Kocam sebepsiz yere boşanacak.

 Kocam sebepsiz yere boşamak istiyor.
Merhaba hanımlar.Eşimle altı aydır evliyiz.Severek evlendik.Sözlüyken,nişanlıyken bana şimdi zorla yaptırmaya çalıştıkları şeylerden bahsetmedi/bahsetmediler.Evliliğimizin ilk iki ayı boyunca bana ileride belirteceğim konular başta olmak üzere çok konuda baskı uyguladı,zamanla düzelir diye bekledim.Son dört aydır bunları bana yaptırmak için şiddet uyguluyor.Adam olacakmışım(Eşim için adam olmak:
-Ailesiyle sık sık görüşmek zorundaymışım.Öyle bir mecburiyetim yok.Kendisi dilediği kadar görüşüyor.
-Annesi,babası yatalak değil veya yemek yapmaya mani herhangi bir hastalığı yok.Onlara en geç iki günde bir ya yemek götürmek ya da onlara gidip pişirmek zorundaymışım.Diğer gelinleri de kızı da yapamazmış çocuğu varmış ve evi bize göre uzakmış.
-Kayınbabamlar,görümcemler,eltimler ile Konya'da yaşıyoruz.Her zaman birimizde oturma,yemek,çay seansları olmalıymış.Misal Pazartesi bizde,Salı eltide,Çarşamba kaynanalarda.Sıra başa döndü.Bizde,eltide ...Ama nedense sürekli bizde oluyor.
Velhasıl kelam bu kısır döngü bir süre sonra beni rahatsız etti.Çünkü döngü dönmüyor.Eltinin eve ayda,iki ayda bir gidiyorlar.Bize iki güne bir geliyorlar.Eşime bari haftada bir ya da iki haftada bir misafir edelim deyince beni dövmeye başladı.
-Anne-babası bize dün geldiyse bugün onlara gitmemizi veya bize yine gelmeyi istiyorlar.Bu canımı sıkıyor.İki kere müsait değilim demişim.Üçüncü kez dersem beni evden atacakmış anne-babası ile yaşayacakmış.Kimse boş heveslere kapılmasın.Benim yepyeni,taptaze eşyalarıma el koymayı asla başaramayacaklar.
Bunlar birkaçı olmak üzere sonradan bana dayatılan adam olma kriterleri böyle tuhaf işte.
Bence ve ülke genelinde hanım olmak üstüne düşen ev işlerini yapmak,karı-koca ilişkisi,saygı-sevgi,yeteri kadar aile ziyareti sürekli haşır neşir omak değil.
Ben kimsenin hizmetçisi,aşçısı değilim.Çok istiyorlarsa yemek şirketiyle anlaşıp o eve düzenli yemek göndertirler.Ben kendi evimin ekmeğinden,aşından mesulüm.Eve aldığım tavuğu bile annesine götürtüyor.Ayrı bir ailesi olduğunu anlayamadı.
Aksi halde benden boşanacakmış,kendisi dava açmayacakmış.Ben zulümlerine dayanamayıp dava açacakmışım.Ailem benim dayak yememe dayanamayıp beni baba evine götürecekmiş.Tazminat ve nafaka alamayacakmışım. Darp raporu alıp haklılığımı ispat edemeyim diye kafama vurup/başımı bir yere vurup öldürecekmiş.Darp raporu alamayım diye vücudumda iz olmayacak şekilde direk öldürüp onun yaptığı anlaşılmayacakmış.Uyurken öldürmekle tehdit etti.
İki gün önce bana şiddet uyguladı.Kafamı duvara vurdu,boynumu büktü.Elinden kaçıp kendimi odaya kilitledim.Polisi aradım.Evden gitti.Hastanede muayene olup darp raporu aldım.
Bana yüzyüze sürekli "Seni boşamak için bu sebepler geçersiz biliyorum.Bize ayak uydurmadığın için boşayacağım ama sebebi şiddetli geçimsizlik,kıskançlık,temelden sarsılma diyeceğim diyor.Yani ordan burdan öğrendiği gerekçeleri sunacakmış.İspat edemeyecek ve beni sırf ailesine köle olmuyorum diye boşamaya kalktığı için ve buna karşılıklı kavga süsü vermek için beni lafla hareketle tahrik edip kavga ettirmeye çalıştığı için Maddi-Manevi tazminat ve nafaka hakkımı en yüksek şekilde almaya çalışacağım.Bana zorla kendini aşırı kıskandıramayacağını,zorla güven sarsıcı harket yaptıramayacağını biliyo.
Beni dövmeye devam edecek,ben de haliyle kendimi savunmak için karşı koyunca vücudunda oluşan izlerle hastaneye gidip darp raporu alıp beni evden uzaklaştıracakmış.Babamı arayıp kızını al diyor.Babam nedenini soruyor.Kavga ediyoruz diyor.Halbuki ailece amaçları kendilerine köle olmayan gelin(beni) göndermek.Babam da benim kızımın Allah katında da devlet katında da boşamayı getiren suçu yok deyince her gün daha çok dövmekle tehtit etti.Ben de karakola gittim.Bunları anlattım.Uzaklaştırıldı.Evimizin masraflarını karşılamasını istedim..Benim yepyeni eşyalarıma,çeyizime el koyup kendi ailesini(anne-baba,kardeş) eve getirip onlarla yaşayacakmış.Bunları bana mesajla,telefonla demiyor.Aleyhine şahitlik etmesin diye.

Ailesine kölelik yapmadı diye kadınını boşamaya kalkışan ve buna kılıf bulmak için karısını döven erkeklerin hepsi önce Allah'tan sonra Devletimizden cezasını bulacak.Benim başıma gelen pek çok kişinin başına geliyor.Böyle eften püften sebeplerle kadın boşamanın külfetine de katlanıversin kocam.
Not: Allah'ın izniyle asla boşanmayı kabul etmeyeceğim.Çok istiyosa açar davasını.Dört beş yıl süründüreceğim.Beni mendil gibi kenara atamayacak. :KK43:

Bu konu hakkında objektif yorumlar yapar mısınız arkadaşlar.Gerçekten çok madurum.Dua bekliyorum sizden.


Adam kafani kiriyor, seni olumle tehdit ediyor. Hayatin tehlikede, rezillik cabasi.

Bosanmayacaksin. Kendi deyiminle 4 5 yil surundureceksin (dayak yiyen kim, surunen kim?).

Sen yepyeni ve taptaze eşyalarını kaptirmama pesindesin.

Kendine ait esyalari alip baba evine donemezsin cunku köle değilsin.

Guzel.

Tebrikler. Guzel kafa.
 
"Asla babamın evine dönüp eşinden ayrılmış diye kimsenin ağzına sakız olmayacağım.Eşi öldüemüş diye sakız olmak daha iyidir.Namus bu."

sen bunu dedin ya, sana ne desem az gelir. gerçi niye sinirleniyorsam, sağlığı için endişe etmek şöyle dursun bir de üç kuruş paranın derdine düşüp "çeyizim de çeyizim" diye ağlak yapan birinden de ancak böyle absürd laflar beklenirdi zaten.
 
Son düzenleme:
Sebebsiz derken?
Öldürmediği kalmış onu mu bekliyorsun?
Bu adamlar altın mı yumurtluylr merak ediyorum.
 
Hanımefendi kendince kocasını akıllandırıp onbeş yirmi sene sonra kısır günlerinde dayak yiyen genç kadınlara "sakın boşanmayın ben de başta dayak yedim aklımı kullandım kocamı akıllandırdım" minvalinde dersler verip çayından bir yudum daha alıp caka satacak.
Tabi dayaktan ölmezse.
 
Ne güzel işte boşasın, daha ne istiyorsunuz? Siz mi adam etmeye çalışacaksınız bu sefer... Gitsin kimle istiyorsa yaşasın, ne diye evlenmiş? Anası babası bulsaymış ona kız, istediği gibi.
Süründürebilirseniz süründürün de bence çok da uzatmayın boşanın bu gereksiz şahsiyetten.
 
Konuyu okudukca dusundum. Suc bu kadinda degil aslinda. Suc bu kadinin ailesinde. Bu kizlari oyle baskiyla buyutuyorlar ki "kocani cekeceksin, dovse de sovse de bosanamazsin, bosanirsan namusun zeval gorur, bu evden gelinlikle ciktin, kefenle girersin..." vs laflariyla buyuyorlar. Ya zaten bakar misiniz, babasinin butun dayaktan haberi var, daha hala kizinin hem dinince hem de hukuken bosanma sebebi yok filan diyor olaya. Oralar kizlarin "insan" olarak degeri olmadigi yerler iste. Igrenc zihniyetler. Valla ben bu konu sahibinin babasinin tam dayaklik oldugunu dusunuyorum. Keske psikopat koca babaya da sicrasa. Simdi bu kadin bosansa, bir dayak da babasindan yer namuslarini lekeledi, bosanmis kadin oldu, herkese sakiz oldu diye. Bu kadin bu laflari duyarak buyudugu icin, simdi burada bize satmaya calisiyor. Yazik. Yazik.
 
çoğunluk olarak bizim böyle davranan siddet yanlısı bir adam karşısında sunacağımız akıllıca bir çözümümüz yok o evde bir anlık cinnete kurban gidip canından olmasından korkuyoruz zira yazım dili ve tavrından kendininde gayet saldırgan olabileceği açık vurma anında vurma kufre cevap verme vs oldugunda adamın bir anlık siniriyle zarar görebileceğini düşünüyoruz sizin o vebali alacak öneriniz varsa buyrun sunun size karışacak değiliz
ayrıca üyenın uyelıgını bugun alısı nıckı yazım dili vs birçok kişide fake izlenimi uyandıracağından bu tarz yorumlar olacaktır hepsine savunma yazarsınız biri tersler kendi sinirinizi bozulur o kendi basının caresıne bakar emin olur
Bi an önce bırak git, boşan. Yıllarını bi hiç için heba etme demek de bi çözüm mesela..
Hani çözümümüz yok demişinizya o bakımdan söyledim.
Kafandaki darbeler hasar bırakmış yerine yukardaki şık lardan birinide yazabilirdi.
Sinirimi bozacaklarsa buyursun bozsunlar,ben sadece kırmamak ve kırılmamak adına söyledim
 
Konuyu okudukca dusundum. Suc bu kadinda degil aslinda. Suc bu kadinin ailesinde. Bu kizlari oyle baskiyla buyutuyorlar ki "kocani cekeceksin, dovse de sovse de bosanamazsin, bosanirsan namusun zeval gorur, bu evden gelinlikle ciktin, kefenle girersin..." vs laflariyla buyuyorlar. Ya zaten bakar misiniz, babasinin butun dayaktan haberi var, daha hala kizinin hem dinince hem de hukuken bosanma sebebi yok filan diyor olaya. Oralar kizlarin "insan" olarak degeri olmadigi yerler iste. Igrenc zihniyetler. Valla ben bu konu sahibinin babasinin tam dayaklik oldugunu dusunuyorum. Keske psikopat koca babaya da sicrasa. Simdi bu kadin bosansa, bir dayak da babasindan yer namuslarini lekeledi, bosanmis kadin oldu, herkese sakiz oldu diye. Bu kadin bu laflari duyarak buyudugu icin, simdi burada bize satmaya calisiyor. Yazik. Yazik.
Bende az önce binbir çeşit insan ve kültür var bu kadıncağizin kafasıda buşekilde çalışıyor derken bunu kasdetmişim..
 
Bende az önce binbir çeşit insan ve kültür var bu kadıncağizin kafasıda buşekilde çalışıyor derken bunu kasdetmişim..
Ama yanlis bir sey bu. Kultur deyip gecilecek bir sey degil. Ben buna kultur demem. Bunlar hastalikli dusunceler. Kadin artik oldurulmeyi bosanmaya tercih eder olmus. Eminim ailesi de ayni bu sekilde dusunuyordur. Yemisim oyle kulturu.
 
Hangi yuzyilda yasiyoruz Allah askina ! Nasil bi ailesi var aile kafasi cockta ayni olur tabi cocugu bu sekil.isliyorlar belliki herkesin evi ayridir cok terbiyesizce gelin degil kole almislar senin yapcagin tek şey bosanmak !!! Kendine biraz deger veriyorsan hemen
 
Öncelikle kocanın Allah bin belasını versin sürüm sürüm sürünsün. Sonrasında, git davanı aç. O açmış sen açmışsın bir önemi yok. Sen haklısın mağdursun. Darp raporu uzaklaştırma kararı var. Hakime kocanın kölelik isteklerini de güzelce hakince anlatırsın olur biter. Ailen de arkanda anladığım kadarıyla manyak mısın bu adamın derdini çekiyorsun? Bırak eşyası da onu olsun yenisi bilmem nesi de. Senden değerli mi be?
 
seni uykunda õldūrmekle tehdit ediyor
ilginç
kafanı duvarlsara vuruyor
ilginç
seni hizmetçi gibi görüyor
ilginç
sen kullanılıp kenara atılmak olarak görüyorsun adamdan boşanmayı
var bunda bir bityeniği
 
Şiddet olmaz arkadaşım. Üstelik senin eşin gerçekten sorunlu. Ölüm tehlikesiyle ömür geçer mi bilmem. Tövbe yarabbim, çok şaşırdım şu anda.
 
Back
X