- 25 Mayıs 2022
- 1.381
- 402
- 53
- Konu Sahibi Bluegreenworld
-
Ben onun ailesine de hiç gitmicem demiyorum ki, ama her haftasonu gitmek istemiyorum. Kendi anama da haftaici bikac kere akşam gidiyorum ama eşimi zorlamıyorum ki zorla hiçbir şey olmuyor ki.E siz de kendi ailenize koşa koşa gidiyorsunuz, eş ailesine gelince ama sıkılıyoruuum. Siz ayağınızı bi seyrekleştirin bakalım, azcık evinizde oturun bi başbaşa kalın, birbirinize alışın, kukumav kuşu gibi ihtiyarların başında evli olduğunuzu anlayamazsınız ki.
Basın sağ olsun. Yani kısaca ya bu deveyi gudeceksin ya bu diyardan gideceksin hesabı eşin değişmez bunu da ben böyleyim işine gelirse diyerek acikca dile getirmiş ya tamam der evliliğine devam eder kabullenir kavga etmez boyun eğersin ya da gidersin ben pek başka yol bulamadım başkası mucadele et yazabilir bana boşa çaba geldi eşinin huyu net5 ay önce düşük yaptım 5-6 aydır da olmadı. Allah her şeyi biliyor...
Eşiniz evdeyken annenize mi gidiyorsunuz? Ona gelme diyorsunuz ya gelmese gidecek misiniz tek her seferinde?Ben onun ailesine de hiç gitmicem demiyorum ki, ama her haftasonu gitmek istemiyorum. Kendi anama da haftaici bikac kere akşam gidiyorum ama eşimi zorlamıyorum ki zorla hiçbir şey olmuyor ki.
Siz haftaiçleri ailenizde o haftasonları ailesinde. Siz ne diye evlendiniz ki? Bozun evi, herkes geldiği yere gitsin madem.Ben onun ailesine de hiç gitmicem demiyorum ki, ama her haftasonu gitmek istemiyorum. Kendi anama da haftaici bikac kere akşam gidiyorum ama eşimi zorlamıyorum ki zorla hiçbir şey olmuyor ki.
Ama ben gidiyorum onu zorlamıyorum isterse gelir demeniz çok saçma,evlisiniz ve bence haftada 2-3 kendi başınıza annenizde akşam çayı içmeniz çok garip geldi bana otururup eşinizle evinizde niye içmiyorsunuz,bence siz böyle yaptığınız için o da benim annemlere de gidelim diyordurAnnemler bize çok yakın oturuyorlar. Canımız sıkıldığında çay içip dönüyoruz. Burda gidicek hiçbir yer yok çünkü
Eşiniz akşamları evde olmuyor mu zaten?Haftada 3 gün derken akşamları sadece
Birde haftanın 2-3 günü illa biryerlere gidilmek zorunda mı yani evinde eşinle otur sohbet et yürüyüşe çık demiKendinize ait bir hayatınız olmadığı için sürekli ailelere gidiyorsunuz.
Gidecek yer yok demeyin, eş dost, avm, kafe değil ki illa doğal bir alan da mı yok?
Bence siz ikiniz birbirinizle vakit geçirmekten hoşlanmıyorsunuz.
Karı koca siz niye evlendiniz? İki taraf da ailesinden kopamıyor, yaptığınız masrafa yazık değil mi? Benim kızım evlendikten sonra haftada 2-3 kere bize gelse noluyo derim. Hafta içi siz ailenizle, hafta sonu eşiniz ailesiyle saçma değil mi? Bir de dünyanın en normal şeyini yapıyormuş gibi onu asla zorlamıyorum diyorsunuz. Evliliğiniz belli ki sağlam değil, çocuk işini rafa kaldırın. Ne zaman burası bizim evimiz biz bir aileyiz dersiniz o zaman yapın çocuğu.Ben akşamları 2-3 saat oturmaya gidiyorum ama onu asla zorlamıyorum gel diye. Haftada 2-3 kere gidiyorum. Ama dediğim gibi hiç zorlamıyorum kendisi gelmek istiyor
zaten kaynana kayınbaba yaşlı olur,tıpkı sizin anne babanız gibi,herkes oturup eşinin ailesiyle saatlerce sohbet edemez zaten,benim anladığım sizin baya baya ayrımcılık yaptığınız,nişanlıyken de gitmiyormuştunuz,siz ailenize gidip onları yok saymak istiyorsunuz açıkcasıSelam arkadaşlar. 3 senelik evliliğim var. 5 yıl önce tanıştık. Nişanlandigımızdan itibaren eşim uzaktaydı. Benle kaynanam arasında 40 dk lik bir yol vardı. Nisanliyken falan sürekli annemlere gitmiyorsun diye söylenip duruyordu. O zamanlarda anlamamıştım böyle bir huyu olduğunu. Şimdi ise evlendiğimizden beri her tatil gününü orda geçirmeyi istiyor ve beni de götürmek istiyor. Ama ben gitmek istemiyorum. Kaynanam kayınbabam yaşlı insanlar çok sıkılıyorum sohbet edecek dahi bir şey yok. Eşim sürekli gidip orda sabahtan akşama kadar oturup sohbet etmemi istiyor. Gidince de bir türlü memnun olmuyor. Sus pus oluyorum diye, ben onları sevmediğim için değil gerçekten konuşacak bir şey olmadığı için sohbet etmiyorum. Diğer kardeşleri hiç öyle değil. Eşlerini zorla asla getirmezler. Bizimkine hergun gidelim desem koşa koşa gider. Yani ben onu kısıtlamiyorum gitme diye ama onun yüzünden bende pazar günümü orda geçirmek istemiyorum. Bazı gunle gelip 3-4 saat oturup ordan anneannemlere geçmek istiyorum diye homurdaniyor. Ne olacak bu iş. Çok sıkıldım 3 senedir kaç kere bu konu için kavga ettik bir ara bbosanma derecesine geldi. Hala aynı. Bana ben buyum sen bilirsin diyor.
Yani illa da dışarda birileriyle birşey yapmaya da gerek yok,burda gidecek biryer yok demiş,gitmeyin o zaman eşinizde oturun en en kötü eşinizde yürüyüşe çıkın dimi amaBu çok kötü. Çok çok kötü. Sizin bir özel alanınız kalmamış. Haftanın 4 günü senin ailende, haftanın 2 günü de onlarda. Öyle şey mi var ? Önemli olan yanında durmak değil, birlikte anı biriktirebilmek. Bu şekilde olmaz bu. Sen de ailenden elini ayağını çekeceksin o da. Bak ben anneme ayda toplasan 4 5 gün giderim. Kaynanama da öyle. Ki kaynanam yanımda oturur, annem başka şehirde. Anneme gittiğimde ayda bir kalıyorum 4 gün geliyorum. Kaynanama da haftada bir, 10 günde bir yemekten sonra çay içmeye gidiyorum vakitlice de dönüyorum. Bu böyle olmalı. Yaşıtın değil bir şeyin değil. Ne işiniz var sürekli yanlarında? Hiç çift olan arkadaşlarınız vs yok mu onlarla buluşup vakit geçirin. Hafta sonuna arkadaşlarınızla denizdir havuzdur pikniktir mangaldır bir plan yapın. Zaten yapabiliyorsanız ikiniz yapın da olmuyorsa da enazından yaşıtlarınızla takılın. Sizin ne işiniz var her gün bir onun annesi bir bunun annesi
Tabii herkesin kendi dinamiği. Ben bu kadar içiçe olunmasını genel olarak seven bir insan değilim. Bir de biriyle haftada üç dört gün görüşünce o kişiler hayatının her anına vakıf oluyor. Eğer defalarca bulustugunuz halde önemli bir şeyi söylemek istemezsen bu defa ortaya çıkınca 'neden gizledi ki' oluyor .Yani keyifsiz bir ortamsa gitmek manasız cidden. Ben kayınvalidemi severim, orada rahatım kendi evim gibidir, oğlum da orada bahçede oynamayı seviyor diye hafta üç dört biz de gidiyoruz. Ama mesela keyfim olmuyor çağırıyor gelmeyiz diyorum küsen yok alınan yok. Annesi davet edince eşime ne dersin diyorum sen bilirsin diyor benim kararima göre hareket ediyoruz. Ben çekirdek ailede büyüdüm kalabalığı da hiç sevmezdim ama evlenince eşimin akrabalar vs hep bir arada takılıyor piknikler, yemekler vs. Baktım ortam güzel eğlenceliler, benden iş güç beklentileri de yok gidiyorum vallahi. Yani bu işin bir matematiği yok. Olay sadece gittiğin yerde mutlu olup olmamakla alakalı. Evimize dönünce de yine kendi aile hayatımıza devam ediyoruz.
Kesinlikle. Ben evde dursalar bu muhabbetlerin üzerine daha çok kavga ederler. Ya birileriyle ya da dışarıda başka bir şeyle mesgul olsunlar diye buradan yola çıkarak konuştum. Ama hiçbir şey yoksa da illaki bir yeşillik bir alan vardır. Yap iki çeşit bir şey. Gidin orada yiyin. Ya da alın elinize bir paket cips çekirdek. Bir bankta sohbet ederek yiyin. Varsa alın bisiklet sürmeye çıkın. Hiçbir şey yoksa bir yürüyüş yapın birlikte. Ama birlikte bir zaman geçirmeyi öğrenin yaniYani illa da dışarda birileriyle birşey yapmaya da gerek yok,burda gidecek biryer yok demiş,gitmeyin o zaman eşinizde oturun en en kötü eşinizde yürüyüşe çıkın dimi ama
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?