• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocam hakli mi?

Merhabalar Arkadaslar. Biz yurtdisinda yasiyoruz esim burada ticaret yapiyor. Maddi durumu cok iyi. Yeri geliyor butun akrabalarina yardim ediyor; tabi yardima ihtiyaci olanlara kendine gore! Dugun masraflari gibi ya da yegenine telefon Almak okul ihtiyaclarini karsilamak gibi seyler. Bu insanlar turkiyede maasi evi arabasi olan insanlar.Biz 3 senedir evliyiz cocugumuz yok. Akrabalarina para dagitiyor ama bana gelince harcamalarimi kisitliyor aylik bir limit koyuyor kredi kardima onun disina cikmiyorum kendine de kisitliyor. Zaten harrcadiklarim her evde oldugu gibi basit ihtiyaclar ve mutfak masraflari . Bende dusunuyorum ki zaten gurbetteyiz ve guzel de kazaniyor Ben insanlara yardim etmesine de takmiyorum aslinda durumumuz iyiyken neden biraz daha kendinize ozel harcamalar yapmiyoruz. Bunu israf olarak nitelendiriyor bazen dusununce ona hak veriyorum bazen vermiyorum sizce hakli mi. Mesela benim dedigim harcamalar daha dogal daha guzel sampuanlar kremler kullanmak saglik amacli.
yazmak istemdedim hatta yazdım sildim adam a bak uyanık bulmus senin gibi iyisini ohh ne güzel millete yaglasın ballasın sen onun dedignle yasa ne münasenet ya millete para vermek aldır kendini bi arada öncelikle gez toz bide cocuk yap aranız iyise kimseyede para yedirtmem

kişisel harcamalarınla doldur kartı. evin ihtiyaçlarını o alsın. saçmalığa bak ya. kusura bakmayın ama eşiniz biraz enayilik ediyor.

Bu yazdiklarim disinda hicbir sorunumuz yok ama nerdeyse bu stresi her ay yasiyorum illa biri birseyler istiyor. Cocuk cok istiyor esim cocuklari cok seviyor. Bu konuda kendi tedavi de goruyor. Ben de ailemin tek kiziyim bu sorunlar hic asilmazsa cocugum da ayni kisitlamalari yaparsa diye korkuyorum belki de cocuk olunca akillanacak onu da bilmiyorum.

Kendine istediğin kremi şampuanı alamıyorsan kısıtlanıyorsan maddi durum iyiliğinden bahsetme derim.. istediğin herşeyi yapıp,her istediğini alıp,istediğin yerde tatile gidip,istediğin arabaya binip bla bla bla’dan sonra eşimin durumu iyi diyebilirsin. Eşin haklı değil,önce senin tüm isteklerini karşılayıp,ondan sonra çevresine istiyorsa yardım etmeli..

Evet piskin piskin yegeni de yengeme araba almissin bakiyorum o gelince beni unuttun bana almadin resmen benimle kendini kiyasliyor. Laflardan etkilenip beni kismaya calisiyor benim babamin durumu turkiyede ki normal standard larda bir aile olduklari halde sampuanima kremime bole karismadi .emekli gerekirse calisti yine yapti herseyi elinden geldigince. Simdi kisitlaninca insanin gucune gidiyor anlatiyorum anlamiyor nereye kadar gidecek bazen ismarladigi bir kahveyi bile icesim gelmiyor. Onu da yaptim bu ay alma dedigi sampuani aldim Ben sana alma demedim mi bu ay bu para yetecek haberin olsun dedi. Ya cok zormus gercekten ya bu diyari gutcen ya mu diyardan gideceksin dedikleri buymus.

Evt sen de haklisin durum iyi denmez buna. Allah Parayi veriyor ama kazandigi Parayi bile harcayamayip baskasina harciyor. Ama tatile goturuyor tatilde kisitlamaz bir garip dusunuyor nerde kisip nerde kismayacagini bilmiyor.

Sampuana kreme bu kadar para verilmezse,telefona hic verilmez...hatta asıl telefona verilmez...
Kocan senle dalga geciyor

Ben onu bunu bilmem:
Zengin olmak demek kat kat ev araba almak değil.
Zengin olmak o parayı nasıl harcadığınla alakalı.
Eğer gezip görmüyorsan, dünyanın güzelliklerinden beslenemiyorsan, istediğini alıp yakıştıramıyorsan, yeni tatlar, yeni kültürler keşfetmiyorsan o zenginliğe zenginlik demem.
Ne insanlar gördüm iki kelime kuracak zeka yok, altında araba, kat kat evler, arsalar ama daha şehrinden dışarı çıkmamış, üstü başı dilenci gibi acırsın görünce.
Sonra diyorum ki onlar mı zengin ben mi...
Sanırım ben daha zenginim.
O paralar bende olsa dünyanın altından girer üstünden çıkarım ama olmuyor öyle :/

Bu tiplere ELCİ (yanlış alaşılmasın telefon markasının okunuşu değil) deniyor.El için yaşayan anlamında.Umarım birgün eşiniz herşeyin ölçülü yapıldığında daha kıymetli olduğunu anlar.

akrabalara yardım etmesı cok guzel amaaaaa sızden kısıtlaması hıc olmamıs bence de sıze verdıgı lımıtı kendı harcamalarınıza kullanın alın karsınıza knusun sımdı akrabalarınız ıcun arabası varsa ıhtıyac sahbı degıldır dıyemem ama baskası sızın paranızla rahata ererken sızın kıt kıt harcamanızda sıze koyar :/ esıne oncelıgın benım ve sen benden sorumlusun akrabalarından degıl,benım rızkımı akrabalarına dagıtmana razı degılım de belkı anlar ne demek ıstedgını

Bir de buraya içinizi döküyorsunuz ama eşinizle düzgün iletişim bile kuramıyorsunuz. Bu böyle sürüp gider.

Túrkiyede ki akrabalara para gonderme vakti bitmemis meger :KK70: millet sizi kullaniyor..
Boyle gelmis boyle gider. Ta ki esiniz muhtac olur o verdigi kisiler birden cil yavrusu gibi kaybolur ortadan ozaman anlar ne yaptigini.

yanlış yapıyorsunz .Yardım etmek istiyorsanız yurtdışına arakan Somali...... gibi yerlere yatırın. Sizinki yardım deil sömürüyorlar sizi. Öyle alıştırmayın çok başınız ağrır.
Hiçbşeyden kısmayın ama israfada girmeyin. para kalıyorsa altın yapın birikim yapın kimseye dağıtmayın

Evt telefonda kapitalist duzenin bir parcasi cok haklisiniz. Galiba Ben kendimi savunmayi hala tam beceremiyorum. Bana nakit para pek vermez cok ihtiyacim oldugunda bana verdigi hep control ettigi hesaptan cekiyorum. Onu yetirecegim o limiti. Ben de dogal olarak kendime pek ozel birsey alamiyorum. Mutfak ihtiyaclari bende kendinn alisveris yapmaya zamani olmuyor.Kiyafetlerimi turkiyeden kendi aliyor. Diyorumki dugune neden bu kadar para gonderdin yegenim evleniyor kiz tarafina mahcup olmasin Ben amcayim sonra yapmadi etmedi diyecekler diyor ve beni susturuyor.
Eşiniz el iyisi dedikleri türden.
Birileri aman ne hayırsever ne iyi adam desin diye mi yardım ediyormuş??
Milletin dedigine göre mi hareket edecekmiş millet konuşur durur zaten kimseyi memnun edemeyiz bu hayatta.

Bir de madem sizi calistirmiyor o zaman dilediğiniz kadar para vermek zorunda size kısmaya hakkı yok.
Hoş siz de hatalisiniz bu adamı dinleyip çalışmadığınız için.
Bence dinlemeyin onu bu konuda girin bi işe çalışın ama onun yanında çalışmayın sizi daha ezer ilişkiniz olumsuz etkilenir.

Back
X