Sok geçirdim korktum. Mangal demirini balkona götürürken goturme yıkayacağım dedim. Ki yıllardır eşimin israrı ile sadece soğanla siliyoruz o kadar. Piknikte yıkamadık çünkü deterjanı götürmemişiz. O da mangal demiri yıkanmaz soganla silinir dedi. Ben de bulaşık makinesine atayım bari dedim. O da olmaz küflenir dedi. Elde yıkayayım dedim her taraf kara olur dedi. Adam bana demiri vermiyor. (Bu arada geçen de misafirle birlikte gidince pikniğe bizim her zamanki yıkanmayan demiri misafir gördü aldı yıkadı derede mahcup olduk ve o zaman konuşmuştuk bundan sonra yıkayalım diye temiz getirelim diye) konuştuk bu konuyu dedim igrenclik yapma ne kadar igrenc bir insansın hiç mi mahcup olmuyorsun etli yağlı demiri insanların önüne çıkartınca dedim. Sen bana nasıl igrenc dersin çok bozuk bjr üslubun var senin ne igrencliklerin vaf ben hiç söylüyor muyum dedi ben hala o demir yıkanacak diyorum üzerime yürüdü parmağını omzuma ittirdi “bak senin anladigin dilden konuşurum benimle düzgün konuş” dedi. Ben de diklendim yüzümü yüzüne yaklaştırıp neymiş anladığım dil hadi göstersene dedim. Bir adim daha ileri gitseydi yarın boşanacaktım ama yapmadı fakat içimden öyle bir büyük parça koptu ki…… evliligimin en büyük kavağlarından birini ettik hem de mangal demiri yüzünden şaka gibi… halbuki bu hafta sonu ailesini ağırladım en iyi şekilde gerçekten hiçbir iyilik cezasız kalmıyor…..