Kocam yuzunden dalsiz budaksiz kaldim

Benim babam annem benim herseyim, hele ki bir bayan icin baba demek ilk aşk demek.
Anneyi hic saymiyorum bile. Kisacasi ikiside bizler icin verilmis tadina doyulmayan lutuf,cennettir.
Benim babamin benm yuzunden beni gectim ben evladiyim, herifin biri yuzunden bir damla gozyasina dunyayi yakarm isterse 10 tane cocugum olsun.
Kendinize gelin baba o babaaaa ! 1000 tane koca olur ama seni kendinden bile cok sevebilecek tek kisiler anne baba.
Sende annesin cocuklarini dusun saglikli degil o ev, kacirin gotururn onlari isterse size dunyaninn en iyi kocasi olsun.
Benm annemi babami aglatacak azarliyacak benm icin dunya durur.

Bazi arkadaslar nasil sabir varmis siz kocanizi defalarca affetmissiniz benim babama boyle yapacak dunyayi dar ederim demis..hepiniz haklisiniz bazi seyler zamani gelince yapilacaktir ama olaylar buraya yazilanlardan sartlar burda verilenlerden ibaret degil..yoksa bosanmak 5 dk..merak etmeyin bu yaptigi davranisi fazlasiyla odeyecek oyle bir kavgayla bir bosanmayla degil..hayat bu o kime nasil davrandiysa ona da ilerde oyle davranilacak hayat ilmik ilmik yaptiklarini cikaracak karsisina..allahin adaleti var cunku..yorum yapan herkese tesekkur ederim..taslar yerine oturacak kimse merak etmesin.
Ayol biz neyi merak edeceğiz?
Bize ne?
Ağlatılan sizin babanız,ağlatan sizin eşiniz.
Taşlar ister yerine otursun, ister darmadağın olsun.
Bizim taşımız değil onlar,sizin...

Çocukluk dönemi nasıl geçmiş anne ilgisiz alakasız mı

Ayol biz neyi merak edeceğiz?
Bize ne?
Ağlatılan sizin babanız,ağlatan sizin eşiniz.
Taşlar ister yerine otursun, ister darmadağın olsun.
Bizim taşımız değil onlar,sizin...
Surda icimizi dokuyoruz bazi arkadaslar ne guzel yorumlar yazdilar akil verdiler onlara dedim merak etmeyin diye..ama sizin yorumunuz gercekten tuhaf..madem benim diger arkadaslara yazdigim cevaptan size neyse nicin konumun icindesiniz..hakikaten ne garip insanlar..insanlar buraya dertleamek sakinlesmek fikir almak icin yaziyor..lutfen boyle yorumlari baskasina da yazmayin..cani sıkkın bir insanin canini daha cok acityorsunuz..tesekkur ederim

Benim babamla pek aram olmamasına rağmen. Yani baba figürü benim için yok hükmünde olmasına rağmen.. Babanızın ağlaması resmen yüreğime oturdu...:KK61:
Sizin çocuklarınızın ileriki haliyim diyeyim. Anneme zamanında çok eziyet etti. Alkol şiddet vs. hep dedim keşke boşansaydın bizim için çekmemeliydin diye... O çektiği için şimdi baba bana birşey ifade edemiyor ne yazıkki...
Sizin çocuklarda benim gibi olmaz umarım ve size keşke bıraksaydın demez. Çocuklar büyüyene kadar düzelmeli bu vakka. Yoksa onlarıda kimsesiz koyarsınız. Ama onlar sizin gibi katlanır mı bilemem...
Cok uzuldum size de..biz de cok iyi br cocukluk gecirmedik..hic sevmedi babam bizi..hatta annem ve ablamla bizi kis gununde sokaga bile atti..hic de cani acimadi...bize siddeti yoktu belki ama annem vardi..zordu gercekten..ama babam iste atam o benim..kocamin ona bunu yapmasni sinidremedim..bosanacagimi soyledim..

Surda icimizi dokuyoruz bazi arkadaslar ne guzel yorumlar yazdilar akil verdiler onlara dedim merak etmeyin diye..ama sizin yorumunuz gercekten tuhaf..madem benim diger arkadaslara yazdigim cevaptan size neyse nicin konumun icindesiniz..hakikaten ne garip insanlar..insanlar buraya dertleamek sakinlesmek fikir almak icin yaziyor..lutfen boyle yorumlari baskasina da yazmayin..cani sıkkın bir insanin canini daha cok acityorsunuz..tesekkur ederim
Arkadaşım sanki boşanamayışınıza gerekçe sıralar gibi, yok şöyle olacak,yok böyle olacak,hak yerini bulacak siz merak etmeyin,
yazdığınız için böyle bir yorum yaptım.
Sizin konunuza, olumlu yorup yapıp, akıl verenlere özel cevap yazdığınızı da algılayamadım, malum burası herkese açık bir platform.
O nedenle de konunun içindeyim.

Siz içinde bulunduğunuz psikolojinin farkında bile değilsiniz.
Merak etmeyin derken aslında bunu kendinize söyleyip, kendinizi teselli ediyorsunuz.
Ben de bunu farkettirmek istedim.
Kocanız evinize insan sokmuyor,birinci derece yakınlarınızı kovmaktan beter edip babanızı ağlatıyor ama siz sağlıklı düşünemiyorsunuz.
Uzun lafın kısası durum bu.

Not:Evet insanlar farklı farklı,beni garip bulmuşsunuz, bana da sizin bu psikolojik şiddeti kabullenişiniz garip geliyor.
Farklı konulara nasıl yorum yapacağım da bırakın bana kalsın.
Hakaret etmediğim sürece, istediğim konuya, istediğim gibi yorum yapmaya hakkım var.
Yorumumdan rahatsız olan,tıpkı sizin gibi itiraz edip beni eleştirebilir.
Sizin beni 'lütfen başkalarına da böyle yazmayım' diye tembihlemenize gerek olmadığını düşünüyorum.

Son düzenleme:
Bir ay once basladi doktora gittik beraber duzenli gidiyor artik..bu olay ne yazikki daha once olmus..iki ay once..ben yeni duydum
Benm eşimde aynı biliyorum daha aileme patlamadı ama erkek kardeşimin yanında bana diklendiği oldu kardeşimde öyle olunca kızdı falan bütün arkadşlarım çekinir sağı solu belli olmaz falan psikolojik destek şart

Bazi arkadaslar nasil sabir varmis siz kocanizi defalarca affetmissiniz benim babama boyle yapacak dunyayi dar ederim demis..hepiniz haklisiniz bazi seyler zamani gelince yapilacaktir ama olaylar buraya yazilanlardan sartlar burda verilenlerden ibaret degil..yoksa bosanmak 5 dk..merak etmeyin bu yaptigi davranisi fazlasiyla odeyecek oyle bir kavgayla bir bosanmayla degil..hayat bu o kime nasil davrandiysa ona da ilerde oyle davranilacak hayat ilmik ilmik yaptiklarini cikaracak karsisina..allahin adaleti var cunku..yorum yapan herkese tesekkur ederim..taslar yerine oturacak kimse merak etmesin.
Üzülerek ama belki faydası olur umuduyla söylemek istiyorum. Siz hayalinizdeki guclu, tuttuğunu koparan, kendi tabirinizle eyvallahi olmayan o kadın olduğunuza inanmak istiyorsunuz. O kadın gibi cümleler kuruyorsunuz, zamanı gelince her şeyin bedelini odeteceginizi falan soyluyorsunuz, buna inanıyor ve muhtemelen problemlerle bu şekilde baş ediyorsunuz ama aslında çok üzülerek soyluyorum yalnizca edilgen, maruz kalan ve göz yuman bir kadın portresi ciziyorsunuz.

Esinizin babanizi azarladigi ana şahit olduğunuzda vereceginizi hayal ettiğiniz o tepkiyi eğer gerçekten verebilecek olsaydınız olayı duyduktan sonra yine aynı şiddette verebilirdiniz. Belki de bir şekilde eşiniz aracıligiyla babanızdan çocukluğunuzun intikamini aldiginizi düşünerek sessiz kaldiniz. Her neyse.

Yaşamınızdaki zorluklar sizi suçlu yapmiyor, bunu lütfen idrak edin. Küçükken baş etmek zorunda kaldığınız çok zor anlar yaşamış olabilirsiniz. Ama unutmayin tüm problemlerle baş edebilmek zorunda degiliz, ne olursa olsun güçlü kalmak ya da görünmek zorunda da değiliz. Dağıldığımiz sorunlar olabilir, kaçarak çözmeye calistigimiz sorunlar olabilir, hepsi çok normal. Hayatımızda sorun olan bir insanla baş etmek zorunda degiliz, onları hayatımızdan çıkarmak baş etmeye kalkışmaktan daha kolay ve akıllıca biz çözüm olur çoğu zaman. Olmadığınız bir kadını canlandirmayi bırakın, sorunlarinizla ve zayıf yanlarinizla yuzlesin. Cocuklarinizi babalari gibi bir adam olmaya mahkum etme vebaline girmeyin.

Üzülerek ama belki faydası olur umuduyla söylemek istiyorum. Siz hayalinizdeki guclu, tuttuğunu koparan, kendi tabirinizle eyvallahi olmayan o kadın olduğunuza inanmak istiyorsunuz. O kadın gibi cümleler kuruyorsunuz, zamanı gelince her şeyin bedelini odeteceginizi falan soyluyorsunuz, buna inanıyor ve muhtemelen problemlerle bu şekilde baş ediyorsunuz ama aslında çok üzülerek soyluyorum yalnizca edilgen, maruz kalan ve göz yuman bir kadın portresi ciziyorsunuz.

Esinizin babanizi azarladigi ana şahit olduğunuzda vereceginizi hayal ettiğiniz o tepkiyi eğer gerçekten verebilecek olsaydınız olayı duyduktan sonra yine aynı şiddette verebilirdiniz. Belki de bir şekilde eşiniz aracıligiyla babanızdan çocukluğunuzun intikamini aldiginizi düşünerek sessiz kaldiniz. Her neyse.

Yaşamınızdaki zorluklar sizi suçlu yapmiyor, bunu lütfen idrak edin. Küçükken baş etmek zorunda kaldığınız çok zor anlar yaşamış olabilirsiniz. Ama unutmayin tüm problemlerle baş edebilmek zorunda degiliz, ne olursa olsun güçlü kalmak ya da görünmek zorunda da değiliz. Dağıldığımiz sorunlar olabilir, kaçarak çözmeye calistigimiz sorunlar olabilir, hepsi çok normal. Hayatımızda sorun olan bir insanla baş etmek zorunda degiliz, onları hayatımızdan çıkarmak baş etmeye kalkışmaktan daha kolay ve akıllıca biz çözüm olur çoğu zaman. Olmadığınız bir kadını canlandirmayi bırakın, sorunlarinizla ve zayıf yanlarinizla yuzlesin. Cocuklarinizi babalari gibi bir adam olmaya mahkum etme vebaline girmeyin.
Şu güzel analize ve aklı başında yorumunuza ben de katılıyorum.
Üç aşağı,beş yukarı aynı şeyleri düşünüyorum sizinle.
Ben biraz kestirme ve net ifade ettim, siz çok daha güzel güzel açıklamışsınız,ağzınıza sağlık.

Konu sahibine ben de bu sebeple tepki gösterdim.
Bir kurguya inanıp, kendini teselli ediyor.
Bunu yapan 20'li yaşlarda,yeni evli biri olsa ve buna benzer olaylar henüz tek tük yaşanmış olsa elbette daha farklı değerlendirip yorumlardım.

Hatırladığım kadarıyla konu sahibinin iki çocuğu var ve yıllardır bu psikolojik şiddete maruz kalıyor.
Sonra da kendisine olumlu yorum yapanları teselli ediyor 'siz merak etmeyin ben zamanı gelince hakkından geleceğim onun' diye.
Zamanı gelmiş de geçiyor.
Gençlik elden gidiyor,eve aile fertleri ve akrabalar gelip gidemiyor,çocuklar böyle kaba bir tavra ve psikolojik şiddete şahit oluyor,konu sahibi eşini bırakıp bana kızıyor.
Kızsın, canı sağolsun,hatta benim üzerimde itiraz ve hakkını savunma denemesi yapsın ki kocasının karşısında da dik durabilsin.
Ne kırılırım, ne de bozulurum, yeter ki bu sarmaldan kendini kurtarsın.
Konu sen-ben değil eşinden her türlü şiddet görüp yeter diyemeyen hemcinslerimiz.
Yoksa ben, akşam kapımı kapatıp, kendi ailemle birlikte,kendi hayatımı yaşıyorum.

Bir de bu aralar, kimse kusuruma bakmasın.
Babasının döverek öldürdüğü 6 yaşındaki Mertcan ve Palu ailesinin istismar edip ispirto içirerek öldürdüğü 6 yaşındaki Melike yüreğimi çok yaktı.
Bunun dışındaki dertlere dertlenmek içimden gelmiyor.
O iki yavru savunmasız ve çaresizdi.
Yetişkinler olarak biz çaresiz değiliz,yeter ki çare arayıp bulalım.

Ben biraz kestirme ve net ifade ettim, siz çok daha güzel güzel açıklamışsınız,ağzınıza sağlık.

Bunu yapan 20'li yaşlarda,yeni evli biri olsa ve buna benzer olaylar henüz tek tük yaşanmış olsa elbette daha farklı değerlendirip yorumlardım.

Hatırladığım kadarıyla konu sahibinin iki çocuğu var ve yıllardır bu psikolojik şiddete maruz kalıyor.
Sonra da kendisine olumlu yorum yapanları teselli ediyor 'siz merak etmeyin ben zamanı gelince hakkından geleceğim onun' diye.
Gençlik elden gidiyor,eve aile fertleri ve akrabalar gelip gidemiyor,çocuklar böyle kaba bir tavra ve psikolojik şiddete şahit oluyor,konu sahibi eşini bırakıp bana kızıyor.
Kızsın, canı sağolsun,hatta benim üzerimde itiraz ve hakkını savunma denemesi yapsın ki kocasının karşısında da dik durabilsin.
Konu sen-ben değil eşinden her türlü şiddet görüp yeter diyemeyen hemcinslerimiz.
Yoksa ben, akşam kapımı kapatıp, kendi ailemle birlikte,kendi hayatımı yaşıyorum.

Babasının döverek öldürdüğü 6 yaşındaki Mertcan ve Palu ailesinin istismar edip ispirto içirerek öldürdüğü 6 yaşındaki Melike yüreğimi çok yaktı.
Ayy Palu ailesi dedin tuylerim diken diken oldu,
Ruh hastasi hepsi toplanmis Tuncerimde tunterim yok o yapmaz yok butun turkkye isini gucunu birakmiş onlara iftira atiyor.
Bunun icinde polis jandarmada dahil, cunku devletin baska isi gucu yok. Simdi bugun kemik cikti kesin isledigi cinayetide kaynanasinin ustune atiyor ve kaynanasi hala damadini savunuyor. Baksana tarikat isgence yapiyorlarmis kim bilir o yavrular neelr cekti birileri savunma yurdunda biri melek.oldu uctu...

Gundemdeki konu gerçekten çok uç bir örnek. İnsanin duymayi bile kaldiramayacagi acilar. Ben de henüz duyduklarimi kabul edebilmiş değilim. O yavruların yasadiklarini dusundukce kendi yavrumun tertemizligine, minicikligine, savunmasizligina bakıp kahroluyorum. Diğer yandan herkesin hayatı ayrı bir hayat, herkesin duygusal dayanikliligi, karakteri, yetişme sartlari, acilari algılayısi, başlı başına varoluşu biricik. O sebeple herkesin acısini kendi dunyasinin en büyük acısı olarak algılamaya calisiyorum. Sokak lambalarinin etrafında uçuşan kanatlilar vardır hani. Onların ışıktan başka bir şey gormedigine eminim. Hipnoz olmuş gibi uçuşurken lambanin sıcaklığıyla ölenleri de vardır muhakkak. Dışardan bir göz olarak sadece işlevsel olacagini dusundugum yorumlar yaparak etrafta başka lambalar olduğunu, daha doğrusu lambalardan başka şeyler de oldugunu söylemeye calisiyorum çok gerekli gorursem. Bir gun kendisine zarar verecek yakıcı ışığın çevresinde kalmaya devam etmek de herkesin kendi tercihi.

Keske 2 cocugu yapana kadar bir caresine baksaydiniz.
Kendi adima ben bu saygisizligi asla kabul etmem. Koskoca adam esim yuzunden aglayacak oyle mi?

Cok teskkur ederim bu degerli yorumunuz icin..vakit ayirip boyle guzelce anlattiginiz icin..tum yazdiklariniz cok degerli..belki oyle oldugumu zannediyorum dogrudur...belki de gucsuz zayif bir kadinimdir..ben ogretmenim ve icinde bulundugum ortamda annesi babasi ayri olan onlarca cocuk var..onlarla dertlesiyoruz cogu zaman ve inanin anne babanin ayri olusu onlari inanilmaz yipratiyor..kendilerini diger arkadaslarindan bir sifir geride goruyorlar hep..buraya yazamayacagim kadar kotu etkileniyor minik yirekleri...siz diyeceksiniz ki sen kendi cocujlarini nasil boyle bir psikolojik siddete magruz birakiyorsun daha mi iyi..sorumsuz icen kumar oynayan cocuklarini sevip oksamayan evlat kiymeti bilmeyen bi adam olsa inanin dakika durmam..yoksa bosanmak cok zor degil..ina in sizin zayif pasip gordugunuz bircok kadin neler basariyor..belki bir sonraki konum ben bosandim rahatladim olacak..bilinmez..insan anne olunca ilk once evlatlarini dusunuyor..ama siz yine de bircok yazdignizda inanin cok haklisiniz..olayi ogrendigimde pasif kaldigimi bir kavgayla gecistirdigimi dusundurmesin bu yazdiklarim..oyle ya da boyle bir evlilik bitecekse bitecektir..onemli olan bu olurken en masumlarimiz evlatlarimiz en az sekilde etkilensinler..yoksa kimse pisikopat oldugunu dusundugu adamla omrunu curutmez..

Back
X