Senin canin ablanin basina ne geldi bilmiyorum ama benim yazdiklarima yaptiginiz yorumlarin hic bir alakasi yok ben 15 yasinda bir kizin evlendirilmesi mi gerekir dedim o yuzden size LA HAVLE...din zorla olacak birsey degil ama bildigimiz seyleri de anlatmakla kefiliz cok sevdigim bir cumle vardir'madem dindarlar oyle kotu insanlar neden bebekler hep cami onune birakiliyor' siz kapanmayin namaz kilmayin sohbete gitmeyin ama bunlari yapan insanlarida tehlike olarak gormeyin dini islam olan bir ulkede basortulu insanlarin artmasini namaz kilanlarin fazlalasmasini tehlike olarak goren zihniyet evet sizden utaniyorum ve yazdiklarinizi hayretle okuyorum
Ben namaz kılan, dinini bu ülkede istediği şekilde ve özgürce yaşayan hiç bir insanı tehlike olarak görmem ancak bu ülkenin dini İslam'dır diyerek, diğer bir çok değeri yok sayan, bayramımı hiçe sayan, atama, dilime, saçıma, eteğime dil uzatan her türlü zihniyeti tehlike olarak görürüm. Nasıl bugüne kadar kimseye karışılmadı ve herkes istediği şekilde yaşadı ise bundan sonra da neden yaşayamıyor? Ötekileştirme çabasında olan ben değilim, ya bizdensiniz ya değilsiniz mantığını sokanlardan da ben utanıyorum! Din insanın Allah ile arasındadır, kimsenin haddine karışmak düşmez.
Esinin soylediklerinde sorun gormuyorum.. es olarak sana ibadet etmeni, kiyafetlerine dikkat etmeni soylemesi yanlismi? Ki dinen erkek haniminin ibadetinden sorumludur. Onu ibadete davet etmek zorundadir.. sacini boyat, makyaj yap bikini giy dese normal, ama digerlerini soylerse 'beyni yikanmis' mi oluyor??
Ayrica beyni yikamak nedir?? Yetiskin ve saglikli bir insanin beyni yikanmasi soz konusu degildir.. etkilenmis olabilir ve simdiye kadar yasadigi hayatin ne kadar bos ve anlamsiz oldugunu ve degistirmesi gerektigini dusunemezmi? Esiniz size kotu bisey teklif etmiyor.. beraber dinin gereklerini yapalim daha mutlu olalim demek istemis...
16 yasinda evlendirme ve keske imam hatipliyle evlenseydim konularini da seni provoke etmek icin soyledigini dusunuyorum...
Son olarak esinizi bu dusuncelerinden caydirmaya calismak yerine 'hanimlar icin de sohbet varsa bende gidip goreyim' diyebilirsiniz.. kaybedeceginiz hic birsey yok....
Eşinin söyledikleri sorundur, eş hayat arkadaşıdır, kadının velisi değildir. Ne giyeceğine, ne içeceğine, nerede oturacağına, nerede kalkacağına, nerede çalışacağına karışamaz. Provakasyonlarla, tehditlerle bu işler olmaz, gönülle olur, rıza ile olur, güzellikle olur. Beklenti nedense hep kadından yana... Pardon tabi kadının yeri kocasının yanıydı, atladım di mi ben bunu :)