Hepinize Merhaba Arkadaşlarım,
Eşimle ciddi problemlerimiz var. Hayat anlayışlarımız beklentilerimiz çok farklı. Eşim çıkarken gezmeyi, eglenmeyi seven kıyafetime, makyajıma, çalışmama karışmayan iyi biriydi.
Öyleki nişanlılık aşamasında ailesi ile yaşadıgım onca probleme gögüs gererek onunla evlendim. Ailesi ne hastalıklta ne kötü günde yanımızda olmadılar.Eşim işsiz kaldı bişey ister korkularından telefon bile etmediler eşime.
Çok kötü günler geçirdik ama hep eşime destek oldum. Aman kimseye muhtaç olmayalım diye tatilimden alışverişimden mahrum kaldım.
Şimdi eşim son derece dinine bağlı 5 vakit namaz kılan, sürekli sohbetlere giden, kıyafetime herşeyime karışan biri oldu. Yok onu yapma günah bunu yapma böyle. Öyleki arkadaşlarımızın çoğu ile ilişkimiz koptu kısaca görüşmek istemiyorlar bizle
Bende artık eşimle bişey yapmak istemiyorum boğuluyorum artık. Tatile gidelim desem bayan erkek ayrı olan bir yere gidelim. Haşema giy (kadın erkek ayrı olan yerde dahi) ve ben açık bir bayanım. Onu giyme bunu yapma namaz kıl, fıkıh ögren sürekli böyle.
Aslında eşim üzülmesin diye bende elimden geleni yapıyorum ama birbirimize çok zıttız artık. Eskiden sevgi vardı şimdi sevdiğimide hissetmiyorum.
Dün akşamda kavga ettik sebebide şu; bence çocukları 16 yaşında evlendirmek gerek günaha girmesinler dedi. Bende saçmalama okumuş mühendis olmuş adamsın nasıl bunları düşünebiliyorsun dedim. Şimdiki aklım olsaydı senlede evlenmezdim keşke evlenmeseydim.
Imamhatipli biriyle evlenseydim dedi. Bu kadar fekadarlığa ragmen bunu söylemesi hakaten zoruma gitti.
19 aylık afacan bir oğlum var ona ragmen, çalışıyorum, sabah 6 da kalkar ütüsünü yaparım, akşam işten koştura koştura gelir yemek yaparım. Öyle zamanlar oluyorki yorgunluktan uyuyamam.
Zaten odunun teki ne özel gün bilir, ne mutlu edicek tek kelime söyler. Birde bunların üstüne nankörlüğü eklendi hiç çekilmez oldu.
Lütfen fikirlerinizi esirgemeyin, ne yapayım nasıl davranayım sizce.
Yok başkasının lafıyla hareket edecek biri değil. Ama ilişkimizin gidihatıda iyi değil.
Eşiniz nasıl bir gruba mensup oldu acaba? Tarikat tarzı birşey mi? Sürekli başında ne doğru ne yanlış diye yönlendiren biri mi var? Din bu değil. Bu gruplar beni korkutuyor.
Namazını kıldın, içkiyi bıraktın, zinadan kaçın diye, mükemmel müslüman olunmuyor. Din, Yaratan ile olan ilişkinizdir, O'nu ne kadar iyi tanıdığınız, varlığını ne kadar kattiyetle, ne kadar yakınınızda hissettiğinizdir. Siz O'nu tanıyınca zaten çok seviyorsunuz, o zaman mesela namaz kılmamak gibi bir alternatifiniz bile olmuyor. Namaz en çok sevdiğinizin huzurunda geçirdiğiniz vakit çünkü.
Ne demek ya? Bir oğlunuz olsa 16 yaşında evlendirecek mi onu? Etrafınız da bu hususlarda eşinizden daha bilgili büyükler yok mu? Yardım isteseniz?
zorla namaz kılmak kapanmak mı olurmuşş
en baştan böyle değildi diyorsunuz , sohbetlere gidiyor diyorsunuz ,beyni yıkanıyor bellii
anlattığınız şekilde olup , sonradan kendini sohbetlere veripp eşini ailesini sıkan kısıtlayan birkaç arkadaşım var
sohbetlere gitmekten vazgeçirebilir misiniz ?
Geçmiş olsun sohbetler, muhabbetler derken bir cemaat askeri daha yetişmiş, bunları Allah rızası için yapıyordur mutlaka Allah kabul etsin ama amaç ve hedefler farklı.. ki benimde ailemden canım dediğim biri bu yolda ancak biz asla etliyi sütlüyü karıştırmayız. Muhabbete bu konularda girmeyiz, birbirimize karışmayız...
İnsanların en sıkıntılı zamanlarda gelip giriveriyorlar hayatlarının ortasına, eşinizin sıkıntı anını değerlendirmişler, iş durumu nasıl şuan? maddi sıkıntılarınız?
İşiniz zor, artık yaşam idolojileriniz farklı sizi olmak istemediğiniz bir yola üstelik zorla ve kırıcı bir yolla yapmak çok yanlış, bu şekilde yaşamanız da zor seçim yapacak noktaya geleceksiniz bir gün... ya onun yoluna ya da ...
Esinizin soyledikleri yanlis degil ki bence mutlu olmaniz gerekir namaza baslamis namaz dinin diregidir belki sizde esinizden etkilenir namaza baslarsiniz bu yazdiklarinizdan sadece imam htipli birisiyle evlenseydim demesi yanlis bu biraz kirici olmus yani insanin sohbete gitmesi neden bu kadar garipseniyo eger bir dernege uye olsa ya da herhangi bir sanat kursuna gitse taktir edilirdi .sohbete giden insanlar neden sizi bu kadar korkutuyo anlamis degilim benim esimde gider ama daha bir kere bana gelipte oyle yap boyle yap demedi esinizde kotu birsey dememiski bikini giyme hasema giy demis bi erkegin esini kiskanmasi cok mu garip musluman olan bir adamin bu tur istekte bulunmasi neden tuhaf oluyo anlamiyorum herkes istedigi gibi giyinsin ama inandigimiz bir Kuran varsa emirlerine uymak bu kadar da tuhaf olmasa gerek
Senin canin ablanin basina ne geldi bilmiyorum ama benim yazdiklarima yaptiginiz yorumlarin hic bir alakasi yok ben 15 yasinda bir kizin evlendirilmesi mi gerekir dedim o yuzden size LA HAVLE...din zorla olacak birsey degil ama bildigimiz seyleri de anlatmakla kefiliz cok sevdigim bir cumle vardir'madem dindarlar oyle kotu insanlar neden bebekler hep cami onune birakiliyor' siz kapanmayin namaz kilmayin sohbete gitmeyin ama bunlari yapan insanlarida tehlike olarak gormeyin dini islam olan bir ulkede basortulu insanlarin artmasini namaz kilanlarin fazlalasmasini tehlike olarak goren zihniyet evet sizden utaniyorum ve yazdiklarinizi hayretle okuyorumEmirlere uymak ya da uymamak kişinin kendi bileceği iştir. Sohbetler çok mu masum? İlkokul sıralarında henüz eğitim amacı ile gelmiş bebelerin tek tek incelenerek aile alt yapısı izlenerek bu sohpet gruplarından görevlendirilen öğretmenler tarafından seçilmesi ile başlıyor süreç. Amaç din mi? Sözde evet, özde? çocukları alıp, sinemalara götürerek derneklerde ders veriyoruz yardımcı oluyoruz adı altında verdikleri kitaplar mı din? yoksa birilerinin kesesini doldurmak, nereden geldiği belli olmayan geçmişi karanlık amcalara asker olmak mı? Sanat kursu ile sohbetleri nasıl denk getirdiniz?
İnsan eşini alırken babasının evinden nasıl aldığını unutuyor! Sosyal ortamını, giyimini kuşamını. Evlenince ve fikirleri değişince de karşısındaki insana nasıl da emri vaki yapabiliyor. Bu mudur anlayış dini? Nerede hoşgörü? Sırf eş istiyor diye haşema mı giyecek ? bu normal mi? İçinden gelirse namazını da kılar, kapanır da ama kalkıp da yok imam hatipli alsaydım, yok ailesini aramasın diye telefon almalar.. bunlar hoş değil. Sohbete giden insanlar beni korkutmuyor, korkutamaz da. Eskiden insanlar kuran kursuna giderdi ki ben ilkokula başladığımda her sabah camiye giderdim. Kuran öğrenirdim, dini öğrenirdim ek olarak bana kimse şunu yap bunu yap demezdi, seçim bana bırakılırdı kimse anlamsız vaatlerde de bulunmazdı, cemaat için çalışma diye bir şey beklenmezdi... İnsanların en zayıf anlarında yakalayıp bunları değerlendirmezlerdi.
Ben en yakınımın canım ablamın cemaat kavramı içerisinde ne hale geldiğini, neler yaptığını, nasıl çalıştıklarını, okullardan çocukları seçerek neler yaptıklarını görüyorum, insanların ailelerinin nasıl değiştirildiğini, işlerinin nasıl etkilendiğini, kimlerle yeniden evlendirildiğini görüyorum ve 6 senenin sonunda yaşadığı pişmanlığı da... Gerçekleri bir gün görüyorlar ama o perde kalkarsa. Hala kapalı, hala namazında.. Ama hedef Allah rızası, x y z değil.
16 yaşında bir kızın evlendirilmesini mantıklı gören bir zihniyet, toplum, cemaat, sohbeti kabul etmiyorum! Etmeyeceğim... Sizin kızınız yok mu? 15-16 yaşında daha gençliğinin baharında evlendirir miydiniz? La havle...
Esinizin soyledikleri yanlis degil ki bence mutlu olmaniz gerekir namaza baslamis namaz dinin diregidir belki sizde esinizden etkilenir namaza baslarsiniz bu yazdiklarinizdan sadece imam htipli birisiyle evlenseydim demesi yanlis bu biraz kirici olmus yani insanin sohbete gitmesi neden bu kadar garipseniyo eger bir dernege uye olsa ya da herhangi bir sanat kursuna gitse taktir edilirdi .sohbete giden insanlar neden sizi bu kadar korkutuyo anlamis degilim benim esimde gider ama daha bir kere bana gelipte oyle yap boyle yap demedi esinizde kotu birsey dememiski bikini giyme hasema giy demis bi erkegin esini kiskanmasi cok mu garip musluman olan bir adamin bu tur istekte bulunmasi neden tuhaf oluyo anlamiyorum herkes istedigi gibi giyinsin ama inandigimiz bir Kuran varsa emirlerine uymak bu kadar da tuhaf olmasa gerek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?