Kocam sürekli annesinin evine gitmemi istiyor, gittiğimde memnun olmuyor. Çok bıktım. Ne yapmalıyım:(

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben onun ailesine de hiç gitmicem demiyorum ki, ama her haftasonu gitmek istemiyorum. Kendi anama da haftaici bikac kere akşam gidiyorum ama eşimi zorlamıyorum ki zorla hiçbir şey olmuyor ki.
Ee zaten eşinle oturup vakit geçireceğiniz zaman dilimi akşamları değil mi ? Yapın bir çay ,kahve oturup film izleyin. Birbirinizden çok sıkılıp kendinizi anne baba evine atıyorsunuz ikinizde.

Nişanlıyken sürekli annemlere gitmiyorsun diyen adamın böyle bir huyu olduğunu nasıl anlamadınız? Adam ağzıyla söylüyormuş daha ne yapsın anlamanız için? Nişanlıyken nasılsa evlenince de öyle devam etmiş işte. Adam bu siz bilirsiniz gerçekten. 3 sene böyle bir durumu çekmek için uzun zaman. Normal koşullarda 1 sene dolduğu gibi biterdi böyle bir evlilik. Yollayın annesinin evinde otursun madem bir ömür. Siz de haftada 3 gün ailenize oturmaya gittiğinize göre pek farklı değilsiniz aslında eşinizden. Onu gel diye zorlamıyor olabilirsiniz ama siz de artık ayrı bir eviniz, aileniz olduğunu kabullenememişsiniz. Herkes dönsün ailesinin evinde yaşasın bence kökten çözüm

Tabii herkesin kendi dinamiği. Ben bu kadar içiçe olunmasını genel olarak seven bir insan değilim. Bir de biriyle haftada üç dört gün görüşünce o kişiler hayatının her anına vakıf oluyor. Eğer defalarca bulustugunuz halde önemli bir şeyi söylemek istemezsen bu defa ortaya çıkınca 'neden gizledi ki' oluyor .
Bir de benim çevremde genelde aileler toruna çok fazla temas edince of pof demeye başlıyorlar sevseler de. Kafası almıyor insanlarin. Dur oğlum, sus kızım! lafı (en azından kendi bulunduğum sosyoekonomik çevre adına konuşuyorum) torunuyla icice olan herkesin ağzından çıkan laflar. Ama çocuğu ayda bir görseler el bebek gül bebek üstüne titriyorlar:)
Yani ben ailemi çok severim, hele babamı daha çok severim, 32 yıldır bir kere kavga etmededim onunla. Colugum çocuğum da babamla çok zaman geçirsin isterim.
Ama sanmıyorum her hafta görüşeyim ya, o kadar da değil 😅
Ya sanırım karşılıklı saygı ve yerini bilmekle alakalı bu. Hiç hayatım sorgulanmadi mesela kayınvalidem tarafından. Ama eşimin başka bir akrabası bir konuda hadsizlik yapmıştı, eşim ağzının payını verdi bir daha açmadı ağzını. Çocuk konusu da şöyle, eğer çocuğu saldım çayıra misali bırakırsan herkes bıkar. Ama ben hep pesindeyimdir. Oğlum zor bir çocuktur ama başkasının uyarmasina fırsat vermem kontrol ederim devamlı. Hatta onlar der boşver yapsın bırak çocuk sonuçta diye. Anne gamsız olmayınca tam tersi herkes işini kolaylaştırmaya çalışıyor. Ya da benimkiler çok iyi bilmiyorum 😅

gidince de memnun olmadığına göre gitmene gerek yok. her pazar akşama kadar istemediğin yerde oturmaya devm mı edeceksin..

Ben anlamıyorum bu kafaları ya. Genç insanlar ne yapıyolar her hafta sonu ana baba evinde. Çıkın gezin yeni yerler görün, piknik yapın, bütçe varsa hafta sonu otelde takılın. Hafta içleri çıkın kahve içmeye, tatlı yemeye gidin. Çocuk olunca zaten sıkıcı bi hayatınız olacak bari çocuk yokken gezebildiğiniz kadar gezin. Ve ben sanırım böyle birine 1 yıl bile katlanamazdım. Sorun ana baba değil adamın bi hayatı yok, bomboş biri. Tek eğlencesi hafta sonu annesiyle dedikodu yapmak :D

Ev tutmaya zahmet etmeseydiniz. Siz annenizde eşiniz annesinde kalsaydı. Yahu siz artık bir aile oldunuz ikinizde hatalısınız. Haftada 1 gidin o da saatli olsun yada her gün telden arayın. Bu ikinizide hayırsız bir evlat yapmaz. Hiç mi beraber yapacak hobileriniz yok çıkın akşamları el ele yürüyüş yapın veya akşamları evde sarmaş dolaş film izleyin niye baba evine gidiyonuz sürekli?

Siz birbirinizden bu kadar mı sıkıldınız haftanın 3 4 günü kendi ailenizde hafta sonu eşinizin ailesine gidiyorsunuz gidecek biryer yok demisiniz ama bi yürüyüş yapın akşamları bi termos çay yapın gidin biryerde oturun siz ailenizden kopamamışınız iki tarafta

Nisanliyken falan sürekli annemlere gitmiyorsun diye söylenip duruyordu.
Şunu diyen adamın böyle biri olduğunu nasıl anlamadınız ona şaşırıyorum bende :) ben buyum şu bu hikaye boşanamayacağınızı bildiği için yapıyor sizde diyin ki bende buyum vaktimi evimde geçirmek istiyorum sen bilirsin de gitme boşanıyoruz dese de gitme yeme . Evlenip kv evinden çıkmayanları da asla anlamıyorum ya bu kadar ana babaya meraklıysanız oturun kendi ana babanızın yanında bari iki hayır duası olur

Tam tencere kapaksınız eşinden niye şikayetleniyorsun ki. Haftanın 3 4 günü senin annende 2 günü onun annesinde ikinizde aile ile takılmak istiyorsunuz. Eşine laf edebilmem için önce senin göbek bağını Bi kesmen lazım. O zaman başka şey yapalım sıkılıyorum deme hakkın olur. Adam diyordur ki şimdi benim aileme gitmezsek yine kaynanaya gideceğiz bari gideyim kendi aileme. Önce değişime kendinden başla. Hafta içi film dizi izleyin sohbet edin çıkın hiçbir şey yapamıyorsanız Bi sahilde yürüyün adama da karısıyla vakit geçirmek key
İfli gelir de belki her hafta sonu annesine gitmekten vazgeçer.

Annemler bize çok yakın oturuyorlar. Canımız sıkıldığında çay içip dönüyoruz. Burda gidicek hiçbir yer yok çünkü
Canınız sıkılınca yürüyüş yapın bi parkta çay için termosla götürüp, eşinizle sohbet edin dizi izleyin puzzle yapın. Koca ömrü beraber geçireceksiniz hiç mi ikiniz yapacak aktiviteniz olmayacak. Cidden siz karı koca niye evlendiniz niye kira ödüyorsunuz

Ben buyum sen bilirsin diyen adamın suratına boşanma dilekcesini dayayacaksiniz. Yapamiyorsaniz boykot edip haftalarca hiç gitmeyeceksiniz.

Bence evinizi boşaltın, size aitse kiraya verin bir gelir olur. Üç gün sizin ailenizde dört gün eşinizin ailesinde kalırsınız. Hem iki tarafın da gönlü olur hem kiraydı mutfak masrafıydı, faturasıydı olmaz bu da size kazanç sağlar.

Selam arkadaşlar. 3 senelik evliliğim var. 5 yıl önce tanıştık. Nişanlandigımızdan itibaren eşim uzaktaydı. Benle kaynanam arasında 40 dk lik bir yol vardı. Nisanliyken falan sürekli annemlere gitmiyorsun diye söylenip duruyordu. O zamanlarda anlamamıştım böyle bir huyu olduğunu. Şimdi ise evlendiğimizden beri her tatil gününü orda geçirmeyi istiyor ve beni de götürmek istiyor. Ama ben gitmek istemiyorum. Kaynanam kayınbabam yaşlı insanlar çok sıkılıyorum sohbet edecek dahi bir şey yok. Eşim sürekli gidip orda sabahtan akşama kadar oturup sohbet etmemi istiyor. Gidince de bir türlü memnun olmuyor. Sus pus oluyorum diye, ben onları sevmediğim için değil gerçekten konuşacak bir şey olmadığı için sohbet etmiyorum. Diğer kardeşleri hiç öyle değil. Eşlerini zorla asla getirmezler. Bizimkine hergun gidelim desem koşa koşa gider. Yani ben onu kısıtlamiyorum gitme diye ama onun yüzünden bende pazar günümü orda geçirmek istemiyorum. Bazı gunle gelip 3-4 saat oturup ordan anneannemlere geçmek istiyorum diye homurdaniyor. Ne olacak bu iş. Çok sıkıldım 3 senedir kaç kere bu konu için kavga ettik bir ara bbosanma derecesine geldi. Hala aynı. Bana ben buyum sen bilirsin diyor.
Ben bu işi 2 hafta benim anneme 2 haftada bir seninkilelere gideceğiz dedim zor geldi beyim e ben ilk yıldan çözdüm ama biz seni aldık sen bizim soyadınızı aldin gibi gerzek açıklama bile yaptı gidip kendi mahallenden buna kanacak kız alsaydın kapi orada dedim biraz da kapıyı sen gostercen bacim

Selam arkadaşlar. 3 senelik evliliğim var. 5 yıl önce tanıştık. Nişanlandigımızdan itibaren eşim uzaktaydı. Benle kaynanam arasında 40 dk lik bir yol vardı. Nisanliyken falan sürekli annemlere gitmiyorsun diye söylenip duruyordu. O zamanlarda anlamamıştım böyle bir huyu olduğunu. Şimdi ise evlendiğimizden beri her tatil gününü orda geçirmeyi istiyor ve beni de götürmek istiyor. Ama ben gitmek istemiyorum. Kaynanam kayınbabam yaşlı insanlar çok sıkılıyorum sohbet edecek dahi bir şey yok. Eşim sürekli gidip orda sabahtan akşama kadar oturup sohbet etmemi istiyor. Gidince de bir türlü memnun olmuyor. Sus pus oluyorum diye, ben onları sevmediğim için değil gerçekten konuşacak bir şey olmadığı için sohbet etmiyorum. Diğer kardeşleri hiç öyle değil. Eşlerini zorla asla getirmezler. Bizimkine hergun gidelim desem koşa koşa gider. Yani ben onu kısıtlamiyorum gitme diye ama onun yüzünden bende pazar günümü orda geçirmek istemiyorum. Bazı gunle gelip 3-4 saat oturup ordan anneannemlere geçmek istiyorum diye homurdaniyor. Ne olacak bu iş. Çok sıkıldım 3 senedir kaç kere bu konu için kavga ettik bir ara bbosanma derecesine geldi. Hala aynı. Bana ben buyum sen bilirsin diyor.
Adam ben buyum demiş zaten ne söylenir yapılır ki 🤷

Siz 2 kişi aile olamamışsınız. Anne babaya bağlı bireylersiniz.Sanırım arkadaş çevre vs yok ama insan eşiyle herşeydir. Akşamları annenize gitmeyin. Ben gitmiyorum senle de gitmeyelim beraber vakit geçirelim deyin. en güzel yıllarınız, İlk cicim zamanlarınız böyle geçmiş çok yazık. Mesafe her zaman iyidir. İnsanın eşi, sevgilisi kocası dostu arkadaşı ailesi herşeyidir. Sen gidiyorsun ben çalışıp gidemiyorum bende giderime geldiyse iş siz düzeltmeye çalışın bunu. Çabalarsınız Ben buyum diyorsa hala ciddi sorun var demektir.sağlıklı bir aile ve kişi olmazsınız ilerleyen zamanda...

Tabiki gitmeyeceksin bir alisirsa bitti yani hem de ki sen benim aileme gidiyomusun hergun isim oluyor temizlik yapcam de veya bugün de gezelim bir yerlere gidelim de asla alıştırma çünkü sende kendimi gördüm aynı yoldan geçtim Salak gibi zorla günlerce kalırdık orda kiymetim bilindimi hayır şimdi sadece bayramda piknike veya önemli bişey olunca görüşüyoruz çocuğunuz varmı

Sen de bildiğini yap o zaman. Senden çok kolay vazgeciyor.

Tabiki gitmeyeceksin bir alisirsa bitti yani hem de ki sen benim aileme gidiyomusun hergun isim oluyor temizlik yapcam de veya bugün de gezelim bir yerlere gidelim de asla alıştırma çünkü sende kendimi gördüm aynı yoldan geçtim Salak gibi zorla günlerce kalırdık orda kiymetim bilindimi hayır şimdi sadece bayramda piknike veya önemli bişey olunca görüşüyoruz çocuğunuz varmı
Çocuk yok. Evet bir tanıdığımiz da alıştırma demişti ben senelerce gittim boşancaklardi az kala

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X