Kocama mektup

kaçıp gitmek kolay mı?

• Ankete Katılan
    138
okudum 10 sayfayı bastan sona.

yorumlarda bazı mantıklı önerıler var. mor catı, ücretli öğretmenlik falan yazıcaktım zaten arkadaslar yazmıslar.

bi arkadasta yatılı çalış bı evde demiş. o da cok mantıklı geldı bana.
genel olarak iş ilanlarına bak, yatılı temizlikçilik falan bıle olabilir yani, cocuk bakıcılıgı falan.
madem kendi dalından bi iş çıkmıyor...
eger evden hemen ayrılmak ıstıyorsan bunları bı dusun derım ben.

he şöylede olabılır; deli gibi calışırsın gece gunduz. kpss yı kazanırsın... o sure zarfında az az para da koyarsın kenara. bak mesela ı kavanozun olsun. cebınde hıc bozuk para tutma hepsını oraya at. hergun 5 tl atsan kenara sartları zorlayıp 6 ayda 900 tl eder ya.. sınavdan sonra en azından elınde azda olsa bırıkmısın olur. hiç olmamasından ıyıdır dımı..
böyle yapıcaksan eger ciddi korun ve sakın hamıle kalma..

sureklı dua edıyorum kucukken babam bana kızmasın mutlu olayım dıye dua ederdım buyudum kavga etmıyeyım uzulmeyeyım kırılmayayım dıye dua edıyorum

5 kurus param yok para vermıyor savrugum dıye ( yemın ederım bekarken hıc bı haltım yoktu elıme para gectıgı an harcardım o yuzden cok savrugum) kpss ısı mantıklı gelıyor suan ıcın

sokakta kalmazsın. tezgahtarlık, kasyerlik sekreterlik yapabilirsin mesela.

hattı aldı mı elinden en azından en kötü durum için bile hazırlıklı olmalısın boşanma durumunda bu aldatma olarak delilin ve tazminatın olurdu.

Bu ınternet kimlerin hayatını mahvetmedi ki .erkek arkadaşımı benle çıkmadan önce evli çocuklu bayan tam üç yıl boyunca bekarmış gibi konuşmuşlar tabi bizimki anlamadı sadece ufak tefek şüpheler tabi herşey çıktıyıllar sonra ortaya ve eşi boşadı bu adiliğin işte erkeği bayanı yok krakter meselesi , sende malesef böyle bir kraktersize gönül vermişsin umarım hayatında herşey yoluna girer.

nereye gideyım sole bana nereye bi ailem yok babam sılıp attı annem ezık gıbı sıgıntı gıbı yasıyor babamdan gızlı arıyor benı nereye gıdeyım?

Yasadiklarin gercekten cok uzucu oncelikle Allah yardimcin olsun..

Konularin tamamini okumadim bilemiyorum bu yasadiklarini aileden biriyle yada annenle paylastin mi?
Babanin sorunlu oldugunu soyluyorsun annen o adamla isteyerek degilde katlanmak zorunda oldugu icin yasiyor gibi
senin sonucta elinde bir meslegin var bu kadar kendinee ozguvenin olsun
esin hatali ona neden sevgi gosterisinde bulunuyorsun ki
o kendini affettirmek icin herseyi yapmali ama bu tip biride yapacak gibi gorunmuyor..

Neyse konudan konuya atliyorum ama
oncelikle kendine bi is ayarlamaya calis annende istemiyorsa babani
annenle birlikte birbirinize dayanak olur yasar gidersiniz ..

Bian once feraha cikman temennisiyle ..

illa kpps diye şartlandırmayın kendinizi
besyo lara araştırma görevlisi olabilirsniz
üniversiteler belli dnemlerde kadro açarlar
memurlar net i sık sık takip et
bulunduğun şehir olmak zorunda değil
neresi olursa olsun
araştırma görevlisi olursunuz daha sonrada yükseklisans yapmaya başlarsınız
güzelde maaş alırsınızz kendi hayatınızı kurarsınız belli süre yalnız kalmak iyi olacaktır zaten

Aileniz sizi kabul etmez mi?
Yanlarına gitseniz.

Bu adamı çekerim ; aldatmasını , küfrünü , tokadını ama plansız bir hayata yelken açamam diyorsunuz , sokakta mı kalayım ? diyorsunuz , ailem yok arkadamda diyorsunuz....hepsine peki.

Bu adamı çekin bencede.Madem gözü kara kararlar almaya cesaretiniz yok ; o zaman gözünüzü karartmadan hareket edin.Kullanın onun size sunduğu imkanları ; yani barınma ihityacınızı.
Sırf o evde barınmak için göz yumun yaşadıklarınıza.

Yavaş yavaşta plan yapın.Hep gideceğiniz gün olsun aklınızın bir köşesinde.Beden eğitimi öğretmenliği için elinizden geleni yapın.Bir hedefiniz var işte ; diğerlerinden 1-0 öndesiniz , bunu iyi değerlendirin.

Madem çekip gidemem ; kimseye sırt dayayıp , minnet edemem diyorsunuz , dayayın sırtınızı bu adama.Her an çekilip sizi düşüreceğini bile bile.Başkalarından daha güvenli gelen neyi varsa size kullanın onun bu tarafını.
Yolunuzu çizip , bavulunuzu toplayana kadar...

Ama bugün ya da yarın ...Mutlaka gidin.
Hayatın size geri dönüşü yok.Ne yaşadıysanız onunla bitecek ömrünüz.Kararlı olun.Çaresiz değil , çareye doğru emin adımlarla ilerleyen kadın olun.

unutmaman lazım bunu.

ekonomik olarak güçlenip o adamın yanından ayrıl.

tavizlerin çok olmuş en baştan. bu da taviz olarak kalmasın. çünkü sonu yok.

bu sefer affetmeden, geride bırak. o adamı da kocalıktan da hayatından da çıkar.

simdi çıkıyorum yarın gece yıne burdayım o vakte kadar kendınıze ıı bakın sizi gercekten sevdgıne ınandgınız ınsanlara sımsıkı sarılın ıı aksamlar...

Ey gözünü sevdiğim hayat; sen kaç aşamalı bir sınavsın .. Ya da, her aşaman mı bir sınav..

Mutlu olmayı hak eden insanlar hep mutsuz. Başarının sırrı nedir bilmiyorum ama başarısızlığın sırrı herkesi mutlu etmeye çalışmaktır. uzuluyorum böle seyler okudukca.. senınde sınavın buymus dıyebılırım sadece sen ısınde yukselıp ona muhtac olmadıgını gostermen gerekıyor..

ınss allah herkesın gonlune gore verır..

umay yemn ederm aglattın bni nasıl bi fedakarlık bu nasıl bi aşk . canım senn için dua edicem elimde baska bişey gelse onuda yapardım cok kötü oldum yazını okuyunca

Çevremde tanıdığım ve hiçbir mesleği, geleceği olmayan, gidecek yerleri de olmayan evli kadınlar var. Öyle dik duruşları, öyle özgüvenleri var ki istersem giderim kendi ayaklarım üzerinde durmasını da bilirim havasındalar. Kocalarını avuç içine almışlar kendileri değil de kocaları terkedilmekten korkar hale gelmişler.
Siz daha çok yeni evlisiniz ve aldatıldığınızı farketmişsiniz. Bırak git demek kolay ama buna hazır değilsiniz anladığım kadarıyla. Eşinizi de hala seviyorsunuz.
Bence kesinlikle kavga etmeyin, hiçbir şey için de yalvarmayın. Kendinize acımayın. Gidecek yeriniz olmadığını ve gidemiyeceğinizi biliyor ondan sizi cepte görüyor.
Bu rahatlığı ona vermeyin. Maddi manevi ona muhtaç olduğunuzu da biliyor.
Umursamaz davranın kesinlikle o konuları da gündeme getirmeyin. İçiniz yansa da belli etmeyin gerekirse yalnızken ağlayın ama o varken keyfinize bakıyor gibi davranın.
Her şeyi akışına bırakın dik duruşunuzu görsün. Ne kadar sevseniz de üstüne düşmeyin. Çaresiz olmadığınızı anlasın.
Mektup filan da yazmayın tarzınızı değiştirin şaşırsın merak etsin.

cok uzuldum genceciksin daha lutfen sabirli ol iyi dusun kendini yipratma bende senin gibi yeni girdim kulube ve cok sevdim kafamin dagildigini hissediyorum bu sitede imkanlarini bilmiyorum ama calismiyorsun sanirim bulundugun bolgede ismek kurslari varsa katilmani oneririm sevdigin bir hobi yada ileride calisabilecegin bir is sertifikasi edinebilirsen en azindan kendi parani kazanicak duruma gelirsin babanin yada kocanin eline kalmadan birikim yapabilirsen kendi ayaklarinin uzerinde durursun iyi bir plan yapmalisin kendin icin ve lutfen bu zayfligindan yararlanmak istiyenlere dikkat et suan duygusal bir cokus yasiyor gibisin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…