Kocam ve oğlum ve takintili ben???

O zaman cocuklu kadınla evlenmeyecekti.
Herkes kendi kanindan olanı sevmesini normal bulmak demek diğer çocuğa haksızlık etmek anlamına gelmez.
Herkes kendini ölçecek bicecek.
Bu ihtimali adam bilmiyor muydu?
O çocuk ne hissediyor bunu nasıl dusunmez?
Eşiniz cidden çok bencil.
Sinirimi bozdu.
Mesela ben annemlere gidince orada eşime diyorum yegenimin yanında cocugumuzu aşırı sevme çünkü bozuluyor
Babası var ama ilgisiz.
Ki bu adam kabul etmişse sizi sevmek zorunda o çocuğu .

konu sahibi bile "kendi çocuklarını" öpüyor diye diğer ikisini, kendisi doğurduğu halde ayrıştırmış.
belki adam da konu sahibi diğer iki çocukla çok ilgili değil diye açığı kapatmaya çalışıyordur.
kadın bizzat benim çocuğumuz öpmüyor diyor. ee diğer ikisi de kendi çocuğu.

bir babanın kendi çocuklarını öpmesine bozulan bir kadın, bir anne...
buraya ağır şeyler yazılır ama uğruna ban yenmeyi bile haketmiyorsunuz.
Çocuklarını öpüp koklamasına bozulmuyor, öz çocuklarını öpüp koklarken kadının ilk evliliğinden olan üvey babasını öz babası olarak bilen 6 yaşındaki oğlunu öpüp koklamıyor diye bozuluyor kadın

Çocuklarını öpüp koklamasına bozulmuyor, öz çocuklarını öpüp koklarken kadının ilk evliliğinden olan üvey babasını öz babası olarak bilen 6 yaşındaki oğlunu öpüp koklamıyor diye bozuluyor kadın

ben konu sahibinin anlatım şeklinden kendi 2 öz çocuğunu bile ilkinden ayırdığını algıladım.
daha anlatırken kendi çocuklarını öpüyor benimkini öpmüyor diyor.
kendisi ayrımcılık yapıyor yani aslında bunu derken.
belki en baştan ilk çocuğunu ayırdığı için adam da bu ikisinde açığı kapatmaya çalışıyordur.
hangi anne kendi çocukları-benim çocuğum diye ayrım yaparak yazar ?

Kendi çocukları dediğiniz ortak olan çocuklar değil mi? Sizde biraz değişiksiniz. Düşüncelerinizi anlamaya çalışıyorum ama evlatla bir tutmasını beklemeyin. Sadece onun gözüne soka soka diğerlerini seviyorsa eşiniz haksız diyebilirim
sürekli oğulları çocukları demiş mana veremedim.

Benim kızım 9 oğlum 2,5 yaşında , kızım her fırsatta küçüğü daha çok öpüp kokladığımızı söyleyerek beynimizi yiyor ki kendisini de aynı şekilde seviyoruz ama dokunsal bi çocuk koala gibi yaşasak hayır demez, çocukların her söylediği her zaman tamamiyle gerçeği mi yansıtıyor acaba, üçü de o adamdan olsaydı belki çocuk yine böyle şeyler söyleyecekti siz kendinizin de mi yeteri kadar sevilmediğinizi düşünüyorsunuz da adama öfkeleniyorsunuz acaba, bilmiyorum siz de durumu zorlaştırıyormuşsunuz gibi geldi

konu sahibi bile "kendi çocuklarını" öpüyor diye diğer ikisini, kendisi doğurduğu halde ayrıştırmış.
belki adam da konu sahibi diğer iki çocukla çok ilgili değil diye açığı kapatmaya çalışıyordur.
kadın bizzat benim çocuğumuz öpmüyor diyor. ee diğer ikisi de kendi çocuğu.
Bence orda konu sahibi yanlış ifade etmiş.
Adamdan olmayan çocuğu kast etmek için
Ve bence o adam bu ilk çocuğa bayağı psikolojik baskı yapıyor.
Kadın dolmuş ama bunu iki çocuktan önce yapıyor ise dışlanma hep var ise bu adamla evli kalması hata olmuş.

Bence orda konu sahibi yanlış ifade etmiş.
Adamdan olmayan çocuğu kast etmek için
Ve bence o adam bu ilk çocuğa bayağı psikolojik baskı yapıyor.
Kadın dolmuş ama bunu iki çocuktan önce yapıyor ise dışlanma hep var ise bu adamla evli kalması hata olmuş.

ilkinde, ikincide yanlış yazdı diyeyim ama hep böyle yazmış kadın.
adam evliliklerinin ilk gününden, daha çocukları yokken hep görmezden geldiyse neden çocuk yaptı bu adamdan ?
anne olarak kendi doğurduğu çocukları bile içselleştirmemiş bence. kendisi de ayrım yapıyor.
belki ilkini boynu bükük gördüğünden bilmiyorum ama kendinden olan çocuklar için "onun çocukları" demek bana kendisinde de ayrımcılık var dedirtiyor.

Kizdiginda kizamazsin bukadar o benim Cocugum demisim sofrada 3 yasindayken dokmeden yemedigi icin kizmiz bu bende doke doke yer benim cocugum karisma demisim falan
Burda önemli olan tek şey bu çocuğun duyguları ve psikolojisi. Böyle davranarak o çocuğun duygularına ve psikolojisine siz de zarar vermişsiniz. Önemli olan şey o çocugun, o ailede kendisini çıkıntı gibi hissetmemesiydi ama siz en başta uvey babasına böyle sözler soylerek ikisi arasında duvar örmüşsünüz. Evet sizde de hata var ama çözüme kavuşamayacak bir durum değil bu. Eşinize gidip öncelikle bu hatalı davranışlarınızdan dolayı özür dilemelisiniz bence. Hatalıyım, annelik iç güdüsüyle yapmamam gereken şeyleri yaptım; onu senden korumama gerek yoktu kusura bakma. Çocugumuzun (üvey baba olması onun cocugu olmadigi anlamina gelmez; arada sevgi bagi olmasi yeterli) böyle bir ortamda büyümesin lütfen" gibilerinden hatanın sizde de olduğunu kabul ederek bir konuşma yapın. Çocuk yetistirme konusu bilinç isteyen bir şey; bence burdan akıl aramak yerine bir psikolog ve pedagog gibi uzmanlardan yardım alın tabi muhakkak eşinizle birlikte gidin.

Esim benim 2. Evliligim ilk evligimden 1 oglum var bu esimden 2 cocugum daha var esim sosyal hesaplarda heo kendi ogullarini paylasiyo asla benim oglumu veya beni paylasmaz bu beni icten ice yaraliyor bilmiyorum kimisi ayrim yapmiyo takilma diyo kimisi olmaz oyle diyo bilmiyorum ayrim yapiyo gibi bence onlara bakarken daha bi sevgili paranoya yapmiyosam sizce sizden akil danisiyorum ablalarim bacılarım bosanmayi bile geciriyorum aklimdan
Bir insanın kendi çocuğunu çok sevmesi normal aslında. Sizin resimlerinizi paylaşırsa ilk eşinden olan çocuklarının kırılacağınıda düşünüyor olabilir. Eğer size karşı sevgi ve saygısından şüpheniz yoksa takılmayın bu duruma.

ilkinde, ikincide yanlış yazdı diyeyim ama hep böyle yazmış kadın.
adam evliliklerinin ilk gününden, daha çocukları yokken hep görmezden geldiyse neden çocuk yaptı bu adamdan ?
anne olarak kendi doğurduğu çocukları bile içselleştirmemiş bence. kendisi de ayrım yapıyor.
belki ilkini boynu bükük gördüğünden bilmiyorum ama kendinden olan çocuklar için "onun çocukları" demek bana kendisinde de ayrımcılık var dedirtiyor.
O yüzden çocuklu kadın evlenirken hep fazla düşünmek zorunda.
Sıkıntılı süreç bunlar.
Üveylik durumu bir şekilde yansıyor.
Bence tüm çocukları aynı anda kabullenir bir anne sadece ilk çocuğun ezilmesinj hazmedemiyor diğer çocuklar el üstü tutulmasi sorun değil diğerinin eziklenmesi sorun.
Ya da şöyle bu kadının tek çocuğu olsa idi bu adam fazla ilgilenmeye ise bu kadar batmazdi.
Yine bence ifade edişi yanlis kadinin.

Bir insanın kendi çocuğunu çok sevmesi normal aslında. Sizin resimlerinizi paylaşırsa ilk eşinden olan çocuklarının kırılacağınıda düşünüyor olabilir. Eğer size karşı sevgi ve saygısından şüpheniz yoksa takılmayın bu duruma.
Adamın çocukları yalnız hepsi bu kadindan.

O yüzden çocuklu kadın evlenirken hep fazla düşünmek zorunda.
Sıkıntılı süreç bunlar.
Üveylik durumu bir şekilde yansıyor.
Bence tüm çocukları aynı anda kabullenir bir anne sadece ilk çocuğun ezilmesinj hazmedemiyor diğer çocuklar el üstü tutulmasi sorun değil diğerinin eziklenmesi sorun.
Ya da şöyle bu kadının tek çocuğu olsa idi bu adam fazla ilgilenmeye ise bu kadar batmazdi.
Yine bence ifade edişi yanlis kadinin.

bak mesela öyle bir yazmış ki herkes diğer çocuklar adamın ilk eşinden sanmış. şurada yazarken bile ötekileştirip bu algıyı yaratıyorsa gerçek hayatta sonradan olan 2 çocuk nasıl hissediyordur acaba ?
bence adam onlara ayrım yapıldığını düşünüp bu farkı kapamaya çalışıyor.

kadın-erkek çocuk sahibi olarak evlenirken evet haklısın çok ince düşünmeli. karıyı-kocayı hep bulursun ama çocuğuna iyi davrananı hep bulamazsın.

İnsan konuyu okurken sizin ilk evliliginizden 1 cocuk esinizin evliligininden 2 cocuk varmis gibi anliyor. Hatta ileriki mesajlarda bile oyle bahsetmissiniz. Benim cocuklarim onun cocuklari.. simdi esinizi bir kenara birakin once kendinize bakin. Farkinda degilsin belki ama evlat ayrimi yaptigin buradan belli oluyor. Esinin yaptigi zaten vicdansizlik. Arkadaslar sana yol gostermisler bu konuda 🤔

Anne veya baba tarafından dışlanan çocuklara ben çok üzülüyorum.
Çünkü o boşluğu hiçbir şey doldurmuyor.
İstediği kadar teyze hala amca sevsin ama olmuyor.
Anne baba şablonu çok onemli.
Ben yeğenime asiri düşkünüm çok severim hep doğum günü partilerini ben düzenledim maddi manevi .
9 yaşında şuan ama ne yaparsam yapayım o ilgisiz babasının yerini dolduramiyorum.
Ve günden güne çocuk suratsız sevimsiz bir hale dönmeye başladı.
Olaylara karşı tepkisiz beklentisiz biri haline gelmeye başladı.

Esim benim 2. Evliligim ilk evligimden 1 oglum var bu esimden 2 cocugum daha var esim sosyal hesaplarda heo kendi ogullarini paylasiyo asla benim oglumu veya beni paylasmaz bu beni icten ice yaraliyor bilmiyorum kimisi ayrim yapmiyo takilma diyo kimisi olmaz oyle diyo bilmiyorum ayrim yapiyo gibi bence onlara bakarken daha bi sevgili paranoya yapmiyosam sizce sizden akil danisiyorum ablalarim bacılarım bosanmayi bile geciriyorum aklimdan
ilk evlilikten olan oğlunuz dışında kalan çocuklar sizin ortak çocuğunuz mu yoksa eşinizin kendi çocukları mı? şahsen eşiminde oğlu var ilk evliliğinden, bizimle yaşamıyor ama arada gelir gider, bazen tatile falan gidiyoruz birlikte ,bizimde bir kızımız var yukarıda Allah var yalan söyleyemem kızım benim için tek evlat. Oğluna saygım sevgim var ama dışardaki herhangi bir çocuğa olan sevgim kadar sonuçta onu ben doğurmadım yapı olarakta öyle anaç ,çok çocuk seven biri değilim ben.
İhtiyaçlarını gideriyor, kötü davranmıyorsa fazlasını beklemeyin o sizin çocuğunuz , eşiniz onun babası değil sadece ona abilik yapabilir.
Fotoğraf konusunda da erkekler pek eşleri ile fotoğraf paylaşmaz , kendi çocuklarını paylaşması kadar doğal birşey de yok. Ama neden sizin oğlunuzun fotosunu paylaşsın ki???

ben konu sahibinin anlatım şeklinden kendi 2 öz çocuğunu bile ilkinden ayırdığını algıladım.
daha anlatırken kendi çocuklarını öpüyor benimkini öpmüyor diyor.
kendisi ayrımcılık yapıyor yani aslında bunu derken.
belki en baştan ilk çocuğunu ayırdığı için adam da bu ikisinde açığı kapatmaya çalışıyordur.
hangi anne kendi çocukları-benim çocuğum diye ayrım yaparak yazar ?
Bu konuda size katılıyorum, bu meseleyi çok dert ettiği için çok yanlış davrandığı durumlar olmuş maalesef ama yukarıdaki mesajınızda konunun tamamına hakim olmadığınızı düşündüğüm için açıklama yaptım, yanlış anlaşılmasın

ilk evlilikten olan oğlunuz dışında kalan çocuklar sizin ortak çocuğunuz mu yoksa eşinizin kendi çocukları mı? şahsen eşiminde oğlu var ilk evliliğinden, bizimle yaşamıyor ama arada gelir gider, bazen tatile falan gidiyoruz birlikte ,bizimde bir kızımız var yukarıda Allah var yalan söyleyemem kızım benim için tek evlat. Oğluna saygım sevgim var ama dışardaki herhangi bir çocuğa olan sevgim kadar sonuçta onu ben doğurmadım yapı olarakta öyle anaç ,çok çocuk seven biri değilim ben.
İhtiyaçlarını gideriyor, kötü davranmıyorsa fazlasını beklemeyin o sizin çocuğunuz , eşiniz onun babası değil sadece ona abilik yapabilir.
Fotoğraf konusunda da erkekler pek eşleri ile fotoğraf paylaşmaz , kendi çocuklarını paylaşması kadar doğal birşey de yok. Ama neden sizin oğlunuzun fotosunu paylaşsın ki???
Sizin eşinizin oğlu sizinle yaşamıyor ama yılda birkaç kere görüyorsunuz ne bağ gelişebilir?
Bu çocuk aynı evde 7 24 saat.
Bir de adamla kadının çocukları ortak sadece kadının ilk evliliğinden bir oğlu daha var.
Hem sürekli adam kendi ve ortak çocukların resmini atmak yerine karisini ve karısının ilk esinden olan oglunu da alsa daha şık olmaz mı?

Bu durumu eşiniz kabullenip sizinle evlenmis.Önceleri bakıyordu, sevip ilgileniyordu, kendi cocuklari olunca degisti demişsiniz.Sizin eşiniz cok hatali bir insan.Ya en basindan ilk cocugunuza durumu psikilog yardimi ile anlatip cocugunuza bildirecektiniz (bu yine de cocugunuzun daha az sevilmesine sebep olmamali asla ama) ya da şimdiki eşiniz ölene dek bu durumu gic evlat ayirt etmemeksizin idare edecekti.Ilk cocugunuz esinizin imtehani.Cok ayipladim ben kendisini sahsen.Hem kabullenip seve isteye evlenmiş, sonradan yari yolda birakmis sizi bu konuda.Esinizle mutlaka konuşun, mutlakaa .Ergenlikte cook buyuk sikintilar yasarsiniz ileride. Ergenlik öyle bir dönem ki ; kendi öz anne ve babalari ile birlikte yasayanlar bile sürekli ailesi ile catisma halinde olabiliyor Siz yol yakinken esiniz ile birlikte bir psikiyatristten yardim alin ki ileride bu sorunu kontrol edemezsiniz inanin.Allah yardimciniz olsun insallah.

Bu konuda size katılıyorum, bu meseleyi çok dert ettiği için çok yanlış davrandığı durumlar olmuş maalesef ama yukarıdaki mesajınızda konunun tamamına hakim olmadığınızı düşündüğüm için açıklama yaptım, yanlış anlaşılmasın

evet o mesajı ilk postuna istinaden direkt yazmıştım. ama sonra okudukça da fikrim pek değişmedi.
kendi doğurduğu çocuklar için adamın çocukları gibi davranıyor. neredeyse herkes adamın eski eşinden çocukları sandı. yani burada bu algı oluştuysa bence gerçekte o 2 çocuk için de anneleri açısından sıkıntılı durumlar var.

Back
X