Kocama mektup

kaçıp gitmek kolay mı?

• Ankete Katılan
    138

saol amin inşallah hepımızın gönülden istedikleri olur

Sakın Bu Çocuk yapmayın korunun Seninle birlikte onuda idare etmiş Sen 6 o 5 yıl Hem Sana Hemde ona Kötülük yapmıs Ailende destek değil o yüzden korun ve ayaklarının üzerinde durmaya calıs bi meslek edin calısss düzenini kur Değişmezse ayrılırsın

Okudukça Yıkıldım .. Yıkıldım .. Evet biz kadınlar çok merhametli insanlarız.Ne diyeceğimi şaşırdım inşallah o bayan evliliğinizi bildikten sonra eşinizden uzak durur.

Allahım derdine derman, sabır ve bir o kadar yüzünden gülücükleri eksik etmesin.Dualarım seninle arkadaşım..

öncelikle sizin için çok üzüldüm allah vardımcınız olsun.biz kadınlar hep aynı şeyleri yaşıyoruz hep aynı şeyler katlanıyoruz.umursamaz ve bencil kocalarımız yüzünden hayattan kopup gidiyoruz.kendinizi en kısa sürede toparlayın, kendi ayaklarınızın üzerinde durmaya çalışın, küçük bir doğu ilindeyim dediniz.mutlaka kendinize göre bir arkadaş edinebilirsiniz.kendinizi eve kapatmayın.kendinizi oyalıyacak bir şeyler bulun ve kocanıza ona muhtaç olmadığınızı kanıtlayın önce siz kendinize güvenmelisiniz ki başarmalısınız.
İşe kendinize bakmakla sevmekle başlayın, herzamankinden farklı olmalısınız.inşallah anlatmak istediğimi aktarabilmişimdir.

sadece ilk sayfayı okuyabildim...bir mesleğin var mı? ne mezunusun yanı ailen olmadan kendını kurtarabilecek neyın var...ne yapabilirsin..senın bu adamdan kurtulman lazım ..önceliğimiz bu olmalı..bak önceliğimiz diyorum..çünkü kk hatunları yalnız değildir.bak bende gurbetteyim..herkes bana sen sıkılıyorsun vs dıye bırsuru acımalar..ama ben yalnız değilim ki kk var..burada direk doğruları söyleyen gercek insanlar,arkadaşlar var...artık sende onlardan birisin cnm....hoşgeldin

başa gelmeden bilinmez,konuşmak çok kolay tabiki ama benım başıma gelse ne yapardım dıye düşündüm bi an,
param yokken işim yokken bende gidemezdım buyüzden öncelıkle bir iş arayışına girerdim
ama bulundugun sehırde degıl batı ıllerınden birinde ve halkegıtım ısmek ozel okullar vs. çalışabılecegın az yada cok maaş alabılecegın herhangı bıryer..
iş başvuruları yapıp bekler,biyerden bi sonuc alana kadar para bırıktırmeye çalışirdım
en aızndan biyerden bi sonuc cıkarsa yol parasını bıkaç günlük konaklama parasını kenara atmıs olurdum
zaten sonrası biraz daha kolay,en azından ilk adım atılmış olacagı için..
ama kardeşim benım tavsıyem bu adamı ıstemıyorsan yada bu sekılde yaşamayı ıstemıyorsan önce sakın ol mantıklı ol,
umursamaz davranıp kahkalar atmakla güçlü hissetmezsın kendını..
oncelıkle bu ılışkıye dair delıller olsun elınde mesajlar maıller vs. toplayabıldıgın kadar delıl toplamaya calış bu arada biriktirebildigin kadar parabırıktırmeye çalış..
ve internetin var,delı gibi bulundugun ilin dışındakı ıllerde işbaşvuruları yap..
en azından kafanda kurup kendını bunaltmak yerıne aklıma gelen ve şimdilik yapılacak en akılcıl çözümler bunlar..
allah yardımcın olsun arkadaşım..

şimdi bıraz okudum.mesleğin de varmış..ne duruyorsun hemen kpss ye başla...ya da dışarda iş bul dıyecegım ama nasıl olacak o..nasıl güveneceksin doğuda küçük biryer demişsin...sakın çocuk yapma ark ların dediği gibi...sen kendin korun.kocana bırakma o işi güven olmaz....

yemın edıyorum o hat olayını okurken ağlıcaktım azdaha. ne umdun ne buldun dımı?? canım bısey dıyeyım mı,çalış...kendi paranı her ne olursa olsun kazanmaya calıs.asla eyvallahın olmasın.ben de 24 yaşındayım ve ben de sevıyorum.pişman olurmuyum dıye de dusunmeden edemıyorum ya sonra kadınlar neden aldatıyor dıyorlar.bu kadın aldattıgında kızmayacaksın arkadaşım! yazık sana be canım.inşallah iflah olur eşin.pek sanmam ama neyse!!! cunkuu affetmısssın...çok affetmısssın ve cokk kere de uzuleceksın..bu duzen hep boyle ıslerrr

şuan işyerindeyim aglamamak ıcın kendımı zor tuttum.ya Allah böyle vicdansız erkekleri bildigi gibi yapsın ama zaten sen anlatmıssın evlenmeden oncede
hep senın zorunla yurumus bu ilişki.belkide ailenden kaçıs oldu senın ıcın allah sana sabır versın canım tek başına kadın başına ailen olmadan neyapabılırsın ki malesef hiçbişey.

aslında biz kadınlar hiçde merhametli değiliz. bencilin daniskasıyız. merhametli olsaydık önce kendimize merhamet ederdk. benciliz çünkü mutlu olabilmek adına bize mutluluk vermeyecek insanlara sabrediyoruz, ne için bizi mutlu etsinler diye . ya adamın kendine hayrı yok seni nerden mutlu edecek. sonra çocuklar doğururuz, ne için. beni mutlu edemeyn kocamın boşluğunu doldursun diye . ya minicik bebğn suçu ne . sonra büyürler onlara başkalarına yüklemekten korktığumuz umutlarımız yüklerizi bi ömrün semerini onların sırtına atarız . merhamet bu değildir. insanın önce kendine merhameti olcak. bencillik hep yanlış anlaşlılır. kendini sevmek suç sayıılır. bir kadın herşeyden önce kendini sevmelidir, kendini saymalıdır. zaten hayata 1-0 yenik başlıyoruz, bari kendimizi severek, kendimize merhamet ederek durumu 1-1 yapalım. inanın o zaman gerçekten skor eşitlikle bitecektir.

Son düzenleme:
kpss ye çalış arkadaşım... kızgınlıkla ve ani adım atma kendi geleceğini düşünerek davran .. kolay bişi değil ama güçlü olup kendini toparlamışsın. senin için dua edecem allah yardımcın olsun

Umay bütün yazdıklarını okudum.

Rabbim yardımcı olsun öncellikle. Yalnız herşeyi oluruna bırakmamakta gerek. Sekreterlik yapıp hafta sonları parttime iş te çalışıp ( mağaza satış elemanı, market ajansa bağlı reyon elemanı gibi ) gayette ev kurarsın 1500 kazanırsın çünkü bu şekilde. Bende çalıştığım için biliyorum. Ama doğudaki durum ne bu konuda bilemem. bir de evinde kalarak bu dediğim işleri yani ana ve part iş yaparak bi kaç yıl birikim yapabilirsin ve böyle ce ;
* ruh halini değiştirirsin eşine karşı tamamen donanmaya başlarsın
* karşısında daha güçlü olucaksın ve eskisi gibi davranmaya kendi de çekinicek
* Çevren oluşucak arkadaşların olucak
* En önemlisi kendi paranı kazanıcaksın

Ne kadar yokluk olsa da iş konusunda oralarda ne yapıp edip yol bulursun illa ki bi cafe de garsonluk bi mağaza elemanı bi kasiyer gereksinimi duyarlar oralarda da değil mi ?

Ama şu kelimeleri her kuruşunda kendini daha da sindiriyorsun farkındayım ki aslında güçlü dik başlı bir kızsın. Ama hayat şartları buna sebep olmuş yaşadıklarını kabullenemesende kalmışsın. Bi dediklerimi yap o ev den hemen git demiyorum 1-2 yıl çalış bu süreçte düzelen şeyler olucak mı gözlemle, baktın hala aynı birikimini de yapmış olursan gidebilirsin en azından gitmelisin inan bana.

canım benm öncelikle allah yar ve yardımcın olsunnn .. burdan kaçııppp gitt ondan koca olmaz boşannn diyen bayanlar bence bilgisayar başıı dişi aslanlarııı!!! kendi başlarına gelseee boşaannnnmak fiilini kendi hayatlarında uygulayabileceklerini sanmıyorum kii bırak eminim neden biliyomusun çünkü türkiyede 'dul kadın ' ıkelimesinin anlamını halen anlayamamışlar yada onlar türkiyede yaşamıyorlar.YÜCE Rabbimin sayısız kapılarından bir tanesini sana açması için dua edicem mümin kardeşim olduğun içinn hiç kimsenin sözüne bakma çünkü verilen kararlarda herkes sana akıl verebilir ama o karaların neticesi sadece seni ilğilendirirr . dış dünyaya kapılarını kapattığında sadece sen ve kararların baş başa kalırsınız. herkes hata yapabilir affetmek büyüklüktür ama bilirsinki bi mümin iki defa aynı yerden ıssırılmaz gerisi sana kalmış

Baştan sona okudum hüzünle ve gözlerim dolarak, senin yerine koydum kendimi korkunc bişey nasıl dayanırki buna yürek..
Yaşınız daha cok genç önünüzde kocaman bi hayat var, öncelikle kendi ayaklarınızın üzerinde durmanız ve dim dik ayakta olmanız gerekiyor.
bu psikolojiyle nasıl olur bilmiyorum ama cabalayıp dik dur lütfen.
Kendi paranı kazan sosyal hayatını genişlet ve en önemlisi kendin için bişeyler yap artık,
Allahım bu günden itibaren yar ve yardımcınız olsun...

Benim bir ablam var. Benim gibi işitme engelli. Çok sevdiği eşinden evliliğinin ilk ayında şiddet görmüş. Baba evine dönmüş. Ama yeni evlisiniz barışın diye insanlar çok üstlerine gittiğinden geri dönmüş. Bir bebekleri olmuş ama şiddet devam etmiş. En sonunda kucağına bebeğini alıp çarpıp kapıyı çıkmış. Muğla, Aydın, Antalya... her yerde yaşamaya çalışmış. İşitme engelli olduğundan insanlar çok sıkıntı çektirmişler ablama. Ama o yılmamış. Şu an benim yaşadığım memlekette çok büyük bir bankacılık üssünün sınav açtığını öğrenmiş. Kilometrelerce yol gelmiş bilmediği bu şehirde sınava girmiş. Kazanmış. Çocuğuyla beraber yerleşmiş. Dışarıdan da fakülteyi bitirdi. İşinde uzmanlığa yükseldi. O kadar mutlu ki.. Etrafa hep ışık saçıyor. Oğlu da lise öğrencisi artık. Hiç evlenmedi. Çok güzel ve kültürlü bir kadın. O engelli, dul ve bir çocuklu olmasına rağmen hayata tutunmayı başarmış. Siz neyden korkuyorsunuz. Herşeye bir bahane buluyorsunuz.

canım öncelikle ALLAH yardımcın olsun kendini iş konusunda geliştir derim bende hırs yap bu yaşadıklarını hiç unutma...sendeki alışkanlık olmuş böyle bi adama aşık olunmaz aşk falan kalmaz yani...ailen yanında olmasa bile bi şekilde hayatını yanlız idare edebilirsin yeterki azmin umudun olsun yaşın daha çok genç aynı yaştayız seninle baban arkanda olmasada tek başına başarabilirsin,bazı bayanların ailesi yanında oluyoda ne oluyo boşanınca baba evine sığmakta çok kolay değildir bence...

ne kadar acı yaa Allah yardımcın olsun inş bundan sonraki hayatında mutlu olursnn okurken kendim yaşamış gibi oldum ;(

ya canım ne söylense boş çok zor bir durum ailen yanında olsaydı bir dk durma derdim ama çok zor çok üzüldüm gerçekten bendede sorunlar var ama eşim her defasında bir yalan atıyo hemen unutturmayı başarıyor bebeğim var bende babasız büyüdüm kızıma aynı acıyı yaşatmamak için duruyorum ama yanlış yapıyorum farkındayım benim annem bana çok destek maddi manevi ama kızıma çok üzülüyorum ya bende farklı diyilim sanırım senden(((

Çok üzüldüm yaşadıklarına ,en sevdiğinden çok derin bir darbe yemişssin ..Ama bak öğretmenmişsin..
Ailenın yanına dönmeden de tayin isteyip gayet huzurlu olarak yalnız başına baştan başlamaya yetecek
iyi bir mesleğin var..Senin yerinde olsam bir dakika durmazdım ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…