Kocam ve para mevzuları

lillybell

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
9
Puanlar
1
Ne zaman maaşım yatsa eşim bana hep "hadi gidelim yemek yiyelim", "para ver de şunu yapiyim" gibi şeyler söylüyor. dün maaşım yattı, eşime biraz vere vere ona toplam verdiğim para 5500 TL oldu, araba kredisi ödüyorum 12 bin tl, maaşım zaten asgariden biraz yüksek. Ne kendime doğru düzgün bi şeyler alabiliyorum, ne evin alışverişlerine yetiyorum. Eşim kendi maaşımdan kartları ödüyorum, kirayı ödüyorum bir şey kalmıyor diyor ki haklı, ama ben onun kadar rahat olup param bitince söyleyemiyorum.
Ben mi tuhafım eşim mi tuhaf artık karar veremiyorum...

Zaruri ödemeleri yapıp kalanı keyfi kullanılır normalde, onları ödeyince ikinizin elinde ne kadar para kalıyor?

Adamın elinde de para kalmıyormuş haklı diyorsunuz, ikinizde haklısınız bence oturun düzgünce gelir gider tablosu yapın kalan parayla da kişişel istekler veya dışarda yemek gibi artık neyi seviyorsanız bütçe neye yetiyorsa.

Aslında benim canımı sıkan herhalde defalarca konuşulmasına rağmen keyfi harcamaların çok fazla olması. O yüzden sanırım gözüme batıyor

Karşılıklı harcıyorsunuz ben bir tuhaflık görmedim zaten ev bu şekilde geçindirilir,birlikte her ay maaşınızdan kalanı hiç harcamadan hesaplayın bir ay sizin ihtiyaçlarınız bir ay onun ihtiyaçları alınsın.

Hadi gidelim yemek yiyelim senden olsun muhabbeti çok normal geldi bana birlikte bir şeyler yapıyorsunuz evlisiniz ya Kocanıza maaşınızı verin demiyorum ama ev arkadaşı değilsiniz ki o da eve harcıyormuş bence bu zamanlar geri gelmez.. birlikte bir şeyler yapmaya, kendinize, güzel zamanınıza harcayın parayı. Hayat bu hiç belli olmaz. Çalışamazsınız siz de eşinizden para istemek durumunda kalırsınız

Aslında benim canımı sıkan herhalde defalarca konuşulmasına rağmen keyfi harcamaların çok fazla olması. O yüzden sanırım gözüme batıyor
Kira faturalar vs. ödeyince elinde bir şey kalmıyor haklı demişsiniz ona göre yorum yaptım.

Sizden aldığı parayla tek başına keyfi harcama yapıyorsa olmaz tabii ama harçılığı bile kalmıyorsa kimde varsa öbürü verir yani.

İhtiyaç değil de keyfi olduğunu düşünüyorsanızda vermeyin veremem idareli kullan deyin o zaman ( kalmayan parayı).

Çalışmamak gibi bi şey düşünmüyorum zaten. ama eşim çoğu zaman keyfi harcamaları zorunlulukların önüne koyabiliyor. Ama haklısınız, ben kusur arıyorumdur belki de. Teşekkürler.

Evet evet haklısınız, ikimizin para harcama yöntemi farklı olduğu için ben meseleye biraz fazla geriliyorum sanırım...

Ay bilmiyorum kocama para vermek istemezdim galiba. Ama parası kalmıyormuş ev harcamalarından sonra. 70bin tl sadece eve mi gidiyor

E çok düşük değilmiş . Bence maddi olarak sizi eziyor. Pekala kendi maaşınızdan kendinize giyim makyaj dışarda kahve vs bütçesi ayırabilirsiniz . Araba kredisini ödeyin başka da para vermeyin.
Düşük değil zaten çok şükür. Ama benim paramın da sonsuz olduğunu düşündüğünü düşünüyorum galiba.... İki günde 5500 ne bileyim.

Oytun Erbaş ı sevmem ama adam geçen şunu dedi . Erkeğin yakışıklısı işe yaramaz . Akıllısı ve paralısı olur. Parasız adamı da anası bile sevmezValla ben ev geçiminin yüzde yetmişini erkeğin karşılaması fikrindeyim hep, ticari ortaklık gibi yarı yarıya hesaplar çiğ geliyor evlilikte. Kadın da extra fazla para kalırsa zaten kadınların çoğu akıllıdır , ya çocuğuna harcar ya da çocuğuna biriktirir . Kadınların yükü zaten ağır bir de alman usulü evliliğe mi razı gelsinler ?

kocamla maaslarimi birlestirip ikimizinde salliyorum miktari 20ser bin harcama harçlık olarak almamızı isterdim geri kalanlar evin kirasi, odemeler birikim vs olurdu

Evet evet haklısınız, ikimizin para harcama yöntemi farklı olduğu için ben meseleye biraz fazla geriliyorum sanırım...
Ya gerilmeyen çözülmeyecek bir konu değil bence.
Adam kirayı faturaları kartları ödeyince maaşı bitiyor parası kalmıyor demişsiniz.

Sizin maaştan araba kredisi çıkınca aşağı yukarı elinize 25 falan kalıyor anladığım,atıyorum bir kısmını eşinize verin ne istiyorsa yapsın ( sürekli istemesin) kalanı siz gönlünüzce kendinize harcayın.

Siz tutumlu tarafsınız birikim yapalım fuzuli harcamayalım diyen tarafsınız anladığım kadarıyla, ama iki çalışan insanda ayda bir dışarda yemek yesin keyfi değil bu inanın.

`