• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocam hakli mi?

Maddi durumu cok iyi maas degil kendi isyerleri var. Hal boleyken haftada 1 kere disarda yemek yiyebiliriz daha fazlasi gereksiz harcamaya giriyor. Biz emanetciyiz diyor bu paranin sahibi biz degiliz diyor. Zihtiyetini anlatmaya calisiyorum. Hayir kurumlarina da veriyor. Mesela bir abisi Ben mutfagimi yaptiracagim diyor hemen para gonderiyor. Halbuki abisinin durumu iyi 3 katli evi arabasi emekli maasi var ve calismaya da devam ediyor. Bankadan kredi cekmek gunah sen gonder diyor. Bana cimri mi degilmi bilmiyorum cunku Ben unv mezunuyum calistirmiyor araba filan Aldi bana. Aileme de acmadim bu konuyu. dun de bir ywgenine en son model bir telefon gonderdi. Soyledigim de senin de ayni telefonun var zaten. Sacini bu sampuanla da temizliyosun onla da ne gerek var kapitalist duzenin bir Parcasi olma diyor. Asiriya kacmamak gerek her konuda diyor.
Son model cep telefonu alıp göndermek kapitalist düzenin bir parçası değilmiymiş ?
Eşiniz bazı şeyleri çok yanlış biliyor. :)

Mesela bir krem anliyorum hemen hesap ekstrelerine bakiyor bir kreme bu kadar para vermek gunah diyor cok ta abartili bir para degil yani marketlerde sukadar hemen karsilastirma yapiyor

nakit harcama ihtimaliniz yok mu

yani bu kısıtlanmışlık duygusu yaratıyor sizde

siz onu alsanız da huzursuz oluyorsunuz

siz de fuzuli galiba psikolojisine giriyorsunuz

bazen ben de kendi harcamalarımda bu duyguya giriyorum kendimi kendim kısıtlıyorum

20 liralık tayt aldım da gerekli mi tayt yerine eşofmanlarım var onları giysem de aynı değil mi diye düşünürken buldum kendimi

kısa vadede çözüm eşiniz size bir miktar belirlesin ve ona karışmasın

yani ev ihtiyacı büyük şeyler değil

tanım şık olmasa da harçlık gibi

Ben Onu dedim hayir diye bagiriyor tepki veriyor. Benimde karakterim ole degil bagirarak konusmayi sevmem. Birisi bana bagirdiginda da susmayi terci ediyorum yapi meselesi. Benden cok baskin bir karaktere sahip dogu Erkegi kulturumuz cok farkli bu konuda

çok abartı masraflar olmadığı sürece siz haklısınız
sonuçta başkalarına verecek paran var bana gelince mi kısıyorsun

Evt telefonda kapitalist duzenin bir parcasi cok haklisiniz. Galiba Ben kendimi savunmayi hala tam beceremiyorum. Bana nakit para pek vermez cok ihtiyacim oldugunda bana verdigi hep control ettigi hesaptan cekiyorum. Onu yetirecegim o limiti. Ben de dogal olarak kendime pek ozel birsey alamiyorum. Mutfak ihtiyaclari bende kendinn alisveris yapmaya zamani olmuyor.Kiyafetlerimi turkiyeden kendi aliyor. Diyorumki dugune neden bu kadar para gonderdin yegenim evleniyor kiz tarafina mahcup olmasin Ben amcayim sonra yapmadi etmedi diyecekler diyor ve beni susturuyor.

Haksız. Tasarruflu olmasını anlarım ama sizden kısıp akrabalarına lüzumsuz harcamalar yapması çok saçma .En iyisi kendi paranızı kazanmanız. O zaman neyin gerekli neyin gereksiz olduğuna sadece siz karar verirsiniz.

Maddi durumu cok iyi maas degil kendi isyerleri var. Hal boleyken haftada 1 kere disarda yemek yiyebiliriz daha fazlasi gereksiz harcamaya giriyor. Biz emanetciyiz diyor bu paranin sahibi biz degiliz diyor. Zihtiyetini anlatmaya calisiyorum. Hayir kurumlarina da veriyor. Mesela bir abisi Ben mutfagimi yaptiracagim diyor hemen para gonderiyor. Halbuki abisinin durumu iyi 3 katli evi arabasi emekli maasi var ve calismaya da devam ediyor. Bankadan kredi cekmek gunah sen gonder diyor. Bana cimri mi degilmi bilmiyorum cunku Ben unv mezunuyum calistirmiyor araba filan Aldi bana. Aileme de acmadim bu konuyu. dun de bir ywgenine en son model bir telefon gonderdi. Soyledigim de senin de ayni telefonun var zaten. Sacini bu sampuanla da temizliyosun onla da ne gerek var kapitalist duzenin bir Parcasi olma diyor. Asiriya kacmamak gerek her konuda diyor.

Abisinin evinde mutfağı varken yeni mutfak niye yaptırıyor o zaman? O da mutfak yenisi de mutfak. Bu kapitalistlik değil mi eşini zihniyetine göre demediniz mi bunu? :deli:

İşine nasıl gelirse öyle yorumluyor durumları. Anlaşılan siz de bu laf salatasına yetişemiyorsunuz. :işsiz:

Madem öyle siz de kredi kartınızın limitini arttırın lazım oluyor diye. Evin ihtiyaçlarını da o harcasın..

Evi arabası olan insanlar bi telefonda alabilir vardır. Eşin telefon parasını gönderince onların parası boşa çıkıyordur ve lükse harcıyordur :KK53:

Siz lükse harcamayın elalem harcasın sizin üzerinizden. Ohh ne güzel valla.

Benim ailemin durumu abileriyle ayni ama kesinlikle para yardimi etmez ama turkiyeye gittigimizde onlari tatile goturuyor tabi kendi ailesini de kimseye hicbir masraf ettirmiyor. Herkesin otel parasini esim karsiliyor benim aileminde kendi ailesinin de. Babam Ben veriririm dedi Ben birak baba sizknkini de versin dedim .yoksa o bu sekilde davranmasa babam kendi verirdi zaten. Ailem ona bana hediyeler alir cok ta umursamaz kendi ailesi kahvaltida bile alisveris yaparak gelin der ki kalcagimiz bir kahvalti sadece. Sadece cahiller iste der kesinlikle kiyamaz ailesine.

Evet birde bir abisi neden ogluma araba almadin diye esimle kustu Ben bu kadari cok fazla degilmi Sen balik verecegine tutmasini ogret yoksa yegenin asla calismayip hep sana guvenecek Adam olmazsa sorumlusu da Sensin dedim araba Parasi gondermedi ilk defa bir istediklerini yapmadi diye esimle kustu esim hergun barismak icin yaziyor ariyor

Evt telefonda kapitalist duzenin bir parcasi cok haklisiniz. Galiba Ben kendimi savunmayi hala tam beceremiyorum. Bana nakit para pek vermez cok ihtiyacim oldugunda bana verdigi hep control ettigi hesaptan cekiyorum. Onu yetirecegim o limiti. Ben de dogal olarak kendime pek ozel birsey alamiyorum. Mutfak ihtiyaclari bende kendinn alisveris yapmaya zamani olmuyor.Kiyafetlerimi turkiyeden kendi aliyor. Diyorumki dugune neden bu kadar para gonderdin yegenim evleniyor kiz tarafina mahcup olmasin Ben amcayim sonra yapmadi etmedi diyecekler diyor ve beni susturuyor.
Amann duygu sömürüsü resmen
Size gelince kapitalist düzen elaleme gelince saç saçabildiği kadar.
Millet "Ayy X nasıl iyi "desinler diye yapıyordur.
Harcayın sizde
Bugün şampuana izin vermeyen yarın lokmalarınızı sayar.

Evet herkes Sen bitanesin ailemizin gurursun en akillimizsin surekli bole konusup istediklerini yaptiriyorlar . Bana gelince ben ne dersem diyim haksizim. Acaba daha mi az degersizim onlardan

Evet haklisiniz Ben calismaliyim yurt disi oldugu icin izin vermiyor ama kendi yaninda calismayi teklif etmeyi dusunuyorum sigorta mi yatiriyor maasta istiyecem kendi maasimla kendi harcamalarimi yapacagim bolelille parasini ne yaparsa yapsin

Benim eşimde aşağı yukarı bu şekilde düşünüyor
Ancak senin eşin uygulamada hatalı
Fikri var zikri yok dedikleri bu olsa gerek
Eşimde maaşının yarısını dağıtır
Ama evinden eşinden kısmaz
Dağıttığı yerlerde gerçekten ihtiyacı olanlar
Akrabalarına yardım ediyor ama yardımlar okul ihtiyaçları , çocuklara kıyafet, erzak gibi

Eşin seni bastırıyor sen kendini ifade edemiyorsun sanki
Eşine kendi düşünceleriyle çeliştiğini göster

Evt kendimi ifade edemiyorum etmeye calistigimda da bastiriyor bagirarak sozumu kesip atip sariliyor kesinlikle konusturmuyor. Sus hanim sus hatun sus dedim . Ben de kavga etmemek icin susuyorum gercekten cok sinirli mizacli biri

Ben nasil yanlis yaptigini anlatmaya calisacagim soylemek kolayda anlatmak zor o adama kac sene esimi somurmusler. Hemen ilk akrabana yardim ediyeceksin deyip hadisleri bile esime gonderiyorlar. Yeri geliyor watsap yazisi bile koyuyorlar degindirmeli birsey esimi etkilemeyi cok iyi ogrenmisler cok sinir bozucu gercekten.

Eşin verdikçe onlar bekleyecek. Vermeyince de dünyanın en kötüsü o olur. Insanlar nankör. Gerçekten ihtiyaçları yoksa gerek yok .Bence asıl israf bu...

Back
X