al teyzeyi vur kocaya. ikisi de birbirinden suçlu. saatlerdir okuyorum bu konuyu. bakalım nasıl çözülecek. sorun yalnızca teyzeyle kocanın cilveleşmesi değil aslında. adam karısını insan yerine koymuyor, aşağılıyor , dövüyor. bu zaten yeterince acı vericiyken bi de gidip öz teyzeyle fingirdiyor. Allah kimseyi bu kadar çaresiz duruma düşürmesin. insanın arkasında destek olmayınca gelen vuruyor giden vuruyor demek ki.
mağdur arkadaşım bir tercih yapman gerekiyor 1.si bu deveyi gütmek. aşağılanmaya, şiddet görmeye katlanırım yeter ki bana dul damgası vurulmasın, başımda bir kocam olsun ben herşeye katlanırım diyorsan bişey diyemem. unutma ki yalnız teyzeye alaka duymamış. zaman geçer bunlar görüşmez, buna bir çare bulunur mutlaka ama senin kocan başka hatunlarla da ilgileniyormuş... arkadaşların dediği gibi kocanı elinde tut, işve cilve yap diyemeyeceğim çünkü böyle bir durumda insanın içinden gelmez sanırım böyle bir kocaya iyi davranmak, hiçbirşey olmamış gibi cilve yapmak... yani bana göre 1. seçenek pek mantıklı görünmüyor.
2. seçeneğe bakalım. bu diyardan gitmek: gideceğin bir yer var mı? 32 sayfa boyunca bundan hiç bahsetmediğine göre demek ki senin boşanmaya ya da oradan ayrılmaya hiç niyetin yok. çeşitli sığınma evleri var evet. ama bilemiyorum bunu göze alır mısın. bir süre yalnız kalıp kendi ayaklarının üzerinde durabilecek gücü bulur musun? psikiyatriste gitme fikri çok mantıklı bence. dediğin gibi boşanma olursa nasıl ayakta duracağın konusunda sana çok yardımcı olur. ama önce senin bir karar vermen lazım.
iki ucu b.klu değnek diye buna denir valla. Allah yardım etsin.