Kocam ve oğlum ve takintili ben???

Duygusal yönden çok yipranmissiniz. Hem size hem 3 çocuğunuza yazık. Eğer imkanınız varsa, kendiniz öncelikli olarak profesyonel yardım alsanız. Eminim sonra ki durumlar daha net ve sağlıklı ilerleyecektir. Haklı olarak kafanız gerçekten çok karışmış. Bu durumda doğru bir karar veremezsiniz.
Evet resmen sömürüldüm esim ailesi vs. O Bekardi bide yiprandik cok ya:(

Bu dediginizi cekip ona gonderesim var bukadar net olabilirdi cozumunu ise bilmiyorum
Bence oğlunuza pedagog eşiğinde öz babasının başkası olduğunu anlatmalısınız.Üvey baba tarafından dışlanmak öz baba tarafından dışlanmaktan daha az yaralar insanı. En azından yavrunuz sorunun kendisi kişiliğinden değil, şartlardan kaynaklandığını anlar. Üzülse bile özgüvenini yitirmez.
Konuşmaktan anlamayan vicdan yoksunu eşinize de tokat gibi bir cevap olur.

Kusura bakmayın da ne bekliyordunuz ki tabiki herkes en çok kendi çocuğunu daha çok sever cocuk için çok kötü evet ama evlenirken bunları hesaplamamış gerekiyordu benimde oglum var babası bile kızsa sinirleniyorum üvey babaya daha beter takarım o yüzden boşansam evlenmem yani tercih meselesi tabi ama yapacak birşey görmüyorum ben boşansanız başkasıyla evlensenize aynısı olacak içinden gelmiyor demekki öpmek koklamak yazık çocuğa inşallah kendi babası da ilgisiz değildir

yorumların hepsini okuyamadım fakat ne demek öpüp koklamaması normal? anladığım kadarıyla ortak çocuklar olmadan, bu adam baba gibi ilgileniyormuş. bezini alıyormuş, başında bekliyormuş. öpüp koklamak için ille de kan bağı mı olması gerekiyor? ben kuzenlerime baktım küçüklükten beri, öper koklarım sarılırım, sevgi göstermek kan bağıyla mı oluyor? adamın da evlenirken düşünmesi gerekirdi bu durumları sadece kadının değil. bebeklikten beri de birlikteler. çocuk baba diyor. kabul ettiyse bunları onun artık 3 çocuğu var. ben normaldir öpüp, koklamaz diyemem. eğer eşimin benden önce bir çocuğu olsaydı, annesi çocuğu saymasaydı beziyle kabul ettiysem dövme yaptıracaksam bile 3ünü yaptırırdım. biraz vicdan. bu zamanda insanlar evlat ediniyor, o halde evlat edindiklerini de öpüp koklamasınlar. var mı böyle bir mantık. o çocuk kardeşlerimi öpüyor beni neden öpmüyor diyecek kadar içerliyor, ne suçu var. hadi biyolojik babası arıyor, soruyor, bakıyor olsa neyse. o çocuk artık tekrar ediyorum kabul ettiyse onun sorumluluğunda. etmiyorsa da zaten evlenmeseydi.

Esim benim 2. Evliligim ilk evligimden 1 oglum var bu esimden 2 cocugum daha var esim sosyal hesaplarda heo kendi ogullarini paylasiyo asla benim oglumu veya beni paylasmaz bu beni icten ice yaraliyor bilmiyorum kimisi ayrim yapmiyo takilma diyo kimisi olmaz oyle diyo bilmiyorum ayrim yapiyo gibi bence onlara bakarken daha bi sevgili paranoya yapmiyosam sizce sizden akil danisiyorum ablalarim bacılarım bosanmayi bile geciriyorum aklimdan
Kendi ogullarini paylasiyor ne demek? Onlar sizin de oglunuz degil mi? Bence kendi cocuklarini daha Cok sevebilir ama ilk cocuga belli etmeyin ve adaletli davransin yeter

İçinizde yaşattığınız duyguyu buradan hissettim. Allahım korusun evladı hasta veya engelli olan anneler o çocuklarına karşı daha bi hassastır ya sizin yaşadığınız duygu da buna benziyor galiba. Bu durumu biran önce çözmeniz gerekiyor. Öz baba hiç bilinmiyor baba bildiği adam ilgi göstermiyor. Bunlar kendini değersiz hissetmesine neden olabilir. İleride sağlıklı ilişkiler kuramayabilir. Durumu eşinizle konuşun. Gerekirse çocuğa açıklayın.

Icim parcalandi konunuza cok uzuldum. hem size hem de o yavruya. Siz bariz ayrimciligin farkinda oldugunuz icin bu kadar korumaci davraniyorsunuz bence. Cunku diger cocuklarin onlari seven ve koruyan bir babası var ama buyuk oglunuz yalniz.
Yapilan cok vicdansizca geldi bana 6 yasinda bir cocugu, hem de onu babası bilen bir cocugu dislamak ve bunu hissettirmek hic guzel birsey degil.
Ne yapabilirsiniz hic bilmiyorum diger 2 çocukta var bosanayim deseniz onlar da magdur olacak, cocugunuza gercegi soylemeyi dusunmussunuz bunu bir pedagogla görüşün bence cocuk icin bu olay buyuk bir tramva olabilir kendini iyice kapatabilir.
Off ciddi icim parcalandi allah yardımcınız olsun esiniz olacak o seye(bir sifat bulamadım) de allah vicdan versin. bir nevi yetim bir cocuga verecek bir tebessümü cok gormesi korkunc 😥😥😥

Gece gece ne kalp kaldı ne ciğer...

Ben sarılmak istedim yavruya böyle sıkı sıkı...

Ah kuzum benim. Küçücük kalbi şimdiden incinmiş aklı ermeye başlayınca ne olacak?

Okuma yazma öğrenince mesela, babasının kolunda kendi adının yazmadığını öğrenince ne hissedecek?

Ay hiç iyi gelmedi bu konu bana...

Önerim de yok, içten içe bela okuyup duruyorum. Ama arkadaşların söyledikleri çok mantıklı, lütfen ona gerçek babasının o olmadığını söyleyin.

Yine lütfen, bunu asla kendi başınıza anlık bir öfkeyle yapmayın, daha çok yaralamayın yavruyu.

Soyledim soylemem mi bukadar rahatsixsan ki babasi da yani dedeleri asiri ayrim yapiyo!! Ogluma tokat atmisligi var kavga ettik!! Heo kavga ediyoruz bu konu acildiginda kendi oglum 6 yasinda ortak cocuklar biri 4 digeri 3 aylik
Ee üvey dede bunu yaptiginda nasil ortaligi ayaga kaldirmadiniz?
Bu olaydan sonra esinizin cekinip mahcup olup daha da ustune dusmesi gerekirdi oglunuzun ama umursamamiş belli ki!

Ilk ortak cocugu yaptiniz baktiniz ki esiniz sizin cocugunuzla bariz ayrim yapiyor, neden ikinci ortak cocugu yapip kendinizi iyice baglayip, ilk cocugunuzu da iyice uaklastirdiniz peki?
Sizin uc cocukla bosanacaginizi zannetmiyorum.
Olayda sadece o ilk yavrucaga acidim yazik.
Sosyal medyada nabiyorsa yapsin ama yuzyuze en ufak ayrimini gorunce basin yaygarayi. Boyle gecmez yoksa yillar. Adamin da zerre kaybetme korkusu varsa sizi biraz dikkat eder.

Lutfen o cocugun ezilmesine goz yummayin. Yoksa psikolojisi, ruhu, karakteri bozulur cocugun ve sonra o psikolojisi bozuk bosa gitmis hayatlar buyuyunce bir de baskalarinin hayatini etkiliyor hatta karartiyorlar, bu boyle bir devinim oluyor.
Ve buna goz yumarak sebep olursaniz, bu vebali iki dunyada da odeyemezsiniz!

Tabi onlard bizzat kendi kanım bilmiyorum o boyle yapinca kafamda onlar onun bu benim diyorum:KK43:
Anlaşılan o ki birçok şeyi kafanızda kuruyorsunuz. O kafayı bir boşaltın bence. Eşit davranıyor diyorsunuz , evet ilk çocuğunuzun da baba sevgisine ihtiyacı var ama.bosanarak hepsini ya anne ya baba sevgisine muhtaç edeceksiniz. Atacağınız adım durduğunuz yeri aratacaksa yerinizde sayın daha evladir. Ve ayrıca burda yazmak yerine bence oturup etraflı bir konuşun. Ama kırmadan dökmeden sitem etmeden emin olun aşacaksınız. En azından bunu içten yapmasa da sizin için yapacak

O zaman cocuklu kadınla evlenmeyecekti.
Herkes kendi kanindan olanı sevmesini normal bulmak demek diğer çocuğa haksızlık etmek anlamına gelmez.
Herkes kendini ölçecek bicecek.
Bu ihtimali adam bilmiyor muydu?
O çocuk ne hissediyor bunu nasıl dusunmez?
Eşiniz cidden çok bencil.
Sinirimi bozdu.
Mesela ben annemlere gidince orada eşime diyorum yegenimin yanında cocugumuzu aşırı sevme çünkü bozuluyor
Babası var ama ilgisiz.
Ki bu adam kabul etmişse sizi sevmek zorunda o çocuğu .

Konuyu dünden beri anasayfa da görüyorum ,konu başlığından ötürü girip okumadım su saatte bakınca aslında konu başlığı ile ilgisi yok . Konu sahibi arkadaşım haklısınız ve siz takıntılı değilsiniz , anlattıklarınız sizin takıntılıdan ziyade haklı bir durum yaşadığınızı gösterir . Kendi doğan çocukları ile sizin çocuğunuz arasında farkları gördüğünüz için rahatsizsiniz durumu en iyi fark edecek insan siz ve ilk çocuğunuz maalesef. Ha buarada bazı üyeler yazmış niye kendi cocuklari ile üvey aynı olsun sevsin vs diye . Bana çok saçma geliyor yahut benim fıtratımda yok hiç tanımadığım çocukları bile görünce içim akıyor resmen kaldı ki beni annesi bilecek elimde büyüyecek bir çocuğu dışlayıp sevmeyeyim ,eşimin çocuğu mu çocukları zaten seven kişi eşini de seviyorsa o çocuğu bence ayırmaz cocuklarindan . Bir arkadasim küçük yaşta annesiz kalmıştı babası daha doğrusu annesinin evlilik dışı ilişkisinden olan çocuğu idi , annesi arkadaşım 6 yaşında iken vefat ediyor ve aldatılan eş yani adamın resmi nikahlı ve 6 çocuk annesi karısı ,adama diyor ki " sen nasıl babasın o çocuğu bir başkasının eline bırakma getir ben bakarım " . Kadın gerçekten öyle yaptı kendi çocuklarından ,adamın metresinden olan kadının çocuğunu ayirmadi baş üstünde tutup büyütüp evlendirdi ... Bu gözler o kadının analık güdülerinden çok insan olabilen hallerini gördü. O yüzden burada yok niye sevsin vs diyenleri anlamıyorum anlayamıyorum.

Yanlış anlamayın ama insan bu zamanda aynı adamdan ikinci çocuk yaparken bile eşit imkânlar saglayabilir miyim, evliliğim yolunda mı, çocuğum etkilenir mi diye bile elli kere düşünürken siz 2 ayrı adamdan arka arkaya 3 çocuk yapmışsıniz. Bence bunları düşünüp sorgulamak icin çok geç . Şu anki eşiniz düzelmezse ne yapacaksınız? 3 çocukla boşanıp yeni bir adamla evlenmek ve yeni çocuklar doğurmak dışında bir plan var mı elinizde?

Iste bunu yapamiyorjm oglum onu babasi biliyo baba diyor ona kendi babasini gormuyor bana gelip anne babam neden kardesimi opuyo beni opmuyo diyince cinnet geciriyorum
Bunu eşinizle konuşsanız "çocuk artık farkında ,seni babası sanıyor ama öpmediğinden dolayı böyle söylüyor üzülüyor "deseniz eşinizle paylaşsanız çocuk için daha sağlıklı olacak.
Benim merak ettiğim diğer konuysa eşinizin öz çocuklarını yani sizin doğurduğunuz o 2 yavruyu öptüğü ,1. eşinizden olan çocuğu öpmediğin için kendi doğurduğunuz o iki yavruyu kendi çocuğunuz gibi görmediğinizi söylediniz değil mi ? :KK57::KK57::KK57:
Peki siz o iki çocuğu öpüyor seviyor musunuz ,hani kendi çocuğunuz değil de eşinizin çocukları olarak görüyorsunuz ya ben bunu merak ettim ?..

Siz kendi öz çocuklarınızı ,eşinizin çocukları olarak görebiliyorsanız adamın yaptığı gayet normal bence.

Back
X