• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocamdan ayrılmak istiyorum

Hicbir sosyal guvenceniz yok ise devlet size avukat tayin eder. Su virus olaylari hafiflesin adliyeye gidin,danismada bilgi verirler size,durumunuzu anlatin. Cocuklarinizin babasi sigortali bir iste calisiyor mu? Siz kendinize almasaniz da olur nafakayi yeter ki cocuklara versin. Dur gitme demez herhalde her gun siddet uygulayan adam?
Gitmemem için çok efor sarfedecek çünki ben onun hizmetcisiyim değer denen seyi asla görmedim seviyorum ölüyorum bunları zamanında yiyordum ayy beni seviyor falan diye ama artık yemiyorum ona bir sey demeden gitmem gerekiyor gizlice dersem gidemem çünki ve 20 yas altı sokaga çıkma yasağı var 184 155 i arayıp yardım istemek geliyor aklıma annem farklı semtte oturuyor bende kafam çok karıstı bir dk dahi durup elimden su içsin istemiyorum hemen bir iş bulmam lazım

Evet var baba sı o sonucta ve ben bu konuyu biraz arastırdım cocuklara hak talep edebiliyorum kendime edemiyorum soyisim aynı olduğu için baba adı nufusta o olduğu için ama benim ona dava açacak maddi gücüm dahi yok
Devlet size avukat tahsis eder. Dava açan herkes parasıyla açmıyor zaten. Öyle olsa memleketin yarısının boşanma hakkı yok.

Eski kafalar öyle değil işte canım benim 12 yıl çok seyi farkettirdi
Çocuk evliliği oluyor. 15 yaşında resmi nikah yapılamayacağı için dini nikahla evlenilmiş anladığım kadarıyla. Siz mi evlenmek istediniz aileniz mi evlendirdi? Çocuk gelinlerin çoğununun kaderi böyle. Çocukluğunuzu ve genç kızlığınızı heder etmişsiniz. Çocuklarınıza hak talep edebilirsiniz. Kadın sığınma evlerinden yardım isteyebilirsiniz.

Siz biraz daha dsısardan bakıyorsunuz yada uzaktan ne yaxıkkı bu hayatta benim GB bir sürü insan var biraz saygı lütfen derdim var yazıyorum akıl akıldan üstündür diyerek
Evli değilsiniz, 15 yaşındaki ergenlik sevgilimizden çocuk yapmışsınız. Ben saygı duyup kırmızı halı da sersem evli değilsiniz. Evli değilsiniz. Neye saygı duyacağım mesela ? Tam olarak anlatır mısınız, romansanız vs saygı duyarım en fazla. Onlarda bu yaşta evlenmek normal. Berbat bir gelenek ama bu şekilde. Şu an 15 yaşındaki kızlar oturup ders çalışıyor debeleniyor, meçhul bir gelecek için, sizin tam olarak hangi durumunuza saygı duymam gerektiğini bilirsem duyabilirim belki..

Gitmemem için çok efor sarfedecek çünki ben onun hizmetcisiyim değer denen seyi asla görmedim seviyorum ölüyorum bunları zamanında yiyordum ayy beni seviyor falan diye ama artık yemiyorum ona bir sey demeden gitmem gerekiyor gizlice dersem gidemem çünki ve 20 yas altı sokaga çıkma yasağı var 184 155 i arayıp yardım istemek geliyor aklıma annem farklı semtte oturuyor bende kafam çok karıstı bir dk dahi durup elimden su içsin istemiyorum hemen bir iş bulmam lazım
Uzerinizde ugradiginiz siddetin izi olmasa bile hastaneye gidip hastane polisine ifade verebilirsiniz siddet gordugunuze dair. Kadin beyani esas alinir. Hastaneye gitmek yasak degil,cocuklarinizla gidebilirsiniz. Veya acil yardim hatlarindan birini arayip siginma talep edebilirsiniz. Genc kadinsiniz,ille is bulunur,bulasikcilik yapar temizlige gider yemek ofis isi yaparsiniz. Sabredemeyecek durumdaysaniz hemen cikin evden. Ben sizin yerinizde olsam anneme siginirim. Elin herifinin tantanasini cekmektense annem dovsun sovsun. Bin kat tercih sebebidir anne evi.

Babanizin maasi size baglanabilir yanimliyorsam. Cocuklara da babalari nafaka vermek zorunda. Evime temizlik icin birini ariyorum ancak bulmak sorun, iyi olanlar full veya cocuk bakimi icin insanlar surekli birilerini ariyorlar. Bu islere yönelebilirsiniz.

Geçici süreliğine kadın sığınma evine gidin. Korona işi düzelince bir iş bulursunuz. Belediyeye falan başvursanız çocuğu bir kreşe yerleştirirler. Siz genceciksiniz taşı sıksanız suyunu çıkarırsınız. Bulaşıkçılık yapın evlere temizliğe gidin. O evden çıkın çaresi mutlaka bulunur. Allah sağlık sıhhat versin yeter ki.
Amin inşşallh tek istediğim bu ama kadın sığınma evini de arastırdım annem istese de istemese de mecbur diyorum artık anneme gitmek istiyorum açıkçası evladıysam kabul edecek

Uzerinizde ugradiginiz siddetin izi olmasa bile hastaneye gidip hastane polisine ifade verebilirsiniz siddet gordugunuze dair. Kadin beyani esas alinir. Hastaneye gitmek yasak degil,cocuklarinizla gidebilirsiniz. Veya acil yardim hatlarindan birini arayip siginma talep edebilirsiniz. Genc kadinsiniz,ille is bulunur,bulasikcilik yapar temizlige gider yemek ofis isi yaparsiniz. Sabredemeyecek durumdaysaniz hemen cikin evden. Ben sizin yerinizde olsam anneme siginirim. Elin herifinin tantanasini cekmektense annem dovsun sovsun. Bin kat tercih sebebidir anne evi.
Şu anda yasak olduğu için bekliyorum bende çünki evde çıkmaya kalkısırsam bir seyler olmasından korkuyorum yarın olsun işe gider bende bir çanta alıp çıkarım diyorum

Kaçmadık... 27 idi ben 15

Bu durumda öyle veya böyle suç duyurusunda bulunmali. Avukatıniza bunu sorun. "ben seviyordum" demeniz birseyi fark etmez. Adam çocuk istismarci, siddet uygulayan pisliğin teki. Cezasız kalmamali. Devletden yardim talep edin

Resmi nikahsız evlenmeyi kabul eden insanlara şaşıyorummm
Bir sürü hakkı elinle çöpe atıyorsun
Dini nikahın mahkemeler için önemi yok

boşan diyecem ama ortada nikah yok
Sığınma evi bir süre için bence tek çare
Bir salgın var
İşte 15 yaşında ne arasın o akıl. Belki ana babadan kurtulurum sandı. Anne babasının hatası. Çok eski bir tarih de değil. 12 yıl öncesi sadece.

Şu anda yasak olduğu için bekliyorum bende çünki evde çıkmaya kalkısırsam bir seyler olmasından korkuyorum yarın olsun işe gider bende bir çanta alıp çıkarım diyorum
Fark etmez siz ne zaman isterseniz o zaman cikin,ama yine de cikin. Annenizin evi her zaman daha guvenlidir. Bu allahin kirolarina ezdirmeyin kendinizi

Küçük yaşta çocukları istismar eden adamlar üzerinden ne kadar yıl geçerse geçsin ceza almıyor muydu? Adamın cezaevinde olması gerek şu an.
27 yaşında bir adamın 15 yaşında çocuğu nasıl içi aldı çok merak ediyorum. Sapkınlık başka bir şey değil. Daha vücut gelişimi bile tamamlanmamış oluyor.

Kuma olarak falan mı gittiniz? Nasıl 12 yıl resmi nikah olmaz bu mümkün mü? 2 günde halledilecek iş için 12 yıl beklediniz mi gerçekten? İnanamıyorum şu an okuduklarıma.

Amin inşşallh tek istediğim bu ama kadın sığınma evini de arastırdım annem istese de istemese de mecbur diyorum artık anneme gitmek istiyorum açıkçası evladıysam kabul edecek
Gidin çalın kapısını. Kapıdan çevirse bile zorla girin artık. Küfür hakaret de etse anadır. Asgari ücretle bir işe girin hem evde anneye yardım edersiniz ev işlerinde falan hem de maddi destek sağlarsınız. O da kabul eder zamanla.

12 yıllık evliyim 15 yasında evlendim cahillik tabiki başka bir sey değil kendim isteyerek evlendim kayınvalidem çok tehlikeli bir kadın bir sürü şey yaşadım ilk 5 sene hep dayak la gecti köle gibiydim evim vardı ayrı ama kaynanam evimize göndermedi tek kazan da kaynasın hesabı maddi durumumuz hep iyiydi ama benim hiç param bile olmazdı her neyse hortum la da yedim dayak kablo ile de bir de kızım oldu evlenir evlenmez şu an 12 yıla geldim bir de oğlum var 1 bucuk yasında sürpriz yumurta... Şimdi ise ayrılmak istiyorum ve resmi nikah ta yok 12 yılda yasadıpım şeyleri buraya ne kadar yazabilirim bilmiyorum aslında dayak, aldatılma, alkol, sürekli ezilme küçük görme her şeyi yasadım kısacası hep bir sonrasını hayal ettim ekonomik özgürlüğüm olmadığı için hep sürdürmeyi denedim babam vardı artık oda yok vefat etti şimdi ayrılıp hayata yeniden başlamak istiyorum nasıl bir yön bulurum bilmiyorum ayrılıp bana ve çocuklarıma yardım edecek bir adam değil malum günümüzde covid 19 iş bulmak ta biraz zor olacaktır ama ben artık kararımı verdim 12 yıl bitti ama ben bir 12 yıl daha verebileciği mi sanmıyorum sabır da tükendi sevgim de saygım da buraya yazmak istedim belki benim durumumda olanlar vardır diye fikirlerinize ihtiyacım var..... Teşekkür ler
Resmi nikah yokmus cocuklar direk sizde kalır babası alamaz bile.artı evli degilsiniz resmi nikah yok direk cocukları alıp cıkarsınız hiç bi hak iddia edemezler

Back
X