Kocam üzerime yürüdü

Üslunun yanlış demek şiddeti hakettin demek değilki. Buradaki çoğu üye gibi konu sahibide boşanmayacaklardan. Madem boşanmayacak karşı tarafı kışkırtacak şeyler söylemesin o zaman diyoruz. Çünkü o kalkan el birdahakine daha şiddetli kalkıyor. Bıraksın yıkamasın insanlara "eşim yıkama dedi" diyerek rezil etsin onu.

"Bu sebeple boşanmak istemiyorum" demiş demek ki idare edesi var. ayrıca adamın burnunun dibine girip hadi hadi demiş ben olsam ben de ittiririm.

Bu sebeple boşanası yoksa uzatmasın.
Olay kronolojisini yanlış anlamış olabilirsiniz o önce ittirdi ve ittirirken senin anladığın dilden konuşurum dedi. Beni korkutbileceğini zannetti. Ama ben korkmadım dayak yemekten korkacak değilim dimdik bir şekilde ona yaklaştım ve neymiş benim anladığım dil göster dedim. Kimse beni şiddetle korkutamaz.

Yok olmadı biz on senelik evliyiz. Beş sene önce falan yine böyle ittirme tarzı bir şey olmuştu.

Bir mangal demirinden bu raddeye geldiyse ağır bir birikilmişlik var ilişkinizde. Buradan döner mi bilmem, daha önce şiddete meyilli hareketleri oldu mu?

bu arada ondan gizli yıka diyenler olmuş. Tamam ben yıllardır zaten gizli gizli yıkıyorum. Ama bariz bir şekilde haklı olduğum ve bunu daha önce konuştuğumuz bir konuda bu kadar inat etmesi artık çok sinirimi bozduğu için olay buraya geldi. Bu arada ben de insanım o demir balkona koyulduktan sonra Ben de unutabiliyorum yıkamayı keza geçen misafirlere rezil olduğumuz zaman piknikte yıkamamışz eve gelince de ben yıkamayı unutmuşum çünkü direk balkona koyunca unutuluyor bu yüzden yaşanan bir olay.

eşim bana iğrenç bir insan dese “ sensin iğrenç” derim maksimum.

senin anladığın dilden konuşurum diye tehdit etmem. buradaki sorunu nasıl göremiyorsunuz da adamın tahrik edildiğini iddia ediyorsunuz gerçekten anlamadım ya.
adam tehdit ediyor, eşinin üstüne yürüyor. üstelik “iğrenç bir insansın” denmesine karşılık cevap da veriyor zaten. “ben senin iğrençliklerini söylüyor muyum” diyor. demek ki konuşarak tartışabiliyorlar zaten.

sizler kıymetli eşlerinize saygıda kusur etmezsiniz, her dediğini idare edersiniz o halde. en ufak bir krizinizde de kocanız tarafınızdan tehdit edilip oturursunuz bir köşede.
Herseyi idare ettiğimi nerden çıkardınız ne eşim bana bu şekilde konuşabilir ne de ben konuşurum konu sahibi aşırı şekilde ozemis madem pis piknikten gelir gelmez temizlenir o yağlı pis demiri o şekilde kaldırmazsin.

Daha o adamla mangala falan gitmeyin sizde
Anlasilan cok sık mangal yapiyorsunuz aranizda bi mangal demiri muhabbeti dönüyor
Mangal demiri dokum tava falan makineye atilmaz deterjan da dokulmez ama sadece soganla silmek de yetmez
Sicak su konur ustune karbonat ve sirke eklenir bir bez veya sungerle yagi kiri akitilir yine sicak suyla durulanir ve guneste kurumaya birakilir
Esiniz hijyenik degil ama sizde yikama türünü bilmiyorsunuz

Olay kronolojisini yanlış anlamış olabilirsiniz o önce ittirdi ve ittirirken senin anladığın dilden konuşurum dedi. Beni korkutbileceğini zannetti. Ama ben korkmadım dayak yemekten korkacak değilim dimdik bir şekilde ona yaklaştım ve neymiş benim anladığım dil göster dedim. Kimse beni şiddetle korkutamaz.
Sonuç ne oldu peki? Bu yaptırımın bedeli ne olacak?

Böyle yorumlar görünce o kadar sinirleniyorum ki o zaman adam böyle bir şey söylerse kadın üstüne yürüsün tehdit ederek konuşsun o zaman da o erkek gururu incinir derdiniz. İyi misiniz konuşmayı mı unuttuk ki böyle bir şey yapıyoruz. Kadın zaten ne kadar iğrençsin dediğin de karşılık olarak senin ne iğrençliklerin var biliyoruz demiş, ekstra üstüne yürüyüp parmağını omzuna vura vura konuşmasın da nasıl haklı bir sebep görebilirsiniz. Kadının söylediği cümleye za[QUOTE

Yaptığım yorum kısmen farklı yönlere çekilecek bir yorum bunu kabul ediyorum fakat olayı kadın erkek meselesine çevirip çarpıtmak ya gerek yok. Konu sahibinin sarfettiği sözlerini de yumuşatarak yorumluyorsunuz, ama hiç öyle anlattığınız gibi değil.
İnsanlarla diyalog kurarken eşiniz dahi olsa çok dikkatli olmak gerekir. Senin çok basit dediğin bir cümleden etkilenip dolu bardağı taşıran son dama olabiliyor. Sadece bu da değil çok basit gördüğün bir şey karşı tarafı şiddetede alıştıra bilir. Ha eğer benim için önemli değil arkama bakmadan çeker giderim diyebiliyorsa istediğini söylesin, ama yok bunu yapacak biri değilse de maalesef söylediği her şeye dikkat etmek zorunda.
[/QUOTE]

Tabi canım neden üstüne gideyim yoksa zaten yazmışım bu durumu vursaydı yarın boşanacaktıktik diye

Başka bir versiyonundan bahsedelim.
Cahil bir adamsın: sözel şiddet
Adamın tokat atması: fiziksel şiddet.
Nasıl şartlar eşit olabilir? Sizin örneğinizde de eşit değil.

Konu başlığı “kocam üzerime yürüdü” şeklinde.
Tokat vs yok, ki konu sahibi de daha ileri gitse boşanırdım diyor, yani ileri gitmediğini kendisi de düşünüyor (o nedenle kendi hayal dünyamızı değil kadının ibarelerini baz almamız gerekir)
Yani kadın da adam da (kadına göre çok ileri boyutlu olmayan) şiddete karışmışlar.
Sizin örneğinizle benimki bir değil.
Bana burda erkek savundurtmayın, ben hep kadın dostu oldum, en son manipüle edeceğiniz insanlardan biriyim yani.
Adamınki fiziksel şiddet kadınınki sözel şiddet, çok net.
Buraya kadın gelip eşim bana iğrençin dedi ben de onu ittirdim dese, aynı yorumu yapardım.
Konu sahibi de kocası da çocuk ego durumunda hareket ederek birbirlerine dürtüsel davranmışlar.
Ama burda esas sorun adamın ota b.ka karışması. Sen erkeksin mangal teli için bik bik konuşamazsın, az ağır ol.
Kadını çığırından çıkaran adamın (muhtemelen bir çok konuda) kadına baskı yapması. Kadın da bu dolmuşlukla hakaret etmiş. Dolmuş olmasını anlayabilirim ama bu hakaretinin şiddet olduğu gerçeğini değiştirmez.
Adamınki zaten temas olduğu için kabak gibi şiddet.

Bu sorun nasıl çözülür?
Adam kadının üzerinde bu tarz ego savaşlarına girmeyecek, onun alanına saygı duyacak, baskıcılığı bırakacak.
Kadın bu tarz şeylerde izin dahi almayacak, sakince işini yürüyecek, yıkamak istiyorsa yıkayacak, net olacak, ağız dalaşına girmeyecek.
Adam temas etmeyecek, adam olup çözümcül yaklaşacak. Kadın da başka birikmişliğinin acısını bir olaya yansıtmayacak.
Bunu kendi aralarında konuşup oturtamıyorlarsa da acil uzman desteği alacaklar.

Son düzenleme:
Konu başlığı “kocam üzerime yürüdü” şeklinde.
Tokat vs yok, ki konu sahibi de daha ileri gitse boşanırdım diyor, yani ileri gitmediğini kendisi de düşünüyor (o nedenle kendi hayal dünyamızı değil kadının ibarelerini baz almamız gerekir)
Yani kadın da adam da (kadına göre çok ileri boyutlu olmayan) şiddete karışmışlar.
Sizin örneğinizle benimki bir değil.
Bana burda erkek savundurtmayın, ben hep kadın dostu oldum, en son manipüle edeceğiniz insanlardan biriyim yani.
Adamınki fiziksel şiddet kadınınki sözel şiddet, çok net.
Buraya kadın gelip eşim bana iğrençin dedi ben de onu ittirdim dese, aynı yorumu yapardım.
Konu sahibi de kocası da çocuk ego durumunda hareket ederek birbirlerine dürtüsel davranmışlar.
Ama burda esas sorun adamın ota b.ka karışması. Sen erkeksin mangal teli için bik bik konuşamazsın, az ağır ol.
Kadını çığırından çıkaran adamın (muhtemelen bir çok konuda) kadına baskı yapması. Kadın da bu dolmuşlukla hakaret etmiş. Dolmuş olmasını anlayabilirim ama bu hakaretinin şiddet olduğu gerçeğini değiştirmez.
Adamınki zaten temas olduğu için kabak gibi şiddet.

Bu sorun nasıl çözülür?
Adam kadının üzerinde bu tarz ego savaşlarına girmeyecek, onun alanına saygı duyacak, baskıcılığı bırakacak.
Kadın bu tarz şeylerde izin dahi almayacak, sakince işini yürüyecek, yıkamak istiyorsa yıkayacak, net olacak, ağız dalaşına girmeyecek.
Adam temas etmeyecek, adam olup çözümcül yaklaşacak. Kadın da başka birikmişliğinin acısını bir olaya yansıtmayacak.
Bunu kendi aralarında konuşup oturtamıyorlarsa da acil uzman desteği alacaklar.
Ben sizin örneğinizin benzerini verdim. Konu üzerinden gidersek iğrençsin lafına karşılık elle temasla ittirmeyi birbirine eşit tutan sizsiniz. Eşit degiller. Fiziksel şiddet başka sözel şiddet başka. Asla eşit değiller.

Hala keşke bana karşılık verseydi o zaman boşanirdim diyorsunuz. Sözünüzün vicdan azabının farkındasınız. Ama kolayı var daha ağır konuşun. Bu sefer vicdan azabı çekmeden boşanırsınız.

Kız nasıl ölmediniz o demirle mangal yaparak?
Adam evde yokken neden yıkamıyorsunuz anlamadım?
Soğanla silinmesinin sebebi mesela önce tavuğu pişirir soğanla silersin çünkü yağları alır temizler sonra eti koyarsın ya da sucuk pişirir soğanla silersin ama bunlar aynı gün içindeki mangalda olur. İş bitince de yıkarsınız. Kocanıza doğruyu öğretin

Back
X