- 30 Aralık 2009
- 23.869
- 96.030
- 1.123
Bunu anlayamıyorum ne karıştı böyle,? @Mune yardımcı olurmusunuz acaba? Arkadaşlar bişeylerle karistiriyor.

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bunu anlayamıyorum ne karıştı böyle,? @Mune yardımcı olurmusunuz acaba? Arkadaşlar bişeylerle karistiriyor.
Size öyle dediyse dini nikahınız da düşmüştür. Annem kardeşim gibisin demek nikah düşme sebebi. Bir de şaka felan değil gönülden demiş. Aynı evde durmanız haram malesef durum bu.Arkadaşlar derdim büyük. İşin içinden çıkamadım. Burayi takip ediyordum ilk deda konu açmaya karar verdim. Derdini söylemeyen derman bulamaz musali.
Uzun yıllardır evliyiz çocuk büyüdü. Ama. cinsellik son yıllarda azalarak bitti. Ancak okuduğum bildiğim böyle olunca evlilikler bitermiş. Ben ne kadar yaklaşsam istemiyor. Benim için kardeşim gibisin artık bişey hissetmiyorum sana dedi bu sabah. Tövbe yarabbim ne tuhaf bir durum ya. Israr da edememki. Neden bitti anlamadim, başka biri yoktur eminim. Benden bıkmış olabilir sadece bu aklıma geliyor. Nasil ayrıntı vereyim daha, soru cevap yapalım. Bide hiç bu konuları sevmiyor konuşmuyor kapatıyor konuyu.
Kendi kendini ele vereni de ilk defa görüyorum.Bunu anlayamıyorum ne karıştı böyle,? @Mune yardımcı olurmusunuz acaba? Arkadaşlar bişeylerle karistiriyor.
Bu sizin kuralınız değil ki İslamın belirlediği kural. İnançlıyım diyorsanız müftülükteki hocalara danışın yüz yüze. İlişki olursa zina aynı evde durmanız haram olduğunu söyleyeceklerdir. Eş meselesi ayrı nikahınız ayrı mesele. Ama nikah hepsinden önemli. Dünya geçici ebedi alem ahiretiniz söz konusu. Bence ciddi önemseyin bunu.Anladım. Inancliyim tabi. Ama öyle kurallarım yok.
Dini nikahli eşi olup İslami kural bilmediğini söyledi konu sahibi bilgilendirmek amaçlı yazdım . Herkes müslüman olmak zorunda değil tabi ki ama müslümansa ve bilmiyorsa diye uyarmak istedim .
Bu kadar büyütülecek birşey olduğunu düşünmüyorum
Sanırım eşinizin problemi var o yüzden de istemiyor,bir Dr gidin bence birde siz bir degişiklik mi yapsanız bilemiyorum zayıflarsınız belki saç boyatma tavırda degişiklik bir işe girme falan,eşinizin dikkatini çekersiniz ikiniz için de iyi gelir gibiArkadaşlar derdim büyük. İşin içinden çıkamadım. Burayi takip ediyordum ilk deda konu açmaya karar verdim. Derdini söylemeyen derman bulamaz musali.
Uzun yıllardır evliyiz çocuk büyüdü. Ama. cinsellik son yıllarda azalarak bitti. Ancak okuduğum bildiğim böyle olunca evlilikler bitermiş. Ben ne kadar yaklaşsam istemiyor. Benim için kardeşim gibisin artık bişey hissetmiyorum sana dedi bu sabah. Tövbe yarabbim ne tuhaf bir durum ya. Israr da edememki. Neden bitti anlamadim, başka biri yoktur eminim. Benden bıkmış olabilir sadece bu aklıma geliyor. Nasil ayrıntı vereyim daha, soru cevap yapalım. Bide hiç bu konuları sevmiyor konuşmuyor kapatıyor konuyu.
Bu sizin kuralınız değil ki İslamın belirlediği kural. İnançlıyım diyorsanız müftülükteki hocalara danışın yüz yüze. İlişki olursa zina aynı evde durmanız haram olduğunu söyleyeceklerdir. Eş meselesi ayrı nikahınız ayrı mesele. Ama nikah hepsinden önemli. Dünya geçici ebedi alem ahiretiniz söz konusu. Bence ciddi önemseyin bunu.
Dini nikah gidince resmi nikahın kağıt üzerinde evli görünmesinin ne gibi geçerliliği olabilir dinini yaşayan biri için?
Ayrıca kendi cennetimize sokmaya calisiyorsak bilin ki sizin iyiliginiz içindir.
Linçlemek için fırsat kollayan bir grup var siz de onların sözcülüğünü yapıyorsunuz sanırım
İslam herkesin kendi görüşünü aldığı kafasına göre hareket etme nefsine yan çıkma dini değil. Gidin Kuranı kerimi okuyun o zaman. Size yorum yapmadım avukatlığı da size düşmezİslamın o kuralıyla ilgilenmiyormuş herkes sizin belirlediğiniz müftünüzün belirlediği İslamı yaşamak zorunda değil.
İslam herkesin kendi görüşünü aldığı kafasına göre hareket etme nefsine yan çıkma dini değil. Gidin Kuranı kerimi okuyun o zaman. Size yorum yapmadım avukatlığı da size düşmez
İse girmeyi denemek isterim. Basvurularim car inşallah dönerlerde.Sanırım eşinizin problemi var o yüzden de istemiyor,bir Dr gidin bence birde siz bir degişiklik mi yapsanız bilemiyorum zayıflarsınız belki saç boyatma tavırda degişiklik bir işe girme falan,eşinizin dikkatini çekersiniz ikiniz için de iyi gelir gibi
Oiş öyle değil. O zaman şimdiki yasalar olmadığı için dini nikah vardı. Dini nikahın resmi nikahtan Bi farkı yok dini Bi işlem değil, evlendiğini duyuruyorsun, tarafların hak ve sorumlulukları korunuyor o kadar. E bunu şimdi zaten resmi nikahla korumuş oluyorsun. Mesela dini nikah eşine kardeşim gibi görüyorum diyince düşüyor doğru çünkü bu cinsellik de bitmiş anlamına geliyor. Şimdi aynı şey resmi nikah için de geçerli cinsellik yoksa gidip dava açma hakkın var. Bu söylediğin sadece dini nikahı olup bunu söylerse boşanmış oluyor ama resmi nikah varsa iki nikahın birlikte düşmesine gerek yok. Ben de dini nikahımı kıydırdım bugün evlensem yine isterim ama artık geçerliliği olan Bi nikah değil. Zaten onun görevini resmi nikah görüyor. Sadece resmi nikahla evlenen Bi Müslüman senin söylediğine göre zina işlemiş olur ama çok saçma. Ha nikah memuru demiş ha hoca demiş artık karı kocasınız diye ne farkı var?Dini nikah gidince resmi nikahın kağıt üzerinde evli görünmesinin ne gibi geçerliliği olabilir dinini yaşayan biri için?
Ayrıca kendi cennetimize sokmaya calisiyorsak bilin ki sizin iyiliginiz içindir.
Linçlemek için fırsat kollayan bir grup var siz de onların sözcülüğünü yapıyorsunuz sanırım
Dini nikah yok bizde. Yaptiranlara saygı duyuyorum ama bize binlerce insan şahit oldu ve belediye erbabı nikâhımizi kıydı. Bu bize yetti.Size öyle dediyse dini nikahınız da düşmüştür. Annem kardeşim gibisin demek nikah düşme sebebi. Bir de şaka felan değil gönülden demiş. Aynı evde durmanız haram malesef durum bu.
Not : (şu beğenmeyen anti düşünceli arkadaşlar eğer İslam inancı varsa bir zahmet ilmihal okusun ya da gitsin diyanete müftülüğe sorsunlar. Bu kadar basit.)
Merak edenler için amme hizmetiayy kimdi bu kişi bir çözemedim
çatlayazaaaammm![]()
Kendi cennetiniz diyen kişiye cevap verdim burada . Konuları baştan okursanız anlarsinizne kadar da ulvi bir insan dedim okurken.
kendine ait cenneti var.
saygılar hürmetler....
Yok ben almayım. Benim inancım farklı demekki.Bu sizin kuralınız değil ki İslamın belirlediği kural. İnançlıyım diyorsanız müftülükteki hocalara danışın yüz yüze. İlişki olursa zina aynı evde durmanız haram olduğunu söyleyeceklerdir. Eş meselesi ayrı nikahınız ayrı mesele. Ama nikah hepsinden önemli. Dünya geçici ebedi alem ahiretiniz söz konusu. Bence ciddi önemseyin bunu.
Ben öyle birşey mi söyledim?. Sadece resmi nikahla evlenen Bi Müslüman senin söylediğine göre zina işlemiş olur ama
Linclenmeye hazır olunBu sizin kuralınız değil ki İslamın belirlediği kural. İnançlıyım diyorsanız müftülükteki hocalara danışın yüz yüze. İlişki olursa zina aynı evde durmanız haram olduğunu söyleyeceklerdir. Eş meselesi ayrı nikahınız ayrı mesele. Ama nikah hepsinden önemli. Dünya geçici ebedi alem ahiretiniz söz konusu. Bence ciddi önemseyin bunu.
Evet demişsin. Bu ne demek? Dini nikahın düşerse resmi nikahının Bi geçerliliği kalmıyor dinde demişsin. O zaman hiç dini nikah kıymayan evli bile sayılmıyor dinen demek.Dini nikah gidince resmi nikahın kağıt üzerinde evli görünmesinin ne gibi geçerliliği olabilir dinini yaşayan biri için?
Ben öyle birşey mi söyledim?