• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocam oyun bağımlısı

Merhaba arkadaşlar. 1.5 yıllık evliyim. Eşim biz evlenmeden önce de oyun oynuyordu ama sadece haftasonları ya da tatillerde. Evlendiğimizde de böyleydi sonra ailesiyle ilgili sorunlar yaşamaya başladıkça oyunu kendisine kaçış gördü her akşam haftasonu tüm gün oyunda oluyordu. Çok şükür bir süredir bunu aştık derken bugün bir olay yaşadık canım çok sıkkın kalbim çok kırık. İki ay önce çocuk istediğimize karar verdik. Ben bir kaç gündür çok fena grip oldum eşim de sağolsun elinden geldiğince baktı. Bu sırada bana da yaklaştı ama hasta olduğum için reddettim. Bugün de toparlandığım için hazırlandım yanına gittim oyun oynuyordu. Bana oyunu bırakamayacağını arkadaşlarıyla girdiğini zaten bir kaç eldir kaybettiklerini şimdi çıkarsa küfredeceklerini falan söyledi. Yine de sırnaştım öptüm kokladım falan yok aynı şeyleri söyledi. Ben duşa gireyim o zaman dedim duşa girdim ama canım sıkıldı. Benden sonra da o girdi ben o sırada yemek yaptım. Yemek yaparken yardım lazım mı dedi yok dedim. Bilgisayarını kapatıp salona gelmiş uzanmış bende kitabımı alıp yatak odasına geçtim biraz kitap okudum hiç yanıma falan gelmedi. Yemek yemek için mutfağa gittim yine gelmedi. Onun da bel fıtığı var ilaç içecek ben yemek yedikten sonra onun yanına gittim baktım uzanmış arkası dönük yemek hazır yemeğini ye dedim. Bana istemiyorum git başımdan dedi. Ne demek istiyorsun dedim hem suçlusun hem güçlüsün bu tavırlarını bırakacaksın dedi. Bağırmaya başladı bende bağırdım ne yapmışım ben hem suçluyum hem güçlü dedim. İki dakika bekleyemedin dedi. Ben o halde yanına gelmişim sen kalkamadın karını öyle bıraktın ben mi suçlu oldum dedim biraz tartıştık böyle ne dediğini de hatırlamıyorum ama git o zaman dedim kalktı gitti.
Kendi arabası yok ailesi de burda değil kalacak yeri yok. Benim arabayı da almamış dışarda yağmur yağıyor fena defalarca da aradım mesaj da attım gel eve belin kötü diye açmadı hiç. Kendimi suçlu da hissediyorum artık neden böyle oluyor
Eşiniz on yaşında galiba , buyumemis . Annesi olmayı bırakın. Belin kötü diye de mesaj atmışsınız. Oldu olacak evden kaçan çocuklar gibi kacmis kocaniz

Zaten oynuyor bir şey demiyorum ki ama bekleyeyim dedim yarım saat bitmez dedi duşa gireyim mi o zaman dedim gir dedi. Sonra da iki dakika bekleyemedin mi oldu
Problemli bir ilişkiniz var bu evliliğe çocuk mocuk yapmazsın bana kalırsa
Aranızda sorunlar var belli ki bu sadece bir oyundan kaynaklı sorunlar değil
Pişman olursunuz

Haklısınız annesi gibi düşünüyorum sanırım ne bileyim bir şey olmasın hastalanmasın diye ama eve dönünce de beni dışarıya yolladın çok eziyet çektim senin yüzünden falan der
Ne yapmış olacak da eziyet çekecek?
2 saat dışarıda kaldı diye kimseye bir şey olmaz.
Ben bu oyun konularına hiç anlayışlı yaklaşamıyorum açıkçası.
Kaç tane konu açıldı burada koca koca adamların oyun bağımlılığıyla ilgili.
Arkadaşlarıyla beraber bir oyuna girip o an çıkamaması tek başına sorun değil gibi durabilir ama sizde de bir birikmişlik vardır.
Ayrıca oyun bittikten sonra yanınıza gelebilir, gidip uzanmak yerine.
Kendini naza çekmiş öyle yapacağına.

Daha önce problemlerimiz varken akşam eve gelip yemekten sonra yatana kadar oynuyordu haftasonu da tüm gün. Ama artık öyle değil bende karışmıyorum zaten hatta ben diyorum sen oyuna gitsene diye tv izlemeyi sevmiyor ben yanında oturuyorum çoğu zaman sende gel diyor. Oynadığı oyunların hepsini bilmiyorum ama bir iki tanesini ben de öğrendim mesela. Daha ne yapayım bilmiyorum.
Yemek saatimiz belli mutfakta olduğumu da biliyor gelir yanıma diye düşündüm biraz da gönlüm alınsın istedim belki bilmiyorum o yüzden özellikle çağırmadım bu sefer
aslında haklısınız iyi bile dayanmışsınız niye birlikte aktiviteniz yok ya yeni evliyken bile tamam tv hariç kahve içme sinema tiyatro gibi
klasik haklı çıkmaya çalışacak senin yüzünden gittim üstüme geldin falan diyecek ama siz sabırlısınız yine de bunca zaman sesiniz çıkmamış bugünkü olayda bile bişi dememiş siniz o tepki vermiş
zor gerçekten ya alttan alın uzamasın ya da tartışın beni üzüyorsun diye oyun mu kıymetli gibisinden ama bence anlamaz o da suç bulacaktır

Ben çok üzülüyorum ama bilmiyorum sanki benim yüzümden gibi. Daha önce de oldu evden çıkınca iki tur atıp gelirsin sen uzatıyorsun böyle oluyor dedim bir şey demedi senin yüzünden zaten belim ağrıyor diyoe
hiç cevap vermeyin çok ciddiyim takmayın yoksa sinir olacaksınız bende aynı bu şekilde sinir oluyordum artık hiç takmıyorum bile hatta benimle ilgili olmayan konuda evle ilgili örneğin bile suçlu çıkartır kavga edince de anlamıyolar maalesef
burcu ne gerçi tüm hepsi böyle galiba

Bir test çekmeniz lazım kendine gelmesi için . Alttan alarak sadece bağımlılığını beslersiniz. Çocuk da yapmayın malesef evinizde bir çocuk var zaten şuan üstelik problemli.
Nasıl bir rest çekebilirim ki ben üzülüyorum merak ediyorum diye aramayacağım dememe rağmen aradım eve gelmezse nerde kalır ne yapar diye merak ediyorum

Belki duşu trip sanmıştır ki bana da öyle geldi gerçekten yani adamın bi tane aktivitesi var az yalandan izleseydin bari
Ben oyun oynarken çoğu zaman onun yanında oturuyorum istiyor diye. Oynadığı oyunların hepsini bilmiyorum ama nir iki tanesi de öğrendim onunla oynamak için daha ne yapayım bilmiyorum ki

Ne yapmış olacak da eziyet çekecek?
2 saat dışarıda kaldı diye kimseye bir şey olmaz.
Ben bu oyun konularına hiç anlayışlı yaklaşamıyorum açıkçası.
Kaç tane konu açıldı burada koca koca adamların oyun bağımlılığıyla ilgili.
Arkadaşlarıyla beraber bir oyuna girip o an çıkamaması tek başına sorun değil gibi durabilir ama sizde de bir birikmişlik vardır.
Ayrıca oyun bittikten sonra yanınıza gelebilir, gidip uzanmak yerine.
Kendini naza çekmiş öyle yapacağına.
Benim bel fıtığım var uzun süre oturup yatamam diyor ama yeri gelince saatlerce bilgisayar başında oturuyor sadece böyle dışarda olduğunda yürüyüş yaptığında sorun oluyor.
Bende onu bekledim zaten yemek saatimiz belli mesela yemek koyduğum seslerden belli bir yanıma gelsin istedim gelmedi. Sonra ben yanına gidip yemek hazır dediğimde bana bağırdı

hiç cevap vermeyin çok ciddiyim takmayın yoksa sinir olacaksınız bende aynı bu şekilde sinir oluyordum artık hiç takmıyorum bile hatta benimle ilgili olmayan konuda evle ilgili örneğin bile suçlu çıkartır kavga edince de anlamıyolar maalesef
burcu ne gerçi tüm hepsi böyle galiba
Yengeç burcu. Kavga edemiyorum ki bağırıyor ya da küsüyor konuşmuyor

aslında haklısınız iyi bile dayanmışsınız niye birlikte aktiviteniz yok ya yeni evliyken bile tamam tv hariç kahve içme sinema tiyatro gibi
klasik haklı çıkmaya çalışacak senin yüzünden gittim üstüme geldin falan diyecek ama siz sabırlısınız yine de bunca zaman sesiniz çıkmamış bugünkü olayda bile bişi dememiş siniz o tepki vermiş
zor gerçekten ya alttan alın uzamasın ya da tartışın beni üzüyorsun diye oyun mu kıymetli gibisinden ama bence anlamaz o da suç bulacaktır
Onları da yapıyoruz ama arada. Mesela ayda bir iki kere dışarda yemeğe gidiyoruz geliyoruz eve duş al bilgisayara geç oluyor.
Zaten geldiğinde bile sen git dedin gittim rezil oldum diyecek ama gelmezse nerde kalır ne yapar diye düşünüyorum . Ya gelmezse korkusu

yetişkin bi erkeğin sorumlulukları vardır. bu sorumluluklardan bazıları işe gitmek, ekmeğini kazanmak, ailesini korumak, ailesine bakmaktır.
yetişkin bir kadının da sorumlulukları vardır. özellikle evde, feminen olmak; evi yuva haline getirmekten sorumludur. sen yine elinden geldiğince adım atmışsın, hastayken reddetmene rağmen sonrasında eşinin yanına gitmişsin, ona yemek yapmışsın vs. sadece neden aynı sofraya oturmadığınızı anlamadım.

burda şunu düşün, bu adam senin istediğin gibi bir adam mı? seni koruyacak, kollayacak, önceliklendirecek kafada mı? gerisi çözülür.

E tamam bu kadar işte niye duşa gitcem diye trip attın ki
Atmadım işte. Zaten bir kaç gündür hastaydım dediğim gibi sıcak duş iyi geliyor. Bana yanına gelmeden önce uzanırken de kendisi söyledi duşa gir birazdan iyi gelir diye. Zaten duşa girip çıksam ne olacak yanıma gelse ben yok mu dicem duşa girdim kapandı konu gibi bir şey de yok yani aramızda o da biliyor bunu

Ya artık kimse görücü usulü bir iki görüşüp evlenmiyor
o evlilikler annelerimizin anneannelerimizin zamanında kaldı
Evlilik yoluna girmeden
Bu adam/kadın neyi seviyor neyi sevmiyor
Aillesi nasıldır
Sosyo/ekonomik durumuna uyum sağlayabilir miyim
Bu insanın benim için olumsuz olan yönlerinin ne kadarını kabul edebilirim
Beklentilerim nelerdir
Hiç mi sormuyorsunuz
Hadi aşk meşk deyip aklı mantığı bir kenara attınız bari çocuk için düşünün az buçuk yahu

yetişkin bi erkeğin sorumlulukları vardır. bu sorumluluklardan bazıları işe gitmek, ekmeğini kazanmak, ailesini korumak, ailesine bakmaktır.
yetişkin bir kadının da sorumlulukları vardır. özellikle evde, feminen olmak; evi yuva haline getirmekten sorumludur. sen yine elinden geldiğince adım atmışsın, hastayken reddetmene rağmen sonrasında eşinin yanına gitmişsin, ona yemek yapmışsın vs. sadece neden aynı sofraya oturmadığınızı anlamadım.

burda şunu düşün, bu adam senin istediğin gibi bir adam mı? seni koruyacak, kollayacak, önceliklendirecek kafada mı? gerisi çözülür.
Yemek saatimiz belli çok ekstrem bir durum olmadığı sürece hep aynı saatte yemek yeriz. Zaten mutfağa gittiğimi gördü sesleri duydu. Ne bileyim o gelsin bir sarılsın gönlümü alsın istedim.
Evet dediğiniz gibi sorumluluklarımız var ikimizin de. Elinden geleni yapıyor ama her zaman önceliklendirir mi kesin bir şekilde evet diyemiyorum

Ya artık kimse görücü usulü bir iki görüşüp evlenmiyor
o evlilikler annelerimizin anneannelerimizin zamanında kaldı
Evlilik yoluna girmeden
Bu adam/kadın neyi seviyor neyi sevmiyor
Aillesi nasıldır
Sosyo/ekonomik durumuna uyum sağlayabilir miyim
Bu insanın benim için olumsuz olan yönlerinin ne kadarını kabul edebilirim
Beklentilerim nelerdir
Hiç mi sormuyorsunuz
Hadi aşk meşk deyip aklı mantığı bir kenara attınız bari çocuk için düşünün az buçuk yahu
Bu yakınlaşmanın çocukla da bir ilgisi yok ki. Karı koca çocuk düşünmeden de yakınlaşamaz mı? Bu söylediklerinizin hepsini düşünüp karar verdim tabiki ben de eşim de. Ama bu tepkiyi beklemiyordum çok kırıldım

Back
X