Kocam ve oğlum ve takintili ben???

1 yasindaydi tam oz babasi evlenmis umrunda degil. Esjm istedi bana baba desin anneme babaanne babama dede bizim olsun dedi
Yaptığınız şey çok yanlış bir şey.
Çocuk öğrenince nasıl bir travma yaşayacak farkında mısınız? Ama cocuk babası olmadığını bilmiş olsaydi en başından
Bu kadar üzülmezdi

Ve çok enteransınız
Heralde kendi çocuklarını öpüp koklar 😀
Diğerine yapmaması da çok nornal.
Önemlı olan diğerine davranışları
Onun ddışında sarılıp öpmemesı acayip gelmedi bana

Siz evlenirken öz babası gibi olucak diye hayallere kapılmışsınız o yuzden bu hayal kırıklığı
Ama çocuk öz babası biliyormuş,baba diyormuş. Nasıl bu çocuk bir kenara atılırken ötekilerin sevilip okşanmasi normal olur.Haa duygu olarak elbette kendi çocuklarını daha çok seviyordur ama bunu asla bu çocuğa yansitmamaliydi.

O kadar çok var ki böyle erkek. En yakını benim dayım var mesela. Aynılarını yaptı. Severim, baba olurum zannediyorlar , bana muhtaç çocuk , kahramanı olurum diye düşünüyorlar. Ama evlat farklı işte. Mesela ortak çocuğunuzu doğurmadan önce burada sordaydınız herkes size bekle derdi. Genelde farkındaysanız çocuğu olup evlenen kadınlar hemen çocuk yapmaz. Sebep bu. Tam daha onunla bağ kuramadan siz adama kendi çocuğunu vermişsiniz. Seveceği varsa da bırakmış, kendi evladına aktarmış. Emin olun çocuk onun olsaydı sizde sürekli kendinizi zorlayacaktınız sevgi göstermek için.

Bence bu sorunu ikiniz başbaşa çözemezsiniz. Bir uzmandan yardım alın çift terapisi gibi. Pedagog ile konuşup babanın üvey olduğunu da söyleyebilirsiniz. Adam değişmez çünkü. Adamın 2 evladı var diğeri ise karısının oğlu. Durum bu. Oğlunuz büyüdükçe de daha zorlaşacak herşey. Ayrıca sizde de bir sıkıntı var; bir çok üye de sordu. Diğer 2 evladınız sanki yabancı gibi. Biz ve onlar diye bölmüşsünüz aileyi. 4 yaşında ki çocukta annesinin abisini çok daha fazla sevdiğini düşünebilir, dikkat edin.
Okasar haklisinizki onlari cok cok seviyorum evlat cok baska bisey babalarina kizinca onlara yansiyo olabilir:( peki ogluma x senin baban degil ondan sevgi beklemek sevmek zorunda degilsin desem

Ama çocuk öz babası biliyormuş,baba diyormuş. Nasıl bu çocuk bir kenara atılırken ötekilerin sevilip okşanmasi normal olur.Haa duygu olarak elbette kendi çocuklarını daha çok seviyordur ama bunu asla bu çocuğa yansitmamaliydi.
Istedigim sadece bu dediginizdi:(

Okasar haklisinizki onlari cok cok seviyorum evlat cok baska bisey babalarina kizinca onlara yansiyo olabilir:KK43: peki ogluma x senin baban degil ondan sevgi beklemek sevmek zorunda degilsin desem
Sakın sakın bu şekilde bir aciklamayi bodoslama ve tek basiniza yapmayin, iyice mahvolur ortalik. Lütfen en azından bu konuda biraz mantıklı davranın. Psikolog destegi almadan asla böyle bsy yapmayın.

Kusura bakmayın ama süreci kötü yönetmişsiniz.

Oğlunuz eşinizi öz babası olarak bilmemeliydi bu çok yanlış.

Başlarda eşiniz oğlunuzla ilgili birşey derken sen karışma o benim oğlum diyerek araya mesafeyi siz koymussunuz.

Sonradan dünyaya gelen çocuklarınızı sadece eşinizin gibi anlatmanız bile sıkıntılı.

Esiniz de tavırlarıyla konuya mum dikiyor.

Bir uzmandan yardım alın acilen oğlunuz için. Öz babasının kim olduğunu bunu nasıl söylemeniz gerektiğini, kardeşleriyle olan iletişimi, eşiniz. Kendi başınıza ya da buradan gelen yorumlarla çözülecek mevzu değil. Daha da kötü hale getirmeyin. Yazıktır o çocuklara.

Ben sizi haklı gördüm , ihtiyaçlar sadece maddi değildir ya sevgi gosterecek ayrım yaomayacak ya da baştan baba dedirtmeyecek aciklayacakti, yazık çocuğa hele daha çok kizmasi falan ben olsam ben de cinnet geçiririm,küçücük çocuk nasıl da farkında herseyin
Suan uyuyo ellerinden tutup gidesim var ama o 2 cocuk daha tutuyo iste:(

Nufusta oz babasi var, cocuga belki ona baba demek zorunda degilsin desem babanla biz bosandik bitti boylede cok seviliyosun deden seni cok cok seviyo desem (BABAM AŞIK OGLUMA)
Baba diyen cocugun kafasi karisacak. Psikiloga danışın..
Birden abi vs dedirtmeniz evde bi krize yol acmasin.

Ve çok enteransınız
Heralde kendi çocuklarını öpüp koklar 😀
Diğerine yapmaması da çok nornal.
Önemlı olan diğerine davranışları
Onun ddışında sarılıp öpmemesı acayip gelmedi bana

Siz evlenirken öz babası gibi olucak diye hayallere kapılmışsınız o yuzden bu hayal kırıklığı
Aslında hayal kırıklığı değil adam bunun sözünü vermiş, hatta kendi çocukları olana kadar gayette öpüp koklamis,o çocuğa kendisine baba dedirtmis sonra kendi cocigu olunca yüzüne bakmamış, bu bana hiç normal gelmedi o çocuğun günahına girmek, duygulariyla oynamak değil mi bu? İnsan evladı olunca evcil hayvanına yapamıyor bunu..

Okasar haklisinizki onlari cok cok seviyorum evlat cok baska bisey babalarina kizinca onlara yansiyo olabilir:KK43: peki ogluma x senin baban degil ondan sevgi beklemek sevmek zorunda degilsin desem
Çocuk 6 yaşında daha ,bunu bam diye yapamazsınız, bütün dünyası yıkılır. Düşünsenize biri bir gün size sen dünyalı değilsin Jüpiterden geldin diyor bir anda. Çocuk öyle hissedecek. Bunun için pedagoga danışmanız lazım. Biz uzman değiliz ancak bir uzman desteğiyle ilerlerseniz sağlıklı olur bence.

Aslında hayal kırıklığı değil adam bunun sözünü vermiş, hatta kendi çocukları olana kadar gayette öpüp koklamis,o çocuğa kendisine baba dedirtmis sonra kendi cocigu olunca yüzüne bakmamış, bu bana hiç normal gelmedi o çocuğun günahına girmek, duygulariyla oynamak değil mi bu? İnsan evladı olunca evcil hayvanına yapamıyor bunu..
Ne olursa olsun
Baba diye bilmemeliydi cocuk.
Zamanla düşünceler ve insanların hareketleri değişir
Baştan hata her şey zaten

Iste demek istedigim bu okurken agliyorum suan tam olarak bunu yapti kendi cocuklari olasiya kadar fotograflarini hep cekerdi koyardi oglumun taki kendi cocuklari dogdu benim oglumunkileri silindi

Ne demek kendi çocuğu değil öpüp koklayamaz vs. Anlayamıyorum bu savunmanizi. Öğretmenim, minnacik cocuklari opup kokluyorum, kendi çocuklarım da değiller üstelik. Ve bu insan neredeyse bebekliginden beri o cocukla birlikte, ayni evde, hayat kurmuslar, kabul etmiş ve aile olmuşlar. Nasil ayirir da öpüp koklayamaz. Ya siradan bir misafir cocugu gelse, o sirada kendi cocugumuzu opecek olsak uzulmesin diye cagirir sariliriz öperiz, gidiklariz, ne bilim ya, ikisine sarilip birini ayirmak daha adice değil mi yapmayin Allah aşkına.

Konu sahibi bu sorum size, sizin yaptığınız bir yanlış olma ihtimali var mi peki? Eşiniz varsa bile senin paranoyakligindan diye bir cevap vermiş, siz kendinizi bu anlamda sorguladiniz mi hic? Tartismadan, sakince esinizle makul bir şekilde konusup çocugun hislerinden bahsettiniz mi? Ve en kisa sürede çocukla çalışan bir psikolog desteği almanız önemli, hem kendiniz hem cocugunuz icin. Ne zaman gerçekleri açıklayacağınıza varana kadar cozmeniz gereken cok mevzu var çünkü.
Aynen ya ben de deli oldum opemem yorumlarına, insan evde beslediği evcil hayvanını öpüyor, dediğin gibi misafir çocuğuna sariliyorsun...elimde büyümüş çocuk bu ya ! En aklı başında yorum gerçekten 👏

Nufusta oz babasi var, cocuga belki ona baba demek zorunda degilsin desem babanla biz bosandik bitti boylede cok seviliyosun deden seni cok cok seviyo desem (BABAM AŞIK OGLUMA)

Yok artık. Siz ne kadar büyük bir hata yaptığınızın fakrında mısınız? Bu çocuk okuma yazma öğrendiğinde nüfus kağıdını hiç mi görmeyecek? Lütfen kafanıza göre iş yapmayın mesele öyle mi yapsam böyle mi yapsamlık değil çünkü. Pedagog ile görüşün o size bir yol haritası çizsin. Önce çocuğunuza öz babasının bir başkası olduğunu yine pedagog desteği ile uygun gördüğü zamanda söyleyin sonra boşanır mısınız boşanmaz mısınız size kalmış. Biz babanla boşandık ama deden seni seviyor çocuğunuza muhteşem bir teselli olur gerçekten(!) Dedenin çocuğunuzu sevmesi şu an çok alakasız.

Cocuga babasının başkası olduğunu siz söylemeyin pat diye. Bir pedagog ile görüşün o size yönlendirme yapsın. Yetişkin değil ve siz doğru davranamazsiniz suan.
Bu konu travma olur yoksa çocukta uzman desteği alın .

Back
X