Kocama mektup

kaçıp gitmek kolay mı?

• Ankete Katılan
    138

babam almaz benı ıcerı zaten hıc bısekılde konusmuyoruz normal ayrıldım evden. babam alkolıktı bekarken calısıp paramı ona verırdım oda ıckı alırdı evlenınce sandıkı bız para gondercez ona bakıcaz cogu seyımı almadı maasımı aldıgı ıcın ceyız vs alamadım kayınvalıdem bu konuyu bana karsı kullandı baban yapmadı al bız yapıyoruz gıbılerınden kocamda yok ole kastetmıyorlar ıı nıyetınden dedı.
ne yapacagımı ne solıcegımı bılmıyorum bu yazıyı ben kagıda yazıyodum ara ara bole yazıyorum sonra yakıyorum. bıraz rahatlatıyor. dedımkı bu sefer buraya yazayım zaten buraya uyeydım. bı derdımı anlatmak sırrımı paylasmak fıkır almak ıstedım gıtmeyı evet ıstıyorum sadece mantıklı bır planım yok gıt demek okadar kolay kı nereye nasıl. ınanmıyosunuz ama yemın ederım bende sızın gıbı soluyodum omur gecmez gıt terket vs gıtmek evet kolayda devamını getırmek onemlı sonucta nereye nasıl nebıcımde. suan ınanın kendımı tam anlamıyla anlatamadgımı dusunmeye basladım

sanırım planımda bu 3 yılımı gecemı gunduzume verıp kpss calısmak ayaklarım ustune durup ole gıtmek calısmaya basladım 3 gundur

Canım ..
Ben sana öncelikle şunu söyliyeyim yazını okurken çok üzüldüm senin adına ..
Eşin gerçekten evlenilcek bi adam değilmiş insan senelerce tanıdığı hoşlandığı hatta evlendiği eşine sevgilisine aşkına vurmaya kıyabilir mi ki hiç ..
Allahım hiç birimize böyle acılar yaşatmasın sende yaşama inş. bir daha..
Sen bu evlilikten mutsuzsun bu belli ailen ilgisiz anlattığına göre ayrılmaktan korkuyosun sen çünkü nabıcanı bilmiyosun .. Benim sana önce tavsiyem çocuk bir müddet yapma eşinden emin olmadan.. Korun derim ben ..
Bence eşini bir kaç ay daha dene konuş .. Baktın ki olmuyor boşanırsın ailenin yanına gitmek zorunda deilsin herkesden uzak bi yerde kendi hayatını yeniden kurabilirsin .. Ev tutarsın çalışırsın çünkü yaşın daha 24 gençsin..
Bu arada 2013 yılı sana sağlık , mutluluk,huzur,aşk,sevgi getirsin herşey gönlünce olsun canım kendini üzme hiç birşey için en azından değmicek insanlar için .. Daha gençsin kim bilir ne kadarda güzelsin ..
Aramızaa hoşgeldin güçlü kadın ..

Gidin devlete sığının.
Şiddet gören kadınları artık daha kapsamlı koruyorlar.
Siz boşanmak kelimesini ağzınıza aldığınızda bir tokattan ilerisine gidebilir çünkü.
1-2 hafta değil ki tam 5 yıl boyunca ihanete maruz kalmışsınız.
Bunu kabul etmediğinizi gösterin.
Onunla aynı evde kalmaktan daha iyidir devlete sığınmak.
O evde kaldığınız sürece bu durumu kabullendiğinizi düşünecektir..

tamam arkadaşım da ayrıldığın zaman hayatın bundan daha iyi olmayacak maddi anlamda, bunu göze alabilmelisin, planı sen kurmalısın biz sadece fikir verebiliriz, insan istedikten sonra her şekilde ayakta durur ben buna inanıyorum kocana boşanmak istediğini söyleyeceksin,olmaz derse değişmek zorundasın dersin, tamam boşanalım derse önce iş ararsın sonra evdeki eşyaları paylaşırsın ygun fiyata ev kiralarsın, bulunduğun yerin sosyal yardımlaşma dayanışma vakfına, kaymakamlığına, sosyal hizmetler müdürlüğüne başvur iş konusunda yardımcı olurlar ayrıca periyodik olarak gıda yardımı da yapıyorlar.

Umay gitmek hiçte kolay değil senin için gerçekçi olalım şimdi.

Gitmek için çabala kpss mi yada ne bileyim başka bir şehirde gerekirse yatılı hizmetçilik işi mi ne olursa artık.

Kendine acımayı bırak önce. Silkelen sen ne babanın kızısın ne de o kocan olacak (neyse yazmıyayım) adamın karısısın. Sen Umaysın. Bir bireysin, insansın.

Çabala kardeşim pes etme sakın. Bugun olmaz, 1 ay sonra olmaz belki ama seneye olsun kurtar kendini.

Öyle gitmek kolay değil hele kadın başına.
Arkadaşına git bilmem ne yapmayın allah aşkına.

Kendine zaman ver.

Ve kesinlikle çocuk yapma

Belki ileride herşey çok daha güzel olacak böyle düşünelim. O senin sahipsizliğinle alakalı değil canım. Yapacak olan adam yapıyor bu insanlıkla alakalı birşey.

anlamadım ne demek ıstedgınızı

Allah ahirette yüzünüzü güldürsün diye bir yorum gelmiste
onaa istinaden sanki bu dunya bitmis öbür tarafa gibi neyse töbe töbe

ben aldatilma konusunun telafisi olmadigina inaniyorum
bu is biter benim icin

saol ınan cok saol guclu olamadıgımı bılıyorum ama bole duyunca guc gelıyor sanırım :) sadece zaman zmanla hersey daha ıı olcak ne bılıyım suan bunu hıssettım belkı yanlız olmadgımı9 bılmek etkıledı benı. umarım herkezın gonlundekı butun ıstekler olur (korunuyorum zaten daha erken hem benım daha yapacak cok seyım var :)

cok cok saol canım

Boşa vakit harcamayın,

Annenize durumunuzu anlatın,belki sizi eve almak için babanızı ikna edemez,ama siz o evden ayrılana kadar 3-5 kuruş bir para bulabilir.

Sizde hem KPSS çalışın,hemde bütün özel okullara başvuruda bulunun.

İnternetten her şehre,her okula CV nizi yollayın.

Belki hemen bir iş bulamazsınız ama illk adımı atmış olursunuz,

Biraz para bulmaya çalışın bu süreçte.

Bir sene içinde kendinize yeni bir hayat kuracakmış gibi,o hayat için sürekl, yatırımlar yapın.

sanırım planımda bu 3 yılımı gecemı gunduzume verıp kpss calısmak ayaklarım ustune durup ole gıtmek calısmaya basladım 3 gundur

Sen kendini anlattın merak etme.. Sanrım en iyi seçeneklerden biri,temmuza kadar canını dişine takıp ders çalışmak..Kpss için uğraşmak..tarih,coğrafya,Türkçe,eğitim ağırlıklı çalış.. Matematiğin iyiyse şanlısın ama kötüyse hiç onunla zaman kaybetme derim..

sımdı ben deılde bır suru kadını duyuyoruz dımı haberlerde devlet korumasındakı kadınların nasıl oldugunu sonuclarını

ahhh canım ahh insanlar böyle işte..birini sahipsiz bulunca bi darbe de onlar vururlar.bu hayatta kendinden başka seni koruyup kollayacak kimse yok.Yani en başta Allah var tabi ama sen çok gayret etmelisin.anladığım kadarıyla eşin de senin aile durumundan güç alarak seni ezmeye çalışıyor ve maalesef daha da arsızlaşabilir gibi geliyor bana.lütfen söylediklerim seni üzmesin.senin şimdi yapman gereken,çok yüksek bir puan alana kadar pes etmeden kpssye katılmak ve bu konuda elinden geleni yapmak.ne olur ne olmaz bu hayatta böyle bir kocanın eline mahkum olma.

aklıma geldi şimdi yorumları okurken..

bildiğim kadarıyla 3 ay kadar mor çatı vs sığınma evlerinde konuk olabiliyorsunuz o süre zarfında bir iş bulursunuz akşamları da temizinden bir kpss kursu.. ohh al sana çözüm konu sahibi..
yazık etme kendine nolursun..
24 yasında pırıl pırıl gencecik bir kadınsın senin hakettiğin hayata kavuşman için silkinmen şart..

sanırım en mantıklısı kpss dımı bır yıl daha sabret butun gucunle calıs atan ve gıt. bılıyormusun lıse bıtıncede babamdan kurtulmak ıcın oss calısmıstım sanırım bu benım kaderım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…