kocam kapanmami istiyor ?

Itaat kelimesi evlilikler için çok ağır bir kelime.kocaya kadına itaat yerine karşılıklı anlayış ve hos görü diyoruz biz buna.
Kelimenin ağırlığına çok takılmayalım o halde.
Itaat kelimesi evlilikler için çok ağır bir kelime.kocaya kadına itaat yerine karşılıklı anlayış ve hos görü diyoruz biz buna.
Kelimelere çok takılmayalım o halde . Kaldı ki ben uydurmadım bu kelimeyi ama..
Ve elbette aynı fikirde yim . karşılıklı hoşgörü, anlayış,istişare,fikir alışverişi..bunlar üzerine olmalı.
Zaten dinin emrettiği gibi muamele etse erkekler eşlerine,kadına emredildigi ve hak ettiği gibi güzel davranılsa birçok sorun yaşanmamış olurdu. .

Neyse bence uzamasın dini konudan ban yemek istemiyorum.yemeyelim ;-)

Evet cok doğru. . Farz sünnet vacip değildir. .sadece gereklidir.
Allahtan başkasına secde edilecek olsaydı bu kocanız olurdu..bunu unutmayın. Dini içerik yazmak istemiyorum. Konu kapanmamış henüz diye yazdım ama..

dinde gereklilik ne demektir pardon,
ya sünnettir, ya vaciptir ya farzdır, yoksa gerekliliğin tercümesini yapar mısınız. zaten parantez içinde bu anlama geldiğini (benim böyle anladığımı diyelim) yazdım.
"Allahtan başkasına secde edilecek olsaydı bu kocanız olurdu." kuranın hangi ayeti olduğunu da yazsaydınız, zira ben böyle bir şey okumadım. her söylenene inanacak olsaydık, ohooooo...

neyse ben bu konularda toplumdan çok farklı düşünüyorum. ne siz beni iknaya çalışın, ne ben sizi.
böyle düşündüğüm için de ilk mesajımda sizden alıntı yapmamıştım zaten. ama siz öyle yazdıktan sonra kendi fikrimi yazmak istedim. okuyan alacağını alır ikimizin yorumundan da.
Herkesin kendi hayatı neticede.

Kapan diyor diye bosanmak ne demek ? Rabbimin emrini istiyor ne güzel. .. dini videolar film izleyeblrsn etkilenirsn. Ama su da var seni acik alip kapatmak ne demek? Kapan diyor die bosanacam falan demen bana simariklik gibi geldi
Siz ne diyorsunuz ya? Kadın istemiyor işte, tercih meselesi bu. Zorla kapanınca sanki Allah rızasını yerine getirmiş mi olacak? El alem ne der diye göstermelik tutulan oruca benzer böyle bir hareket. İsteyerek yapılmalı, aksi takdirde hiçbir manası olmayacaktır. Allah kapanın demiş evet, gerisi ise bize kalmış. Günahı boynuna olayı, herkesin gittiği yol kendini bağlıyor. Dinimizde cezalar kollektif değil neticede, günahı sevabı kendini bağlıyor. Bu durumda kocasının yaptığı zorbalıktan başka bir şey değil, zaten kapanmazsan git diyen de kocası konu sahibi değil. Haddinizi bilin, forum kurallarına uyun. Konu sahibine şımarık diyerek alenen hakaret ediyorsunuz ve bu burada yasak. Ki yargılama yapmak size düşmez, bu kulu ile yaratıcısı arasında olan bir olaydır, üçüncü kişilere hiç ama hiç düşmez.

Peki eşi 5 yaşında çocuk mu kendi aklı ve kararlari yok mu?
Her konuda eşler suçsuz çünkü k.valideler doldurusa getiriyor gibi de en az 20 li yaşlarda olan bir adamın doldurusa gelmesi daha fena aslında.
5yasinda cocuk olmasından ziyade kişiliği oturmamis desek daha dogru olur. Dune kadar kapanma fikri ortada yokken simdi ortaya cikmasi cok değişik.

Siz ne diyorsunuz ya? Kadın istemiyor işte, tercih meselesi bu. Zorla kapanınca sanki Allah rızasını yerine getirmiş mi olacak? El alem ne der diye göstermelik tutulan oruca benzer böyle bir hareket. İsteyerek yapılmalı, aksi takdirde hiçbir manası olmayacaktır. Allah kapanın demiş evet, gerisi ise bize kalmış. Günahı boynuna olayı, herkesin gittiği yol kendini bağlıyor. Dinimizde cezalar kollektif değil neticede, günahı sevabı kendini bağlıyor. Bu durumda kocasının yaptığı zorbalıktan başka bir şey değil, zaten kapanmazsan git diyen de kocası konu sahibi değil. Haddinizi bilin, forum kurallarına uyun. Konu sahibine şımarık diyerek alenen hakaret ediyorsunuz ve bu burada yasak. Ki yargılama yapmak size düşmez, bu kulu ile yaratıcısı arasında olan bir olaydır, üçüncü kişilere hiç ama hiç düşmez.
Bnde kiza zorla kapan demiyorum. Ayrıca siz nediyorsunuz yeaa tarzinda cevap vermen gerekmiyor oldumu?? Ben son care olarak dedim ki diger yorumlarmda kv veya es onemli degil kapanirsan Allah rizasi icin kapanırsin dedim. Diger yazdiklarimi okumadan hemen atlaman hic hos degil. Burda kurallara uyuyorum yorum yaparken de sana soracak degilim . Sen benim yorumuna mudahale etme kendiylesorunlu.

Bnde kiza zorla kapan demiyorum. Ayrıca siz nediyorsunuz yeaa tarzinda cevap vermen gerekmiyor oldumu?? Ben son care olarak dedim ki diger yorumlarmda kv veya es onemli degil kapanirsan Allah rizasi icin kapanırsin dedim. Diger yazdiklarimi okumadan hemen atlaman hic hos degil. Burda kurallara uyuyorum yorum yaparken de sana soracak degilim . Sen benim yorumuna mudahale etme kendiylesorunlu.
Yorumunuz hakaret barındırıyor neticede, öyle son çare falan gibi iyimser bir cevabınız yok. Şimdi hiç lafı çevirmeyin, dümdüz kapanmamak için boşanmayı kabul ediyorsun bu da seni şımarık yapar demişsiniz. Atlamak falan gibi kelimelerle de kendinizi oldukça iyi ifade etmişsiniz zaten, müdahale haddime mi? İyi günler.

Eşinizle ne kadar süredir evlisiniz ve çocuğunuz var mı ? Merak ettim doğrusu nisanliyken yada sevgiliyken vs hiç bu kafa da olduguna işaret edici bi tavrı söylemi olmadı mı hiç. Peki ya siz ? Siz neden kapalıliga bu kadar karsisiniz ? Eşinizin düşünce yapısı çok cirkin madem öyle istiyordu neden açık biriyle evlenmis direk kapalı bulsaymış. Ama çözüm boşanma olmamali ne kadar kolay olmuş hop istedigimi yapmadı ya da baskı yaptı bosanimm demek bi yuva ne kadar zor kuruluyor. Bosanma meyilli insanlar olmak yerine keske cozum uretme sorunlari konuşarak halledip boşanmaya hic akla ve dile getirmicek insanlar olsa... Ben de kapanmayi düşünüyorum yakın bi zaman da ama kendim istediğim icin zorlamayla olmaz bu işler.

dinde gereklilik ne demektir pardon,
ya sünnettir, ya vaciptir ya farzdır, yoksa gerekliliğin tercümesini yapar mısınız. zaten parantez içinde bu anlama geldiğini (benim böyle anladığımı diyelim) yazdım.
"Allahtan başkasına secde edilecek olsaydı bu kocanız olurdu." kuranın hangi ayeti olduğunu da yazsaydınız, zira ben böyle bir şey okumadım. her söylenene inanacak olsaydık, ohooooo...

neyse ben bu konularda toplumdan çok farklı düşünüyorum. ne siz beni iknaya çalışın, ne ben sizi.
böyle düşündüğüm için de ilk mesajımda sizden alıntı yapmamıştım zaten. ama siz öyle yazdıktan sonra kendi fikrimi yazmak istedim. okuyan alacağını alır ikimizin yorumundan da.
Herkesin kendi hayatı neticede.
Estağfurullah sizi niye ikna etmeye çalışayım.herkesin kendi hayatı. .
Ben inandığımı,doğru olanı söyledim.ki burada birkac cümle ile kimse kimseyi tam anlayamaz,derdini anlatamaz..
Son kez şunu da söyliyim bahsettigim secde olayı ayet değil hadistir.ama içeriğini filan merak ederseniz zaten araştırırsınız.benim iki kelimemle olacak şey değil neticede..

Daha fazla dine değinmeyelim bence.yasak olması bi yana,kısa yazarak ifade edemiyorum. .

Iyi forumlar:KK54:

Kendi dedi kapanmazsan bida yanima gelme diye ben Karimi kapali beyaz tertemiz istiyorum dedi bende kapali birini. Bul bosanalim o zaman dedim

pisken almış; sonradan temizlenmez derdim her halde ben ona

istemiyorsan kapanmazsın

kapalı istiyorsa öyle evlenseymiş; kaç yıllık evlisin bilmiyorum ama bunun dışında bir sorununuz yok mu

ne bileyim adam kapalı istiyorsa kısa kollu tişört bile sorun olur yani

kapalı eş isteyen biri niçin acık kıza yaklaşır ki? o zaman kendi düşüncene göre biriyle ol dmi?
Heh ben de bunu anlamıyorum ya. Öyle görüp beğendiğin birini değiştirmeye çalışmak neden? He beğenmiyorsan da neden evlendin diye sorarlar adama. Şahsen ben kapanmayı düşünmüyorum, evlenirsem eşim isterse sonradan ben de konu sahibinin durumuna düşerim. Belli ki baştan belirtmemiş, sonradan esmiş kapan diye buyuruyor. E ne olacak şimdi? Kadın boşanmamak için istemediği bir giyim tarzına bürünüp mutsuz mu olacak? Sırf koca mutlu olsun diye olmadığı biri gibi mi davranacak? E bu ikiyüzlülük olmaz mı? Kadın da yapmak istemiyor zaten.
Zaten kapalı birini isteyen açık birine yanaşmamalı bile. Biri bana gelip senle evlenmek istiyorum ama kapanman şartıyla dese, ben bu ne cürret der kovarım yani. Sana mı kaldı beni açıp kapamak? Madem kapalısını istiyorsun açıklığı iyi bir meziyet olarak görmüyorsun, sana göre kötü meziyetli birine neden yaklaşıyorsun bir de üzerine hayatını birleştirmek istiyorsun. İşte esas ikiyüzlülük bu bence.

Son düzenleme:
kapanmak çok mu zor.. kapanmanın manasını sebebini bildikten inandıktan sonra.. neden hemen kaynananıza bağylıyorsunuz belki hiç haberi yok... ha asla istemeden yapmayın bu işi asla... tesettür zorla yapılacak bir iş değil.. isteyerek gönülden yapmak lazım.. sevmeli istemeli aşkla yapılmalı.. yoksa daracık kot deve hörgücü gibi bir kafa 15 cm topukla naptığı belli olmayan insanlarla doluyor ortalık
şimdi eşinizin zoruyla kapanmayacağınızı söyleyin ona.. ama boşanmak nedir ya çook saçma..

Evet kapanmak çok zor? Size kolay gelen herşey başkalarına da kolay gelmeli değil mi? Ülkemizde artık kapalılık sadece baş kapalılığı olduğu için herkese kolay sizde haklısınız..kapanmak zihnende,fizikende tamamen yaşam biçimini değiştirmektir.hayattaki en zor şeylerden biri

Kapanmam için beni zorluyo annesiyle kavga etmiştik annesinin doldurduğunu düşünüyorum ben kapalilara karsi değilim ama ben öyle görmedim ben küçüklüğümsen beri hep derdim kocam kapanmami isterse bosanirim diye simdi bosanicam dogrumu yapiyorum sizce çok üstüme geliyor ?
Bence bu konu için boşanmak olmaz .. eşinin seni zorlamasi kesinlikle hoş değil.. madem böyle düşünüyordu evlenirken buna göre seçim yapacaktı. . Ama artık evlenmissiniz konuşarak ortak yolu bulmaya çalışın derim ben.. senin de ön yargıların varsa onları düşün ölç tart.. eşinin on yargıları neler onları bulmaya çalış ve bu konular üzerinde konuş. . Bence kesinlikle orta yolu bulup halledeceksiniz sonuçta eşinde boşanma taraftarı olmayacaktır. . Kimse boşanmak icon evlenmez inşallah hayirlisiyla bi an once konuşup halledersiniz

Heh ben de bunu anlamıyorum ya. Öyle görüp beğendiğin birini değiştirmeye çalışmak neden? He beğenmiyorsan da neden evlendin diye sorarlar adama. Şahsen ben kapanmayı düşünmüyorum, evlenirsem eşim isterse sonradan ben de konu sahibinin durumuna düşerim. Belli ki baştan belirtmemiş, sonradan esmiş kapan diye buyuruyor. E ne olacak şimdi? Kadın boşanmamak için istemediği bir giyim tarzına bürünüp mutsuz mu olacak? Sırf koca mutlu olsun diye olmadığı biri gibi mi davranacak? E bu ikiyüzlülük olmaz mı? Kadın da yapmak istemiyor zaten.
Zaten kapalı birini isteyen açık birine yanaşmamalı bile. Biri bana gelip senle evlenmek istiyorum ama kapanman şartıyla dese, ben bu ne cürret der kovarım yani. Sana mı kaldı beni açıp kapamak? Madem kapalısını istiyorsun açıklığı iyi bir meziyet olarak görmüyorsun, sana göre kötü meziyetli birine neden yaklaşıyorsun bir de üzerine hayatını birleştirmek istiyorsun. İşte esas ikiyüzlülük bu bence.
ben de ortuluyum, biri gelip acilmami sart koşsa alnini karislarim, Allahim sinamasin.. gercekten de iliskii bitiren sey, karsidakini degstirmeye calismak, bu her anlamda olabilir.. bi arkadasimin saci kizildi, erkek arkadasi kahve yapmasini istemis, kiz kabul etmeyince de olaylar olaylar tabi.. ya o zaman kahve sacli birini bul, sen bu kizi kizil sevmedin mi? bu ne bencillik ve saygisizlik?
evet, tavsiye olabilir, gonlunden gecen bsy olabilir, guzelce soylersin, anlatirsin, ama kabul etmeyince de hır gür ne demektir?
adam esinin ortunmesini de isteyebilir belki icten ice, guzelce anlatir.. ama 'kapaljlar tertemiz, elalem tertemiz, yanima yaklasma' tutumu, kadina bsy anlatmadigi gibi, bir de evliligi mahveder..

C canseleda eşiniz sizinle tanıştığında başınız açık değil miydi? evlenene kadar, hatta şimdiye kadar da başınız açık değil miydi? ne oldu da birden kapanmanızı istedi? Çok mu Müslümanlığı tutmuş acaba?? Ayrıca her şey kapanmakla bitseydi......
neyse. Siz doğru bildiğinizden şaşmayın. Sizi böyle kabul ediyorsa etsin, etmiyorsa da yolu açık olsun. bu ne yani? Her kapalı olan çok mu Müslüman oluyormuşş??? Erkeklerin bu davranışlarına çook sinir oluyorum çok.. lastik terliği alıp yüzüne şaplatasım geliyor vallahi.. :KK11:

Kapanmak zorunda degilsin ama kapanmamak icin bosanmak zorunda da degilsin.esine bunun kendi kararin oldugunu seni oyle kabul etmesi gerektigini soyle esimde benden istiyodu ama ben boyleym bni boyle kabul rt dedim simdi ben seni her halinle seviyorum .nasil istersen oyle giy diyo sende boyle yapmalisin bence?

eşini seviyormusun.bu sebeple boşanalım dediğine gör bir sorgula bence.başını kapatmasan bile giyimini değiştirmeyi teklif et.ne bileyim daha usturüplu .dekolte olmayam mini olmayan şeyler giy.orta yolu bulun.hemen boşanma yolunu seçmeyin.

Back
X