• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocaman bir çıkmazdayım

Bipolar06

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2018
27
4
36
43
Eşimden boşandım mahkeme kızımın velayetini bana verdi. Fakat kızım benle yani benim annemle babamla yaşamak istemiyor. Eski eşimde kendi ailesiyle yaşıyor. Ve şuan mecburiyetten bende onlarla kalıyorum kızımın psikolojisi bozulmasın diye. Ama burda daralıyorum. Ne yapacağımıda bilmiyorum. Kızımsızda duramıyorum. Eşim benle barışmayı istiyor ama ben onu sevmiyorum ve içim kesinlikle almıyor onu. Ne yapmalıyım bana akıl verin. Aynı şehirde değil ailelerimiz. Aras 2 saat. İlk başlarda git gel yaptım fakat kızım bendende ayrı kalmk istemiyor. Her gitmek istediğimde ağlıyor gitme diyor. İyice psikolojim bozuldu. Bana bir akıl verin ne olur. Kızım 6 yaşında

Bir pedagoğa danışın bence.

Benim fikrimce çocuğunuz babasından ayrılmamak için sizin ailenizle kalmak istemiyor yani anneanne dedeyi sevmediğini düşünmüyorum.

Boşanmışsınız ama eşiniz çocuk yoluyla sizi sömürmeye, sindirmeye devam ediyor.

Ben sizin yerinizde olsam kendi evime dçnerim bu düzeni daha fazla sürdürmem. Çocuk aklıyla iş yapmam. Çocuk nasıl idare edilmeli konusunda dediğim gibi bir uzmana danışın. Durumunuz zordur tabi ki kızınızın üzülmesini istemezsiniz. Zor durumları idare için bir uzmana danışmaktan çekinmeyin derim. Sevgiler.

Çalışmıyorum malesef
Pedagog yardımı alın bence. Kız bunu kullanıyor gibi geldi. Ben diretirsem barisirlar diye düşünüyor olmalı. İş bulmayı düşünmez misiniz? Zaten kızınız okul yaşına gelmiş ailenizin yakınında bir düzen kursaniz iyi olurdu.

Eşine yakın ev tutabilirsin. Kızına babannesi bakar, sen çalışırsın. Ara sıra yemeklerde buluşacak kadar nefret etmiyorsundur, şu anda aynı evde yaşadığınıza göre.
İçim almıyor demişsin, gerçekten çok zor ve tahammülü imkansız bişey. Eski eş gözüyle değil de baba olarak görmeye çalış. Kızın henüz çok küçük ve ihtiyacı var belli ki. İyi bir babaysa tahammül sınırlarını zorla derim. Sonuçta evlilikte olduğu gibi samimi olmanıza gerek yok.

Çalışmıyorum malesef
O zaman calismalisiniz. Hayatinizi nasil devam ettireceksiniz maddi manevi? Calisin ki kizinizla beraber bir geleceginiz olsun. Ayri bir eviniz olsun. Zamanla sizi anlayacaktir kiziniz. Kucuk de degil 6 yasinda laftan anlar cocuklar. Oturup konusun, calisacaginizi,yepyeni bir evinizin olacagini soyleyin.

İşin özü tam bir babacı. Herşeyden önce baba geliyor. Sonra anne. Çalışmayı düşündüm ama ayrı eve çıkacak kadar maaşlı bir iş yok malesef.

Eşine yakın ev tutabilirsin. Kızına babannesi bakar, sen çalışırsın. Ara sıra yemeklerde buluşacak kadar nefret etmiyorsundur, şu anda aynı evde yaşadığınıza göre.
İçim almıyor demişsin, gerçekten çok zor ve tahammülü imkansız bişey. Eski eş gözüyle değil de baba olarak görmeye çalış. Kızın henüz çok küçük ve ihtiyacı var belli ki. İyi bir babaysa tahammül sınırlarını zorla derim. Sonuçta evlilikte olduğu gibi samimi olmanıza gerek yok.
Bunun için iyi bir maddi kazanç gerekiyor. Malesef oda yok.

ben de annemle babam boşanınca annemi istemedim. anneannem ve dedemle yaşamak bana korkunç gelmişti. gerçi annem de alayım demedi ama dese de babamı seçerdim. kızınızın babasında bulup sizde bulamadığı bir şey mi var?

mesela benim annem de babam da kuralcıdır ama annem hayır diyorsam hayır uzatma gibisinden konuşur,babam hayır derse sebebini açıklar ve ben onu daha çok severim.

önce ekonomik özgürlük daha sonra da kızınızla ortak bir hayat kurmalısınız. yoksa 6 yaşındaki bir çocuk imkan nerede çoksa orayı seçer.

İşin özü tam bir babacı. Herşeyden önce baba geliyor. Sonra anne. Çalışmayı düşündüm ama ayrı eve çıkacak kadar maaşlı bir iş yok malesef.
Zamanla olur o. Siz once bir yerden baslayin. Dogrudan yuksek maasli bir is olmaz zaten. Once baslamasini bilmek lazim ;) zaten anneniz yardimci olur size cocukla ilgili. Okuldan cikar annenize gider siz is cikisi gelirsiniz. Bir yerden baslayin yoksa omur boyu ailenizin yaninda kalmak zorunda olursunuz

O zaman calismalisiniz. Hayatinizi nasil devam ettireceksiniz maddi manevi? Calisin ki kizinizla beraber bir geleceginiz olsun. Ayri bir eviniz olsun. Zamanla sizi anlayacaktir kiziniz. Kucuk de degil 6 yasinda laftan anlar cocuklar. Oturup konusun, calisacaginizi,yepyeni bir evinizin olacagini soyleyin.
Çalışsamda benle yaşamazki. Tam bir babacı. Ne yapacağımı bilmiyorum. Bu evdede iyice psikolojim bozuldu.

bence bıryerden baslayın...yuksek maasla kim hemen ışe başlıyor...hayatı bukadar hazır beklemeyın...calışın biraz birikim yapın...sonrada kendinize uygun kucuk bir ev bulurusnuz....annenız size cocuk konusunda yardımcı olur...buda oyle yabana atılır bir şans degil...gene ıyıkı sıgındıgınız bır ailenız var.evlenıp ayrıldıktan sonra baba evınde ınsan cok rahat edemez ...herkesın kendi evi...bıryerlerden baslayın.

Peki nasılsa ayrı eve çıkacak maaşla bir iş yok diye diye hic calismamayi mi düşünüyorsunuz? Hiç değilse hafta tatilinde kızınızla vakit geçirip gezer tozarsiniz. Yılda bir tatile çıkarsınız anne kız. Kenara ata ata biriktirirsiniz ne bileyim kızınız da okul çağında artık hep başkalarının eline mi bakacaksınız?

Evet baba daha ılımlı ve sabırlı.
ben de annemle babam boşanınca annemi istemedim. anneannem ve dedemle yaşamak bana korkunç gelmişti. gerçi annem de alayım demedi ama dese de babamı seçerdim. kızınızın babasında bulup sizde bulamadığı bir şey mi var?

mesela benim annem de babam da kuralcıdır ama annem hayır diyorsam hayır uzatma gibisinden konuşur,babam hayır derse sebebini açıklar ve ben onu daha çok severim.

önce ekonomik özgürlük daha sonra da kızınızla ortak bir hayat kurmalısınız. yoksa 6 yaşındaki bir çocuk imkan nerede çoksa orayı seçer.
Ben biraz tahammülsüzüm. O yüzden oda babayı istiyor. Annenize kırgınlığınız küskünlüğünüz varmı peki

Peki nasılsa ayrı eve çıkacak maaşla bir iş yok diye diye hic calismamayi mi düşünüyorsunuz? Hiç değilse hafta tatilinde kızınızla vakit geçirip gezer tozarsiniz. Yılda bir tatile çıkarsınız anne kız. Kenara ata ata biriktirirsiniz ne bileyim kızınız da okul çağında artık hep başkalarının eline mi bakacaksınız?
Aslında çalışmayı düşünüyorum tabiki. İşde arıyorum. Ama daha önce deneyimim olmadığı için iş bulmak bayağı zor

bence bıryerden baslayın...yuksek maasla kim hemen ışe başlıyor...hayatı bukadar hazır beklemeyın...calışın biraz birikim yapın...sonrada kendinize uygun kucuk bir ev bulurusnuz....annenız size cocuk konusunda yardımcı olur...buda oyle yabana atılır bir şans degil...gene ıyıkı sıgındıgınız bır ailenız var.evlenıp ayrıldıktan sonra baba evınde ınsan cok rahat edemez ...herkesın kendi evi...bıryerlerden baslayın.
Evet iş bulup çalışmam gerekiyor

ne acayip yaziyorsunuz konu sahibi, 'calissamda gecinemem', 'eve ciksamda cocugumu getiremem'. ne demeye bosandiniz. hatta resmi olarak bosandiginizdan emin misiniz.
hangi kadin bosandigi herifin anasi ve babasinin yaninda yasar Allah askina, bu ne sacmalik, nasil bi mantik. 6 yasindaki cocuk mu yonetecek sizi.

Çalışsamda benle yaşamazki. Tam bir babacı. Ne yapacağımı bilmiyorum. Bu evdede iyice psikolojim bozuldu.
Zamanla degisecektir bazi seyler. Moralinizi bozmayin lutfen. Oturun konusun guzelce anlatin durumunuzu. Caresizlik gittikce daha cok uzecek sizi. Bir yerden baslayin kiziniz icin,kendiniz icin. Bir gun sizi anlayacaktir.Allah yardimciniz olsun.

Evet baba daha ılımlı ve sabırlı.

Ben biraz tahammülsüzüm. O yüzden oda babayı istiyor. Annenize kırgınlığınız küskünlüğünüz varmı peki

ben annemle görüşmüyorum şuan. yaklaşık 6 ay önce cenazene bile gelmem dedim ve kapattım o sayfayı.

ama bu o sebeple ilgili değil. Ben annemde kalmadım evet ama annem beni tamamen yok saydı babamla büyüdüm diye. o yüzden de koptuk.

kızınız babasıyla kalsa bile sizin onu bırakacağınızı sanmıyorum o yüzden bence ferah olun.

Back
X