz isteyince bakın o akrabaları, yakınları :KK14:
Evi arabası olan insana yardım ederken bir kaç sefer düşünürüm, düşündürürüm..

Kesinlikle haklısın
Karı koca olarak birlikte o parayı harcamayacaksaniz ne anlamı var o evliliğin o çalışmanın o paranın ...

Maddi durumu cok iyi maas degil kendi isyerleri var. Hal boleyken haftada 1 kere disarda yemek yiyebiliriz daha fazlasi gereksiz harcamaya giriyor. Biz emanetciyiz diyor bu paranin sahibi biz degiliz diyor. Zihtiyetini anlatmaya calisiyorum. Hayir kurumlarina da veriyor. Mesela bir abisi Ben mutfagimi yaptiracagim diyor hemen para gonderiyor. Halbuki abisinin durumu iyi 3 katli evi arabasi emekli maasi var ve calismaya da devam ediyor. Bankadan kredi cekmek gunah sen gonder diyor. Bana cimri mi degilmi bilmiyorum cunku Ben unv mezunuyum calistirmiyor araba filan Aldi bana. Aileme de acmadim bu konuyu. dun de bir ywgenine en son model bir telefon gonderdi. Soyledigim de senin de ayni telefonun var zaten. Sacini bu sampuanla da temizliyosun onla da ne gerek var kapitalist duzenin bir Parcasi olma diyor. Asiriya kacmamak gerek her konuda diyor.

Hemen Hz Peygamber imizden Hz Fatma nin hayatindan ornek veriyor. Devlet baskani oldugu halde mutavazi bir hayati vardi . Hz . Fatmanin ceyizi bile cok mutavaziydi gibi. Ben de susmak zorunda kaliyorum.

Maddi durumu cok iyi maas degil kendi isyerleri var. Hal boleyken haftada 1 kere disarda yemek yiyebiliriz daha fazlasi gereksiz harcamaya giriyor. Biz emanetciyiz diyor bu paranin sahibi biz degiliz diyor. Zihtiyetini anlatmaya calisiyorum. Hayir kurumlarina da veriyor. Mesela bir abisi Ben mutfagimi yaptiracagim diyor hemen para gonderiyor. Halbuki abisinin durumu iyi 3 katli evi arabasi emekli maasi var ve calismaya da devam ediyor. Bankadan kredi cekmek gunah sen gonder diyor. Bana cimri mi degilmi bilmiyorum cunku Ben unv mezunuyum calistirmiyor araba filan Aldi bana. Aileme de acmadim bu konuyu. dun de bir ywgenine en son model bir telefon gonderdi. Soyledigim de senin de ayni telefonun var zaten. Sacini bu sampuanla da temizliyosun onla da ne gerek var kapitalist duzenin bir Parcasi olma diyor. Asiriya kacmamak gerek her konuda diyor.
İyi de kendi ailesinden kısıp akrabalarına göndermek için şampuana da karışılır mı?
Kendi akrabaları kapitalist yaşamasınlar madem!
Onları uyarsın,sizinle uğraşacağı kadar!

O akrabalari zaten ona zamaninda hic yardim etmemis kendi cabalamis . Zaten biz evlerine gidince avizelerimi degistir diye yengesi bile soyluyor galiba gec yasta evlendigi ve cocugu olmadigi ve annesi babasi olmadigi icin onlari alistirmis.

Bu hikaye bana tanidik geliyor:) bi tanidigimda öyleydi lakin karisini kisitlamazdi...ama cok para dagitirdi haddi hesabi yoktu ama bence hos birsey degil.
Hersey olculu olmali.

Şu hayatta ogrendigim birsey var oda harcayan bayanlarin daha da ayri kiymete binmesi. Sizin standartiniz varsa esinizde ihtiyaciniza mecburi gozuyle bakar.
Ama her seferinde sizde iyi madem bu sefer olmasin derseniz iyice sinirlariniz genisler ve esiniz alisir.
Bende yurtdisinda yasiyorum ve gercekten kozmetik urunleri cok uygun. Dogal olanlar bile. Sizinki ama biraz pahali anladigim kadariyla ama olsun neticede uzun sure kullanacaksiniz.
Erkeklere gore bazi bakim urunleri ama pahali gelebilir onun yerine kiyafet veya yemek icmeye bisey demezler..degisebiliyor yani...

Mesela bir krem anliyorum hemen hesap ekstrelerine bakiyor bir kreme bu kadar para vermek gunah diyor cok ta abartili bir para degil yani marketlerde sukadar hemen karsilastirma yapiyor

size ayırdığı bütçeyi sadece özel ihtiyaçlarınız için harcayın evin ihtiyacını kendi karşılasın paşam.

o şampuan da yıkıyor bu şampuan da yıkıyor ise

o telefonla da konuşuluyor bununla da bende İphone 5 var yeni 8 i çıktı yeğeni son model kullanmasın o zaman

ya da abisi mutfağı yaptırmasın

anneannemin bir evi var evin yaşı 30 a yakın, hala ilk mutfak dolapları var o da dolap bu da dolap

eşinizin fikri doğru olsa da uygulaması hatalı

yani yanlış yerden kısıyor

bu tarz konulara yazıyorum

beyaz düğmeli beyaz gömleğim varken indirimde dahi olsa metal düğmeli mavi ve metal düğmeli beyaz gömlek almam

birinin giyeceğim yerde diğerini de giyerim hatta beyaz düğmeli olanını da giyerim

bence bu israftır ama çoğu kişiye göre değil o onun aksesuarı ve kendini öyle iyi hissediyor

eşiniz de ona buna dağıtırken sizden kısması ilginç

mesela biz dışarıda yemeğe çok para harcıyoruz ama yoruluyoruz canımız istemiyor evde pişinceye kadar beklemek zor geliyor vs vs

ama tüm gün evde olsam arada gezmeye gidince yenir belki ama düzenli olarak dışarıdan yemek cazip gelmez

eşiniz kendisinin gelirinde o yardım isteyeceklerin gözünün kalacağını mı düşünüyor acaba

yani size lüks gösteriş vs uzak duralım diyor ama işte abisi, yeğeni her kim ise onlar vayy parası var da vermedi diyecek haset edecek diye mi korkuyor

Back
X