Kocam ile yaşadıgımız fikir ayrılıkları ve odunluğu

Ben namaz kılan, dinini bu ülkede istediği şekilde ve özgürce yaşayan hiç bir insanı tehlike olarak görmem ancak bu ülkenin dini İslam'dır diyerek, diğer bir çok değeri yok sayan, bayramımı hiçe sayan, atama, dilime, saçıma, eteğime dil uzatan her türlü zihniyeti tehlike olarak görürüm. Nasıl bugüne kadar kimseye karışılmadı ve herkes istediği şekilde yaşadı ise bundan sonra da neden yaşayamıyor? Ötekileştirme çabasında olan ben değilim, ya bizdensiniz ya değilsiniz mantığını sokanlardan da ben utanıyorum! Din insanın Allah ile arasındadır, kimsenin haddine karışmak düşmez.

Eşinin söyledikleri sorundur, eş hayat arkadaşıdır, kadının velisi değildir. Ne giyeceğine, ne içeceğine, nerede oturacağına, nerede kalkacağına, nerede çalışacağına karışamaz. Provakasyonlarla, tehditlerle bu işler olmaz, gönülle olur, rıza ile olur, güzellikle olur. Beklenti nedense hep kadından yana... Pardon tabi kadının yeri kocasının yanıydı, atladım di mi ben bunu :)

yok bizim öyle bir derdimiz yok
bizim seks takintimiz yok 24 saat seks düsündügümüz yok
sizde 24 saat seks düsünmezseniz her baktinizidan her gördügünüzden akliniza seks gelmez
hos kadin olarak zaten kendinizi seks malzemesi olarak kabul eden zihniyete ne desem bos
bak bu kadar seks lafi ettim
kesin seks manyagiyimdir ben

Su yazdiklarimla seksi bagdastirdigina gore gerccekten 1 derdin var baslik ac derdine derman olsun kizlar

Eşinizin beyni yıkanmış..
Üstüme saldıranlar olabilir ama, o gidilen grupların çoğu, eşinden ayırıyorlar insanları.. Hele siz açıksınız, yeni hanım aldırıyorlar..

bende katılıyorum canım sana. hatta bildiğim kadarıyla yanlış ta biliyo olabilirim oraya katılanların çoğunun da maddi durumu bir şekilde düzeliyor. ne kadar inkar etselerde halamın çocukları resmen açlıktan nefesleri kokardı ne zaman öyle yerlere gidip gelmeye başladılar en son çocuğunun sünnet düğünün 5 yıldızlı bir otelde yapmıştı. böyle böyle parayla falan yıkıyorlar beyinleri.

Eşiniz dindar olacağım derken bağnaz olmuş. Bu 2 kavramı karıştırmış.
Belli kalıplarda sıkışıp kalmış...
Bu adamdan size fayda geleceğini sanmıyorum.
Bekleyin, sabredin düzelir diyeceğim ama kendisi sizin anormal kendisinin normal olduğunu zannederken bu dediğim çok zor...

E pes artık, kocanın söylediklerinde ne kötülük var diyen üyeler gördüm.
Tabi canım ne kötülük olacak. Kadının kocası 16 yaşında bir bireyi evlendirmekten bahsediyor!
16 yaş yahu, çocuk o çocuk. Adam şaşırmış resmen, neleri doğru gördüğüne bakar mısınız? Bu adamın düşünce yapısı nasıl da hastalıklı göremiyor musunuz?
Ve ayrıca senle evleneceğime bana kul köle olacak, dediğimden çıkmayacak biri ile evlenirim demiş. Eşini kolayca gözden çıkarabilmesini geç, adam kadını hükmedilebilecek birşey olarak görüyor. Bir birey olarak değil, bir malzeme, bir obje olarak görüyor. Doğuran, sevişen, sözünden çıkmayan bir obje! İkinci plana bile atmıyor, kadın herhangi bir planda yok ki ona göre. Bunun daha ileri versiyonları da 4 karılı adamlar siz hesap edin olayın nerelere kadar gittiğini.
Böyle bir adamla yaşanmaz, şahsen ben yaşayamazdım.

yahu şurada üslubunca iki satır konuşuyoruz, dilimiz döndüğünce bir eşler paylaşmaya çalışıyoruz ne diye ortam geriliyor.
Herkes ortak paydada buluşmayabilir ama birbirinize sataşma ya da gerek yok.
herkes kendince doğru olanı, doğru bildiğini okuduğunu paylaşabilir değil mi?

eşiniz katı bir tarikate girmiş anlasılan ancak şu örneği vereyım sıze efendımızın eşlerınden bırısı kapanmayı kabul etmemiştir ama efendımız onu bu konuda zorlamamaıstır dinimizin temelinde aşk ve sevgi vardır eşinize bunları söyleyın ve istemedıınız bırseye sizi zorlarsa asıl onun gunahkar olacagını soyleyın ayrıca Allah aşırıya kaçanları sevmez birebir ayettir bu bunu da hatırlatın

Konu nerden nereye gelmiş.
Başkasına göre çok dindar olan bana göre normal olabilir
Bana göre çok açık olan başkasına göre normal olabilir.
Konu sahibi birşey sordu herkes kendince fikrini söyledi
Niye başkasının fikri bir başkasına batıyorki
Herkes nasıl istiyorsa öyle yaşasın AMA
SAKIN KİMSE BENİM VE BENİM GİBİ DİNİNİ YAŞAMAK İSTEYENLERE NE YAPACAĞIMIZI AKIL VERMESİN Kİ
BENDE KİMSEYE BÖYLE YAŞA DEMİYORUM
Allahım benide sizide kimnseyide cehennemde yakmasın hepimize hidayet versin

Düzgün kitaplar alıp okumasını sağlamalısın ve sohpetlere gitmesini engellemelisin. Neden türk milleti eline bir kitap alıp okumazda onun bunun söylediğine kulak kabartır. Belliki beyni yıkanmış, elinden kayıp gidiyor zor bir durum. Akıl var izan var 16 yaşındaki çocuk evlenip ne yapacak,nasıl geçinecek,vücut olarak gelişmişmi? Tahammül etmek zor bu insana.

yok daha neler yahu...
Arkadaşlar tamam kimse arkadaşın eşi için çok haklı v.s. demiyor.
Dikkat ederseniz örtünmesinde bir sakınca görmeyen arkadaşların çoğu konuyu her yönüyle ele almış.
eşinden olan beklentileri, çocuklar hakkında ki düşünceleri, ve eş seçimiyle ilgili ayrı ayrı paylaşımlarda bulunulmuş.
Ben hiç bir arkadaşın yorumunda evet eşin haklı hemen örtün ona riayet et ve oğlunuz 16 yaşına geldiğinde evlendirin diye bir şey okumadım.
Lütfen konuyu cımbızlayarak en hassas noktasından ele almayın.
Hele o çocuk bir büyüsün bak o baba onun büyüdüğünü aile babası olabileceğini düşünecek mi?
Her şey tatlı dil ile çözülür, bence içinden çıkılamayacak bir durum değil.
Lütfen biraz daha yapıcı olalım, bazı yorumlar resmen yangına körükle gitmekten başka bir şey değil.

Konu sahibesi baş örtülü kadınların ve başı açık hanımların günümüzdeki konumuyla ilgili birşeyden mi bahsetti ki, konu baş örtülü kadınların mesleklerine başı açıkların önde yaprak dönemine geldi.

Daha önceki uyarı mesajında da belirttiğim gibi içerik "eşler arası fikir ayrılıkları" şimdi lütfen herkes bu içerik üzerinden yorum yapsın zira kim konuyu dine, siyasete, açık kapalı mevzusuna getirirse ceza alacak.

illa birileri bildikleri yada hiç bilmedikleri konu hakkında muhalefet kesılecekler...
duramıyorlar sanırım guselım konu ozunden cıktı şah damarları kabarıyor sanırım kı bu kadar hıddetlenıyorlar anlamıyorum ne ıcın
konu sahıbının kocası her daım haklı demıyoruz
16 yasında bır gencın evlendırılmesı muhabbetıyle esıne konusma uslubunu konusmaya luzum dahı yok yanlıs... bunu tartısmaya gerek bıle yok.

Son düzenleme:
esin sana emirler yagdirirken bilmedigi birsey var, muslumanlikta Allah ev kul arasina asla kimse girmez(hristiyanlikta 3.kisi vardir) ve islamda zorlama yoktur..evet bende cok kere sahit oldum o tarz yerlere gidenler kendi isleri gibi ise istegi zaman gidiyor (kamuda calisanlar ustelik)ve hepsinin altinda son model arabalar,marka canta ve esarplar..
hani dinimizde luks haramdi,kul hakki,havadan gelen para haramdi..
cikar dunyasi olmus kimin cikari neredeyse insanlar orada..ALLh yardimcin olsun.cok ugrasman lazim esinle.

insanın dinini yaşaması bunu da eşine anlatması güezldir ama baskı yapmadan,doğru yaşayarak..hurafelerle falan değil....ayrıca eşinin yaşadığı şey dindarlık falan değil 16 yaşındaki çocukları günaha girmesin diye evlendirmeyi düşünmek dinle falan alakalı değil sapkın bir düşünce bana göre..

bencede eşinizin beynı yıkanmış sağlıklı düşünemıyor kapanmanızı ısteyebılır yanı teklif edebılır yaşam şartlarınızı değiştirebılır bunlarda alışana kadar zordur ama yıne normal sayılabılecek şeyler çünkü bunlar dının gereği ama konu 16 yaşındakı çocukların evlendırılmesı ne demektır dini nasıl saptırmışlar yıne bıde ımam hatıplı muhabbetı çok saçma allah kolaylık versın eşiniz dındar görunen bı yobaz olmuş dini gerçek manasıyla yaşan insanlarada eşinizin söyledikleri saçma gelir

Arkadaşım çok şey yazıldı çizildi ben şahsi fikrimi özetlemek istiyorum.
Eşiniz kapanmanızı istemekte ve dinimizle ilgili size bilgi vermekte, uyarmakta haklı - baskı yapmakta haksız.
Sizi ikna etmek için telkinde bulunmakta haklı - keşke şununla evlenseydim diyerek kırıcı konuşmakta haksız.
Çocuğunun günaha girmesini engellemek istemekte haklı - bunun yolunun erken evlilikten geçtiğini düşünmekte haksız.
Siz ise onun bu değişiminde onu yadırgamakta haklı - yargılamakta haksızsınız.
Daha öncede yazdığım gibi en iyi çözüm yolu iletişim.
Sizde eşinizin yöneldiği konularda bir şeyler okumaya öğrenmeye çabalarsanız ailenizin yararına olacağını düşünüyorum.
Rabbım ailenizden huzuru eksik etmesin inşallah.
Bu arada beyni yıkanmış insan ne yapar ne eder gerekirse işi bırakır yine gideceği ortama gider, görüşeceği insanlarla görüşür.
Eşiniz çok şükür işinde gücünde bunun yanı sırada yeni keşfettiği ilamı öğrenmenin peşine düşmüş.
Belki doğru, belki yanlış kişilerle görüşmüş bilemiyoruz ama ne anlatıldığı kadar ne anladığı da önemli.
Sizde eğer biraz bilgi birikimi içerisine girerseniz paylaşacak şeyleriniz olur ve fikir alışverişinde bulunursunuz, böylece eşinizin yanlış bildiklerini öğrenmesinde de faydanız olur.

Son düzenleme:

bu mesajını okuduğumda sanki mühendis değilde ilkokul mezunu biri gibi canlandı eşin gözümde.
bence eşin kötü birine benzemiyo, biraz cahil yanı var gibi, birazda inadı var gibi; bu üçünün birleşiminden dolayı oluşan sorunlar var gibi.
evine bağlı birine benziyo, namuslu birine benziyo, dindar olmaya gayret ediyo; bunlar çok güzel yönler....
ne bileyim ama benim eşimde dört dörtlük diyenine rastlamadım gibi nerdeyse ben bu hayatta.....
bence yuvanı falan yıkma, bebeğiniz var, zamanla oturur herşey rayına, neydi sevgi emekti......
bence sende onu seviyorsun, bana öyle geldi.......
hayatta herkesin bi imtihanı var......
ve çoğu erkek aynı.....
genelde en yumuşak erkeğin bile bi sorunlu yanı vardır bence......
bazı şeyleri görmezden gelmeye çalışcan, görmicen duymican.......
acaba 2.si çokmu iyi olacak?????
evlilik olmadan gerçek yüzünü göstermez kimse bence kadın olsun erkek olsun......
ne güzel işte seninde iyiliğini istiyo din konusunda, değilmi? bu seni sevdiğini gösteriyo, herkesin bi sevgi dili var onu bulmak lazım......
dinde zorlamanın asla olmadığını ona ifade et hadis ve ayetlerle, mutlaka bence kulak verecektir buna....
daha farklı davranacaktır.....
benim eşimde bi ara namaz konusunda bile baskı yapmaya çalıştı bana, ama dinde böyle birşey olmadığını anlattım ona ikna olacağı şekilde ve bıraktı artık onları.....
ayet ve hadisle anlat ona yanlışlarını, kulak vericektir bence, çözümsüzlük yokki zaten islamda, iyi okumak araştırmak öğrenmek lazım.....
doğru yolda ama bence eşin.
doğru yanlış hiç bilmeden içimdekileri yazdım sana şuan, sakın benim fikirlerime göre hareket etme, sadece şuanlık bi düşünce benimkiler, belki bi fayda olur sana diye yazdım....
inşaallah herşey yoluna girer.....
süt kaynamadan yoğurt olmazmış bende yeni öğrendim, yani sıkıntısız kaynamayan evlilik yok bacım.....
bazı istisnalar hariç tabiki.
sevgiler.......

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…