• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocam ile yaşadıgımız fikir ayrılıkları ve odunluğu

Siz olayı çok farklı bir şekilde yorumlamışsınız bence. Yani bir insan kapalı ya da namaz kılıyor diye hiçkimse onu yargılamaz ya da beyni yıkanmış demez. Bilakis saygı bile duyar. Fakat sürekli sohbetlere gidip 'abi' diye nitelendirdikleri insanların her sözüne kayıtsız şartsız inanan insanların beyinlerinin yıkandığını düşünüyorum. Mesela üniversite mezunu olup sırf sohbetteki abilerinin 12-13 yaşına girmiş bir kız ÇOCUĞUNUN artık kapanması gerektiğini söylemesi üzerine eve giderken kızına baş örtüsü ve uzun etekler alıp gitmesi ve kızına artık sen kapanacaksın büyüdün demesi ve kızını zorla kapatması cehalettir ve beyninin yıkanmasıdır! Aksine kimse inandıramaz beni! Sohbetler ile ilgili o kadar çok şey biliyorum ki ve malesef bu sohbet olayı beni çileden çıkartıyor. Yani karısı ile evlenmiş karısı açık hyatını kendisine göre yaşıyor eşide memnun ki evlenmiş sonra bir bakıyosun adam sohbetlere başlıyor ve eşine kapan namaz kıl dua oku bilmem ne nedir bu allah aşkına yaa. Evet her müslümanın görevidir namaza giderken yanındakinide teşvik etmek ama en fazla hadi sende kıl der. Ama günümüzde teşvik zorlamaya dönmüş ve herkes bunu normal karşılıyor hadi hayırlısı.... Daha beler duyucaz görücez kimbilir...

Su an sesli guluyorum cunku yazdiklariniz en az fikra kadar komik bir babanin kizina basortusu almasi neden caninizi acitiyo.eger o baba tatile giderken kizina bikini alsaydi ne kadar normal olurdu di mi modern baba ileri goruslu baba kizi sevgilisiyle opusur mini etekleri giyer aa cok normal bu.kizi namaz kilar basortusu takar imam hatibe gider geri kafali baba ulke elden gidiyo yazik yazik ergen olmus kizlari kapatiyolar dersiniz Allah askina dusunuyorumda gercekten ayni Kitaba ayni dine mi inaniyoruz neden olmasi gerekenleri garipsiyounuz yahu...

Valla insan gittigi takildigi yerlere dikkat etmeli .
Sohbetlere katilmasi dine onem vermesi falan tamam da ,
cocuklari 16 yasina gelince evlendirmek ,
imam hatip mezunu biriyle evlenseydim keske demek,
bunlar sinirlari asan seyler ...
Bu cok ince bir cizgi ...
O cizgiyi asmamak gerek ...

En onemlisi de orada kendine iyilik yaptigini sananlar ,
goz gore gore bir yuvanin yikilmasina sebep olacaklar .
Bu vebalin altindan nasil kalkar bu insanlar?

Dinin gereklerini yasamak guzeldir ,
ancak herkes kendinden sorumludur ...

Aslinda esinizin bu degisiminin altinda cok baska seyler de olabilir ,
bunlari bahane ediyor da olabilir ...

Yoksa bir insanin bu derece degisecegine inanmiyorum ben ...

Yapilacak sey o siniri esinize anlatmak ,
size ailesine zarar verdigini dusundugu noktada o siniri iyi cizmesinin onemini anlatmak ,
gerekirse bir sure uzak kalmasini saglamak...

esinizin beyni bir güzel yikanmis
dikkat edin sonu iyi olmayabilir
ben olsam duramam orda
bu tip insanlar haci hoca gibilerin her dediklerini yaparlar
size ve cocugunuza zarar vermesin
zira artik kendi kafasiyle fikirleriyle hareket etmiyordur

şu konuda kadın derdini anlatmış hemen eziliyoruz dışlanıyoruz ağlamaları başlamış. bi bıkmadınız arkadaş ağlamaktan hep ezildiniz hep ezildiniz, 10 senedir bu ülkenin çekmediği kalmadı timsah gözyaşı dökenler yüzünden.

ezilen sizsiniz parmaklıklar ardına atılanlar başkaları, ezilen sizsiniz kendi polisi tarafından öldürülenler gözü çıkarılanlar beyni patlatılanlar başkaları, hep ağlıyorsunuz ama ne hikmetse her türlü torpilde, usulsüzlükte, para yemede başrolde aynı ekiip? kul hakkının affı yok bilmez misiniz? Allah'tan korkmayıp kuldan korkmak nasıl bir müslümanlıktır acaba? doğru söyleyen imamın bile kovulduğu ülkede yaşıyoruz hala neyin ağıdı bu?

ne zulümmüş arkadaş isa'nın çilesini geçti yeminle.

herkes her şeyin hesabını elbet verecek Allah'ın huzurunda, bu kadının yuvası yıkılırsa kocasının etrafındaki yobaz takımı yüzünden onun ve çocuğunun da hesabı verilecek elbet.

bence eşini al bir aile terapistine git arkadaşım, ama bu cemaat işleri veba gibi bulaştı mı pek geri dönüşü olmuyor ekonomik getirisi de var zira. bu adamla büyüse çocuğun çok mu iyi olacak sence? düzelirse ala düzelmezse de bırak imam hatipli mi istiyor, 13 yaşında mı istiyor ne istiyorsa alsın otursun.

eşinizin resmen beynini yıkamışlar öle yerler böle oluo genelde tamam abdestinde namazında olması güzel bişey ama abartılmamalı die düşüorum yakında bu yere para yedirmeyede başlar yok yurtta okuyan çocuklara oraya buraya die etrafımda var çünkü görüorum sizin ilk işiniz onu o ortamdan uzak tutmaya çalışmak

Neyse sustum...Maalesef büyük ihtimalle ban yiycem...Nedense bu tarz konuşmalar öyle sonuçlanıyor...Konunun dışına çıkmayayım daha fazla... Ayrıca daha yeni izlediğim bir film tamda bu konuştuklarımızla alakalı...Tavsiye ederim izlemek isteyen herkese....MİNYELİ ABDULLAH...

Aa niye ban yiyoruz hakaret etmedikten sonra dusuncelerimizi ozgurce yazmak ban sebebi mi ilk kez boyle 1 muhabbete girdim ee bizim aksimizi yazanlar dusunenler onlarda banlaniyo mu?...

Ne yadirganmaktan ne de yargilanmaktan cekinme eskidenmis o biz dindar insanlarin susuturulmasi konusmamasi fikir beyan etmemesi o devir kapandi bende sana sonuna kadar katiliyorum helede meshur 1 laf var ya .Allahla benim aramda benim kalbim temiz namaz kilmama oruc tutmama kapanmama gerek yok ne kapalilar goruyoruz neler yapiyolar.kotuden ornek alinmaz ama islerine oyle geldikleri icin hep onlari ornek verirler (bu arada biz dindariz siz degilsiniz gibi 1 onyargi olusmasin biz namazli abdestlilere oyle soyluyolar ya etrafta ona binaen yazilmistir)

hangi devir basladi ?

Su an sesli guluyorum cunku yazdiklariniz en az fikra kadar komik bir babanin kizina basortusu almasi neden caninizi acitiyo.eger o baba tatile giderken kizina bikini alsaydi ne kadar normal olurdu di mi modern baba ileri goruslu baba kizi sevgilisiyle opusur mini etekleri giyer aa cok normal bu.kizi namaz kilar basortusu takar imam hatibe gider geri kafali baba ulke elden gidiyo yazik yazik ergen olmus kizlari kapatiyolar dersiniz Allah askina dusunuyorumda gercekten ayni Kitaba ayni dine mi inaniyoruz neden olmasi gerekenleri garipsiyounuz yahu...

Eğer deseydim ki baba 12 yaşındaki kızına baş örtüsü alıyor ve kızım istiyorsan kapanma yaşın geldi düşün taşın araştır ne zaman istersen o zaman kapan. Ama benim dediğim kızına kapanacaksın başka seçeneğin yok demesi! Bu normal mi sizce? Gerçekten normal mi? Normal olduğu için mi gülünç geldi size ?

Lütfen konuyu farklı mecralara çekmeyiniz, konu siyasi veya dini değil, içerik "eşler arasında yaşanan fikir ayrılıkları"
Konuya siyasi ve dini düşüncelerinizi yazmayınız lütfen, ayrıca polemiğe girmekten de sakınınız...

18 aylık kızım var, minik bir seccadesi ve bir başörtüsü var bizimle birlikte namaz kılıyor.
İlk fark ettiğimde ağlattı beni sıpa ev gururu duydum. Ağaç yaşken eğilir derler.
Bu tabii ki ben kızımı okutmayacağım, eve kapatacağım demek değil aksine şimdiden düşünüyoruz
nasıl yapsak ne gibi bir yol izlesek te hem ilim irfan sahibi olsun hemde dinimizi öğrensin, ahlakını alsın.
Elimizden geldiğince okumasında bağımsız bir birey olmasında yanında destekçisi olacağız ama bunu yaparken de İslamdan uzak kalmamasını sağlamalıyız. Bizler nasıl evladımızdan sorumluysak eşlerimizde bizlerden sorumlular.
Ben bir erkeğin karısının kapanmasını, ibadetlerini yapmasını istemesinde bir yanlış göremiyorum.
Yalnız ben bilirim, ben nasıl istersem öyle yaşarım benimle evlendiğimde buydum neden değiştirmeye çalışıyor diye düşünmekten onun haklı olabileceğini kestiremiyoruz.
Elbette baskı kurmak, zorlamak doğru değil ama doğru bildiğini söylemek yol göstermek dinimizin gereği.
Bazı kadınlar eşlerinin değişmesini isterken neden bu kadar tepki göstermiyoruz da bir erkek eşinin Alalh rızası için örtünemsini istediğinde hemen özgürlük nutukları atıyoruz.
Özgürlük bedenen açık olmak yada ben nasıl istersem öyle yaparım demek değildir bana göre.
Bazı başı, bedeni kapalı olanlar tutsak mı bağımlı mı?
Neden kimileri tesettüre girdikleri zaman özgürlüklerinin ellerinden alınacağını hayatlarının zorlaşacağını düşünüyorlar anlamış değilim.
tabii ki günümüzün "modern tesettürlüler ini" tenzih ediyor ve esefle kınıyorum.
Örtünmeye karşı olan ve Elhamdülillah Müslümanım diyen arkadaşlarım sizden kendiniz için tek bir şey rica ediyorum
lütfen bir İslam ilmihali alıp okuyun. Bunu kimse için değil kendiniz için yapın ne kadar çok faydasını göreceksiniz.
bunun için kapalı olmak, abdest almak şart değil.

Ne de güzel ifade etmişsiniz, eşinizi de tebrik ederim Rabbım hak yolundan ayırmasın.
Bence konu sahibi arkadaşın eşi imam hatipli birisiyle evlenseydim derken teşvik amaçlı söylemiştir altında ark niyet aramak istemiyorum ama yanlış ve talihsiz bir cümle kurmuş, eşini ne kadar inciteceğini düşünememiş. Muhtemelen laf ağızdan çıktıktan sonra o da pişman olmuştur. Ben uzun yıllardır namaz kılarım Allahım kabul etsin, ama tesettüre girmek 2,5 yıl önce nasip oldu.
Eşime bende zaman zaman ederdim kalk iki rekat namaz kıl v.s. diye özellikle mübarek gecelerde hatta tavır yapardım ki ne kadar yanlış. Sonra ben söylenmeyi bıraktım ve tesettüre girmeye karar verdim 1 hafta içinde de kapandım.
benden yaklaşık 1 ay sonar eşime bir hal oldu ne olduğunu kendisi de hala bilmiyor.
ve o gün bugündür namaz kılar, Kuran-ı kerim okur dinimizi daha çok araştırır öğrenir.
Zamanında namaz kılmıyor diye laf söylediğim eşim şimdi takvasıyla, bilgisiyle, dikkatiyle beni çook geride bırakıyor.
Rabbım inşallah bir gün "elhamdülillah Müslümanım" diyen tüm kardeşlerimize bu aşkı nasip eder.
İnanın huzur ne demekmiş o zaman anlayacaksınız.
kesinlikle bi mukabele :42: arkadaşım

konuyu saptırmayın diğer arkadaşlar burda dın,dıl,ırk tartışmıyoruz hıcbişeyıde savunmuyorum elhamdullıllah musluman bır ulkede kuran-ı kerım dogrultusunda olması gerekenlerin altında bız bayalara dusen seylerı paylastık gorus farklılıkları olabılır.Herkes herkese saygı duymak zorundadır.Provakasyon tarzında hıddetlenmeye gerek yok konu sahıbı arkadasa ılımlı olsun dıe yardımcı olmak ıstedık herkesın kendı aklı kendı fıkrı mevcut saygılar

Son düzenleme:
İlk başta evlendiğinizi insanla şuanda evli olduğunuz insan birbirinden çok farklı insanlar olduğuna göre bence artık evli kalmanızın bir anlamı yok. Neticede siz şuanda evli olduğunuz kişiyle değil, bundan neredeyse %100 farklı biriyle evlenmeye evet demişsiniz. Her insan yıllar geçtikçe değişir ancak böyle köklü ve büyük değişimleri kabullenmek zorunda değilsiniz.

Bu kadar sert yorumlar yapmak asla tarzım değil ama 16 yaşındaki bir ÇOCUĞU, sırf günaha girmesin diye evlendirip elin adamının koynuna sokmayı içi kaldıran adamdan her şeyi beklerim...
üstelik evlenince günaha girmeyecek miymiş?
anlaşılan 16 yaşında kızlara göz dikmiş bir abisi, güzelce beyinlerini yıkamış eşinizin ve onun gibilerin. 16 yaşında evlendirin ki o pislikler gözü açılmamış tazecik kızlarınızı diledikleri gibi kullansınlar...
hep dini kullanarak bu ergen kızlara musallat olmuyorlar mı zaten...

Yok hiç diyemicem aman da eşiniz ne inançlıymış diyemicem
Çünkü eşinizi cemaate bağlayıp yobazlaştırmışlar resmen
Açık aldıysa açık kabul edicek ya, 16 yaşında evlendirsin oğlanı bak neler oluyor görsün
Bu nasıl gerici bir zihniyettir :19:

Bu arada 16 yaşında evlendirme konusunda gerçekten saçmalamış,
Belki eskiden oluyormuş ama şimdi olmamalı.
Zira 16 yaşında ki çocuk daha lise öğrencisi ne bilir ne yapar.
Bu konu konuşarak çözülebilecek bir sorun bence.
Anladığım kadarıyla eşiniz sizinle bu konularda sohbet etmek istiyor ama siz geri adım atmak istemiyorsunuz.
Bende biraz eşinizin penceresinden bakmaya çalışın en azından anlamaya çalışın ani tepkiler vermeyin, zıtlaşmayın.
Tabi ki her dediğine boyun eğin kul köle (haşa) olun demiyorum ama birazcık yakın olmayı deneyin.
Sizi çok kırmış söyledikleriyle, kırılmakta da haklısınız bence buradan başlayın.
Diğer türlü çok zor aynı evin içinde ömür geçmez.

ya inanamıyorum. şimdi dindar olmak bu mu yani? insan 16 yaşındaki ÇOCUKLARIN evlendirilmesini düşününce, karısını kapanmaya ibadete zorlayınca iyi müslüman mı oluyor :19: yazıkkk çook yazıkk :19:
her insan hayatında önemli yer tutan bir şeyi kaybedince birşeylere yönelirler. çareyi çözümü o şeyde ararlar. kimisi içkiye kimi kumara kimi dine ... sizin eşiniz de işini kaybedince ve diğer sıkıntılar da üst üste gelince dine yönelmiş.. buraya kadar güzel ama ya sonrası. şuan geldiği nokta :19:
beyni yıkanmış demişler ya evet, kesinlikle doğru..

size yaptıkları, şuan ki düşünce tarzı zaten yeterince kötü ve kırıcıyken bir de size o lafı söylemesi.. ne demektir bir eşe keşke senle evlenmeseydim demek.. ne yaptı bu eş sana? yuvana kavga dövüş sıkıntı mı getirdi, aldattı mı, namusuna leke mi getirdi, evladına mı bakmadı? ne yaptı da böylesi aşağılayıcı bir sözü ona reva gördün?

yoksa şuan senin din diye inandığın şey de Allah'ın emaneti olan eşin kalbini paramparça etmek, onu üzmek günah değil mi?

şimdi arkadaşlara en abuk gelen düşünce 16 yaşında evlenmeli demesi olmuş.
ama bunu bu şekilde düşünmek ille de uygulayacağı anlamına gelmez. belki düşüncesi değişebilir de.

ama eğer bu derece, hayatınızın farklılaşması geçici bir buhran değil de kalıcı bir durumsa evliliğinizin devam etmeyeceği öngörülebiliyor cnm.
üzmek istemem ama bazen de erkeklerin bu derece farklı bir kayma yaşamaları şizofreni başlangıcı belirtisi bile olabiliyor.
hareketlerini biraz daha irdele bu açıdan istersen. ille de böyledir demiyorum tabiki.
ama sen çok farklı bir tablo çizdin eşini tanıtırken yazdıklarınla.

Basortululerin sadece ev temizligine gitmedigi tarlada degil okullarda hastanelerde adliyelerde calistigi korkmadan cekinmeden dusuncelerini soyleyebildikleri devir basladi...

ben cilali tas devri diye hayal ettim yazdiklarinizdan
ama o zamana ayip olur
nede olsa kadin erkek ayrimi yokmus o zamanda

ben cilali tas devri diye hayal ettim yazdiklarinizdan
ama o zamana ayip olur
nede olsa kadin erkek ayrimi yokmus o zamanda

Himm anladim siz esinizle birlikte onunuzde 1 yaprakla dolasmak istiyosunuz ee herkes ozledigi devri yasasin kimseye lafimiz yok ...konu sahibi arkadasim bence sende esinin yanlis yolda oldugunu dusunme buyuklerinden biriyle konus yuvani evladini gereksiz yere dagitma ve esini gercekten anlamaya calis

Son düzenleme:
Back
X